امروز: چهارشنبه 24 تير 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 27 خرداد 1405 - 10:57

اتحادخبر:رئیس جمهور با تأکید بر نقش راهبردی نظام سلامت در تحقق عدالت در سلامت، استقرار مؤثر برنامه پزشکی خانواده و مدیریت بهینه منابع را از الزامات تحول در حکمرانی سلامت کشور برشمرد.

اتحادخبر:رئیس جمهور با تأکید بر نقش راهبردی نظام سلامت در تحقق عدالت در سلامت، استقرار مؤثر برنامه پزشکی خانواده و مدیریت بهینه منابع را از الزامات تحول در حکمرانی سلامت کشور برشمرد.

پزشکیان: مأموریت نظام سلامت فراتر از درمان بیماری است

به گزارش مهر، نشست وبیناری هماهنگی اجرای مرحله نخست برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع در ۲۵ شهرستان کشور با حضور مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور، رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی و مسئولان استانی حوزه بهداشت و درمان برگزار شد.

در این نشست، رئیس‌جمهور ضمن دریافت گزارش آخرین اقدامات ستاد مرکزی برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع و همچنین گزارش عملکرد شهرستان‌های مجری، بر ضرورت تسریع، انسجام‌بخشی و ارتقای اثربخشی اجرای این طرح ملی تأکید کرد و رهنمودها و دستورات لازم را برای تحقق هرچه موفق‌تر اهداف برنامه ارائه داد.

پزشکیان در سخنانی با قدردانی از تلاش‌ها و پیگیری‌های انجام‌شده در مسیر استقرار این برنامه، اظهار داشت: امید ما برای حل بخش قابل توجهی از مسائل و چالش‌های حوزه سلامت و همچنین بسیاری از مسائل اجتماعی کشور به ظرفیت عظیم دانشگاه‌های علوم پزشکی و نظام سلامت بازمی‌گردد. امروز بخش عمده‌ای از معضلات جامعه، اعم از سلامت اجتماعی، سلامت اقتصادی و سایر ابعاد رفاه عمومی، با حوزه سلامت پیوندی مستقیم دارد و چنانچه این طرح با موفقیت اجرا شود، بخش قابل توجهی از این مشکلات مرتفع خواهد شد.

تحقق سلامت در جامعه نیازمند رویکردی فعال و آینده‌نگر است

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه تحقق سلامت در جامعه نیازمند رویکردی فعال و آینده‌نگر است، تصریح کرد: اگر جامعه پزشکی کشور با نگاه مسئولانه و مأموریت‌محور در مسیر ارتقای سلامت عمومی گام بردارد، بسیاری از آسیب‌های اجتماعی و زمینه‌های شکل‌گیری نارضایتی‌های عمومی کاهش خواهد یافت.

پزشکیان با بیان اینکه رخدادهای اجتماعی دی ماه سال گذشته قابل پیشگیری بود، خاطرنشان کرد: بخش قابل توجهی از کسانی که در این رخدادهای حضور داشتند، با آسیب‌هایی همچون بیکاری، محرومیت و سایر عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت درگیر بودند. اگر در گذشته می‌توانستیم زمینه‌های شکل‌گیری این آسیب‌ها را شناسایی و مدیریت کنیم، بسیاری از این مسائل بروز نمی‌یافت. متأسفانه نظام سلامت ما در برخی حوزه‌ها فاقد سازوکارهای پیش‌بینی‌کننده مؤثر بوده است.

رئیس جمهور شبکه بهداشت و درمان کشور را یکی از بزرگ‌ترین ظرفیت‌های راهبردی جمهوری اسلامی ایران دانست و افزود: این شبکه گسترده با بهره‌گیری از نیروی انسانی متخصص و زیرساخت‌های موجود، قادر است نقش راهبری و هدایت توسعه سلامت‌محور مناطق مختلف کشور را برعهده گرفته و مسائل هر منطقه را در چارچوب سلامت جامعه‌محور شناسایی و مدیریت کند.

