امروز: پنجشنبه 07 آبان 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 30 تير 1403 - 10:50

اتحادخبر: مدیر برنامه مدیریت بیماری‌های منتقله از آئدس مهاجم در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آخرین وضعیت مقابله با پشه آئدس و بیماری دانگ را اعلام کرد.

 

اتحادخبر: مدیر برنامه مدیریت بیماری‌های منتقله از آئدس مهاجم در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آخرین وضعیت مقابله با پشه آئدس و بیماری دانگ را اعلام کرد.

آخرین وضعیت ابتلا به تب دنگی در کشور/ چند نفر به بیماری مبتلا شدند؟

به گزارش خبرآنلاین، مدیر برنامه مدیریت بیماری‌های منتقله از آئدس مهاجم در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه تعداد بیمارانی که از کشورهای آلوده به کشور ما آمده بودند در طول چند هفته گذشته ثابت مانده است، گفت: در حال حاضر ۱۵۰ بیمار مبتلا به دانگ شناسایی شده است.

«عبدالرضا میراولیایی» مدیر برنامه مدیریت بیماری‌های منتقله از آئدس مهاجم در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با ایلنا درباره آخرین وضعیت مقابله با پشه آئدس و بیماری دانگ گفت: تغییرات اقلیمی باعث گسترش پشه در کشورهای مختلف شده است؛ با توجه به اینکه مناطق زیادی در کشور، شرایط استقرار پشه و تکثیر پشه را دارند، ما در استان‌هایی پشه آئدس را صید کرده‌ایم.

وی ادامه داد: در کشور ما نیز این شرایط وجود دارد و ما نباید اجازه دهیم که پشه آئدس در کشور گسترش پیدا کرده و در هموطنان ما بیماری ایجاد کند. از همین رو نکته مهم این است که ما پشه را در جایی که در حال گسترش است به سرعت شناسایی کنیم. کشورهای اطراف ما کشورهایی هستند که عمدتا آلوده به پشه آئدس هستند یعنی یا پشه آئدس را دارند و یا پشه آئدس و بیماری دانگ را دارند بنابراین کشورهای آلوده محسوب می‌شوند.

مدیر برنامه مدیریت بیماری‌های منتقله از آئدس مهاجم در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: در حدود یک الی دو ماه آینده به دلیل اینکه آب و هوا تغییر می‌کند و هوا خنک‌تر می‌شود کشورهای حاشیه جنوب خلیج فارس نیز دمای خنک‌تری خواهند داشت و این باعث می‌شود فعالیت پشه بیشتر شود و هر زمان که فعالیت پشه بیشتر شود، شانس اینکه بیماری ایجاد شود نیز بیشتر می‌شود. بنابراین الان فرصتی است که آمادگی لازم را پیدا کنیم تا زمانی که هوا خنک‌تر می‌شود، بتوانیم از تکثیر پشه و بیماری جلوگیری کنیم.

میراولیایی خاطرنشان کرد: ما علاوه بر اینکه رصد و پایش مناطق مرزی را انجام می‌دهیم و استان‌هایی مانند گیلان و یا بوشهر و هرمزگان را مراقبت می‌کنیم، استان‌های همجوار با این استان‌ها را نیز رصد و پایش می‌کنیم از این جهت که احتمال می‌دهیم، این پشه از استان‌هایی که در حال حاضر پشه در آن‌ها صید شده به استان‌های همجوارشان نیز نفوذ کند، از همین رو مراقبت‌هایی تاکنون انجام شده و ما این پشه را در استان مازندران و شهرستان رامسر رصد و پایش می‌کنیم. خوشبختانه در مرز استان گیلان و مازندران که شهرستان رامسر است ما این پشه را پیدا کرده و اقدامات کنترلی را انجام دادیم. در حال حاضر نیز تاکنون این پشه به سایر نقاط مازندران گسترش پیدا نکرده است.

وی ادامه داد: ما در چند روز گذشته در شهرستان بیله‌سوار در استان اردبیل که هم مرز با کشور آذربایجان است تورهای مراقبتی را پهن کرده بودیم و در آنجا نیز پشه آئدس آل‌پوپیکتوس را شناسایی کرده‌ایم و اقدامات کنترلی را نیز همکاران من در این منطقه شروع کرده‌اند. این خیلی خوب است که سیستم مراقبتی سیستم سلامت یک سیستم هوشیار است و به محض اینکه این پشه وارد یک منطقه بشود، پشه را شناسایی می‌کند و خیلی امید داریم تا بتوانیم این پشه را به صورت کامل کنترل کنیم تا گسترش پیدا نکند.

