امروز: شنبه 14 شهريور 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 05 آذر 1399 - 08:02
اتحادخبر: قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی از تاثیر ۶۰ درصدی سابقه تحصیلی و ۴۰ درصدی کنکور در پذیرش داوطلبان کنکور سراسری خبر داد.

اتحادخبر: قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی از تاثیر ۶۰ درصدی سابقه تحصیلی و ۴۰ درصدی کنکور در پذیرش داوطلبان کنکور سراسری خبر داد.

 

به گزارش ایسنا؛ منصور کبگانیان در حاشیه یکصد و سی و نهمین جلسه شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور با بیان اینکه این جلسه در ادامه جلسه هفته قبل با موضوع ساماندهی کنکور (سنجش و پذیرش) برگزار شد، ادامه داد: در دستور اول جلسه گزارش علمی طبق روال جلسات قبل از مطالب مربوط به حوزه علم در کشور و بین الملل ارائه شد، همچنین شاخص‌های نوآوری که عمدتاً به بحث ساختارها، بنگاه‌ها و وضعیت اقتصادی حوزه علم و نوآوری می‌پردازد بررسی شد.

 

وی با تاکید بر اینکه کشور در شاخص‌های نوآوری از قبل ضعف و اشکالاتی داشته که خوشبختانه با توجه به تلاش‌هایی که در چند سال اخیر در این زمینه شد، مقداری این شاخص‌ها بهبود یافته است، اظهار کرد: ولی با اهداف نقشه جامع علمی کشور فاصله دارد به گونه‌ای که رتبه نواوری کشور در سال ۹۷ در جایگاه ۶۵ ام و در سال ۹۸ این رتبه به ۶۱ رسید که ۴ رتبه تنزل داشتیم. ولی متأسفانه در سال ۹۹ به رتبه ۶۷ رسیدیم که وضع بودجه عمومی کشور و شیوع کرونا و مسائل مربوط به آن در این افت بی تأثیر نبود.

 

سهم کنکور در پذیرش دانشجو ۴۰درصد شد

کبگانیان افزود: دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور پیشنهاد داد به عنوان دستور اصلی جلسه این موضوع را در نوبت قرار دهیم تا گزارش مفصلی در خصوص آن ارائه دهند.

 

کبگانیان به دستور دوم جلسه اشاره کرد و گفت: ساماندهی نظام سنجش و پذیرش در دانشگاه‌ها در دستور دوم جلسه بررسی شد. در تقسیم کاری که انجام شده است مراجعی علاوه بر شورای عالی انقلاب فرهنگی به موضوع کنکور ورود کرده‌اند، ولی تصمیمات کلان مربوط به حوزه سنجش و پذیرش و ساماندهی کنکور بر عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی گذاشته شده است و یک بند مصرح در نقشه جامع علمی کشور به این موضوع اختصاص دارد.

 

قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی از ابتدا به دنبال اجرایی کردن ساماندهی سنجش و پذیرش بود ولی به دلیل اطمینان پذیری از برخی از زیرساخت‌های کشور و مطالعات عمیق کارشناسی در این خصوص به تأخیر افتاده بود.

 

وی تاکید کرد: محوریت تصمیم گیری در حوزه سنجش و پذیرش و ساماندهی کنکور برعهده نقشه جامع علمی کشور است. البته این به این معنی نیست که ما از قوای دیگر استفاده نکنیم. قطعاً در مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها هماهنگی لازم را انجام می‌دهیم و با آنها تعامل داشته و خواهیم داشت.

 

وی توضیح داد: گزارشی که اکنون می‌خواهم ارائه بدهم مربوط به سال جاری نیست. داوطلبانی که در حال خواندن دروس و آماده سازی خود برای کنکور سال آینده هستند و بدانند اگر سیاستی و طرحی را تصویب کردیم زمان اجرای آن را هم اعلام می‌کنیم و زمان کافی خواهیم گذاشت تا این دوره انتقال به درستی انجام شود.

کبگانیان ادامه داد: مکانیزم ما این است که در این مقطع طبق وظایف ستاد نقشه جامع علمی کشور، سیاست اجرایی سنجش و پذیرش را تصویب و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ کنیم و سپس طبق سند آمایش آموزش عالی از متولیان اصلی، طرح مفصل اجرایی در این خصوص خواهیم خواست که آن طرح باید با این سیاست‌ها هماهنگ باشد و کل طرح در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب برسد.

