امروز: پنجشنبه 07 آبان 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 30 فروردين 1405 - 10:06

اتحادخبر:رئیس قوه قضائیه گفت: در رسیدگی به پرونده‌های عناصر پیاده نظام و همراه با دشمن متجاوز، نباید روال عادی حکمفرما باشد؛ در تمامی مراحل و مراجع، باید به صورت ویژه به این پرونده‌ها رسیدگی شود.

 

اتحادخبر:رئیس قوه قضائیه گفت: در رسیدگی به پرونده‌های عناصر پیاده نظام و همراه با دشمن متجاوز، نباید روال عادی حکمفرما باشد؛ در تمامی مراحل و مراجع، باید به صورت ویژه به این پرونده‌ها رسیدگی شود.

رسیدگی فوق‌العاده به پرونده عناصر پیاده نظام و همراه با دشمن متجاوز

به گزارش مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه در ادامه سلسله نشست‌های مستمر خود با مقامات قضایی در مرکز و استان‌ها، طی سخنانی در نشست با جمعی دیگر از مقامات عضو شورای عالی قوه قضاییه و رؤسای کل دادگستری استان‌ها، با تاکید مؤکد بر تعیین تکلیف پرونده‌های عناصر همراه با دشمن، اظهار کرد:در رسیدگی به پرونده‌های عناصر پیاده نظام و همراه با دشمن متجاوز، نباید روال عادی حکمفرما باشد؛ در تمامی مراحل و مراجع، چه دادسرا و دادگاه و چه دیوان عالی، باید به صورت فوق‌العاده و ویژه به این پرونده‌ها رسیدگی شود.

رئیس عدلیه افزود: فی‌المثل، در حالت عادی، چنانچه پرونده‌ای با نقص تحقیقات مواجه شود، مقام قضایی، پرونده را برای ۱۰ روز در اختیار ضابط قرار می‌دهد؛ لکن اکنون که عدلیه آرایش جنگی به خود گرفته است، مقام قضایی وقتی صبح پرونده را برای تکمیل تحقیقات در اختیار ضابط قرار می‌دهد، بایستی بعدازظهر، استرداد پرونده را مطالبه کند؛ در مواردی لازم است بازپرس از اتاق کارش خارج شود و به زندان برود و در همان محل زندان، متهم را مورد سؤال قرار دهد و فرآیند تفهیم اتهام را صورت دهد تا سرعت تدوین کیفرخواست بیشتر شود.

در رسیدگی به پرونده‌های عناصر پیاده نظام و همراه با دشمن متجاوز، نباید روال عادی حکمفرما باشد

قاضی‌القضات عنوان کرد: ضرورت دارد تا از تمامی ظرفیت‌ها بهره‌برداری شود و کلیه‌‎ تدابیر و تمهیدات لازم اتخاذ شود.

رئیس دستگاه قضا در ادامه، با بیان اینکه در شرایط فعلی، متهمی نمی‌تواند ادعای ناآگاهی و بی‌اطلاعی را مطرح کند، تصریح کرد: اکنون صحنه کاملاً روشن است و دشمن، کشور ما را مورد تجاوز قرار داده و علیه مردم ما مرتکب جنایت جنگی شده است؛ کسی نمی‌تواند مدعی بی‌اطلاعی و ناآگاهی از جنایات و توطئه‌های دشمن شود و خود را به نادانی و تجاهل بزند؛ اقدام فردی که برای فلان رسانه‌ی معاند و تروریستی، عکس و فیلم ارسال می‌کند را نباید کوچک و کم‌اهمیت شمرد؛ دشمن بعضاً بواسطه این فیلم‌ها و عکس‌های ارسالی، اقدام به موقعیت‌یابی برای اهداف تروریستی و متجاوزانه خود می‌کند.

رئیس عدلیه در ادامه با تاکید بر اجرای سریع احکام قطعی‌الصدور، عنوان کرد: وقتی حکم صادره برای فرد محکوم و مجرم، قطعی می‌شود و فرآیندهای قانونی خود را طی می‌کند، مسئولان قضایی ذیصلاح، در اجرای حکم چه احکام ناظر بر سلب حیات و چه احکام مرتبط با مصادره اموال، تأخیر و تعلل را جایز ندانند؛ مشخصاً در قضیه‌ی مصادره اموالِ عناصر محکوم، تاکید داریم که هیچگونه مماشاتی صورت نگیرد و وفق قانون، با دقت و سرعت عمل شود.

