امروز: چهارشنبه 06 آبان 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 15 اسفند 1395 - 09:34
اتحادخبر: روزنامه شرق نوشت: انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه این بار با توجه به اهمیت آن به نظر می‌رسد که به نوعی انتخاب «نقشه راه» ساختار سیاسی – اجتماعی کشور است که تقریبا همه کاندیدای حاضر، کارزار خود را حول نفی وضع موجود قرار داده‌اند.
روزنامه شرق نوشت: انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه این بار با توجه به اهمیت آن به نظر می‌رسد که به نوعی انتخاب «نقشه راه» ساختار سیاسی – اجتماعی کشور است که تقریبا همه کاندیدای حاضر، کارزار خود را حول نفی وضع موجود قرار داده‌اند.
 
در چنین شرایطی که سیستم و نظام حاکم به بن‌بست ذاتی و به تعبیری به پایان راه خود رسیده است، هرگونه انتخابی می‌تواند یک «همه‌پرسی» تلقی شده و بالطبع حساسیت آن به میزان زیادی بالا باشد. البته آنچه هم‌اکنون در جریان رقابت‌های انتخاباتی فرانسه می‌گذرد، وصف حال تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا و به‌ویژه دو کشور آلمان و هلند هم هست که تقریبا با فاصله کمی آنان نیز باید به استقبال انتخابات پارلمانی بروند.
 
به‌ دلیل‌ همین اهمیت و حساسیت این دور از انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه احزاب و نیروهای سیاسی هر یک بنا بر گرایش و تمایلات خود بیش از گذشته به سمت ائتلاف‌های چندحزبی حرکت می‌کنند. ائتلاف «آمانوئل ماکرون» اپورتونیست مستقل با «فرانسوا بایرو» که در هفته گذشته موجب ارتقای موقعیت ماکرون شد، چند روز بعد با ائتلاف «بنوا آمون» از حزب سوسیالیست با «یانیک ژادو» از حزب سبز روبه‌رو شد که تا حدودی توانست موقعیت بنوا آمون را بهتر کند؛ هرچند به دلیل وزن کم سبزها در فرانسه هنوز او در رتبه چهارم نظرسنجی‌ها قرار دارد.
 
وضعیت در اردوی جبهه ملی به رهبری «مارین لوپن» تقریبا همچنان ثبات خود را حفظ کرده و حتی اتهامات قضائی نیز تأثیری بر سبد آرای او نداشته و او هنوز پیشتازی خود را با حدود ٢٧ درصد تقریبا قطعی کرده است. اما در اردوی حزب راست میانه جمهوری‌خواه وضعیت برای «فرانسوا فیون» که تا قبل از افشای رسوایی‌های مالی حول خانواده‌اش بیشترین بخت ریاست‌جمهوری را در دور دوم برای او قائل بودند، چندان رضایت‌بخش نیست و فیون با افت دودرصدی رأی خود هم‌اکنون با ٢١ درصد در جایگاه سوم قرار گرفته است. در این میان ضلع پنجم این رقابت‌ها بدون تردید ائتلاف چپ رادیکال به رهبری «ژاک لون ملانشون» است که با شعار «انقلاب شهروندی» هرچند ترقی‌خواهانه‌ترین برنامه انتخاباتی را ارائه کرده است اما در همان مرز تثبیت‌شده ١٢درصدی قرار دارد و به دلیل حضور جناح چپ حزب سوسیالیست با بنوا آمون به نظر نمی‌رسد که وی بتواند از درون صفوف و پایگاه رأی این حزب درصد قابل ذکری را نصیب خود کند.
 
