امروز: شنبه 17 آذر 1403
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 07 خرداد 1402 - 10:15

اتحادخبر: دانستن ترفند‌های پخت حبوبات می‌تواند علاوه بر داشتن غذایی خوش طعم و مقوی، لذت آشپزی را نیز چند برابر کند.

 

اتحادخبر: دانستن ترفند‌های پخت حبوبات می‌تواند علاوه بر داشتن غذایی خوش طعم و مقوی، لذت آشپزی را نیز چند برابر کند.

 

به گزارش برترین‌ها؛ حبوبات یکی از اجزای مهم تشکیل دهنده غذای ایرانی‌ها است. اما پخت سریع حبوبات می‌تواند برای بسیاری از افراد بسیار دشوار باشد. دانستن ترفند‌های پخت حبوبات می‌تواند علاوه بر داشتن غذایی خوش طعم و مقوی، لذت آشپزی را نیز چند برابر کند. در اینجا نکاتی برای پخت گفته خواهد شد تا بتوان در کوتاهترین زمان ممکن حبوباتی مغز پخت و نرم داشته باشید.

روش پخت سریع حبوبات بدون خیساندن

پخت سریع حبوبات به صورت جداگانه

حبوبات شامل نحود، لوبیا سفید، عدس و… هر کدام به زمان‌های خاصی برای پخت نیاز دارند. از طرفی استفاده از آن‌ها در غذا ممکن است با زمان پخت مواد غذایی دیگر یکسان نبوده و آشپزی را دشوار کند. از این رو نیاز است حبوبات پیش از اضافه شدن به سایر مواد غذایی و به صورت جداگانه پخته شوند. این کار علاوه بر کوتاه‌تر کردن پخت غذا باعث حفظ مواد مغذی در حبوبات خواهد شد. همچنین هماهنگی بیشتری در پخت همه مواد ایجاد می‌شود.

روش‌های پخت سریع حبوبات

چند راه برای پختن سریع‌ حبوبات قبل از اضافه کردن آن به سایر مواد غذایی وجود دارد. هر کدام از آن‌ها نیز به زمان خاصی نیاز دارد.

پخت سریع حبوبات در آب جوش

یکی از راه‌های پخت سریع‌تر حبوبات جوشاندن آن‌ها درون آب به مدت یک ساعت است. سپس اجازه می‌دهیم یک ساعت دیگر نیز در همان آب جوشیده باقی مانده و خیس بخورند. با این کار حبوبات کاملاً پخته شده و آماده استفاده خواهند شد. البته باید توجه داشت آب گرمی که حبوبات در آن پخته شده مجدداً استفاده نشود. زیرا از این طریق نفخ حبوبات نیز گرفته شده و آب آن باید دور ریخته شود.

استفاده از زودپز برای پخت سریع‌تر

استفاده از ابزار‌های مختلف برای پخت حبوبات نیز می‌تواند راهکار دیگری برای پخت سریع آن باشد. زودپز می‌تواند خیلی سریع‌تر از زمان مورد نیاز برای پخت سریع حبوبات، آن‌ها را نرم و مغزپخت کند. البته باید توجه داشت انواع حبوبات را نمی‌توان به طور یک جا درون زودپز قرار داد. زیرا هر کدام از آن‌ها دارای زمان پخت مجزا هستند و این کار باعث نپختن و یا له شدن برخی از آن‌ها می‌شود.

استفاده از فلاکس و آب جوش

این روش تنها زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که زمان کافی برای پخت وجود داشته باشد. قرار‌گیری حبوبات درون فلاکس پر از آب جوش باعث نرم شدن و پختن حبوبات می‌شود. برای این کار باید حبوبات مورد نظر را به مدت چندین ساعت درون فلاکس آب جوش قرار داده و درب آن را ببندید. با گذشت زمان و هنگامی که آن‌ها را از فلاکس خارج می‌کنید متوجه می‌شوید که حبوبات کاملاً پخته و نرم شده‌اند.

