امروز: چهارشنبه 04 شهريور 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 02 اسفند 1403 - 09:36

اتحادخبر: معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: طبق استانداردهای جهانی، ۸۵ درصد خدمات سلامت را می‌توان در سطح پزشکان عمومی ارائه داد. این در حالی است که در کشور ما، روند کام-لاً برعکس است.

اتحادخبر: معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: طبق استانداردهای جهانی، ۸۵ درصد خدمات سلامت را می‌توان در سطح پزشکان عمومی ارائه داد. این در حالی است که در کشور ما، روند کاملاً برعکس است.

نقش پزشکان عمومی در ارائه ۸۵ درصد خدمات سلامت

به گزارش مهر، علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، در اجلاس معاونین بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، ضمن تشریح چالش‌های موجود در اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع، به بررسی سامانه‌های پرونده الکترونیک سلامت پرداخت.
وی با تأکید بر لزوم اتخاذ رویکردی کارشناسی در جلسات سیاست‌گذاری، اظهار کرد: در اینگونه نشست‌ها باید به جای پرداختن صرف به مشکلات، به دنبال ارائه راهکارهای اجرایی و عملیاتی باشیم. ورود به مسئولیت‌های مدیریتی مستلزم آگاهی و تعهد است و نباید تنها با نگاه به محدودیت‌ها و چالش‌ها، از انجام وظایف اساسی غافل شد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به تجربیات خود در نظام سلامت افزود: بیش از ۲۰ سال در حوزه بهداشت فعالیت داشته‌ام و به خوبی می‌دانم که همواره مشکلاتی از قبیل کمبود منابع و محدودیت‌های اقتصادی وجود داشته است. با این حال، مسئولیت‌پذیری اقتضا می‌کند که در هر شرایطی به وظایف خود عمل کنیم و برای ارتقای نظام سلامت تلاش کنیم.
رئیسی همچنین به دوران بحران کرونا اشاره و تصریح کرد: در آن دوران شاهد زحمات بی‌وقفه مدیران و کادر بهداشت و درمان کشور بودیم. این روحیه ایثار و ازخودگذشتگی باید همچنان در نظام سلامت حفظ شود.
وی در ادامه تأکید کرد: تغییرات مدیریتی نباید مانعی برای تداوم تلاش‌ها در حوزه بهداشت و سلامت باشد. همه ما در هر جایگاهی که هستیم، باید متعهدانه به وظایف خود ادامه دهیم و برای بهبود شرایط تلاش کنیم.
وی گفت: نکته‌ای که همواره به مدیران ستادی تأکید کرده‌ام، این است که نباید در دام مشکلات گرفتار شویم. مشکلات باید شفاف و جدی بررسی شوند، اما نباید ما را از مسیر اصلی دور کند.
وی به اهمیت مدیریت چالش‌ها در نظام سلامت اشاره کرد و افزود: بازدید و نظارت تنها برای شناسایی مشکلات نیست، بلکه باید در جهت بهبود شرایط و ارائه راهکارهای عملیاتی حرکت کنیم.
رئیسی در ادامه، با اشاره به اهم برنامه‌های معاونت بهداشت، اشاره و تصریح کرد: یکی از اصلی‌ترین موضوعات، بحث جوانی جمعیت است که باید با پشتوانه علمی و اعتقاد قلبی پیگیری شود. متأسفانه هنوز بسیاری از مسئولان به این امر باور ندارند و اقدامات انجام‌شده در این حوزه کافی نیست. مطالبه‌گری در این زمینه، وظیفه اصلی ماست. نباید اجازه داد که این موضوع در حاشیه قرار گیرد. لازم است از تمامی دستگاه‌ها گزارش‌های مستمر دریافت و به‌طور منظم ارائه شود.
وی همچنین نقش دانشگاه‌ها و استانداری‌ها را در این زمینه مهم دانست و بیان کرد: مساله جوانی جمعیت و سلامت نباید تنها به معاونت‌های بهداشت محدود شود، بلکه استانداران، مسئولان استانی و سایر نهادهای اجرایی نیز باید در این زمینه فعال باشند. نگاه دبیرخانه‌ای به این موضوع کافی نیست و باید همه مسئولان در سطوح مختلف به میدان بیایند و به آن اعتقاد داشته باشند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به چالش‌های نظام سلامت کشور خاطرنشان کرد: ارزیابی وضعیت سلامت در کشور نشان می‌دهد که شرایط با انتظارات مطلوب فاصله دارد. مشکلاتی نظیر افزایش هزینه‌های درمان، محدودیت منابع و چالش‌های مالی، فشار مضاعفی بر سیستم سلامت وارد کرده است. در این میان، تمرکز اصلی بر تأمین تجهیزات پزشکی بوده، در حالی که برخی مسائل اساسی حوزه بهداشت، همچون شاخص‌های تغذیه‌ای و جمعیت، نیازمند توجه و برنامه‌ریزی جدی تری است.