قاضی‌القضات خاطرنشان کرد: البته مجدداً و مؤکداً تاکید می‌کنیم که مسئولان قضایی ذیربط، در رسیدگی به پرونده‌ها و اجرای احکام محکومیت عناصر پیاده نظام و همراه با دشمن متجاوز، علاوه بر دقت، سرعت و قاطعیت، ملکه‌ی عدالت را نیز مطمح‌نظر داشته باشند و از دایره‌ی عدالت خارج نشوند؛ از سویی دیگر، در هنگامه‌ی اجرای حکم قانونی این محکومین، حتماً هماهنگی‌های لازم را با مرکز رسانه قوه قضاییه به عمل آوردند تا پیوست‌های تبیینی و اطلاع‌رسانی مرتبط، با قوت و قدرت صورت گیرد. اکنون در مقطعی قرار داریم که نحوه اطلاع‌رسانی و تبیین‌گری پیرامون احکام قطعی‌الصدور، بسیار حائز اهمیت است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، در ادامه، به موضوع متهمین و محکومین اغتشاشات دی ماه سال گذشته نیز گریزی زد و اظهار کرد: در قضیه‌ی متهمین و محکومین اغتشاشات ۱۸ و ۱۹ دی سال گذشته نیز ضرورت دارد که در عین رعایت مرّ قانون، نهایت قاطعیت اِعمال شود و در تعیین تکلیف پرونده‌ها، سرعت و دقت هر چه بیشتر به خرج داده شود. باید توجه داشت که در آن اغتشاشات، عده‌ای عامدانه و آگاهانه در نقش پیاده نظام دشمن ظاهر شدند و مرتکب اعمال مختلف تروریستی از قتل بعضاً شنیع و فجیع مردم و نیروهای حافظ امنیت تا احراق و تخریب اموال عمومی و خصوصی و حتی جاسوسی برای بیگانه شدند. این موارد را به هیچ وجه نباید دست کم گرفت.

رئیس قوه قضائیه افزود: در قضیه‌ی اغتشاشات دی ماه سال گذشته نیز صحنه کاملاً روشن بود و کسی نمی‌تواند در قبال آن وقایع، مدعی ناآگاهی و بی‌اطلاعی شود. یک وقتی، یک موجی ایجاد می‌شود و مردم، خیلی در جریان نیستند؛ این یک بحث است؛ لکن وقتی دشمن با تمام قوا به میدان می‌آید، نظیر دی‌ماه سال گذشته و یا جنگ رمضان، دیگر کسی نمی‌تواند مدعی شود که در جریان نبودم و یا از توطئه‌های دشمن بی‌خبر بودم!

رئیس دستگاه قضا، استمرار مجاهدت شبانه‌روزی مسئولان قضایی را مورد تاکید قرار و گفت: همانطور که مردم و نیروهای مدافع امنیت آنها در این حدود ۵۰ روز، پیوسته مجاهدت کردند و در میدان حضور داشتند و شب و روز و تعطیل و غیرتعطیل برای‌شان تفاوتی نداشت، ما نیز در سنگر قضا، باید چنین باشیم؛ باید بر میزان مجاهدت خود در رسیدگی به پرونده‌ها و تمشیّت امور قضایی و حقوقی مردم بیفزاییم؛ البته جا دارد بار دیگر، از کلیه‌ی مسئولان و کارکنان قضایی که طی مدت جنگ رمضان، شبانه‌روز در سنگر خدمت‌رسانی به مردم حضور داشتند و حتی بمباران دشمن نیز آنها را از سنگر بیرون نراند، کمال قدردانی و تشکر را دشته باشم.

