امروز: يکشنبه 10 مرداد 1400
    بیمه ویژه کرونا
تاريخ انتشار: 29 تير 1400 - 10:06
اتحادخبر: این روز‌ها مزه کردن غذا‌های محلی هر منطقه در سفر، بخشی جدانشدنی از یک تجربه کامل گردشگری به شمار می‌آید و گردشگران علاقه‌مند به غذا حداقل یک یا چند وعده را در رستوران‌های محلی غذا می‌خورند تا با آشنایی بیشتر با فرهنگ غذایی هر شهر، سفری لذت‌بخش‌تر برای خود رقم بزنند.

اتحادخبر: این روز‌ها مزه کردن غذا‌های محلی هر منطقه در سفر، بخشی جدانشدنی از یک تجربه کامل گردشگری به شمار می‌آید و گردشگران علاقه‌مند به غذا حداقل یک یا چند وعده را در رستوران‌های محلی غذا می‌خورند تا با آشنایی بیشتر با فرهنگ غذایی هر شهر، سفری لذت‌بخش‌تر برای خود رقم بزنند.

 

کشور ایران دارای ۳۱ استان است که هر یک، ده‌ها غذای محلی و اصیل مخصوص به خودشان را دارند. در این سری مطالب آشپزی قصد داریم شما را با غذای محلی استان‌های مختلف آشنا کنیم.

 

در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با مشهورترین غذا‌های لذیذ محلی البرز آشنا کنیم.

 

استان البرز، سی و یکمین استان ایران و پنجمین شهر ایران از نظر جمعیت است. این استان از نظر اقلیمی دارای تنوع بسیاری است؛ به‌طوری که از اقلیم بیابانی در قسمت‌های جنوبی آغاز و تا اقلیم‌های نیمه مرطوب و مرطوب در قسمت‌های شمالی ادامه پیدا می‌کند. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با مشهورترین غذاهای محلی استان البرز آشنا کنیم.

 

خورش عدس طالقان

 

خورش عدس سبز، یکی از لذیذترین و مقوی‌ترین خورش‌های ایرانی است که اصالت آن به شهر طالقان در استان البرز برمی‌گردد؛ البته این خورش در استان گیلان و مازندران نیز با کمی تفاوت در طرز تهیه درست می‌شود. این خورش، دستور پخت ساده‌ای دارد و می‌تواند به‌عنوان یک وعده غذایی کامل به‌همراه نان یا برنج در رژیم غذایی شما قرار بگیرد. خورش عدس یا مرجو خورش را می‌توان با گوشت یا به‌صورت کاملا گیاهی طبخ کرد.

محبوب‌ترین غذا‌های محلی ایران: البرز

مواد لازم برای چهار نفر

  • گوشت: ۳۰۰ گرم
  • عدس: یک لیوان
  • پیاز: ۲ عدد
  • سیب زمینی: یک عدد
  • آلو بخارا: ۱۰ عدد
  • رب: یک قاشق غذاخوری
  • آبغوره: به مقدار دلخواه
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم
  • دارچین و زردچوبه: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم
  • زعفران: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

 

عدس را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نغخ عدس گرفته شود و زودتر بپزد. آلوها را نیز از چند ساعت قبل در مقداری آب خیس کنید. مقداری روغن در یک تابه گود بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس سیب‌زمینی‌های نگینی خرد شده را در تابه بریزید و آن‌ها را تفت دهید تا حسابی طلایی و ترد شوند.

سیب‌زمینی‌های سرخ شده را از تابه بیرون بیاورید و روی دستمال مخصوص آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافه آن‌ها گرفته شود. پیازهای نگینی یا خلالی خرد شده را در همان تابه بریزید و سرخ کنید تا طلایی و سبک شوند. سپس زردچوبه را به پیاز داغ بیفزایید و تفت دهید تا بوی ادویه بلند شود. در ادامه گوشت مکعبی خرد شده را در تابه بریزید و شعله گاز را کم کنید تا گوشت‌ها با پیاز و زردچوبه تفت بخورند و رنگ آن‌ها تغییر کند. فلفل و دارچین را به‌همراه رب گوجه‌فرنگی به گوشت‌ها بیفزایید و مواد را تفت دهید تا رنگ رب باز شود و طعم خامی آن گرفته شود. پس از گذشت حدود سه دقیقه، در تابه آب جوش بریزید و درب آن را ببندید تا گوشت به‌خوبی بپزد.