وی با تأکید بر لزوم تغییر نگرش در مدیریت نظام سلامت افزود: نباید اجازه دهیم که این مشکلات ما را از مسیر اصلی منحرف کند. لازم است با نگاهی جامع و علمی، برنامه‌ریزی دقیق‌تری برای بهبود شاخص‌های سلامت کشور داشته باشیم و در این مسیر از تمامی ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم.
وی افزود: اجرای صحیح نظام ارجاع و پزشک خانواده نیازمند نظارت دقیق و ساماندهی اصولی است. در حال حاضر، بسیاری از بیماران مستقیماً به پزشکان متخصص و فوق‌تخصص مراجعه می‌کنند، در حالی که طبق استانداردهای جهانی، ۸۵ درصد خدمات سلامت را می‌توان در سطح پزشکان عمومی ارائه داد. این در حالی است که در کشور ما، روند کاملاً برعکس است.
وی ادامه داد: اگر به جایگاه واقعی پزشکان عمومی اهمیت داده شود و آنان نقش خود را به درستی ایفا کنند، بخش عمده‌ای از مراجعات غیرضروری به متخصصان و فوق تخصصان کاهش خواهد یافت. در این میان، بیمه‌ها نیز می‌توانند با اعمال محدودیت‌های منطقی در تعداد دفعات آزمایش‌های غیرضروری و تصویربرداری‌های پزشکی، نقش مؤثری در بهینه‌سازی منابع ایفا کنند.
وی تصریح کرد: در حوزه سلامت، برنامه‌ریزی برای تشخیص و ثبت بیماری‌های شایع از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به عنوان نمونه، در حال حاضر حدود ۸ میلیون نفر در کشور مبتلا به دیابت هستند که بخش قابل توجهی از آنها در نظام سلامت به درستی شناسایی نشده‌اند. با ایجاد یک سیستم یکپارچه مبتنی بر کد ملی و تجمیع اطلاعات آزمایشگاه‌ها، داروخانه‌ها و مراکز درمانی، می‌توان بیماری‌های مزمن را به صورت مؤثر ثبت و پایش کرد.
وی تأکید کرد: در آینده‌ای نه‌چندان دور، هوش مصنوعی بخش عمده‌ای از فرآیندهای سلامت را تحت تأثیر قرار خواهد داد. بنابراین، استفاده از تکنولوژی‌های نوین و آماده‌سازی زیرساخت‌های الکترونیک، باید در اولویت برنامه‌های نظام سلامت قرار گیرد. تجربه دوران کرونا نشان داد که بسیاری از خدمات درمانی می‌توانند بدون نیاز به حضور فیزیکی ارائه شوند و این امر می‌تواند در کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری تأثیر بسزایی داشته باشد.
رئیسی خاطرنشان کرد: در راستای حمایت از پزشکان عمومی، برنامه‌هایی در دست اجراست که از جمله آن‌ها، فراهم‌سازی امکان تحصیل مجازی برای پزشکان خانواده و اعطای مدارک تخصصی به آنان پس از طی دوره‌های آموزشی مشخص است. همچنین، تمهیداتی در نظر گرفته شده است تا پزشکانی که در شبکه‌های بهداشت و درمان مشغول به فعالیت هستند، بتوانند از ظرفیت‌های خالی دوره‌های رزیدنتی بهره‌مند شده و مسیر حرفه‌ای خود را با حمایت نظام سلامت ادامه دهند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان تاکید کرد: اصلاح و بهینه‌سازی نظام سلامت، نیازمند همکاری همه‌جانبه، اجرای دقیق قوانین و نظارت مستمر است. با برنامه‌ریزی اصولی و استفاده بهینه از منابع، می‌توان خدمات درمانی را برای همه اقشار جامعه به شکلی عادلانه و اثربخش ارائه کرد.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • افتتاح واحد تولیدی انواع فرآورده های قهوه در دشتستان
  • تجدید میثاق بخشدار مرکزی دشتستان با شهدای شهر دالکی
  • اولین واحد تولیدی در منطقه آزاد بوشهر به بهره‌برداری رسید
  • آغاز عملیات اجرایی و افتتاح ۷۳ پروژه عمرانی و اقتصادی در بخش چاه مبارک به مناسبت هفته دولت
  • رهن خانه؛ نیازی که در جدول دهک‌ها دیده نمی‌شود
  • هفته دولت امسال را از جزیره مقاوم خارک آغاز کردیم / افتتاح مدرسه ۱۲ کلاسه و نخستین طرح اقتصادی در منطقه آزاد بوشهر
  • متانول به‌عنوان مکمل بنزین؛ ارزیابی مهندسی عملکرد، آلایندگی و سازگاری موتور
  • از هشدار آسیا تا چهارمی جهان/ زنگ خطر برای پشتوانه‌های کشتی آزاد
  • نشست صمیمی احمد دشتی فرماندار شهرستان دشتستان با تشکل های اجتماعی و سازمان های مردم نهاد
  • پیام تبریک مدیرعامل شرکت سروش مهستان عسلویه به مناسبت هفته دولت
  • پیام مدیرعامل شرکت پتروشیمی بوشهر به مناسبت سالروز بهره‌برداری فاز نخست
  • آغاز هفته دولت در دشتستان با تجدید میثاق با شهدا
  • پیام بخشدار مرکزی دشتستان به مناسبت فرا رسیدن هفته دولت
  • صعود طلا به قله سه‌ماهه با افت ارزش دلار و انتظار برای داده‌های تورمی
  • قیمت دلار رسمی یک پله افزایش یافت
  • تجلیل از مسعود آتشی در نشست مؤسسین خانه فرهنگ دشتستان
  • جاده ی مرگ در شبانکاره باز هم قربانی گرفت/ آیا در استان بوشهر فریادرسی نیست؟
  • بی‌اعتنایی به رنجِ جنوب؛ از وعده تا واقعیتِ بی‌برقی!