در شرایطی که روند حرکتی فضای انتخابات به سمت دوقطبی مارین لوپن – آمانوئل ماکرون می‌رود و تا حدودی فرانسوا فیون هم امیدوار است بتواند به جای ماکرون به دور دوم رفته و سپس به لحاظ وضعیت جامعه فرانسه در مرحله بعد پیروزی بر لوپن را برای خود بیمه کند، جناح چپ در دو شاخه بنوا آمون و ژاک لوک ملانشون در موقعیت یک تصمیم‌گیری بزرگ سیاسی قرار گرفته‌اند. تقریبا همه تحلیلگران در یک نکته متفق‌القول هستند و آن اینکه از یک طرف مارین لوپن به دور دوم خواهد رفت و از طرف دیگر رقیب او، در دور دوم می‌تواند با جلب حمایت دیگر احزاب و جامعه رأی‌دهنده پیروز انتخابات این دور باشد.
 
به‌ همین ‌دلیل تحت هیچ شرایطی ائتلافی جدید بین سه‌ضلعی لوپن، ماکرون و فیون انجام نخواهد شد و آنان با همین داشته‌های خود باید وارد چرخه بازی نهایی شوند. در این سه‌ضلعی هیچ شانس و امیدی برای جناح چپ فرانسه قابل تصور نخواهد بود و دو نماینده آنان آمون با حدود ١٨ درصد و ملانشون با ١٢ درصد آرای طبقات رأی‌دهنده، بازنده قطعی این رقابت‌ها خواهند بود.
 
در جنبش چپ رادیکال ملانشون همواره نگاه به انتخابات و رقابت سیاسی بیش از آنچه حول کسب قدرت دور بزند، برایند یک نگرش آرمان‌گرایانه جهت اثبات حقانیت راه و تأکید بر اهداف ذاتی جنبش بوده است که معمولا آنان را خارج از چرخه ائتلاف‌های پراگماتیسم حول پیروزی به صف می‌کند. اتفاقا این دو نیرو در کنار راست افراطی مارین لوپن از یک سبد رأی منجسم و تقریبا غیرسیال در شرایط کنونی برخوردارند که نه می‌تواند جهش آنچنانی داشته باشد و نه اینکه دچار افت رأی شود. ورود ماکرون و انشعاب او از حزب سوسیالیست که به صورت مستقل در این انتخابات شرکت کرده است، جناح سوسیالیست‌ها را در طیف راست و چپ به یک دوپارچگی مبتلا کرده است که راست‌ها در پشت سر ماکرون و چپ‌ها و تا حدودی کلیت آسیب‌دیده حزب هم در کنار آمون قرار گرفته‌اند.
 
در چنین شرایطی که جنبش چپ فرانسه از طیف چپ حزب سوسیالیست تا جنبش چپ رادیکال ملانشون وضعیت جدید فضای سیاسی فرانسه و اصولا روند تحولات را به خوبی می‌توانند درک کنند، هم‌اکنون سؤال اساسی اینجاست که آیا در این دور از انتخابات هم حاملان تفکر چپ از میانه تا رادیکال همچنان انحصار حزبی و منزه‌طلبی آرمان‌خواهانه خود را به تأثیر تحولات آتی ترجیح می‌دهند؟
 
درواقع پاسخ به همین سؤال تا حدود زیادی نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه را حداقل درباره احتمال پیروزی نیروهای راست‌گرا تعیین می‌کند. برای سدکردن راه قدرت‌گیری جناح راست از لوپن افراطی، ماکرون اپورتونیست و فیون محافظه‌کار تنها یک گزینه وجود دارد که هرچند در سال‌های اخیر پذیرفتنی نبوده است ولی این بار در صورت شکستن انحصار و تعدیل سیاسی آرمان‌خواهی در دو سوی طیف، می‌تواند تمام معادلات کنونی و حتی نهایی را به صورت اساسی تغییر دهد.
 
