امروز: يکشنبه 22 تير 1404
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 20 خرداد 1403 - 10:52
اتحادخبر: چند روزی است که خبر فرا رسیدن زمان اهدای پاداش ۵۶ میلیارد دلاری تسلا به ایلان ماسک پخش شده و سوالاتی پیرامون این که آیا تسلا به این پیمان دیرینه عمل می‌کند یا خیر مطرح می‌شود. اکنون نگاهی خواهیم داشت به علت و ماجرایی که پشت اعطا یا عدم اعطای این پاداش وجود دارد.

 

اتحادخبر: چند روزی است که خبر فرا رسیدن زمان اهدای پاداش ۵۶ میلیارد دلاری تسلا به ایلان ماسک پخش شده و سوالاتی پیرامون این که آیا تسلا به این پیمان دیرینه عمل می‌کند یا خیر مطرح می‌شود. اکنون نگاهی خواهیم داشت به علت و ماجرایی که پشت اعطا یا عدم اعطای این پاداش وجود دارد.
ماجرای پرداخت ۵۶ میلیارد دلاری تسلا به ایلان ماسک چیست؟

آفتاب‌‌نیوز نوشت: در سال ۲۰۱۸، قول اعطای پاداشی حدود ۵۶ میلیارد دلار به مدیر عامل شرکت تسلا یعنی ایلان ماسک داده شد که در ازای آن این غول فناوری به مدت ۱۰ سال بدون دریافت حقوق برای رشد و پیشرفت تسلا فعالیت کند و ارزش بازار تسلا را که در آن سال چیزی در حدود ۵۵ میلیارد دلار بود به ۶۵۰ میلیارد دلار برساند.

این موضوع با رای سهامداران با بیش از ۷۰ درصد حمایت به تصویب رسید و تنها پس از گذشت دو سال در ماه سپتامبر سال ۲۰۲۰، هدف ‌گذاری ابتدایی برای بالا بردن ارزش بازار تسلا محقق شد. زمان اعطای پاداش فرارسیده است.

از سال ۲۰۱۸ خیلی چیزها تغییر کرده است. ارزش بازار تسلا تقریبا ۹ برابر شده است که یک دستاورد باورنکردنی است. با این حال، ماسک با پروژه‌های غیر تسلا، تاسیس شرکت هوش مصنوعی ایکس(xAI) و خرید پلتفرم رسانه‌های اجتماعی  ایکس(توییتر سابق)، حسابی سرش شلوغ‌تر شده است.

رقابت در حوزه خودروهای برقی نیز افزایش یافته است. رشد تسلا کُند شده و حاشیه سود عملیاتی سه ماهه اول ۵.۵ درصد نسبت به اوج ۱۹.۲ درصدی که در سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ به آن رسیده بود تقریبا ۱۴ درصد کاهش یافته است.

برخی از سهامداران می‌خواهند به قولشان پایبند باشند و از دیگران می‌خواهند به اهدای پاداش رای مثبت بدهند. ران بارون(Ron Baron)، سهامدار تسلا روز سه شنبه نوشت: بدون تلاش بی‌امان و استانداردهای سازش ناپذیر ایلان ماسک، تسلا وجود نخواهد داشت.

اما همه با او موافق نیستند. لئو کوگوان(Leo Koguan)، یکی از بزرگ‌ترین سهامداران تسلا، به بارون می‌گوید که به این قرارداد رای منفی می‌دهد و اضافه می‌کند که از سطح نظارتی که هیئت مدیره انجام داده ناراضی است زیرا ماسک کسب‌وکارهای دیگری را به کار خود اضافه کرده است. او می‌گوید: یک هیئت مدیره جدید انتخاب کنید. هیئت مدیره جدید باید مدیر عامل شرکت را ملزم کند که تمام وقت خود را برای تسلا بگذراد.

همه ما می دانیم که ایلان یکی از ثروتمندترین افراد روی کره زمین است. 