  • اعتراض به بی توجهی به امکانات سرمایشی در حوزه کنکور برازجان؛ داوطلبان در گرما و استرس مضاعف
  • نشست هم‌اندیشی رئیس و قضات دادگستری دشتستان با شهردار و مدیران شهرداری برازجان
  • راهکاری عملی برای ناترازی بنزین
  • آقای حجت‌الله عبدالملکی؛ استاد! شما دیگر هیچ نگویید
  • دشتستان در جنگ اخیر بیش از ۵۰ بار مورد هدف قرار گرفت/ افتتاح یا آغاز ۵۵۰ پروژه عمرانی و ۴۴ پروژه اقتصادی در هفته دولت
  • «تجدید نظر راهبردی»
  • حضور بخشدار مرکزی دشتستان در نشست رئیس جمهور با زنان فعال و صاحب نظر
  • کنکور؛ ماراتنی که هرگز تمام نمی شود!
  • افتتاح واحد تولیدی انواع فرآورده های قهوه در دشتستان
  • قالیباف : گام‌های بلندی برای تحکیم امنیت مشترک ایران و عراق برمی داریم
  • کودتای ۲۸ مرداد مداخله مستقیم خارجی در حق تعیین سرنوشت ملت ایران بود
  • نشست رئیس هیئت فوتبال تهران با مهدی تاج
  • تجلیل از مسعود آتشی در نشست مؤسسین خانه فرهنگ دشتستان
  • بهره‌برداری از نخستین مرکز پرتودرمانی بیماران سرطانی بوشهر با حضور وزیر بهداشت و استاندار بوشهر
  • استاندار بوشهر از خبرنگاران تجلیل کرد / تصاویر اختصاصی
  • اهمیت ژئوپلیتیک تنگه هرمز ومنطقه خلیج فارس
  • بگذارید فرزندان ایران، حقوق ملت را بر سرِ میز اقتدار بازستانند
  • موکب حضرت سیدالشهدا(ع) در شلمچه آغاز به کار کرد
  • بخشدار مرکزی دشتستان: دو آب انبار این بخش، مرمت و احیا شدند
  • جزئیات مراسم تشییع شهید خلبان مجید کاظمی در شیراز
  • مطالبه پایه دوازدهمی های بوشهر برای تمدید تاریخ امتحانات به تعویق افتاده تا بعد کنکور !
  • دیدار رئیس سازمان نظام پزشکی دشتستان با مدیر مسئول و سردبیر اتحاد جنوب
  • در صحنه بمان؛ با تمام آلام
  • سگ های ولگرد را جمع کنید
  • جاماندگان اربعین در سراسر کشور
  • شش ساعت جهنم بوشهر؛ مسئول این همه بی‌برنامگی کیست؟
  • اجرای طرح های عوامل تعیین‌کننده اجتماعی سلامت و پزشک خانواده و نظام ارجاع در شهرستان دشتستان
  • .: 😭 حدود 4 روز قبل گفت: باز هم کميته امداد ...
  • .: جعفر کثیر حدود 4 روز قبل گفت: عالی بود درد کنکور ...
  • .: جواد حدود 4 روز قبل گفت: با سلام از رسانه ...
  • .: دراهکی حدود 4 روز قبل گفت: خیلی خوب مثل خودشان ...
  • .: زهره عرب حدود 5 روز قبل گفت: درود بر استاد آتشی ...
  • .: بهرام منوچهری حدود 5 روز قبل گفت: سلام عرض ادب تشکر ...
  • .: عبدالله حدود 5 روز قبل گفت: در ضمن در جواب ...
  • .: جابر میرزایی حدود 5 روز قبل گفت: احسن بر شما که ...
  • .: میم.قاف حدود 5 روز قبل گفت: ... والا آقای جنتی ...
  • .: حدادی حدود 6 روز قبل گفت: بازرگانی بهروز عباسی نماد ...