امروز: شنبه 25 مهر 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 25 اسفند 1403 - 09:01

اتحادخبر: عضو هیئت علمی ستاد مرکزی وزارت بهداشت گفت: توانایی بدنی افراد با یکدیگر متفاوت است، بنابراین گاهی اوقات ممکن است مادری توانایی بدنی بالایی داشته و بتواند در دوران بارداری روزه بگیرد.

اتحادخبر: عضو هیئت علمی ستاد مرکزی وزارت بهداشت گفت: توانایی بدنی افراد با یکدیگر متفاوت است، بنابراین گاهی اوقات ممکن است مادری توانایی بدنی بالایی داشته و بتواند در دوران بارداری روزه بگیرد.

بایدها و نبایدهای روزه‌داری مادارن باردار

به گزارش مهر؛ فرزانه گلبنی، عضو هیئت علمی ستاد مرکزی وزارت بهداشت و عضو انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر ایران در رابطه با اینکه آیا روزه‌داری برای مادران باردار جایز است یا خیر؟ گفت: بارداری یک پروسه فیزیولوژیک است که بدن، جسم، اسکلت و روان مادر آرام آرام با بارداری وفق پیدا کرده و به مرور این بدن جنین را پرورش داده و به مرحله تکامل اصلی، نهایی و تولد جنین می‌رسد. در ماه رمضان یک سری ملاحظات برای باردارها وجود دارد.

وی ادامه داد: از نظر علمی اثبات شده که در سه ماه اول بارداری یعنی زمانی که مادر به بارداری خود آگاه شده با توجه به اینکه بسیاری از ارگان‌های جنین در همان سه ماه اول در رشد می‌کنند، به صورت علمی ارگان‌های اصلی بدن، اعصاب و تمام بدن در همان زمان ایجاد شده و به تدریج تکامل پیدا می‌کنند؛ توصیه تمام پزشکان این است که مادر سه ماه اول را روزه نگیرد، زیرا روزه داری در در اوایل بارداری می‌تواند با آسیب‌های جدی در مسیر تکامل رشد نوزاد همراه باشد.

گلبنی اذعان کرد: این نکته حائز اهمیت است که گاهی اوقات ممکن است مادری توانایی بدنی بالایی داشته و بتواند در سه ماه اول بارداری نیز روزه بگیرد، بنابراین جایز بودن یا نبودن روزه‌داری برای مادران باردار علاوه بر بررسی‌های علمی، از نظر بدنی نیز مادر باید بررسی شود زیرا توانایی افراد با یکدیگر متفاوت بوده و با توجه به نتایج آزمایشی مادر پزشک تصمیم‌گیری خواهد کرد.

 

بایدها و نبایدهای روزه‌داری مادارن باردار

 

این افراد می‌توانند روزه بگیرند

عضو هیئت علمی ستاد مرکزی وزارت بهداشت اظهار داشت: از سه ماهه دوم بارداری یعنی ماه سوم به بعد در سه ماهه دوم و سه ماهه سوم بارداری مادران باردار در صورتی که بیماری زمینه‌ای اعم از فشار خون، دیابت کنترل نشده، سابقه سقط جنین قبلی و سلامت جسمی داشته باشند به راحتی می‌توانند روزه‌های خود را بگیرند.

مادران باردار قبل از گرفتن روزه به این نکات دقت کنند

گلبنی مطرح کرد: توصیه می‌شود که افراد قبل از روزه‌داری با پزشک خود یک مشورت انجام دهند تا شرایط جنین اعم از اینکه سالم بودن جنین، ضربان قلب و از نظر رشد جنین در وضعیت خوبی قرار دارد؛ شرایط مادر نیز از نظر داشتن کم‌خونی؛ دیابت و فشار خون ارزیابی خواهد شد.