پزشکیان تأکید کرد: هرگاه این باور در مدیران حوزه سلامت شکل گیرد که مسئولیت آنان صرفاً درمان بیماری نیست، بلکه هدایت و ارتقای سلامت همه‌جانبه جامعه است، برای بسیاری از عوامل زمینه‌ساز آسیب‌های اجتماعی و بی‌سلامتی از جمله اشتغال، آموزش، فقر و مسائل مرتبط با زنان سرپرست خانوار نیز راهکارهای مؤثر و عملیاتی طراحی خواهد شد.

مراکز بهداشت می‌توانند به کانون‌های نجات‌بخش بدل شوند

رئیس جمهور با اشاره به ظرفیت‌های مراکز بهداشت کشور اظهار داشت: مراکز بهداشت می‌توانند به کانون‌های نجات‌بخش و توسعه‌دهنده سلامت در مناطق مختلف تبدیل شوند؛ مراکزی که ضمن گسترش عدالت در سلامت، از بروز بسیاری از اختلالات و آسیب‌های اجتماعی پیشگیری کرده و نقش مؤثری در ارتقای سرمایه اجتماعی ایفا کنند.

پزشکیان همچنین نقش دولت را در تسهیل همکاری‌های بین‌بخشی برای اجرای موفق این طرح را مهم ارزیابی کرد و گفت: دولت آمادگی دارد از طریق تقویت هماهنگی میان دستگاه‌ها، نظام سلامت را در تحقق مأموریت‌های خود یاری کند.

رئیس جمهور مشارکت مردمی را دومین رکن موفقیت این برنامه دانست و افزود: شناسایی، سازماندهی و به‌کارگیری ظرفیت‌های محلی، نهادهای مردمی و مشارکت‌های اجتماعی می‌تواند روند اجرای برنامه پزشکی خانواده را تسریع و اثربخشی آن را افزایش دهد. چنانچه همکاری‌های بین‌بخشی و مشارکت‌های مردمی به‌درستی شکل گیرد، در گام بعدی می‌توان با طراحی ساختارهای شبکه‌ای، تدوین دستورالعمل‌های اجرایی و استقرار نظام‌های نظارت و ارزیابی، اجرای طرح را به‌صورت نظام‌مند مدیریت کرد.

پزشکیان در ادامه بر ضرورت ارزیابی دقیق ظرفیت‌های اجرایی برنامه تأکید کرد و گفت: باید مشخص شود که آیا مراکز بهداشت و درمان برای اجرای کامل این طرح از آمادگی لازم برخوردارند، آیا نیروی انسانی کافی و آموزش‌دیده در اختیار داریم، آیا تجهیزات، داروها و زیرساخت‌های مورد نیاز تأمین شده‌اند و آیا عمق و کیفیت خدمات سلامت نسبت به دهه‌های گذشته ارتقا یافته است یا خیر.

پزشک خانواده باید دارای رویکردی فعال در پایش مستمر وضعیت سلامت جامعه باشد

رئیس جمهور افزود: شبکه بهداشت و درمان باید تا حد امکان نیازهای درمانی مردم را در همان سطح اولیه پاسخ دهد و ارجاع تنها در موارد ضروری و تخصصی صورت گیرد. برای تحقق این هدف لازم است کلینیک‌های تخصصی ارجاع به‌صورت دقیق تعریف و سازماندهی شوند تا بیماران در فرآیند ارجاع دچار سردرگمی نشوند. همچنین ظرفیت پذیرش مراکز تخصصی و حجم ارجاعات نیز باید به‌طور شفاف مشخص باشد.

پزشکیان با تأکید بر نقش فعال پزشک خانواده اظهار داشت: پزشک خانواده باید دارای رویکردی فعال، میدانی و مبتنی بر پایش مستمر وضعیت سلامت جامعه باشد. خوشبختانه گزارش‌های ارائه‌شده نشان می‌دهد که در این زمینه پیشرفت‌های مناسبی حاصل شده است.

رئیس جمهور همچنین مدیریت منابع را از مهم‌ترین الزامات موفقیت این طرح برشمرد و تصریح کرد: اگر نتوانیم متناسب با منابع موجود، بسته‌های خدمتی واقع‌بینانه و پایدار تعریف کنیم و ناخواسته موجب ایجاد تقاضای القایی و کاذب شویم، هر میزان منابع نیز در اختیار داشته باشیم با مشکل مواجه خواهیم شد.

