امروز: دوشنبه 02 شهريور 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 16 ارديبهشت 1400 - 09:12

اتحادخبر: در بین مصوبات دولت برای حمایت از بازار سرمایه، صفر محاسبه شدن مالیات شرکت‌های بورسی به منظور  افزایش سرمایه نیز دیده می‌شود، درحالیکه از زمان ورود ویروس کرونا به کشور فعالان اقتصادی و صنوف تنها به امهال‌های ناکارآمد مواجه شده‌اند.

اتحادخبر: در بین مصوبات دولت برای حمایت از بازار سرمایه، صفر محاسبه شدن مالیات شرکت‌های بورسی به منظور  افزایش سرمایه نیز دیده می‌شود، درحالیکه از زمان ورود ویروس کرونا به کشور فعالان اقتصادی و صنوف تنها به امهال‌های ناکارآمد مواجه شده‌اند.

مالیات صفر برای شرکت‌های زیان‌ده و امهال ناکارآمد برای صنوف !

به گزارش ایسنا، از زمان ورود ویروس کرونا به کشور تاکنون با هر بار شدت گرفتن تعداد مبتلایان و فوتی‌ها اصناف و مشاغل کشور با تعطیلی مواجه شده‌اند که در این بین هم ادارات مالیاتی و هم بانک‌ها برای نقل و انتقال مالی فعالیت می‌کردند.

 

این درحالی است که بسیاری از مشاغل بر اثر محدودیت‌ها و تعطیلات کرونایی با کاهش درآمدهای خود متضرر شده‌اند و در پرداخت هزینه‌های خود با مشکل مواجه هستند.

 

طبق قانون مالیاتی، پرداخت مالیات و تعیین نرخ آن براساس میزان درآمد افراد و به صورت پلکانی است؛ یعنی هر چه بر میزان درآمد افراد افزوده شود، مالیات بیشتری هم باید پرداخت کند و در صورتی که فردی درآمدی نداشته باشد، آن شخص از پرداخت مالیات معاف می‌شود که با این حساب، افراد و فعالان اقتصادی آسیب دیده از کرونا نیز باید مشمول این قانون باشند اما سازمان مالیاتی تاکنون در این زمینه تنها به امهال مالیاتی اکتفا کرده است.

 

در عوض سازمان امور مالیاتی باید برای صاحبان مشاغلی که فعالیت اقتصادی آن‌ها در ماه‌ و روزهای محدویت‌ها و تعطیلات کرونایی به تعطیلی رفته است، مالیات آن زمان را برای این افراد محاسبه نکند و صرفا برای زمان‌هایی که فعالیت اقتصادی صورت گرفته، مالیات درنظر گرفته شود.

علاوه براین، طبق گفته کارشناسان اقتصادی راهکار موثر دیگر برای جبران ضرر صنوف و حمایت از آن‌ها در این زمان قسط بندی پرداخت‌های مالیاتی است.

 

امهال مالیاتی دردی از صنوف دوا نمی‌کند 

 

این موضوع بارها صدای اعتراض صنوف و فعالان اقتصادی را بلند کرد تا اینکه به تازگی نائب رئیس اتاق اصناف تهران اعلام کرده که بالغ بر ۳۵ تا ۴۰ درصد واحدهای صنفی اجاره‌ای هستند که صاحبان آن‌ها برای اجاره مغازه و اجاره منزل دچار مشکل هستند و خواستار درنظر گرفتن بسته حمایتی برای مشاغل آسیب دیده یا اعمال قرنطینه کامل شد.

 

وی ضمن بیان اینکه برگشت نخوردن چک‌ها و حمایت‌های مالیاتی اجرا نشده است، از سازمان امور مالیاتی خواست تا در روزهای تعطیلی صنوف، پرونده مالیاتی را بسته حساب کند زیرا، معتقد است که امهال دو ماهه پرداخت مالیات‌ها به آن‌ها کمکی نمی‌کند.

اما دولت در طول شیوع ویروس کرونا نه تنها دست به اقدام حمایتی موثری از صنوف نزده است بلکه اکنون نیز برای حمایت از بازار سرمایه طی مصوبات جدیدی شرکت‌های بورسی را با شروطی معاف از مالیات کرده است.

 

جزئیات مصوبات جدید دولت برای حمایت از بورس بیانگر این است که مالیات آن بخش از سود انباشته شرکت‌های بورسی که به حساب افزایش سرمایه منظور شود، صفر محاسبه می‌شود.

 

این درحالی است که طبق آخرین آمارها در ۹ ماهه سال گذشته از ۴۱۷ شرکت بورسی که صورت‌های مالی خود را منتشر کردند معادل۴۳ شرکت زیان ده وجود داشته است که سود تجمیع شده شرکت‌های فعال در صنعت خودروسازی و ساخت قطعات بدترین وضعیت را از نظر سودآوری دارند.

همچنین، افزایش موجودی انبار شرکت‌های تولیدی در ماه‌های اخیر و روند با ثبات متمایل به کاهش در رشد تولید صنعتی می‌تواند نشان از ادامه روند نزولی رشد تولید در ماه‌های آتی باشد.

 

به جای معافیت عملکرد شرکت‌ها را بهبود دهید 

 

در این زمینه، کامران ندری - یک کارشناس اقتصادی - معتقد است که مصوبات جدید ارزش واقعی و عملکرد شرکت‌ها بهبود نمی‌دهند و می‌گوید باید بازدهی شرکت‌های تولیدی زیاد شود که سودآوری و تولید آن‌ها افزایش یابد.

