امروز: پنجشنبه 30 مهر 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 17 آذر 1393 - 09:38

سمانه زند؛ دختری که کمتر از 48 ساعت در تمام ایران به شهرت رسید و البته هنوز کسی رد پایی از او در دست ندارد.

اتحاد جنوب: سمانه زند؛ دختری که کمتر از 48 ساعت در تمام ایران به شهرت رسید و البته هنوز کسی رد پایی از او در دست ندارد.

ماجرا به مسابقه «دختر شایسته مسلمان» برمی گردد، جایی که بانوهای محجبه کشورهای اسلامی با هم رقابت می کردند تا عنوان دختر شایسته را از آن خود کنند و این بار نام یک دختر ایرانی بین آنها دیده می شد.

 این چهارمین دوره مسابقات «دختر شایسته مسلمان» است. اولین دوره در سال 2011 برگزار شد و اندونزی هم به عنوان میزبان همیشگی، سه دوره بعدی مسابقات را برگزار کرد.

دختری که کمتر از 48 ساعت در ایران به شهرت رسید+تصاویر


بد نیست بدانید در دوره گذشته مسابقات هم یک دختر ایرانی در مسابقه «دختر شایسته مسلمان» شرکت کرد. معصومه ابراهیمی دختر 27 ساله ایرانی، فارغ التحصیل مدیریت صنعتی و طراحی در سال 2013 در مسابقه حضور داشت و به نیمه نهایی هم رسید.

 او حتی بین 20 بانوی مسلمان برتر قرار گرفت اما به فینال نرسید تا شانس سفر به اندونزی و حضور در مرحله نهایی را از دست بدهد. با این وجود خبر حضور او به اندازه حضور سمانه زند در دوره چهارم بازتاب نداشت.

 شاید یکی از دلایلی که باعث شد خبر حضور سمانه زند در دوره چهارم بازتاب بیشتری نسبتبه حضور معصومه ابراهیمی در دوره سوم مسابقات داشته باشد، فعالیت کاربران ایرانی در شبکه های اجتماعی فیس بوک و اینستاگرام و حتی وایبر بود اما سوال اصلی اینجاست که سمانه زند چطور به عنوان نماینده ایران انتخاب شد و در این مسابقه شرکت کرد؟

 **روش شرکت در مسابقه

 هفته گذشته همه به دنبال این بودند که سمانه زند از چه کانالی به عنوان نماینده ایران معرفی شده. در مسابقه Miss World و Miss Universe نماینده هر کشور ابتدا در رقابتی داخلی در کشورش انتخاب می شود و سپس نفرات اول تمام کشورها به مسابقه نهایی می رسند اما در سال های گذشته هیچ خبری از برگزاری مسابقه برای انتخاب نماینده ایران در این مسابقه نشده بود.

دختری که کمتر از 48 ساعت در ایران به شهرت رسید+تصاویر


این موضوع مبهم ترین نکته حضور سمانه زند در مسابقه دختر شایسته مسلمان بود اما بد نیست بدانید هیچ مسابقه مقدماتی برای حضور دختران مسلمان در این مسابقه وجود ندارد.

 روال شرکت در مسابقه اینطور است که هر دختر مسلمانی با سر زدن به سایت رسمی می تواند فرم شرکت در مسابقه را پر کند. بعد از پر کردن فرم، دختران باید متن کوتاهی از تجربیاتشان درباره حجاب را بنویسند و عکس محجبه شان را در بخش دیگری از سایت آپلود کنند.

 اگر این چند کار کوچک را انجام دهند، وارد مرحله مقدماتی مسابقه شده اند. پس از این مرحله 50 نفر برای مرحله نیمه نهایی انتخاب می شوند. در این مرحله هم مسابقه به صورت غیرحضوری و از پشت مانیتور دنبال می شود.

دختران مسلمان ویدئویی از خود پر می کنند و در آن به زبان عربی یا انگلیسی جملاتی درباره قرآن و خانواده می گویند.