حضور مردم در ۵۰ روز اخیر در صحنه در طول تاریخ استثنایی است

شایان ذکر است، رئیس عدلیه در مطلع سخنانش در این نشست ضمن گرامیداشت دهه کرامت، به تبیین و تشریح شرایط کشور و علل پیروزی بر دشمن متجاوز پرداخت و گفت: ما امروز در یک موقعیت خاص و منحصربه‌فرد قرار داریم؛ از یک طرف با مردمی متحد و منسجم مواجه‌ایم که تاریخ‌سازی کردند و در حمایت از ولایت‌فقیه و قوای مسلح‌شان، حدود ۵۰ روز میدان‌دار بودند و این میدان‌داری‌شان کماکان استمرار دارد؛ از سویی دیگر، صحنه‌ی میدان نبرد، در مقابل دیدگان ماست؛ رژیم‌های شیطانی آمریکا و اسرائیل در طول جنگ رمضان، ضرباتی از قوای مسلح ایران اسلامی دریافت کردند که بی‌سابقه و محیرالعقول بود. مقوله‌ی دیگر، مدیریت کشور در زمان جنگ و مسائل دیپلماتیک است؛ در این عرصه‌ها نیز سنبه ما پرزور بود. امروز جایگاه متعالی ایران اسلامی در نظم نوین جهانی برای همگان مشخص و مبرهن است؛ امروز شاهد صدور انقلاب اسلامی هستیم و می‌بینیم که در سراسر جهان، آزادگان عالم برای امام شهید ما اشک می‌ریزند و عزاداری می‌کنند.

رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد: شکوه حضور و میدان‌داری مردم در تمامی نقاط ایران اسلامی در این حدود ۵۰ روز، چشمگیر و برجسته بود؛ لکن این برجستگی در برخی نقاط کشور از جمله استان کهگیلویه و بویراحمد و مشخصاً شهر یاسوج از جهات مختلف، از جمله کثرت راهپیمایان، پیوستگی حضور آنها، نشاط و صلابت آنها در حمایت از انقلاب و شعارهای نغز و ولایتمدارانه‌شان، بیشتر و غنی‌تر بود.