پزشکیان خاطرنشان کرد: لازم است مدل بسته‌های خدمت بازطراحی شود؛ به‌گونه‌ای که ضمن افزایش رضایتمندی مردم و گسترش خدمات، پایداری منابع نیز حفظ شود. این امر مستلزم تحول در رویکردهای مدیریتی حوزه سلامت و درمان است.

رئیس جمهور با انتقاد از برخی رویه‌های هزینه‌زا در نظام سلامت گفت: نباید پزشکان با تجویزهای غیرضروری، چه در حوزه دارو و چه در حوزه تجهیزات پزشکی، برای نظام سلامت هزینه‌تراشی کنند. مدیریت بهینه منابع، یکی از ارکان اصلی حکمرانی سلامت است.

طبیب واقعی کسی است که تمام ابعاد بیمار را مدنظر قرار دهد

پزشکیان همچنین بر ضرورت توجه به توان اقتصادی بیماران تأکید کرد و افزود: مدیران و سیاست‌گذاران حوزه سلامت باید خدمات درمانی را متناسب با سطح درآمد و توان مالی مردم طراحی کنند و از تحمیل خدمات غیرضروری بر بیماران پرهیز شود. طبیب واقعی کسی است که علاوه بر سلامت جسمی، سلامت روانی، اجتماعی و اقتصادی بیمار را نیز مدنظر قرار دهد و بر اساس شرایط واقعی او تصمیم‌گیری کند.

رئیس جمهور در این زمینه به پیشنهاد اخیر خود برای تصویب مصوبه‌ای در مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: مقرر شده است مدیران گروه‌ها و انجمن‌های علمی پزشکی، سیاست‌های دارویی هر رشته را تدوین و ابلاغ کنند تا تجویز دارو و خدمات درمانی خارج از چارچوب‌های علمی و مصوب صورت نگیرد.

پزشکیان تصریح کرد: باید هزینه‌های زائد و غیرضروری برای دولت، سازمان‌های بیمه‌گر و مردم مدیریت و کنترل شود. سیاست‌گذاری دارویی و مدیریت تجویز خدمات درمانی از مسئولیت‌های حاکمیتی حوزه سلامت است و نباید بار مالی غیرمنطقی بر دوش مردم تحمیل شود. به‌عنوان نمونه، برخی اقدامات تشخیصی و درمانی از جمله بخشی از آنژیوگرافی‌های انجام‌شده فاقد ضرورت بالینی کافی هستند و صرفاً به دلایل اقتصادی تجویز می‌شوند.

رئیس جمهور تأکید کرد: دولت مصمم است با همراهی جامعه پزشکی و با تکیه بر زبان مشترک و نگاه مسئولانه، بهترین خدمات سلامت را متناسب با توان و امکانات کشور به مردم ارائه کند و در مواردی که افراد خواهان خدمات ویژه‌تر هستند، هزینه آن را شخصاً پرداخت نمایند.

پزشکیان با اشاره به توانمندی بالای پزشکان و کادر درمان کشور اظهار داشت: سرمایه انسانی حوزه سلامت یکی از ارزشمندترین دارایی‌های کشور است. اگر اراده و انسجام لازم شکل گیرد، می‌توان جامعه را از بسیاری از مشکلات و چالش‌ها عبور داد. لازمه این امر، شناخت دقیق ظرفیت‌ها و تعریف واقع‌بینانه خدمات بر مبنای امکانات موجود است. نباید سطح انتظارات را فراتر از توان اجرایی کشور افزایش داد؛ زیرا این امر زمینه‌ساز نارضایتی عمومی خواهد شد.

ایران باید الهام‌بخش و الگوی موفق در عرصه سلامت و حکمرانی اجتماعی باشد

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: اقشار آسیب‌پذیر جامعه بیش از سایر گروه‌ها در معرض تهدیدهای سلامت قرار دارند و جامعه پزشکی می‌تواند با نگاه اجتماعی و انسان‌محور، نقش مهمی در کاهش آلام روحی، روانی، اقتصادی و اجتماعی آنان ایفا کند.

پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی تأکید کرد: شما نباید صرفاً در محدوده یک شهر عمل کنید، بلکه باید مسئولیت سلامت کل استان را بر عهده بگیرید. در چارچوب برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع، اهداف، منابع و هزینه‌ها مشخص است و بر همین اساس باید مسئولیت‌پذیری بیشتری در سطح استانی شکل گیرد.

رئیس‌جمهور افزود: اگر نگاه مدیریتی محدود به یک شهر باقی بماند، دستیابی به اهداف زمان‌بر خواهد بود؛ اما با نگاه فراگیر، اراده جدی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های استانی، می‌توان مسیر تحقق اهداف را هموار کرد.

پزشکیان با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های موجود گفت: باید کشور را هرچه سریع‌تر از شرایط کنونی عبور دهیم. فرصت‌های موجود محدود هستند و اگر زمان را از دست بدهیم، ممکن است چنین ظرفیت و امکانی مجدداً فراهم نشود.

رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به جایگاه تمدنی و ظرفیت‌های گسترده جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: ایران باید الهام‌بخش و الگوی موفق در عرصه سلامت و حکمرانی اجتماعی باشد. دستیابی به این هدف با اقدامات معمولی و روزمره امکان‌پذیر نیست و نیازمند تلاش مضاعف، عزم ملی و بهره‌گیری حداکثری از همه ظرفیت‌ها و توانمندی‌های کشور است.