 

وی افزود: سیاست شماره یک که امروز تصویب شد مربوط به تفکیک سنجش از پذیرش بود که با کمی اصلاحات تفکیک آن تصویب شد.

کبگانیان افزود: سیاست دوم در مورد پذیرش و جدا شدن آن از سنجش بود که دراین خصوص نیز بحث شد، استفاده از سابقه تحصیلی به مقدار کافی تاکید شد و عددی که برای سابقه تحصیلی پیشنهاد شد ۶۰ درصد بود.

 

وی ادامه داد: ما اعتقاد داریم باید عمق یادگیری داوطلبان اندازه گیری شود. در آزمون تستی ممکن است که این عمق یادگیری به درستی اندازه گیری نشود و اینکه چرا تا کنون این کار انجام می شده است چند علت دارد. نکته اول امنیت امتحانات نهایی در استان‌ها و شهرستانهای مختلف بود، این قابل سوال بود، گزارش‌هایی داشتیم و کنترل می‌کردیم و اطمینان لازم را نداشتیم ولی خوشبختانه در سالهای اخیر با استفاده از تکنولوژی‌های جدید میزان افشای سوال به صفر رسیده است

وی ادامه داد: این موضوع شورای عالی انقلاب فرهنگی را مطمئن می‌کند که اطمینان از افشای سوالات قابل اتکا است. همچنین ما می‌خواهیم سوالات استاندارد باشد. اگر امسال دانش آموزی رتبه و معدلی کسب کرد دو تا سه سال بتواند از آن استفاده کند.

 

کبگانیان ادامه داد: ما اعتقاد نداریم دانش آموزی دو تا سه هفته جای خود را در دانشگاه پیدا کند و یا حتی مجبور شود در رشته‌ای که علاقه ندارد تحصیل کند و این نتیجه باید تا یک مدتی قابل اتکا باشد، بنابراین سوالات باید استاندارد باشد که این قول داده شد.

 

قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: یکی از آسیب‌هایی که امتحانات نهایی را تهدید می‌کرد نظام ناعادلانه و ناهماهنگ تصحیح سوالات بود که استان به استان و معلم به معلم فرق می‌کرد که این مشکل هم با توزیع رندوم و توزیع سوال به سوال در کل کشور حل شد.

 

کبگانیان یادآورشد: پس بنابراین سابقه تحصیلی و عمق یادگیری به تصویب رسید و حداقل ۶۰ درصد به این امر تخصیص داده می‌شود، آزمون تخصصی که همان آزمون سراسری کنکور است نیز ۴۰ درصد نقش خواهد داشت. بخشی هم به ارزشیابی و اندازه گیری استعداد، هوش و شخصیت شناسی اختصاص داده شد.

وی ادامه داد: درمجموع سیاست دوم به این صورت جمع بندی شد که، ملاک پذیرش داوطلبان مشتمل بر نتایج سابقه تحصیلی یادگیری، مطالب دروس و عمق یادگیری، آزمون سنجش تکمیلی تخصصی (کنکور سابق) و آزمون هوش و استعداد با ویژگی‌های زیر خواهد بود.

 

به گفته وی، سوابق تحصیلی سال آخر دانش آموزان به میزان حداقل ۶۰ درصد از معیار پذیرش و آزمون تخصصی تکمیلی به میزان حداکثر ۴۰ درصد معیار پذیرش خواهد بود.

 

قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: برای دروس عمومی نیز حد نصاب و کفی مشخص شد که در هر کد رشته متفاوت خواهد بود. دانشگاه‌ها برای هر کدرشته می‌توانند حد نصابی را قبل از شروع مراحل کنکور اعلام کنند که باید در شورای سنجش و پذیرش تصویب شود. وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف هستند که به تدریج زیرساخت‌های لازم را برای پیاده کردن سیاست‌های مذکور فراهم کنند.