مدیر برنامه مدیریت بیماریهای منتقله از آئدس مهاجم در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: اما انتظار داریم که حتما بحث بهسازی و پاکیزه نگه‌داشتن محیط پیرامونی را واقعا جدی بگیرند. این پشه همانطور که اعلام شده است می‌تواند در اثرعدم مدیریت پسماند و اینکه فاضلاب یا زباله در معابر عمومی رها شده باشد رشد کند. همچنین ممکن است در منازل مسکونی زیست گاه پشه را داشته باشیم و از بین نبرده باشیم و این خطر وجود دارد که در سطح منازل و در سطح شهرها این پشه گسترش پیدا کند و شدیدا نیازمند همکاری مردم در خصوص مقابله با این پشه هستیم. همانطور که اعلام شده است در ظرف زیر گلدان اگر آبی جمع شود و یا در ظروف جمع‌آوری آب در زیر کولرهای گازی و در تایرهای مستعمل که در کوچه و خیابان رها شده و یا در دیواره باغ‌ها از آن استفاده شده باشد این پشه می‌تواند تخم‌گذاری کند. از همین‌رو بسیار اهمیت دارد که مردم در کنار سازمان‌هایی که متولی بهسازی محیط هستند در سطح معابر عمومی، پای کار آمده و کمک کنند تا شرایط به گونه‌ای پیش برود که برای زیست پشه ناامن شود.

میراولیایی تصریح کرد: ما موارد بیماری که از کشور امارات در چند هفته گذشته داشته‌ایم ثابت مانده است یعنی اینکه بیمار جدیدی از کشور امارات وارد کشور ما نشده است علیرغم اینکه ما در پایانه‌های مرزی بنادر و فرودگاه‌های بین المللی پروازهایی به کشورهای جنوب خلیج فارس دریای عمان قطر و امارات داریم بیمار جدیدی شناسایی نکرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: تعداد بیماران تا این لحظه ۱۵۰ بیمار است. حتما اگر مردم به مناطق آلوده سفر می‌کنند اقدامات خودمراقبتی را انجام داده وجدی بگیرند. از اسکان در فضاهای مسقف و پنجره‌هایی که توری دار است تا پوشیدن لباس‌های بلند و روشن و استفاده از دورکننده‌های حشرات می‌تواند در جلوگیری از گزش پشه کمک کننده باشد اگر به مناطق آلوده سفر کردند هر گونه علائمی مانند تب و بدن درد ودرد پشت چشم و تهوع و استفراغ و علائمی که علائم بیماری دانگ است را داشتند حتما به مرکز درمانی مراجعه کرده و سابقه سفر خود را یادآوری کنند.

 