پزشکیان تأکید کرد: نباید در کشور ما فردی محروم، فقیر یا ساکن مناطق دورافتاده وجود داشته باشد که از نگاه نظام سلامت مغفول بماند. باید شریک رنج و دغدغه‌های مردم باشیم و از ظرفیت‌های برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع برای شناسایی، حمایت و توانمندسازی گروه‌های آسیب‌پذیر، سالمندان، محرومان و ساکنان مناطق کم‌برخوردار حداکثر بهره را ببریم.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • پیگیری پروژه‌های راهبردی راه دشتستان؛ از روند تکمیل بزرگراه دالکی–کنارتخته و تکمیل بزرگراه برازجان–اهرم تا تقاطع غیرهمسطح وحدتیه و راه‌آهن بوشهر شیراز
  • دستگاه سونوگرافی و OPG در پلی‌کلینیک تخصصی امام موسی کاظم(ع) برازجان به بهره‌برداری رسید
  • ۱۰۴ هزار بوشهری زیر چتر بهزیستی/ اختلافات خانوادگی و اعتیاد در صدر بحران‌های اجتماعی
  • پیگیری پروژه‌های راهبردی راه دشتستان؛ از روند تکمیل بزرگراه تا راه‌آهن
  • توسعه امکانات و تجهیزات سلامت، بهداشت و درمان؛ گامی ارزشمند از سوی هلدینگ پتروپالایش کنگان
  • فرماندار بوشهر: مدیریت مصرف برق در اولویت است
  • رکوردشکنی پتروشیمی زاگرس در بازار سرمایه؛ یکی از بزرگ‌ترین افزایش سرمایه‌های سال کلید خواهد خورد
  • گره کور مطالبات گندم‌کاران
  • قرارگاه خاتم‌الانبیا: به آمریکا اجازه دخالت در تنگه هرمز را نمی‌دهیم
  • مهلت رفع تعهد ارزی سال ۱۴۰۴ تا پایان آذر ۱۴۰۵ تمدید شد
  • زاکانی: رایگان شدن حمل‌ونقل عمومی در شرایط جنگی ادامه یابد
  • ترکیب هیئت رئیسه کمیسیون‌های مجلس در اجلاسیه سوم مشخص شد
  • جزئیات ارائه ۸۴ خدمت تأمین اجتماعی بدون مراجعه حضوری
  • نسخه اینترنتی هفته نامه اتحاد جنوب/شماره 1397
  • «دِلو» پیشکسوت فوتبال در میان بدرقه پرشور مردم بوشهر به خانه ابدی رفت
  • قواعد ومقررات داخلی وبین الملی حاکم بر تنگه هرمز
  • ۱۴۰۴؛ سال طلایی جم؛ فتح قله تاریخی ۱۰۰ همتی درآمد
  • پیکر مطهر شهید علیرضا معینی با حضور استاندار بوشهر تشییع شد
  • حاکمیت بر قلمرو هوایی ودریایی وتاثیر آن بر امنیت ملی درصورت بروز بحران
  • حسرت بر نروژ یک خطای مقایسه ای است
  • پیگیری پروژه‌های راهبردی راه دشتستان؛ از روند تکمیل بزرگراه دالکی–کنارتخته و تکمیل بزرگراه برازجان–اهرم تا تقاطع غیرهمسطح وحدتیه و راه‌آهن بوشهر شیراز
  • دستگاه سونوگرافی و OPG در پلی‌کلینیک تخصصی امام موسی کاظم(ع) برازجان به بهره‌برداری رسید
  • اکریلونیتریل؛ حلقه مفقوده زنجیره ارزش پتروشیمی ایران
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز 1405/04/20
  • ۲۲۰۰ بازرسی از واحدهای صنفی دشتستان انجام شد
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/04/20
  • تداوم وزش باد و گرمای ۵۰ درجه‌ای در بوشهر؛ خلیج فارس مواج می‌شود
  • تصمیم عجیب کادرفنی تیم ملی فوتبال درجام‌جهانی/ زنگ خطر برای چند بازیکن
  • ۱۰۴ هزار بوشهری زیر چتر بهزیستی/ اختلافات خانوادگی و اعتیاد در صدر بحران‌های اجتماعی
  • قدرت ملّی، زیربنای هر انتقام مؤثر است
  • تسری منطقه آزاد به بافت شهری مرکز استان مبنای قانونی ندارد
  • تصاویر اتحاد خبر از عزاداری مردم برازجان در شب تاسوعا
  • استاندار بوشهر: منطقه آزاد پیشران توسعه استان خواهد بود
  • پرداخت بیش از ۱۲۰۰ میلیارد تومان به بازنشستگان و مستمری بگیران استان بوشهر در خردادماه
  • زارع: تسریع در فعال سازی منطقه آزاد بوشهر زمینه ساز تحول اقتصادی است
  • تصاویر اختصاصی اتحاد خبر از تعزیه روز عاشورا در روستای نظرآقا ( 2)
  • تصاویر اختصاصی اتحاد خبر از تعزیه روز عاشورا در روستای نظرآقا ( 1)
  • تصاویر اتحاد خبر از عزاداری مردم برازجان در شب عاشورا
  • اجرای عملیات آسفالت بلوار ۲۴ متری شهید عبدالرحمان صابری
  • چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟
  • بازدید میدانی و بررسی روند اجرای پروژه مهم تعریض محور وحدتیه به روستای سیامنصور
  • بوشهر و حلقه مفقوده توسعه
  • اعتراض به امتحانات حضوری دانشجویان ارشد
  • برگزاری همایش شیرخوارگان حسینی در مهدیه شهر صدرا/ تصاویر اختصاصی
  • ضرورتِ گذار از نهاد های استخراجی به نهادهای فراگیر
  • .: ... 1 روز قبل گفت: درود بر شما🙏 ...
  • .: پتروشیمی ها حدود 2 روز قبل گفت: درود بر همکاران عزیز ...
  • .: ح. ح. نیکنام حدود 4 روز قبل گفت: احسنت 👌👏👏💐 ...
  • .: جواد حدود 5 روز قبل گفت: با آرزوی موفقیت برای ...
  • .: ج. ح. نیکنام حدود 5 روز قبل گفت: قلمت مانا جالب بود ...
  • .: الهه حدود 8 روز قبل گفت: خوب بود ...
  • .: سید عبدالعطَیم حسینی موردراز حدود 15 روز قبل گفت: سلام خسته نباشید جناب ...
  • .: رها حدود 19 روز قبل گفت: عکس ها عالی ...
  • .: سعید حدود 23 روز قبل گفت: امتحانات حضوری با توجه ...
  • .: جواد حدود 23 روز قبل گفت: با توجه به عدم ...