نکات تغذیه‌ای مادران بارداری که روزه می‌گیرند

گلبنی بیان کرد: مادر برای گرفتن روزه ابتدا باید از تغذیه مناسب در زندگی برخوردار باشد، از مصرف قندهای ساده مانند زولبیا و شیرینی‌های صنعتی پرهیز شود، از ترکیبات غذایی بیشتر روی پروتئین باکیفیت مانند گوشت، مرغ، تخم‌مرغ و لبنیات، کربوهیدرات‌های پیچیده مانند نان سبوس‌دار و چربی‌های سالم باشد، غذاهایی که باعث نفخ شکمی می‌شود مانند آش و حلیم پرهیز کنند و سعی کنند ویتامین‌ها را در زمان افطار و سحری دریافت کنند، یعنی اگر مکملی را مانند آهن، کلسیم و یدوفولیک استفاده دارند سعی شود که این ویتامین‌ها در دو وعده افطار رو سحر مصرف شود.

وی افزود: مادران باردار در مصرف مایعات به خصوص مایعاتی که دارای کافئین مانند چای و قهوه هستند، دقت کرده و اگر می‌خواهند از چای استفاده کنند دقت داشته باشند که چای کمرنگ بوده و تا حد ممکن از این نوع نوشیدنی‌ها استفاده نکند؛ زیرا این نوع نوشیدنی‌ها آسیب‌زا بوده و مصرف کافئین زیاد عوارضی چون اختلال خواب دارد که می‌تواند باعث بی‌خوابی مادر شود. همچنین برای مصرف آب دقت کنند که آب را به صورت تصفیه شده استفاده نمایند و از افطار تا سحر حدود هشت لیوان آب مصرف داشته باشند.

عضو انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر ایران در ادامه گفت: کم‌آبی بدن در بارداری و شیردهی به شدت آسیب‌زا بوده و مادری که دچار کم آبی می‌شود، الکترولیت‌های (تعادل بین مایعات داخل و خارج سلول‌ها را حفظ می‌کنند) بدن کاهش پیدا کرده و ممکن است خون جفت و جنین دچار آسیب شود، بنابراین در بحث روزه داری مصرف مایعات به اندازه که کافئین ندارند بسیار امر مهمی به شمار می‌رود.

تغذیه در بارداری چگونه است و چطور می‌توان تغذیه سالم داشت؟ - درمانکده

 

تأثیر استراحت روی سلامت مادر و جنین زمان روزه‌داری

گلبنی مطرح کرد: توصیه می‌شود مادری که در سه ماهه دوم بارداری یا شیرده است و روزه می‌گیرد، استراحت کافی و تنظیم ساعت خوابشان را دقت کنند. مادران باردار اغلب خواب‌های کوتاه دارند و ممکن است از خواب بپرند، هر زمان که از خواب بیدار شدید آب بنوشید. مادران باردار بعد از ساعت ۱۰ شب نباید بیدار باشند و ساعت ۱۰ تا ۲ شب زمان طلایی خواب افراد است به خصوص اگر فرد باردار باشد.

مصرف مکمل‌های غذایی با توجه به علائم هشدار

عضو هیئت علمی ستاد مرکزی وزارت بهداشت با تأکید بر اهمیت توجه به علائم هشدار در دوران بارداری تصریح کرد: مادران باردار که قصد روزه‌داری دارند باید به نشانه‌هایی مانند کاهش حرکت جنین توجه ویژه داشته باشند. اگر مادری متوجه کاهش یا عدم حرکت جنین شد، لازم است بلافاصله به پزشک مراجعه کند و در صورت لزوم روزه خود را باز کند.

وی تأکید کرد: روزه‌داری در دوران بارداری، در صورت رعایت نکات تغذیه‌ای و توصیه‌های پزشکی، امکان‌پذیر است و مانعی ندارد، مگر در موارد خاص؛ برخی از مادران ممکن است علیرغم هشدارهای پزشکی بر روزه گرفتن اصرار داشته باشند. در چنین شرایطی، لازم است تحت نظارت پزشک و با رعایت اصول تغذیه‌ای مناسب این کار را انجام دهند.