اینجاست که هیات ژوری مسابقه وارد عمل می شود و 20 نفر نهایی را انتخاب می کنند؛ با در نظر گرفتن این موضوع که از هر کشور مسلمان باید تنها یک شرکت کننده حضور داشته باشد تا در رسانه ها او را به عنوان نماینده آن کشور اعلام کنند.

با این حساب به راحتی می توان متوجه شد که سمانه زند بدون حضور در رقابتی داخلی به صورت انفرادی در مسابقه شرکت کرده و از سوی هیات داوران مسابقه به مرحله نهایی راه پیدا کرده است.

 **سمانه زند، اهل شیراز! فقط همین!

 در پروفایل سمانه زند، تنها اطلاعاتی که از او منتشر شده، اصالت شیرازی اش است و حتی به تحصیلات دانشگاهی او اشاره ای نشده. جستجو در شبکه های اجتماعی هم نتیجه ای ندارد و هیچ پروفایلی با نام او وجود ندارد. حتی پروفایل هایی که با نام «سمانه زندی» در فیس بوک و اینستاگرام هم وجود دارد، متعلق به افراد دیگری است.

دختری که کمتر از 48 ساعت در ایران به شهرت رسید+تصاویر


خبرنگاران شیرازی هم نمی توانند کمکی کنند تا اطلاعات جدیدی از او پیدا شود. جالب اینجاست که کسی در شیراز هم او را نمی شناسد اما یکی از خبرنگاران شیرازی که حسابی به دنبال کشف ردی از او افتاده بود، پیش بینی می کند او ساکن کشور دیگری باشد، شاید مالزی، شاید هم اندونزی!

**مسابقه چطور برگزار شد؟

 سایت رسمی مسابقه دختر شایسته چندان به روز نیست. اگر به این آدرس worldmuslimah.org سر بزنید، می بینید با وجود طراحی شکیل سایت، خبری از دوره چهارم مسابقات نیست اما کافی است کمی در صفحات آن بچرخید تا فضای مسابقه دست تان بیاید.

 بیش از 500 دختر از کشورهای اسلامی درخواست های خود را برای شرکت در این مسابقه ارسال کرده بودند. پایبندی به آموزه های اسلامی یکی از ملاک های اصلی برای پذیرفتن داوطلبان است. دختران شرکت کننده باید توضیح می دادند به چه دلیلی حجاب را به عنوان پوشش خود برگزیده اند.

 یکی دیگر از شرط ها حفظ کامل قرآن بوده و تسلط بر زبان عربی و البته تلاوت قرآن در حضور داوران. در دور نهایی این مسابقه دختران باید سه روز تمام خود را از نظر معنوی آماده می کردند. این آمادگی شامل برخاستن از خواب در ساعت 3 و نیم بامداد و حضور به موقع در نیایش صبحگاهی بود.

 بعد از عبادت آنها باید به سخنرانی هایی در مورد سیستم مالی اسلامی، تربیت اسلامی و تفسیر قرآن گوش می دادند. نمازشان را اول وقت اقامه و بعد از آن به راز و نیاز می پرداختند. البته توانایی منجوق دوزی، سوزن دوزی و خیاطی از دیگر فاکتورهای انتخاب دختر شایسته جهان اسلام است.

**اعتراض ها و حاشیه ها

در روزهای گذشته چند نماینده اصولگرای مجلس نسبت به حضور یک دخترایرانی در مسابقه دختر شایسته مسلمان اعتراض داشتند اما این تنها مشکل نبود. مسابقه دختر شایسته جهان اسلام در اندونزی حاشیه های زیادی داشت.

 به دلیل اعتراضات زیاد گروه های اسلامی به مسابقه دختر شایسته جهان اسلامپ، مدیران برنامه مجبور شدند تا مسابقه را به شهر دیگری منتقل کنند. معترضان می گفتند که این رقابت نگاهی ابزاری به زن دارد و جایگاه او را تا حد یک شیء پایین می آورد.

