امروز: پنجشنبه 14 آبان 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 29 ارديبهشت 1405 - 10:33

اتحادخبر:معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، از کاهش ۴۹ درصدی اُفت تحصیلی دانش آموزان با اجرای طرح «حامی» خبر داد.

اتحادخبر:معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، از کاهش ۴۹ درصدی اُفت تحصیلی دانش آموزان با اجرای طرح «حامی» خبر داد.

کاهش ۴۹ درصدی اُفت تحصیلی دانش آموزان ابتدایی

به گزارش مهر، رضوان حکیم‌زاده، روز سه شنبه ۲۹ اردیبهشت‌ ۱۴۰۵ در برنامه تلویزیونی، گفت: مدرسه همواره به عنوان فضای امن تعلیم و تربیت شناخته می‌شد و حادثه تلخ میناب، این تصویر را مخدوش کرد؛ اما همین تهدید، ضرورت صیانت جدی‌تر از جریان آموزش و امید را برای ما روشن‌تر ساخت.

وی با اشاره به تدابیر پیش‌دستانه وزارت آموزش و پرورش افزود: پس از جنگ ۱۲ روزه و با دستور وزیر، برنامه‌ریزی کردیم که در صورت بروز شرایط جدید، غافلگیر نشویم. تقسیم‌بندی محتوای کتاب‌های درسی، تولید و تدوین فیلم‌های آموزشی برای پایه‌های مختلف و راه‌اندازی و تقویت مدرسه تلویزیونی با همکاری شبکه آموزش، از جمله اقداماتی بود که امکان تداوم جریان یادگیری را فراهم کرد.

معاون آموزش ابتدایی تأکید کرد: مشکل اصلی دشمن، پیشرفت علمی کشور است و مدارس ما سرچشمه این پیشرفت‌اند؛ به همین دلیل تلاش کردیم جریان آموزش و امید را در هر شرایطی زنده نگه داریم.

حکیم‌زاده با اشاره به راه‌اندازی یک شبکه ارتباطی منسجم میان سطوح مختلف مدرسه و خانواده گفت: «معلمان با دانش‌آموزان، مدیران با خانواده‌ها و رؤسای ادارات با مدیران مدارس، ارتباط مستمر تلفنی و مجازی برقرار کردند تا پیام اصلی ما به خانواده‌ها این باشد که “در کنار شما هستیم” و نگرانی‌هایشان کاهش یابد.»

وی افزود: یکی از نکات قابل توجه این دوره، حضور پررنگ دانش‌آموزان در کلاس‌های مجازی بود؛ به‌گونه‌ای که در ۲۸ اسفند، بیش از ۱۰ میلیون کاربر در بسترهای مجازی آموزشی فعال بودند؛ در حالی که در سال‌های گذشته معمولاً کلاس‌ها در روزهای پایانی اسفند، کم‌رمق می‌شد.

معاون آموزش ابتدایی در ادامه با قدردانی از تلاش‌های معلمان در شرایط دشوار اخیر گفت: جا دارد از معلمان و مدیران عزیز که هر روز در کلاس‌های مجازی حاضر می‌شوند و همانند آموزش حضوری، برنامه‌ریزی دقیق برای فردای کلاس دارند، صمیمانه تشکر کنم.

وی به‌ طور ویژه از حضور خودجوش معلمان در اجتماعات مردمی شبانه برای کمک درسی به دانش‌آموزان یاد کرد و افزود: یکی از جلوه‌های زیبای این روزها، حضور معلمان در اجتماعات شبانه است؛ جایی که اگر دانش‌آموزان اشکالی دارند، معلمان داوطلبانه برای رفع اشکال کنارشان می‌ایستند و نقش خود را به بهترین شکل ایفا می‌کنند. این صحنه‌ها نشان‌دهنده عمق تعهد و مسئولیت‌پذیری جامعه فرهنگیان است.