 

بایدها و نبایدهای روزه‌داری مادارن باردار

 

مادران با شرایط ویژه و پرخطر

وی ادامه داد: مادرانی که سابقه سقط جنین، فشار خون بالا، دیابت، بیماری‌های قلبی و ریوی، کم‌خونی شدید یا ناباروری دارند و پس از درمان‌های طولانی‌مدت باردار شده‌اند، در دسته افراد با شرایط ویژه قرار می‌گیرند. این مادران بهتر است روزه نگیرند و روزه‌های خود را پس از بهبود شرایط قضا کنند. در این موارد، پزشک تشخیص نهایی را بر اساس وضعیت سلامت مادر و جنین می‌دهد.

نقش سیستم مراقبتی در همراهی مادران

عضو انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر ایران اذعان کرد: ایجاد یک سیستم مراقبتی مؤثر که در آن مادران باردار و شیرده بتوانند در هر ساعت از شبانه‌روز با ماماها در ارتباط باشند و سوالات خود را مطرح کنند، ضروری است. اگر این خدمات از طریق تلفن یا پیام‌رسان‌ها فراهم شود تا مادران بتوانند در صورت بروز مشکل، راهنمایی‌های لازم را دریافت کنند.

گلبنی در پایان خاطر نشان کرد: روزه‌داری برای بسیاری از مادران باردار و شیرده آرامش‌بخش است، اما باید شرایط جسمی و سلامت آن‌ها در اولویت قرار گیرد. ما به‌جای منع کامل، باید به مادران کمک کنیم که با رعایت اصول پزشکی، این دوران را با آرامش و سلامت طی کنند.

 