وی تاکید کرد: این سیاست‌ها مربوط به کنکور سال ۱۴۰۰ نمی‌شود.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • پیام تبریک مدیرعامل شرکت پتروشیمی نوری به مناسبت هفته وحدت
  • پيام مديرعامل شركت مخازن سبز پتروشيمى عسلويه به مناسبت هفته وحدت
  • 🎥ویدیو/افتتاح و اجرای ۱۰۵طرح اقتصادی و عمرانی در شهرستان دیلم
  • حذف گردنه حادثه خیز «نارمنج» دشتستان با حضور استاندار بوشهر
  • مخزن 1000 مترمکعبی شهر کلمه دشتستان با حضور استاندار بوشهر به بهره‌برداری رسید
  • بهره‌برداری از طرح توسعه تولید جوجه مرغ آمین در دشتستان با حضور استاندار بوشهر / تصاویر اتحاد خبر
  • مرکز آموزش‌های تخصصی کوتاه‌مدت جهاد دانشگاهی دشتستان با حضور استاندار به بهره‌برداری رسید / تصاویر اتحاد خبر
  • عقل هم خوب چیزی هست؛ گرانی را از واقعیت های اقتصاد جدا نکنیم
  • تنوع انتخاب رشته در دانشگاه پیام نور استان بوشهر افزایش یافت
  • محمد پیامبری که از نو باید شناخت
  • آغاز عملیات اجرایی فاز دوم بزرگ‌ترین مجتمع آموزشی، تربیتی و چندمنظوره ایتام خاورمیانه در شهر جدید صدرا/ تصاویر اختصاصی
  • بررسی حمله مجدد آمریکا به ایران؛ از منظر حقوق بین‌الملل
  • مدیریت حراست پتروشیمی بوشهر به یک مدیر جوان و باتجربه سپرده شد
  • جهش ۱۲ برابری بودجه مبادلات مرزی و سهم ویژه بوشهر، دشتی و تنگستان| چانه‌زنی‌های بودجه‌ای برای بوشهر
  • صدور 30 فقره جواز تأسیس صنعتی در شهرستان دشتستان
  • تجلیل از مسعود آتشی در نشست مؤسسین خانه فرهنگ دشتستان
  • استاندار بوشهر از خبرنگاران تجلیل کرد / تصاویر اختصاصی
  • دیدار رئیس سازمان نظام پزشکی دشتستان با مدیر مسئول و سردبیر اتحاد جنوب
  • در صحنه بمان؛ با تمام آلام
  • اجرای طرح های عوامل تعیین‌کننده اجتماعی سلامت و پزشک خانواده و نظام ارجاع در شهرستان دشتستان
  • جایگاه های سوخت نرسان بنزین
  • 🎥ویدیو/توافق ایران و عمان بر سر نقشه تردد در تنگه هرمز
  • موکب‌های روستایی در راه حسین(ع)
  • جاده ی مرگ در شبانکاره باز هم قربانی گرفت/ آیا در استان بوشهر فریادرسی نیست؟
  • نشست فرماندار دشتستان با مدیرکل بنیاد شهید استان بوشهر / ابلاغ ریاست بنیاد شهید شهرستان به شهرام قلی‌زاده
  • کارشناسِ های همه‌چیزدان، این همه سواد را از کجا می آورند؟!
  • بی‌اعتنایی به رنجِ جنوب؛ از وعده تا واقعیتِ بی‌برقی!
  • راهکاری عملی برای ناترازی بنزین
  • اعتراض به بی توجهی به امکانات سرمایشی در حوزه کنکور برازجان؛ داوطلبان در گرما و استرس مضاعف
  • آقای حجت‌الله عبدالملکی؛ استاد! شما دیگر هیچ نگویید
  • .: نصیبه حدود 9 روز قبل گفت: خانم سعادتمند؛ بانویی که ...
  • .: سلام حدود 10 روز قبل گفت: مهندس محمدی و ایوب ...
  • .: 🙏 حدود 11 روز قبل گفت: بخش مرکزی شهرستان تنگستان ...
  • .: محمد حدود 13 روز قبل گفت: جناب دریسی ،دولت شهیدرییسی ...
  • .: 😭 حدود 14 روز قبل گفت: باز هم کميته امداد ...
  • .: جعفر کثیر حدود 14 روز قبل گفت: عالی بود درد کنکور ...
  • .: جواد حدود 15 روز قبل گفت: با سلام از رسانه ...
  • .: دراهکی حدود 15 روز قبل گفت: خیلی خوب مثل خودشان ...
  • .: زهره عرب حدود 15 روز قبل گفت: درود بر استاد آتشی ...
  • .: بهرام منوچهری حدود 15 روز قبل گفت: سلام عرض ادب تشکر ...