دختری که کمتر از 48 ساعت در ایران به شهرت رسید+تصاویر


واکنش معصومه دستغیب مدیر کل امور بانوان استانداری فارس به حضور دختر شیرازی در مسابقه:

 ما اصلا در جریان نبودیم!

 استانداری فارس و هیات مشاورانش از حضور دختری به نام سمانه زند در مسابقه دختر شایسته مسلمانه خبر ندارند. مدیر کل اداره ورزش و جوانان استان فارس هم اصلا در جریان موضوع نیست.

 علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که باید در جریان باشد، در پاسخ به سوال خبرنگاری گفت: «گمان نمی کنم این اتفاق از طرف ایران بوده باشد چون اگر بود، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جریان آن می بود ولی ما در جریان این موضوع نیستیم.»

 تنها فردی که حاضر شد در ارتباط با این موضوع صحبت کند، معصومه دستغیب، مدیر کل امور بانوان استانداری فارس است که چندان مایل نبود در واکنش به این اتفاق موضعی بگیرد و در نهایت به چند سوال خبرنگار هفته نامه تماشاگران امروز پاسخ داد.

خانم دستغیب شما در جریان حضور خانم سمانه زند در مسابقه دختر شایسته مسلمان 2014 بودید؟

 - نه. ما در استانداری فارس برای اولین بار در رسانه ها این خبر را دیدیم.

 در جریان هستید که این دختر شیرازی چطور در این مسابقه شرکت کرده؟

 - نه. اتفاقا چند روزی است که پیگیر هستیم تا نشانی از ایشان پیدا کنیم. البته در قوانین شرکت در مسابقه آمده که شرکت کنندگان می توانند به صورت انفرادی در سایت ثبت نام کنند و نیازی به تایید ارگان های دولتی نیست.

 - این را هم نمی دانستیم.

 حالا که متوجه شدید، برنامه ای ندارید که سال آینده ایران به صورت سیستماتیک نمایندگانی را برای شرکت در این مسابقه داشته باشد؟

