امروز: يکشنبه 08 شهريور 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 13 فروردين 1405 - 11:21

اتحاد خبر:در میان عکاسان ایرانی که جنگ ایران و عراق را روایت کرده‌اند، سعید صادقی از جمله کسانی بود که درست در دل واقعه، روایت‌گر صحنه‌های جنگی بود؛ حضوری که باعث شد تصاویر او از جنگ ایران و عراق نه صرفاً ثبت لحظه، بلکه بازتابی از صحنه‌های مبارزه در جبهه‌های جنگ باشد.

 

اتحاد خبر:در میان عکاسان ایرانی که جنگ ایران و عراق را روایت کرده‌اند، سعید صادقی از جمله کسانی بود که درست در دل واقعه، روایت‌گر صحنه‌های جنگی بود؛ حضوری که باعث شد تصاویر او از جنگ ایران و عراق نه صرفاً ثبت لحظه، بلکه بازتابی از صحنه‌های مبارزه در جبهه‌های جنگ باشد.

 

نزدیک‌ترین روایت از جنگ!

به گزارش ایسنا، سعید صادقی از جمله عکاسانی بود که میان خود و سوژه‌هایش، فاصله‌ای نگه نمی‌داشت. او همزمان با آغاز جنگ و در سال ۵۹ در کنار رزمندگان به سمت میدان جنگ حرکت کرد، در عملیات‌ها حضور داشت و در همان شرایط سخت زندگی و کار می‌کرد.

نزدیکی او به صحنه‌های نبرد، به عکس‌هایش کیفیتی منحصربه‌فرد بخشیده است؛ تصاویری که حاصل تجربه‌ای درونی از جنگ هستند. در قاب‌های او، جنگ صحنه‌ای دور نیست، بلکه فضایی ملموس و نزدیک است؛ این نزدیکی، حس واقعیت را در عکس‌ها تقویت می‌کند.

سعید صادقی، عکاس جنگ


البته که در بسیاری از تصاویر او، خبری از لحظه انفجار یا درگیری مستقیم نیست. آنچه دیده می‌شود، لحظات بینابینی است: لحظات پیش از عملیات، استراحت‌های پس از نبرد، رزمندگان پس از پیروزی یا پیش اعزام به میدان جنگ. این انتخاب‌ها، روایت جنگ را از یک رخداد صرفا نظامی به تجربه‌ای انسانی هم تبدیل می‌کند. 

بخش مهمی از کارنامه صادقی به ثبت لحظات معنوی رزمندگان در جبهه اختصاص دارد؛ تصاویری از نماز خواندن رزمندگان در خط مقدم که بعدها به مشهورترین تصاویر او از جنگ ایران و عراق تبدیل شدند. در این قاب‌ها، تضادی جالب توجه شکل گرفته است که با حال و هوای آن روزهای جنگ همخوانی دارد؛ آرامش درونی در برابر آشوب بیرونی. 

سعید صادقی، عکاس جنگ

صادقی در روایت عکاسی از روزهای جنگ ایران و عراق، پیش‌تر به ایسنا گفته است که در عکاسی جنگ به دنبال تکنیک نبوده و بیشتر به دنبال محتوای واقعه بوده است. او می‌گوید که هدف اصلی‌اش انسان و تأثیرات جنگ بر روی انسان بوده است.

صادقی می‌گوید که در دل جنگ در جست‌وجوی انسان بوده است: «من در ۳۴ عملیات بودم و حداقل تا آنجا که دیدم هیچکدام از افرادی که آنجا بودند نگاه مادی نداشتند و پولی برای جنگیدن و فدا کردن جانشان نگرفتند. یکی از زیباترین لحظات عمر من نفس‌های اخلاص‌گرانه و صادقانه این آدم‌ها بود که باعث کشمکش من با دوربینم می‌شد و به آن زندگی می‌بخشید.»

سعید صادقی، عکاس جنگ

از نظر بصری، آثار صادقی ترکیبی از مستندنگاری و نگاه هنری هستند. ترکیب‌بندی‌های دقیق، استفاده از نور طبیعی و توجه به عناصر محیطی مانند خاک، آب و آسمان، باعث شده عکس‌های او علاوه بر ارزش مستند، کیفیتی زیبایی‌شناسانه نیز داشته باشند.

امروز، عکس‌های سعید صادقی، نه‌تنها به‌عنوان اسناد تاریخی، بلکه به‌عنوان بخشی از حافظه جمعی درباره جنگ شناخته می‌شوند. این تصاویر بارها در کتاب‌ها، نمایشگاه‌ها و رسانه‌ها بازتولید شده‌ و به شکل‌گیری درک عمومی و تاریخی از آن دوره کمک کرده‌اند.

نزدیک‌ترین روایت از جنگ!

سعید صادقی، عکاس جنگ

نزدیک‌ترین روایت از جنگ!