شکست دشمن در حادثه اصفهان از معجزات الهی بود

رئیس دستگاه قضا یادآور شد: دشمنان ما شیطان‌صفتانی نظیر سردمداران رژیم‌های جنایتکار و کودک‌کش هستند؛ رئیس‌جمهور آمریکا، موجودی است که واژه‌ها از توصیف میزان خباثت و دنائت او عاجز است؛ زبان نمی‌چرخد که او را انسان بنامیم؛ او را باید موجودی بنامیم که مجموعه‌ای از رذالت‌ها را در خود جمع کرده است.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • تقدیر رئیس نظام پزشکی دشتستان از پزشکان و داروسازان نمونه
  • اقدام بزرگ مدیرعامل شرکت مخازن سبز در مدارس شهرستان عسلویه؛ آموزش تخصصی آتش‌نشانی صنعتی سطح یک و دو برای ۹۰ دانش‌آموز هنرستان‌های اخند و سواحل
  • انتصاب سرپرست روابط عمومی و دبیر مسئولیت‌های اجتماعی آریاساسول
  • درآمد شش ماهه جم پیلن به ۱۵/۲ همت رسید؛ سود عملیاتی ۱۷۶ درصد جهش کرد
  • استاندار بوشهر در دیدار با معاون اول رئیس‌جمهور بر تخصیص اعتبارات بیشتر برای تکمیل پروژه‌های مهم استان تاکید کرد
  • بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تردد بین‌استانی در جاده‌های بوشهر ثبت شد
  • تاب‌آوری بوم‌گردی‌های بوشهر درجنگ؛ ضرورت عبور از بحران به توسعه پایدار گردشگری
  • تأکید بر توسعه نظارت هوشمند و ایمن‌سازی معابر در منطقه پارس جنوبی
  • تجلیل از برگزیدگان نهمین دوره جایزه امیدآفرین / تصاویر
  • ترخیص شبانه‌روزی کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید در استان بوشهر
  • پوردهقان: در صورت تکرار شوک ارزی استیضاح وزیر اقتصاد را پیگیری می‌کنیم
  • پردیس۳۶۰» به شماره هفتم رسید؛ روایت پایداری پردیس در روزهای جنگ
  • نرخ حواله پنج ارز در مرکز مبادله ایران اعلام شد
  • فرماندار دشتی: کارکنان حوزه سلامت عرصه خدمت‌رسانی را رها نکرده اند
  • کشف و ضبط ۲ بهله شاهین در دشتستان
  • در آبان پیش‌رو با احتیاط بیشتری رانندگی کنیم
  • انتصاب محمدعلی عبدالشیخی به‌عنوان مشاور و دستیار مدیرعامل بیمه تعاون کشور
  • ‌‌«بوشهرمال» می‌تواند محور تجارت و گردشگری منطقه آزاد بوشهر شود
  • فازهای بعدی بوشهر مال به حمایت منطقه آزاد نیاز دارد/بوشهر مال برای ۸۰۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرد
  • ارزیابی رایگان خسارت‌های حملات دشمن در بوشهر؛ از فرودگاه تا تأسیسات و تجهیزات
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/07/30
  • نسرین شاهی و ساره جوانمردی صاحب سهمیه پارالمپیک شدند
  • زنگ سرشماری ۱۴۰۵ در برازجان نواخته شد / آمار دقیق، زیربنای توسعه دشتستان
  • منطقه آزاد بوشهر به کانون توسعه سرمایه‌گذاری و اشتغال تبدیل می‌شود
  • مهم‌ترین چالش پیش روی پزشک خانواده
  • ادامه روند کاهشی قیمت طلای جهانی
  • 🎥ویدیو/صادرکنندگان بوشهری از موانع پیش‌روی صادرات می‌گویند
  • ارتباط تعداد کم گام های روزانه با زوال عقل و سکته مغزی
  • ورزش، درد مزمن را در بیماران نخاعی کاهش می‌دهد
  • والیبال نشسته زنان هم فینالیست شد
  • پیشنهادات کارگروه ویژه پرستاری اجرایی نشده است
  • 🎥ویدیو/مسئولیت افزایش کالابرگ به سازمان برنامه و بودجه سپرده شد
  • روز جهانی دریانوردی و به یاد شهدای شناور «دلیر»
  • سروش گرمسیری‌نژاد سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک دفتر فنی استانداری بوشهر شد
  • اخلاق اداری؛ جایی که اعتماد عمومی آغاز می‌شود
  • رگِ گردن؛ برای مردم یا برای جناح؟
  • آباده باید به قطب رویدادهای جهانی منبت تبدیل شود
  • اجرای ۷۵۰برنامه هفته انتظامی در فارس؛ ازپاکسازی محلات تا پویش خرید امن
  • 🎥ویدیو/عراقچی: پاسخ ایران به هرگونه برخورد نظامی، محکم‌تر از گذشته خواهد بود
  • خاکستر یک صبح تلخ در عسلویه
  • کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به پرونده مسکن ایثارگران برازجان ورود کرد
  • خاموشی یک صدا در قلب رسانه؛ در سوگ امید غضنفر
  • گرامیداشت روز ایمنی و آتش‌نشانی در آریاساسول؛ آمادگی عملیاتی و مسئولیت همگانی
  • رئیس پلیس راهور استان بوشهر معارفه شد
  • تلف شدن خرس ماده بر اثر تصادف در بزرگراه شیراز-اصفهان
  • .: محمد حدود 5 روز قبل گفت: از توجه ویژه مدیر ...
  • .: منطق حدود 7 روز قبل گفت: فقط جنوب استان بوشهر ...
  • .: علیرضا حسین آبادی حدود 7 روز قبل گفت: متأسفانه مرحوم کوهی برای ...
  • .: نیکنام حدود 10 روز قبل گفت: احسنت قلمت مانا و ...
  • .: مریم حدود 11 روز قبل گفت: عالی هست ...
  • .: فرهنگی بازنشسته حدود 15 روز قبل گفت: تبریک فراوان به جناب ...
  • .: محمود حدود 18 روز قبل گفت: درود بر شما.. و ...
  • .: محمد حدود 21 روز قبل گفت: جناب حیاتی تخلف چای ...
  • .: هادی جلالی ثابت حدود 25 روز قبل گفت: با سلام در ظاهر، ...
  • .: سامی حدود 30 روز قبل گفت: احسنت براقای یوسف منافی ...