چند تحلیلگر وال استریت فکر می‌کنند که سهامداران به بازگرداندن بسته رای خواهند داد.

آدام جوناس(Adam Jonas)، در یک نظرسنجی ۱۰۹ پاسخ دریافت کرد. بیش از نیمی از آنها انتظار یک نتیجه مثبت را داشتند. حدود ۲۳ درصد انتظار لغو پاداش و سایرین نظر محکمی نداشتند.

روی هم رفته، به نظر می‌رسد که بسته پرداختی دوباره برقرار خواهد شد. این خبر خوب و شاید بدی برای سرمایه‌گذاران است.

دقیقا جایی که ماسک فناوری هوش مصنوعی را توسعه می‌دهد برای تسلا اهمیت دارد. ماسک بارها تسلا را یک شرکت رباتیک و هوش مصنوعی نامیده است. تسلا از محاسبات هوش مصنوعی برای آموزش فناوری کمک راننده خود استفاده می‌کند و ماسک می‌بیند که خودروهای برقی تسلا به خودروهای واقعا خودران تبدیل خواهند شد که مشاغل جدید تاکسی رباتیک را برای مشتریان جدید و فعلی ممکن می‌کنند.

جوناس معتقد است که تهدید ماسک برای خارج کردن پروژه‌های هوش مصنوعی از تسلا آنقدرها که برخی انتظار دارند بزرگ نیست. جوناس در گزارشی نوشت: ماسک اکنون بیش از هر زمان دیگری به تسلا نیاز دارد، زیرا هوش مصنوعی یک بازی سرمایه است. مجموعه گسترده‌تر کسب‌وکارهای ایلان ماسک ممکن است در سال‌های آتی ده‌ها میلیارد دلار در زیرساخت‌های هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کنند و هزینه سرمایه برای برتری هوش مصنوعی تعیین‌کننده است.

شاید دیدگاه جوناس به آرام کردن سرمایه‌گذاران مضطرب تسلا کمک کند، اما بحث هوش مصنوعی سال‌ها ادامه خواهد داشت. در حال حاضر، سرمایه‌گذاران خوشحال خواهند شد که مشکلات پرداخت ماسک را پشت سر بگذارند.

پنجشنبه آینده، سهامداران تسلا در مورد بسته پیشنهادی ۵۶ میلیارد دلاری ایلان ماسک رای خواهند داد که بالاترین بسته غرامت مدیران در تاریخ است.

در هر صورت اگر این قول محقق نشود احتمال ترک تسلا توسط ایلان ماسک وجود دارد.

کورتنی یو، مدیر تحقیقات Equilar، به فورچون می‌گوید: بسته پرداختی ایلان ماسک در واقع بزرگ‌ترین بسته‌ای است که برای یک مدیر عامل شرکت دولتی تاکنون فاش شده است. اگر رای به تصویب برسد، آنگاه نه تنها ایلان ماسک دوباره ثروتمندترین فرد خواهد شد، بلکه به مالکیت ۲۵ درصد تسلا نزدیک‌تر خواهد شد که او آشکارا اعلام کرده است که خواهان آن است.ایلان یک مدیر معمولی نیست و تسلا یک شرکت معمولی نیست. 

با این حال رابین دنهولم، رئیس هیئت‌مدیره تسلا در نامه‌ای به سهامداران نوشته که ماسک می‌تواند وقت خود را در مکان‌های دیگر صرف کند اگر بسته حقوقی او محقق نشود. او در حال حاضر پنج شرکت دیگر از جمله نورالینک، ایکس، اسپیس ایکس و بورینگ و شرکت ایکس ای‌آی‌ را نیز دارد. او همچنین افزود که ما می‌خواهیم ایده‌ها، انرژیی و زمان ماسک در تسلا باشد اما این به احترام متقابل نیاز دارد.