پس از گذشت نیم ساعت، سیب‌زمینی‌های سرخ شده، عدس و آلوی آبکش شده را در تابه بریزید. آبغوره، نمک و زعفران دم‌کرده را پس از حدود ۹۰ دقیقه در خورش بریزید و غذا را پس از ۱۵ دقیقه سرو کنید. خورش عدس را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با پیاز داغ و جعفری تازه تزئین کنید.

 

نکات مهم

 

شما می‌توانید خورش عدس را به‌جای گوشت گوسفندی با مرغ نیز درست کنید.

به‌جای آبغوره می‌توان از آب لیمو هم استفاده کرد.

برخی افراد به‌جای آب از آب قلم برای پخت این خورش استفاده می‌کنند تا غذایی مقوی‌تر و خوش‌طعم‌تر داشته باشند.

به‌جای رب گوجه‌فرنگی می‌توان از رب انار یا کشک نیز استفاده کرد.

در برخی طرز تهیه‌ها به‌جای پیاز از سیر استفاده می‌شود.


خوراک لوبیا پیله

 

خوراک لوبیا پیله، یکی از غذاهای محلی و فصلی استان البرز است که در تابستان طبخ می‌شود. لوبیا پیله، در واقع همان لوبیا چیتی تازه همراه با غلاف است.

محبوب‌ترین غذا‌های محلی ایران: البرز

 

مواد لازم برای چهار نفر

  • لوبیا پیله: ۵۰۰ گرم
  • پیاز: یک عدد
  • گوشت: ۲۵۰ گرم
  • سیب زمینی: ۲ عدد
  • گوجه فرنگی: ۲ عدد
  • روغن: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
  • آب لیمو یا لیمو ترش تازه: به مقدار لازم

طرز تهیه

 

مقداری روغن در یک تابه گود بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس سیب‌زمینی‌ها و پیازهای نگینی خرد شده را در تابه بریزید و آن‌ها را تفت دهید تا حسابی طلایی و ترد شوند.

گوشت خرد شده، زردچوبه و فلفل را در تابه بریزید و آن‌ها را تفت دهید تا آب گوشت خشک شود و رنگ آن تغییر کند. لوبیا را در مرحله بعد در تابه بریزید و برای یک دقیقه تفت دهید. سپس گوجه‌فرنگی خرد شده را به مواد داخل تابه بیفزایید و تفت دادن را برای یک دقیقه دیگر ادامه دهید. دو لیوان آب جوش در تابه بریزید و درب تابه را ببندید تا لوبیا و گوشت به‌طور کامل بپزند.


یوان آش

 

یوان آش، یکی از آش‌های سنتی و مقوی استان البرز است که با برنج، عدس، سبزی آش، شلغم، گوشت چرخ‌کرده، نمک، فلفل و زردچوبه درست می‌شود.

محبوب‌ترین غذا‌های محلی ایران: البرز

مواد لازم برای چهار نفر

  • پیاز: یک عدد
  • برنج: نصف پیمانه
  • عدس: یک پیمانه
  • سبزی آش: ۵۰۰ گرم
  • شلغم: ۲ عدد
  • گوشت: ۵۰۰ گرم
  • پیاز: ۲۵۰ گرم
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه

 

عدس را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نغخ عدس گرفته شود و زودتر بپزد. برنج را نیز از چند ساعت قبل در مقداری آب و کمی نمک خیس کنید. سپس آب آن‌ها را خالی کنید و برنج و عدس را با یک لیتر آب تازه در قابلمه بریزید و آن‌ها را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا با هم بپزند.

پس از پخت برنج و عدس، سبزی خرد شده، پیاز داغ و شلغم را در قابلمه بریزید تا با هم بپزند. در همین حین، گوشت چرخ‌کرده، پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه را در یک کاسه مخلوط کنید و ورز دهید. سپس آن‌ها را به‌شکل کوفته قلقلی دربیاورید و در آش حال در جوش بریزید. آش شما پس از پخت گوشت حاضر است.

 

نکات مهم

 

روی یوان آش را با پیاز داغ، نعنا داغ و کشک تزئین کنید.

به‌جای سبزی آش می‌توان از سبزی کوهی نیز استفاده کرد.

برخی افراد از سیر داغ هم در این آش استفاده می‌کنند.