نزدیک‌ترین روایت از جنگ!

نزدیک‌ترین روایت از جنگ!

نزدیک‌ترین روایت از جنگ!

 



کانال تلگرام اتحادخبر

مرتبط:

نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • تصاویر اتحاد خبر ازبهره‌برداری ۲ نیروگاه خورشیدی در دشتستان
  • تصاویر اتحاد خبر از بهره‌برداری از طرح تولید ریزجلبک اسپیرولینا در دشتستان
  • افتتاح ۱۴۰۰ پروژه عمرانی در بوشهر با حضور وبیناری رئیس‌جمهور؛ گامی برای امید و توسعه پایدار
  • حذف گردنه حادثه خیز «نارمنج» دشتستان با حضور استاندار بوشهر
  • طرح تولید ریزجلبک اسپیرولینا در دشتستان با حضور استاندار به بهره‌برداری رسید
  • مخزن 1000 مترمکعبی شهر کلمه دشتستان با حضور استاندار بوشهر به بهره‌برداری رسید
  • بهره‌برداری از طرح توسعه تولید جوجه مرغ آمین در دشتستان با حضور استاندار بوشهر / تصاویر اتحاد خبر
  • مرکز آموزش‌های تخصصی کوتاه‌مدت جهاد دانشگاهی دشتستان با حضور استاندار به بهره‌برداری رسید / تصاویر اتحاد خبر
  • پی گیری مشکلات حوزه راه، اینترنت، بهداشت و درمان و گازرسانی بخش بوشکان
  • پتروشیمی جم، حقوق ۴۵ میلیون یورویی پادجم در پرونده جندی‌شاپور را احیا کرد
  • ۲۰ پروژه کشاورزی دشتستان افتتاح می شود
  • عقل هم خوب چیزی هست؛ گرانی را از واقعیت های اقتصاد جدا نکنیم
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/06/07
  • بهره‌برداری از ۲ نیروگاه خورشیدی در دشتستان
  • سواحل بوشهر از دوشنبه مواج می‌شود؛ افزایش نسبی دما در راه است
  • افتتاح واحد تولیدی انواع فرآورده های قهوه در دشتستان
  • تجلیل از کارمندان نمونه دشتستان در سومین روز هفته دولت / تصاویر
  • صادق بارانی دادستان بندر گناوه شد
  • تجدید میثاق بخشدار مرکزی دشتستان با شهدای شهر دالکی
  • دیدار صمیمانه مدیرعامل شرکت قطب پتروشیمی سپهر لاوان با آموزگاران دوران دبیرستان
  • اولین واحد تولیدی در منطقه آزاد بوشهر به بهره‌برداری رسید
  • بحران معیشت و فروپاشی منزلت اجتماعی
  • آغاز عملیات اجرایی و افتتاح ۷۳ پروژه عمرانی و اقتصادی در بخش چاه مبارک به مناسبت هفته دولت
  • متانول به‌عنوان مکمل بنزین؛ ارزیابی مهندسی عملکرد، آلایندگی و سازگاری موتور
  • رهن خانه؛ نیازی که در جدول دهک‌ها دیده نمی‌شود
  • تبریکات زودهنگام و کالایی‌ شدن روابط اجتماعی
  • تصاویر اتحاد خبر ازبهره‌برداری ۲ نیروگاه خورشیدی در دشتستان
  • از برنامه چهار ساله توسعه شهر تا گلایه از بی‌عدالتی نفتی؛ سهم وحدتیه از مسئولیت‌های اجتماعی کجاست؟
  • گامی برای نشاط و توسعه روستایی؛ پارک ۱۲ هزار مترمربعی قلعه سفید به بهره‌برداری رسید
  • افتتاح پروژه‌های مسکن مددجویان و مقاوم‌سازی واحدهای روستایی در بنداروز با حضور فرماندار دشتستان
  • .: نصیبه حدود 3 روز قبل گفت: خانم سعادتمند؛ بانویی که ...
  • .: سلام حدود 4 روز قبل گفت: مهندس محمدی و ایوب ...
  • .: 🙏 حدود 5 روز قبل گفت: بخش مرکزی شهرستان تنگستان ...
  • .: محمد حدود 7 روز قبل گفت: جناب دریسی ،دولت شهیدرییسی ...
  • .: 😭 حدود 8 روز قبل گفت: باز هم کميته امداد ...
  • .: جعفر کثیر حدود 8 روز قبل گفت: عالی بود درد کنکور ...
  • .: جواد حدود 9 روز قبل گفت: با سلام از رسانه ...
  • .: دراهکی حدود 9 روز قبل گفت: خیلی خوب مثل خودشان ...
  • .: زهره عرب حدود 9 روز قبل گفت: درود بر استاد آتشی ...
  • .: بهرام منوچهری حدود 9 روز قبل گفت: سلام عرض ادب تشکر ...