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • تقدیر رئیس نظام پزشکی دشتستان از پزشکان و داروسازان نمونه
  • اقدام بزرگ مدیرعامل شرکت مخازن سبز در مدارس شهرستان عسلویه؛ آموزش تخصصی آتش‌نشانی صنعتی سطح یک و دو برای ۹۰ دانش‌آموز هنرستان‌های اخند و سواحل
  • انتصاب سرپرست روابط عمومی و دبیر مسئولیت‌های اجتماعی آریاساسول
  • درآمد شش ماهه جم پیلن به ۱۵/۲ همت رسید؛ سود عملیاتی ۱۷۶ درصد جهش کرد
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/08/05
  • بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تردد بین‌استانی در جاده‌های بوشهر ثبت شد
  • تاب‌آوری بوم‌گردی‌های بوشهر درجنگ؛ ضرورت عبور از بحران به توسعه پایدار گردشگری
  • استاندار بوشهر در دیدار با معاون اول رئیس‌جمهور بر تخصیص اعتبارات بیشتر برای تکمیل پروژه‌های مهم استان تاکید کرد
  • ترخیص شبانه‌روزی کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید در استان بوشهر
  • تأکید بر توسعه نظارت هوشمند و ایمن‌سازی معابر در منطقه پارس جنوبی
  • تجلیل از برگزیدگان نهمین دوره جایزه امیدآفرین / تصاویر
  • پوردهقان: در صورت تکرار شوک ارزی استیضاح وزیر اقتصاد را پیگیری می‌کنیم
  • پردیس۳۶۰» به شماره هفتم رسید؛ روایت پایداری پردیس در روزهای جنگ
  • اندیشه را با جغرافیا نمی‌توان سنجید
  • نرخ حواله پنج ارز در مرکز مبادله ایران اعلام شد
  • در آبان پیش‌رو با احتیاط بیشتری رانندگی کنیم
  • انتصاب محمدعلی عبدالشیخی به‌عنوان مشاور و دستیار مدیرعامل بیمه تعاون کشور
  • ‌‌«بوشهرمال» می‌تواند محور تجارت و گردشگری منطقه آزاد بوشهر شود
  • فازهای بعدی بوشهر مال به حمایت منطقه آزاد نیاز دارد/بوشهر مال برای ۸۰۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرد
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/30
  • ارزیابی رایگان خسارت‌های حملات دشمن در بوشهر؛ از فرودگاه تا تأسیسات و تجهیزات
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/07/30
  • نسرین شاهی و ساره جوانمردی صاحب سهمیه پارالمپیک شدند
  • زنگ سرشماری ۱۴۰۵ در برازجان نواخته شد / آمار دقیق، زیربنای توسعه دشتستان
  • منطقه آزاد بوشهر به کانون توسعه سرمایه‌گذاری و اشتغال تبدیل می‌شود
  • مهم‌ترین چالش پیش روی پزشک خانواده
  • ادامه روند کاهشی قیمت طلای جهانی
  • ارتباط تعداد کم گام های روزانه با زوال عقل و سکته مغزی
  • 🎥ویدیو/صادرکنندگان بوشهری از موانع پیش‌روی صادرات می‌گویند
  • ورزش، درد مزمن را در بیماران نخاعی کاهش می‌دهد
  • پیشنهادات کارگروه ویژه پرستاری اجرایی نشده است
  • 🎥ویدیو/مسئولیت افزایش کالابرگ به سازمان برنامه و بودجه سپرده شد
  • روز جهانی دریانوردی و به یاد شهدای شناور «دلیر»
  • سروش گرمسیری‌نژاد سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک دفتر فنی استانداری بوشهر شد
  • اخلاق اداری؛ جایی که اعتماد عمومی آغاز می‌شود
  • رگِ گردن؛ برای مردم یا برای جناح؟
  • آباده باید به قطب رویدادهای جهانی منبت تبدیل شود
  • اجرای ۷۵۰برنامه هفته انتظامی در فارس؛ ازپاکسازی محلات تا پویش خرید امن
  • 🎥ویدیو/عراقچی: پاسخ ایران به هرگونه برخورد نظامی، محکم‌تر از گذشته خواهد بود
  • خاکستر یک صبح تلخ در عسلویه
  • کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به پرونده مسکن ایثارگران برازجان ورود کرد
  • خاموشی یک صدا در قلب رسانه؛ در سوگ امید غضنفر
  • گرامیداشت روز ایمنی و آتش‌نشانی در آریاساسول؛ آمادگی عملیاتی و مسئولیت همگانی
  • رئیس پلیس راهور استان بوشهر معارفه شد
  • تلف شدن خرس ماده بر اثر تصادف در بزرگراه شیراز-اصفهان
  • .: محمد حدود 5 روز قبل گفت: از توجه ویژه مدیر ...
  • .: منطق حدود 7 روز قبل گفت: فقط جنوب استان بوشهر ...
  • .: علیرضا حسین آبادی حدود 7 روز قبل گفت: متأسفانه مرحوم کوهی برای ...
  • .: نیکنام حدود 9 روز قبل گفت: احسنت قلمت مانا و ...
  • .: مریم حدود 11 روز قبل گفت: عالی هست ...
  • .: فرهنگی بازنشسته حدود 15 روز قبل گفت: تبریک فراوان به جناب ...
  • .: محمود حدود 18 روز قبل گفت: درود بر شما.. و ...
  • .: محمد حدود 21 روز قبل گفت: جناب حیاتی تخلف چای ...
  • .: هادی جلالی ثابت حدود 25 روز قبل گفت: با سلام در ظاهر، ...
  • .: سامی حدود 29 روز قبل گفت: احسنت براقای یوسف منافی ...