روش پخت سریع حبوبات بدون خیساندن

خیساندن حبوبات قبل از پخت

برای اینکه حبوبات زودتر و بهتر پخته شوند نیاز است ابتدا چند ساعت قبل از مصرف درون آب خیس شوند. همچنین برای از بین بردن نفخ آن‌ها نیز باید آب حبوبات هر یکساعت تعویض شود. در این زمان برای پخت سریع حبوبات می‌توان نمک نیز به حبوبات خیس داده شده درون آب اضافه کرد. البته در این هنگام نمک می‌تواند کمک‌کننده باشد و در پختن سریع‌تر حبوبات کمک کند. اما در هنگام قرار دادن حبوبات روی اجاق گاز نباید از نمک استفاده کرد. استفاده زود هنگام از نمک در زمان پخت حبوبات باعث سفت شدن آن می‌شود. به طوری که دیگر نمی‌توان آن را مغز پخت کرد.

قرار دادن حبوبات خیس داده شده در فریزر

در صورتی که حبوبات به طور مداوم مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌توان از روش ساده‌تر و سریع‌تر برای مصرف آن استفاده کرد. برای این کار می‌توانید حبوبات را به همان روش سنتی و درون آب خیس داده و ۱۲ ساعت در این حالت بگذارید. سپس در همین وضعیت آن را درون فریزر قرار دهید. این کار باعث می‌شود تا در زمان خارج کردن از فریزر زمان کمتری را صرف پختن آن بکنید.

چطور نفخ حبوبات را از بین ببریم؟

برخی از انواع حبوبات مانند نخود دارای نفخ هستند که می‌تواند برای افرادی که سیستم گوارشی ضعیفی دارند مشکل ساز شود. از این رو باید قبل از استفاده از حبوبات در غذا نفخ آن را از بین ببریم. خیساندن حبوبات قبل از مصرف و تعویض آب آن می‌تواند علاوه بر پخت سریع حبوبات نفخ موجود در آن‌ها را از بین ببرد. البته آب حبوبات باید چندین بار تعویض شود.

در صورتی که فرصت خیساندن حبوبات وجود نداشته باشد و بطور مستقیم از آن‌ها در غذا استفاده کردید، بهتر است کف ایجاد شده در اثر اضافه کردن حبوبات روی غذا دور ریخته شود. زیرا کف روی غذا همان نفخ حبوبات است که روی غذا جمع می‌شود.

اگر این روش نیز فراموش شده باشد و زمان زیادی از پخت غذا گذشته می‌توان از مقداری زیره برای از بین بردن نفخ استفاده کرد. این ماده ضد نفخ را می‌توان درون کیسه کوچکی درون غذا قرار داد و سپس آن را بیرون کشید. استفاده از یک خیار و قرار دادن آن درون غذا نیز باعث از بین رفتن نفخ حبوبات می‌شود. ‌

علت دیر پختن حبوبات و سفت شدن آن‌ها چیست؟

حبوبات خیس خورده به راحتی پخته می‌شوند. در صورتی که اقدامات لازم برای پخت سریع حبوبات انجام شد اما حبوبات همچنان سفت باقی ماندند این مسئله می‌تواند دلایل دیگری داشته باشد. در صورتی که حبوبات کهنه باشند کیفیت پخت آن‌ها پایین می‌آید و ممکن است هرگز به طور کامل نپزد.

در برخی مواقع نوع آب مورد استفاده و سختی آن نیز باعث دیر پختن حبوبات می‌شود. در این مورد می‌توان از آب معدنی استفاده کرد. استفاده از موادی مانند آبلیمو در زمان پخت حبوبات نیز می‌تواند آن‌ها را ناپز کند.