حکیم‌زاده به اجرای طرح «حامی» (حمایت آموزشی مستمر یادگیرندگان) اشاره کرد و گفت: سال گذشته دانش‌آموزانی را که در کارنامه ارزشیابی خود نیازمند تلاش «قابل قبول» بودند، شناسایی کردیم و به جای برچسب «ضعیف»، آنها را دانش‌آموزان توانمند و شایسته توجه دانستیم که صرفاً زمان کافی برای یادگیری نداشته‌اند.

وی افزود: با برگزاری برنامه‌های جبرانی در محیط‌های یادگیری مثبت، به‌ ویژه در سه درس فارسی، ریاضی و علوم، توانستیم در ارزشیابی نوبت دوم، ۴۹ درصد کاهش در افت تحصیلی ثبت کنیم که رقم بسیار قابل توجه و کم‌سابقه‌ای است. همچنین پایگاه‌های حامی در تابستان به شکل مؤثر در کاهش مردودی و ترک تحصیل مؤثر بودند.

معاون آموزش ابتدایی تصریح کرد: امسال این برنامه را از آبان‌ماه آغاز و در نوبت اول ارزشیابی ادامه دادیم و برای پس از اتمام سال تحصیلی نیز یک برنامه سراسری جدی برای فعال‌سازی پایگاه‌های حامی داریم تا همه خانواده‌ها، صرف‌نظر از نتیجه کارنامه، اگر احساس کردند فرزندشان در مهارت‌های سواد پایه نیاز به تقویت دارد، بتوانند از این ظرفیت بهره‌مند شوند.

حکیم‌زاده در پاسخ به پرسش مجری درباره نحوه برگزاری امتحانات پایان سال گفت: در دوره متوسطه، امتحانات به صورت حضوری برگزار می‌شود؛ اما در دوره ابتدایی، به دلیل ماهیت ارزشیابی کیفی–توصیفی، تمرکز صرف بر آزمون پایانی نیست.