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • توقف جذب در وزارت نفت؛ مشاور وزیر خواستار ورود مجلس برای تعیین تکلیف استخدام فرزندان ایثارگران شد
  • «پیام سپاس و خداحافظی سروش گرمسیری‌نژاد از دشتستان / آغاز خدمت در معاونت دفتر فنی استانداری بوشهر»
  • ارائه خدمات حمایتی و توانبخشی به ۳ هزار و ۴۸۲ فرد نابینا و کم‌بینا در استان بوشهر
  • درخشش مقتدرانه پتروشیمی نوری در عرصه بین‌المللی مدیریت دانش؛ فتح تندیس زرین KM4D با بالاترین امتیاز ارزیابی
  • پتروشیمی جم تولید گرید تخصصی درب نوشابه را با ظرفیت سالانه ۲۰ هزار تن آغاز کرد
  • شهردار آب‌پخش از دانش‌آموزان موفق و برتر جشنواره علمی خوارزمی شهر آب پخش تجلیل کرد
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/07/25
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/25
  • مهار آتش‌سوزی انبار سوخت غیرمجاز در عسلویه؛ حادثه تلفات جانی نداشت
  • دو نماینده نوجوان کاراته ایران در جمع مدعیان برنز
  • پرورش ماهی در استخرهای کشاورزی بوشهر؛ فرصت افزایش بهره‌وری، درآمد و اشتغال
  • جنگ یمن تنها با گفت‌وگوهای یمنی ـ یمنی پایان می‌یابد
  • بهره‌برداری از دستگاه‌های سرور و اکوکاردیوگرافی جدید در بیمارستان سلمان فارسی بوشهر
  • شانس کسب دو مدال طلا و یک برنز برای تیم امید کشتی آزاد ایران
  • ورزش اشتباه می‌تواند قندخون شما را به خطر بیاندازد
  • 🎥ویدیو/مسئولیت افزایش کالابرگ به سازمان برنامه و بودجه سپرده شد
  • سروش گرمسیری‌نژاد سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک دفتر فنی استانداری بوشهر شد
  • از پلاک خودروهای منطقه آزاد بوشهر رونمایی شد
  • شهردار آب‌پخش از دانش‌آموز نخبه آب پخشی تجلیل کرد+ تصاویر
  • فرصت تازه تحصیل در دانشگاه پیام نور برای داوطلبان استان بوشهر
  • کاهش 7 درصدی مصرف سوخت کوره 201 با نوآوری در سیستم مشعل/ صرفه‌جویی سالانه ۱۷۴ میلیارد تومانی مصرف انرژی
  • نسخه اینترنتی هفته نامه اتحاد جنوب/شماره 1410
  • تولید پایدار، فروش رو به رشد؛ کارنامه عملیاتی پتروشیمی خارک با مدیریت پورضیایی
  • پک‌های مدیریتی؛ امپراطوری بسته‌ای که تا صدسالگی ساپورت می‌شود/ پتروشیمی، فوتبال، صنعت و ...
  • نمایشگاه ایران‌مد باید نقشه راه توسعه صنعت تجهیزات پزشکی شود
  • تداوم بازسازی نیروگاه مبین انرژی خلیج فارس؛ توربین جدید در آستانه راه‌اندازی
  • وقتی قرار است آموزش سبک زندگی، فشار تازه‌ای بر دوش خانواده‌ها بگذارد!
  • از پُست تا پردیس؛ روایت پیوند خاطرات خدمت پدرانه با مسیر حرفه‌ای فرزند
  • پیش‌بینی وضعیت جوی امروز ۱۹ مهر؛ کدام استان‌ها بارانی می‌شوند؟
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/19
  • فرمان رهبری و ضرورت بازگشت به هم‌صدایی
  • «دقایقی کوتاه با وزیر نفت»
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/07/02
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/02
  • پرسنل سازمان بنادر و دریانوردی، ایثارگران جبهه اقتصادی کشور در دفاع مقدس
  • بوتیمار، مهمان موقت آریاساسول به طبیعت بازگشت
  • بازدید معاون عمرانی استاندار بوشهر از محور کنارتخته–دالکی با همراهی معاون عمرانی فرماندار دشتستان
  • تقابل میان موازنه قدرت و حاکمیت قانون بین‌الملل
  • گردشگری می‌تواند زنجیره گسترده‌ای از فعالیت‌های اقتصادی را فعال کند
  • دستگیری شکارچی متخلف و ضبط گونه‌های حفاظت‌شده در منطقه شکارممنوع دشتستان
  • درخواست رسیدگی به وضعیت معیشتی بازنشستگان انتظامی
  • وقتی صنعت کنار پدافند ایستاد/تقدیر ویژه پدافند هوایی ارتش از مدیر عاملی که تمام جنگ رمضان را در شرکت ماند
  • استاندار بوشهر: رضایتمندی مردم، شاخص اصلی ارزیابی مدیران است
  • روز جهانی دریانوردی و به یاد شهدای شناور «دلیر»
  • 🎥ویدیو/مسئولیت افزایش کالابرگ به سازمان برنامه و بودجه سپرده شد
  • .: فرهنگی بازنشسته حدود 4 روز قبل گفت: تبریک فراوان به جناب ...
  • .: محمود حدود 7 روز قبل گفت: درود بر شما.. و ...
  • .: محمد حدود 10 روز قبل گفت: جناب حیاتی تخلف چای ...
  • .: هادی جلالی ثابت حدود 13 روز قبل گفت: با سلام در ظاهر، ...
  • .: سامی حدود 18 روز قبل گفت: احسنت براقای یوسف منافی ...
  • .: بچه شمرون حدود 18 روز قبل گفت: ارواح مطّهر تمامی شهدا ...
  • .: اکبری حدود 18 روز قبل گفت: خداقوت و دستمریزاد به ...
  • .: دوست حدود 20 روز قبل گفت: درود بر خلیل شجاع ...
  • .: ایران حدود 20 روز قبل گفت: 🤣🤣🤣🤣 ...
  • .: مهدی حدود 26 روز قبل گفت: دلسوز مردم بودن مستلزم ...