- پیشنهاد بدی نیست. باید آن را در استانداری بررسی کنیم./ب1

منبع:تماشاگران امروز



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • محبی: توانمندسازی فرهنگی و تحصیلی دانش‌آموزان اولویت دارد
  • افتتاح و بازدید از ساختمان اداری منطقه آزاد بوشهر با حضور مسئولان ارشد کشور و استان / تصاویر اختصاصی اتحاد خبر
  • بازدید استاندار و دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور از شرکت‌های مستقر در منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی بوشهر
  • دلار بسوزانید، شاید اقتصاد درست شد!
  • مشارکت مدیر HSE شرکت توسعه پلیمر کنگان در تألیف کتاب «ارزیابی و مدیریت ریسک»
  • از فقر اقتصادی تا ضعف اعتقادی
  • استاندار بوشهر: منطقه آزاد بوشهر سرزمین فرصت‌های طلایی برای سرمایه گذاری است
  • نوسان طلا در بازارهای جهانی؛ افت قیمت طلا و رشد شاخص ۱ روزه
  • مدیرعامل منطقه آزاد بوشهر خبر داد؛ کلینیک هوشمند سرمایه‌گذاری در راه است
  • تاکید بر توسعه زیرساخت‌های آبزی‌پروری و رفع موانع تولید در استان بوشهر
  • انهدام پهپاد MQ-۹ آمریکا در آسمان تنگه هرمز
  • دستگاه قضایی به قیمت‌گذاری دارو و تجهیزات ورود کند
  • صدور گواهینامه استاندارد بین‌المللی مسئولیت اجتماعی ISO 26000 در پتروشیمی نوری با رویکرد نوین
  • «بوشهر سرزمین فرصت‌های طلایی است/ آینده منطقه آزاد روشن است»
  • جدال بزرگان کشتی آزاد جهان در آستانه؛ ۴۰ مدال در انتظار مدعیان
  • 🎥ویدیو/مسئولیت افزایش کالابرگ به سازمان برنامه و بودجه سپرده شد
  • سروش گرمسیری‌نژاد سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک دفتر فنی استانداری بوشهر شد
  • «پیام سپاس و خداحافظی سروش گرمسیری‌نژاد از دشتستان / آغاز خدمت در معاونت دفتر فنی استانداری بوشهر»
  • محبی: توانمندسازی فرهنگی و تحصیلی دانش‌آموزان اولویت دارد
  • سامانه آشکارساز ایکس‌ری درایست‌وبازرسی شهید صلاحی دشتستان افتتاح شد
  • افتتاح و بازدید از ساختمان اداری منطقه آزاد بوشهر با حضور مسئولان ارشد کشور و استان / تصاویر اختصاصی اتحاد خبر
  • دومین طلای کشتی فرنگی ایران بر گردن عرفان جرکنی
  • ضرورت تغییر رویکرد در نگهداشت تجهیزات پزشکی
  • پرسپولیس بدون گل به صدر رسید؛ یک نفر مانع باخت خیبر شد
  • شهردار آب‌پخش از دانش‌آموزان موفق و برتر جشنواره علمی خوارزمی شهر آب پخش تجلیل کرد
  • تنها ۱۰ دقیقه ورزش روزانه کیفیت خواب را بهبود می بخشد
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/23
  • مکمل‌های ویتامین C با دوز بالا خطر سنگ کلیه را دو برابر افزایش می دهند
  • ۹ خوراکی شگفت انگیز در پیشگیری از پوسیدگی دندان
  • مسیر صعود ایران در بازی‌های پاراآسیایی؛ از چهارمی تا نایب‌ قهرمانی
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/07/02
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/02
  • بوتیمار، مهمان موقت آریاساسول به طبیعت بازگشت
  • بازدید معاون عمرانی استاندار بوشهر از محور کنارتخته–دالکی با همراهی معاون عمرانی فرماندار دشتستان
  • تقابل میان موازنه قدرت و حاکمیت قانون بین‌الملل
  • دستگیری شکارچی متخلف و ضبط گونه‌های حفاظت‌شده در منطقه شکارممنوع دشتستان
  • گردشگری می‌تواند زنجیره گسترده‌ای از فعالیت‌های اقتصادی را فعال کند
  • وقتی صنعت کنار پدافند ایستاد/تقدیر ویژه پدافند هوایی ارتش از مدیر عاملی که تمام جنگ رمضان را در شرکت ماند
  • درخواست رسیدگی به وضعیت معیشتی بازنشستگان انتظامی
  • 🎥ویدیو/مسئولیت افزایش کالابرگ به سازمان برنامه و بودجه سپرده شد
  • استاندار بوشهر: رضایتمندی مردم، شاخص اصلی ارزیابی مدیران است
  • روز جهانی دریانوردی و به یاد شهدای شناور «دلیر»
  • یک سال گذشت؛ سهم توانیابان بوشهر از تغییر و تحول مدیریتی چه بود؟
  • برداشت خرما در حمیدیه
  • 🎥ویدیو/دستاورد پزشکیان در نیویورک؛ روایت تازه‌ای از قدرت ایران
  • .: فرهنگی بازنشسته حدود 8 روز قبل گفت: تبریک فراوان به جناب ...
  • .: محمود حدود 11 روز قبل گفت: درود بر شما.. و ...
  • .: محمد حدود 14 روز قبل گفت: جناب حیاتی تخلف چای ...
  • .: هادی جلالی ثابت حدود 18 روز قبل گفت: با سلام در ظاهر، ...
  • .: سامی حدود 22 روز قبل گفت: احسنت براقای یوسف منافی ...
  • .: بچه شمرون حدود 22 روز قبل گفت: ارواح مطّهر تمامی شهدا ...
  • .: اکبری حدود 23 روز قبل گفت: خداقوت و دستمریزاد به ...
  • .: دوست حدود 24 روز قبل گفت: درود بر خلیل شجاع ...
  • .: ایران حدود 24 روز قبل گفت: 🤣🤣🤣🤣 ...
  • .: مهدی حدود 1 ماه قبل گفت: دلسوز مردم بودن مستلزم ...