وی افزود: در دوره ابتدایی، اختیار به مدارس داده شده است تا با توجه به شواهد یادگیری در طول سال تحصیلی و ارزیابی‌های پایانی، به شیوه‌ای که متناسب با شرایط و به نفع یادگیری دانش‌آموزان است، نتایج ارزشیابی را ثبت و اعلام کنند. محور اصلی، مشاهده مستمر عملکرد دانش‌آموزان و تقویت واقعی یادگیری است، نه صرفاً برگزاری یک آزمون.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • 🎥ویدیو/حضور گسترده مردم بوشهر در راهپیمایی ۱۳ آبان
  • راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان در برازجان برگزار شد
  • از سفرهای نمایشی تا خسارت‌های ماندگارِ احمدی‌نژاد
  • جلسه رصد و پایش هفتگی پروژه بزرگراه کنارتخته دالکی با حضور استاندار بوشهر و معاون وزیر راه و شهرسازی برگزار شد
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/08/12
  • پایان انتظار اوره‌سازها؛ مصوبه جدید دولت برای ساماندهی عرضه و توزیع کود اوره
  • استاندار بوشهر: ظرفیت‌های معدنی با جذب سرمایه‌گذار فعال شود
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/08/12
  • طرح‌های جمع‌آوری گازهای همراه نفت در دولت چهاردهم تعیین‌تکلیف شدند/ تسریع بازسازی تأسیسات پتروشیمی
  • قدردانی فرماندار عسلویه از مدیر عامل مخازن سبز؛ بومی‌سازی و مدیریت بحران، محور توسعه پایدار
  • خرمای بوشهر برای نخستین بار در کشور کد شناسه محصول دریافت کرد
  • بازخوانی کارنامه گازی کشور؛ آزمون دشوار صیانت از تولید و جبران ناترازی
  • قالیباف: ایران در برابر تهدیدها و زیاده‌خواهی‌های آمریکا تسلیم نمی‌شود
  • مجمع خیرین کارکنان پتروشیمی پردیس حمایت ماهانه از ۱۰۰ کودک را بر عهده گرفت
  • استقلال در اندیشه شکار سومین تیم قطری؛ ۲۰ بازیکن خارجی در تیم حریف!
  • گامی علمی برای توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی؛ رونمایی از کتاب تخصصی تولید پروپیلن با تألیف مدیرعامل پتروشیمی جم
  • شمارش معکوس برای جدال با مصر؛ تنیس ایران در اندیشه شکستن طلسم صعود
  • 🎥ویدیو/حضور گسترده مردم بوشهر در راهپیمایی ۱۳ آبان
  • سلیمی: دولت در معرفی وزرای پیشنهادی نفت و اطلاعات به مجلس تسریع کند
  • کلاهبردار با رسید جعلی بانکی در دشتستان دستگیر شد
  • انهدام یک فروند پهپاد پیشرفته MQ-۱ در تنگه هرمز
  • تشییع و تدفین شهدای تازه تفحص شده دوران دفاع مقدس در استان بوشهر
  • استقلال به دنبال تکرار عنوان قهرمانی و چند تیم در اندیشه جبران گذشته
  • دوچرخه‌ سواران برازجانی به مقصد میناب بدرقه شدند
  • تخصیص اعتبار برای تکمیل سالن ورزشی علی‌آباد شهر برازجان
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/08/07
  • ایران جزو پنج کشور اول دنیا در پیوند سلول‌های بنیادی چشم
  • پزشکیان: رسیدگی به مناطق محروم در اولویت بنیاد مستضعفان باشد
  • توسعه حمل‌ونقل ایران و ترکیه نقش کلیدی در اتصال بازارهای منطقه دارد
  • عارف دستور تشکیل کارگروه تدوین قوانین فضای دیجیتال را صادر کرد
  • پیشنهادات کارگروه ویژه پرستاری اجرایی نشده است
  • 🎥ویدیو/مسئولیت افزایش کالابرگ به سازمان برنامه و بودجه سپرده شد
  • سروش گرمسیری‌نژاد سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک دفتر فنی استانداری بوشهر شد
  • کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به پرونده مسکن ایثارگران برازجان ورود کرد
  • خاموشی یک صدا در قلب رسانه؛ در سوگ امید غضنفر
  • رئیس پلیس راهور استان بوشهر معارفه شد
  • تلف شدن خرس ماده بر اثر تصادف در بزرگراه شیراز-اصفهان
  • سرمایه‌گذاری گردشگری راهی برای حفظ فرهنگ شیراز است
  • وقتی قرار است آموزش سبک زندگی، فشار تازه‌ای بر دوش خانواده‌ها بگذارد!
  • شرایط جدید انتخاب مسئول ایمنی در کارگاه‌های فارس اعلام شد
  • ۱۳ نفر طی دو تصادف رانندگی در شیراز مصدوم شدند
  • گامی علمی برای توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی؛ رونمایی از کتاب تخصصی تولید پروپیلن با تألیف مدیرعامل پتروشیمی جم
  • رازهای قرآنی شعر حافظ؛ از عشق الهی تا حقیقت‌جویی
  • نفی اعتماد نه نفی مذاکره!
  • فرزانگی در عصر تفرقه
  • .: یسنا پوزش حدود 5 روز قبل گفت: خیلی خوب ...
  • .: محمد حدود 12 روز قبل گفت: از توجه ویژه مدیر ...
  • .: منطق حدود 14 روز قبل گفت: فقط جنوب استان بوشهر ...
  • .: علیرضا حسین آبادی حدود 14 روز قبل گفت: متأسفانه مرحوم کوهی برای ...
  • .: نیکنام حدود 16 روز قبل گفت: احسنت قلمت مانا و ...
  • .: مریم حدود 18 روز قبل گفت: عالی هست ...
  • .: فرهنگی بازنشسته حدود 22 روز قبل گفت: تبریک فراوان به جناب ...
  • .: محمود حدود 25 روز قبل گفت: درود بر شما.. و ...
  • .: محمد حدود 28 روز قبل گفت: جناب حیاتی تخلف چای ...
  • .: هادی جلالی ثابت حدود 1 ماه قبل گفت: با سلام در ظاهر، ...