نزدیک‌شدن برنامه‌های بنوا آمون به ریشه‌های اصلی چپ سوسیالیستی و همخوانی تقریبی آن با پلتفرم انتخاباتی چپ رادیکال ملانشون یک موقعیت جدید است که به صورت بالقوه می‌تواند مسیر تحولات پیش‌رو را دگرگون کند. از آنجا که مطالبات و شعارهای جنبش چپ در درون جامعه به دلیل تاریخ سوسیال این جامعه از فردای انقلاب کبیر فرانسه به نوعی در ساختار سیاسی – اجتماعی نهادینه شده است و حتی راست‌گراترین احزاب هم در زمان کسب قدرت قادر به در‌هم‌شکستن آن نبوده‌اند، چپ حول یک اتحاد عمل واقعی می‌تواند آرای اکثریت را کسب کند. متأسفانه سوسیال‌دموکراسی اروپایی دیرزمانی است که دیگر کاریکاتوری از شعارهای چپ را نمایندگی می‌کند و به‌خصوص در چند دهه اخیر با غرق‌شدن در سیستم نئولیبرالی بستر اتحاد عمل با چپ رادیکال و کمونیست را تقریبا از بین برده است. اما در سال‌های اخیر با شکست برنامه‌های نئولیبرالی از جمله سیاست خانمان‌برانداز «ریاضت اقتصادی» در بدنه این سوسیال‌دموکراسی نیروهایی رشد کرده‌اند که تمایل به سمت چپ واقعی را نمایندگی می‌کنند.
 
چنانچه در حزب کارگر بریتانیا بعد از یک دوره طولانی «بلریسم» به‌شدت راست‌گرا، هم‌اکنون با ورود نیروهای جدید به حزب «جرمی کوربین» به‌راحتی موفق شد الیگارشی فاسد و راست حزبی را مقهور و تمایلات چپ را دوباره در این حزب پرسابقه تزریق کند. در همین فرانسه و در انتخابات درون‌حزبی سوسیالیست‌ها انتخاب آمون نیز همین پیام را داشت و باید منتظر بود و دید وی می‌تواند با نزدیکی به ملانشون و ارائه یک برنامه چپ ائتلافی و تعهدات غیرقابل‌نقض در این خصوص سورپرایز بزرگ این انتخابات را رقم بزند یا فقط باید شاهد پیروزی دیگران باشد./ص


کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • تقدیر رئیس نظام پزشکی دشتستان از پزشکان و داروسازان نمونه
  • اقدام بزرگ مدیرعامل شرکت مخازن سبز در مدارس شهرستان عسلویه؛ آموزش تخصصی آتش‌نشانی صنعتی سطح یک و دو برای ۹۰ دانش‌آموز هنرستان‌های اخند و سواحل
  • انتصاب سرپرست روابط عمومی و دبیر مسئولیت‌های اجتماعی آریاساسول
  • درآمد شش ماهه جم پیلن به ۱۵/۲ همت رسید؛ سود عملیاتی ۱۷۶ درصد جهش کرد
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/08/05
  • ترخیص شبانه‌روزی کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید در استان بوشهر
  • بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تردد بین‌استانی در جاده‌های بوشهر ثبت شد
  • تاب‌آوری بوم‌گردی‌های بوشهر درجنگ؛ ضرورت عبور از بحران به توسعه پایدار گردشگری
  • استاندار بوشهر در دیدار با معاون اول رئیس‌جمهور بر تخصیص اعتبارات بیشتر برای تکمیل پروژه‌های مهم استان تاکید کرد
  • تأکید بر توسعه نظارت هوشمند و ایمن‌سازی معابر در منطقه پارس جنوبی
  • اندیشه را با جغرافیا نمی‌توان سنجید
  • پردیس۳۶۰» به شماره هفتم رسید؛ روایت پایداری پردیس در روزهای جنگ
  • نرخ حواله پنج ارز در مرکز مبادله ایران اعلام شد
  • پوردهقان: در صورت تکرار شوک ارزی استیضاح وزیر اقتصاد را پیگیری می‌کنیم
  • فرماندار دشتی: کارکنان حوزه سلامت عرصه خدمت‌رسانی را رها نکرده اند
  • در آبان پیش‌رو با احتیاط بیشتری رانندگی کنیم
  • انتصاب محمدعلی عبدالشیخی به‌عنوان مشاور و دستیار مدیرعامل بیمه تعاون کشور
  • ‌‌«بوشهرمال» می‌تواند محور تجارت و گردشگری منطقه آزاد بوشهر شود
  • فازهای بعدی بوشهر مال به حمایت منطقه آزاد نیاز دارد/بوشهر مال برای ۸۰۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرد
  • ارزیابی رایگان خسارت‌های حملات دشمن در بوشهر؛ از فرودگاه تا تأسیسات و تجهیزات
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/30
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/07/30
  • مهم‌ترین چالش پیش روی پزشک خانواده
  • نسرین شاهی و ساره جوانمردی صاحب سهمیه پارالمپیک شدند
  • زنگ سرشماری ۱۴۰۵ در برازجان نواخته شد / آمار دقیق، زیربنای توسعه دشتستان
  • ارتباط تعداد کم گام های روزانه با زوال عقل و سکته مغزی
  • منطقه آزاد بوشهر به کانون توسعه سرمایه‌گذاری و اشتغال تبدیل می‌شود
  • ادامه روند کاهشی قیمت طلای جهانی
  • ورزش، درد مزمن را در بیماران نخاعی کاهش می‌دهد
  • نفت برنت از ۱۱۱ دلار عبور کرد
  • پیشنهادات کارگروه ویژه پرستاری اجرایی نشده است
  • 🎥ویدیو/مسئولیت افزایش کالابرگ به سازمان برنامه و بودجه سپرده شد
  • روز جهانی دریانوردی و به یاد شهدای شناور «دلیر»
  • سروش گرمسیری‌نژاد سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک دفتر فنی استانداری بوشهر شد
  • اخلاق اداری؛ جایی که اعتماد عمومی آغاز می‌شود
  • رگِ گردن؛ برای مردم یا برای جناح؟
  • آباده باید به قطب رویدادهای جهانی منبت تبدیل شود
  • اجرای ۷۵۰برنامه هفته انتظامی در فارس؛ ازپاکسازی محلات تا پویش خرید امن
  • 🎥ویدیو/عراقچی: پاسخ ایران به هرگونه برخورد نظامی، محکم‌تر از گذشته خواهد بود
  • خاکستر یک صبح تلخ در عسلویه
  • کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به پرونده مسکن ایثارگران برازجان ورود کرد
  • خاموشی یک صدا در قلب رسانه؛ در سوگ امید غضنفر
  • گرامیداشت روز ایمنی و آتش‌نشانی در آریاساسول؛ آمادگی عملیاتی و مسئولیت همگانی
  • رئیس پلیس راهور استان بوشهر معارفه شد
  • تلف شدن خرس ماده بر اثر تصادف در بزرگراه شیراز-اصفهان
  • .: محمد حدود 5 روز قبل گفت: از توجه ویژه مدیر ...
  • .: منطق حدود 6 روز قبل گفت: فقط جنوب استان بوشهر ...
  • .: علیرضا حسین آبادی حدود 6 روز قبل گفت: متأسفانه مرحوم کوهی برای ...
  • .: نیکنام حدود 9 روز قبل گفت: احسنت قلمت مانا و ...
  • .: مریم حدود 10 روز قبل گفت: عالی هست ...
  • .: فرهنگی بازنشسته حدود 15 روز قبل گفت: تبریک فراوان به جناب ...
  • .: محمود حدود 18 روز قبل گفت: درود بر شما.. و ...
  • .: محمد حدود 21 روز قبل گفت: جناب حیاتی تخلف چای ...
  • .: هادی جلالی ثابت حدود 24 روز قبل گفت: با سلام در ظاهر، ...
  • .: سامی حدود 29 روز قبل گفت: احسنت براقای یوسف منافی ...