علاوه بر عدس، می‌توانید نخود و لوبیا هم در آش بریزید.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • مسئولین دغدغه هنر ندارند / آینده تئاتر در ایران تاریک است/ پلاتو برازجان هنوز افتتاح نشده است
  • فوتبال با تو عشق بود ، حاجی ...
  • نامه‌های پُست نشده (۸)
  • فال روزانه ۱۴۰۰/۰۵/۰۹‍
  • افزایش بی‌سابقه آمار بیماران کرونایی بستری در پیک پنجم کرونا در بیمارستان شهید صادق گنجی برازجان
  • ۲ آموزشگاه آزاد فنی و حرفه‌ای در شهرستان دشتستان افتتاح شد
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1400/05/09
  • فرماندار: وضعیت کرونایی دشتستان سیاه است/ 60 تخت اضطراری در حسینیه اعظم برازجان/ پیشنهاد تعطیلی دشتستان به ستاد ملی کرونا
  • تکمیل پروژه‌های عمران شهری در دستور کار شهرداران استان بوشهر قرار بگیرد
  • پرسپولیس و گلات قهرمانی
  • عناوین روزنامه‌های امروز1400/05/09
  • زمان آزاد سازی صید میگو در بوشهر بزودی مشخص می‌شود
  • وضعیت کرونا در استان بوشهر بحرانی است/ لزوم تعطیلی استان
  • ابتلای افزایشی کودکان به کرونای دلتا / لزوم نگاه کارشناسانه به بازگشایی مدارس
  • یارانه معیشتی مردادماه، یکشنبه واریز می‌شود
  • قهرمان سابق ورزشهای رزمی برازجان آسمانی شد
  • سید عبدالمحمد کاظمی: شهردار باید خلاق، مردم دار و دارای تعامل مدیریتی باشد/ ایجاد تحرک در سازندگی همه جانبه شهر
  • دختران برازجانی قهرمان مسابقات دوچرخه سواری استان شدند / تصاویر
  • از دوران کودکی در کوچه فوتبال بازی می کردم/ در ورزش فوتبال به خانم ها توجه نمی شود/ آرزو دارم لژیونر شوم
  • انتخاب هیات رئیسه شورا و گزینه های شهرداری برازجان
  • حسین بی باک: سوابق مدیریتی و بومی بودن از شاخصه های مهم انتخاب شهردار است/ اولویت های مهم کاری ام اجرای عدالت، شفافیت و پاکدستی
  • عبدالخالق عبدالهی: این بار پای هیچ زنی در میان نیست
  • مهدی نیکنام: بانوان مطرح و فعال در انتخابات شورای شهر کاندیدا نشدند/ شورای ششم به بانوان نگاه ویژه داشته باشد
  • در حاشیه ویژه برنامه یورو 2020 / میثاقی و مترجم هایی که اینکاره نیستند !!
  • مسیب غریب زاده: انتخاب شهردار از نیروهای خدوم شهرداری/ توجه ویژه به مبلمان شهری
  • اعزام دوچرخه سواران برازجانی به مسابقات قهرمانی کشور /عکس
  • مسیب غریب زاده: حضور کم رنگ بانوان پای صندوق های رای/ عدم سابقه فعالیت های اجتماعی
  • طنز/ کُنجیر (19)
  • جواد لقمان زاده به عنوان مدیر کل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری بوشهر منصوب شد
  • طنز/ کنجیر(18)
  • .: بحرینی حدود 18 ساعت قبل گفت: عزیزم عالی بودوپرمحتوابه امیدموفقعیت ...
  • .: هیبت 1 روز قبل گفت: تو فراموش کردی که ...
  • .: م 1 روز قبل گفت: سلام آقای حسنی..... جنابعالی ...
  • .: رویامرادی 1 روز قبل گفت: وای فاطیما دختر خاله ...
  • .: نهال 1 روز قبل گفت: با سلام آقای نظریه ...
  • .: خسته نباشید حدود 4 روز قبل گفت: خسته نباشید ...
  • .: همشهری حدود 5 روز قبل گفت: سلام.آقای حاجیان درست گفتن..ضمن ...
  • .: س حدود 5 روز قبل گفت: سالهاست که در شهر ...
  • .: حاجیان حدود 6 روز قبل گفت: درودتان. بسیاری از مشکلات ...
  • .: شهر وند برازجانی حدود 6 روز قبل گفت: واقعا نهایت قدرنشناسی و ...