 



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • بی‌مِهریِ بی‌پایانِ شرکتِ سیمانِ دشتستان
  • اندر ستایش تشییع با شکوه جانباز شهید «حسن لاوری»
  • پیشنهاد عربستان به ایران برای گسترش همکاری‌های اقتصادی
  • فراوانی پشه آئدس در پارس جنوبی نگران کننده است
  • آیین رونمایی از کتاب «گل‌های داوودی» در بوشهر برگزار شد
  • مدیر مدرسه، رمانی معروف و محبوب با حس نوستالژیک!
  • مدیرعامل پالایشگاه ستاره سبز سیراف منصوب شد
  • حضور معاونین وزیر نفت و مدیران عامل شرکت ملی نفت، گاز و پترشیمی در پترشیمی زاگرس
  • جزئیات قانون جنجالی حجاب: جریمه بی حجابی را ندهید، نه مجوز خروج از کشور را خواهید داشت، نه گذرنامه برای شما صادر می شود و نه صدور گواهینامه و شماره گذاری و تعویض پلاک
  • از واوِ وفاق تا نونِ نفاق
  • کارشناس فوتبال: دو دلیل باعث شد استقلال برابر الاهلی عربستان برنده نشود
  • کشف ۱۷ پرنده شکاری قاچاق در استان بوشهر
  • مرکز مهارت‌های پیشرفته در عسلویه راه‌اندازی می‌شود
  • رهاسازی لاشه ۲ هزار قطعه مرغ توسط مرغداری متخلف در بوانات فارس
  • وسایل توان‌بخشی برای ۵۰۰۰ نفر در استان بوشهر خریداری شد
  • وداع باشکوه با حامد مشایخی فرد هنرمند محبوب برازجانی/ تصاویر
  • شعار وفاق ملی دکتر پزشکیان کلید رفع مشکلات کشور است / تصاویر اختصاصی اتحاد خبر
  • آغاز تودیع ومعارفه استاندار جدید بوشهر
  • نشست استاندار با کارکنان استانداری بوشهر برگزار شد
  • « این که دیگر اسرائیل و آمریکا نیستند آقایان ! »
  • حادثه تصادف در دشتستان ۶ مصدوم و ۱ فوتی بر جای گذاشت
  • تکریم و معارفه معاون توسعه مدیریت استانداری برگزار شد
  • تقویت زنجیره ارزش خرما از اولویت های استان بوشهر است
  • دستاوردهای سفر به پایتخت و پیگیری مشکلات بخش ارم
  • آب آشامیدنی از مطالبات مردم استان است که در اولویت کاری ما قرار دارد
  • بی‌مِهریِ بی‌پایانِ شرکتِ سیمانِ دشتستان
  • مهر تائید شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر عملکرد شرکت توسعه پلیمر کنگان
  • چرا ایرانیان پیگیر نتایج انتخابات در آمریکا هستند؟
  • اندر ستایش تشییع با شکوه جانباز شهید «حسن لاوری»
  • حادثه رانندگی در «برازجان‌» نوجوان ۱۳ ساله را به کام مرگ فرستاد
  • .: علی 1 روز قبل گفت: خیلی خوب بود آفرین ...
  • .: نامی نظری حدود 3 روز قبل گفت: با عرض ادب محضر ...
  • .: محمد حدود 3 روز قبل گفت: نیروگاه خارگ فرسوده است ...
  • .: انرژی ها حدود 3 روز قبل گفت: جناب مهندس فخرایی عملکرد ...
  • .: جهاد تبیین حدود 4 روز قبل گفت: سلام رئیس جمهور محترم ...
  • .: دوست و همراه مانا یاد حسن لاوری. حدود 5 روز قبل گفت: انتشار یادداشت فوق توسط ...
  • .: حـــر مهاجر حدود 6 روز قبل گفت: آفرین ب قلم قدرتمند ...
  • .: مرتضی از آبپخش حدود 8 روز قبل گفت: شک نکنید که اورژانس ...
  • .: یکتا حدود 8 روز قبل گفت: استاندار محترم دکتر جان ...
  • .: اکرم حدود 8 روز قبل گفت: هیچکس دوست ندارد جایی ...