 

بنابراین، این سوالات در ذهن شکل می‌گیرد که چرا شرکت‌هایی برای مدتی از مالیات معاف خواهند شد که زیان ده هستند و عملکرد و بازدهی مناسبی ندارد اما برای حمایت از فعالان اقتصادی و صنوف کشور تنها به امهال‌های ناکارآمد کفایت می‌شود؟

 

با این تفاسیر، دولت حاضر است از بخشی از درآمد مالیاتی برای تقویت بورس بگذرد اما به فکر پیدا کردن راهکاری برای الزام شرکت‌ها به منظور بهبود عملکرد و بازدهی‌شان نیست تا از این بستر، هم چرخ تولید بچرخد و هم ارزش واقعی شرکت‌های موجود در بازار سرمایه به صورت واقعی بهبود و افزایش یابد تا بورس نه تنها برای کوتاه مدت با آثار تورمی بسیار بلکه در بلند مدت تقویت شود و با هدایت نقدینگی به تولید آن را رونق دهد.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • صادق بارانی دادستان بندر گناوه شد
  • دیدار صمیمانه مدیرعامل شرکت قطب پتروشیمی سپهر لاوان با آموزگاران دوران دبیرستان
  • نماینده دشتستان خواستار ایفای مسئولیت‌های اجتماعی شرکت نفت در دشتستان شد
  • نیچه از اوج نبوغ تا مرز جنون
  • پروژه‌ها متوقف نمی‌شوند؛ برای جلوگیری از ضرر پیمانکاران، خودمان پای کار آمده‌ایم
  • تجدید میثاق بخشدار مرکزی دشتستان با شهدای شهر دالکی
  • دختران مهر شبانکاره بر بام هندبال بوشهر
  • بحران معیشت و فروپاشی منزلت اجتماعی
  • حضور 3 بوشهری به اردوی تیم ملی بوکس نونهالان
  • تأکید فرماندار دشتستان بر تمرکز دستگاه‌ها بر جذب اعتبارات ملی
  • مدرسه سعادت بوشهر؛ میراثی که باید به سرمایه آینده تبدیل شود
  • ۱۶ تیم در لیگ برتر والیبال/ فرمت نهایی مسابقات مشخص نیست
  • تجدید میثاق رئیس‌ جمهور با آرمان‌های امام راحل
  • رگبار پراکنده و تندباد لحظه‌ای در برخی نقاط بوشهر؛ گرما تداوم دارد
  • رئیس کل دادگستری استان بوشهر: طرح اصلاح حریم دریا پیگیری شد
  • تجلیل از مسعود آتشی در نشست مؤسسین خانه فرهنگ دشتستان
  • جاده ی مرگ در شبانکاره باز هم قربانی گرفت/ آیا در استان بوشهر فریادرسی نیست؟
  • بی‌اعتنایی به رنجِ جنوب؛ از وعده تا واقعیتِ بی‌برقی!
  • نشست هم‌اندیشی رئیس و قضات دادگستری دشتستان با شهردار و مدیران شهرداری برازجان
  • زنگ خطر جمعیتی در بوشهر؛ ولادت و ازدواج کاهش یافت/ کاهش ۲۷ درصدی طلاق
  • اعتراض به بی توجهی به امکانات سرمایشی در حوزه کنکور برازجان؛ داوطلبان در گرما و استرس مضاعف
  • آقای حجت‌الله عبدالملکی؛ استاد! شما دیگر هیچ نگویید
  • راهکاری عملی برای ناترازی بنزین
  • دشتستان در جنگ اخیر بیش از ۵۰ بار مورد هدف قرار گرفت/ افتتاح یا آغاز ۵۵۰ پروژه عمرانی و ۴۴ پروژه اقتصادی در هفته دولت
  • «تجدید نظر راهبردی»
  • انتقاد به انتصاب سرپرست برای «تامین اجتماعی»/ صدای کارگران و کارفرمایان شنیده نمی‌شود، شورای عالی را احیا کنید
  • آیا کراتین در مبارزه با سرطان موثر است
  • زمان جدید آغاز لیگ برتر فوتسال زنان مشخص شد
  • حضور بخشدار مرکزی دشتستان در نشست رئیس جمهور با زنان فعال و صاحب نظر
  • درخواست از پزشکیان برای عبور از مشکلات دارویی
  • .: 😭 حدود 2 روز قبل گفت: باز هم کميته امداد ...
  • .: جعفر کثیر حدود 2 روز قبل گفت: عالی بود درد کنکور ...
  • .: جواد حدود 3 روز قبل گفت: با سلام از رسانه ...
  • .: دراهکی حدود 3 روز قبل گفت: خیلی خوب مثل خودشان ...
  • .: زهره عرب حدود 3 روز قبل گفت: درود بر استاد آتشی ...
  • .: بهرام منوچهری حدود 3 روز قبل گفت: سلام عرض ادب تشکر ...
  • .: عبدالله حدود 3 روز قبل گفت: در ضمن در جواب ...
  • .: جابر میرزایی حدود 4 روز قبل گفت: احسن بر شما که ...
  • .: میم.قاف حدود 4 روز قبل گفت: ... والا آقای جنتی ...
  • .: حدادی حدود 5 روز قبل گفت: بازرگانی بهروز عباسی نماد ...