دنهولم تاکید دارد که پول مسئله اصلی ایلان ماسک نیست بلکه او به دنبال تحقق وعده‌ای است که در سال ۲۰۱۸ به او داده شد. او توضیح داد: مسئله پول نیست. همه می‌دانیم که ایلان یکی از ثروتمندترین افراد روی کره زمین است و حتی اگر تسلا از تعهدی که ما در سال ۲۰۱۸ پذیرفته بودیم سرپیچی کند، او همچنان ثروتمند باقی خواهد ماند.

کورتنی یو می‌گوید: اگر رای صادر نشود، تسلا می‌تواند برای جمع‌آوری بسته پرداخت دیگری برای ماسک تلاش کند، اگرچه تطابق با بسته پرداخت قبلی دشوار خواهد بود.

چندین شرکت مخالفت با پیشنهاد پرداخت ماسک را توصیه کرده‌اند. اما به نظر می‌رسد رای گیری زودهنگام نشان می‌دهد که او می‌تواند در نهایت به آنچه می‌خواهد برسد.

دنهولم می‌نویسد: همه ما با ایلان تعهد بستیم. ایلان به تعهد خود احترام گذاشت و ارزش فوق العاده‌ای برای سهامداران ما ایجاد کرد. احترام به تعهد ما به ایلان نشان می‌دهد که ما از دیدگاه او برای تسلا حمایت می‌کنیم و دستاوردهای خارق العاده او را به رسمیت می‌شناسیم. این همان چیزی است که او را به ادامه خلق ارزش برای سهامداران ترغیب می‌کند.

 



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • تقدیر حسن غلامی از همدردی مردم در سوگ برادر جوانش روح‌الله
  • « کَلِ‌یالدار و کفتارِخالدار »
  • دغدغه اصلی پرسنل بیمارستان شهید صادق گنجی برازجان ارائه خدمات درمانی مطلوب به بیماران است
  • سرپرست اداره استثنایی آموزش و پرورش استان بوشهر منصوب شد
  • به نام ایران و برای ایران/ مدیرعاملی که شِکوِه را به شُکوه همدلی بدل کرد
  • ایستادگی و عزت در مقابله با استکبار هزینه دارد
  • سرلشکر موسوی: توان نیروهای مسلح در وضعیت عالی قرار دارد
  • ورزش با طعم مقاومت،وحدتیه، صحنه اتحاد قهرمانان علیه صهیونیسم
  • رهبری موازنه را غروب روز اول جنگ به نفع ایران تغییر دادند
  • فاضلاب و توسعه شهری در میز گفت‌وگو با معاون عمرانی استاندار/عالیشهر در مسیر تحول زیرساختی
  • عناوین روزنامه‌های امروز1404/04/21
  • وینگر تراکتور راهی ملوان شد
  • واعظی: پزشکیان به شعار وفاق ملی«صادقانه» عمل کرد/رژیم صهیونیستی با خطای محاسباتی وارد جنگ 12 روزه شد
  • عارف: با فرماندهی فرمانده کل قوا و آمادگی دولت جنگ را مدیریت کردیم
  • شناسایی ۸۲۰۰ واحد آسیب‌دیده در جنگ اخیر و انجام تعمیرات تا پایان تیر
  • تصاویر اتحاد خبر از عزاداری مردم برازجان در شب عاشورا
  • گزارش تصویری/ حضور استاندار بوشهر در مراسمات عزاداری شهرستان دشتستان
  • مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه احمدی دالکی باحضور استاندار و مسئولان شهرستان دشتستان برگزار شد+ تصاویر
  • یک‌سالگی یک انتخاب؛ امید اجتماعی در میدان آزمون
  • مراسم عزاداری شب سیزدهم محرم در دالکی/ پایین آوردن پرچم حسینی در شب سیزدهم/ اجرای تعزیه دفن شهدای کربلا/ گزارش تصویری
  • تقدیر حسن غلامی از همدردی مردم در سوگ برادر جوانش روح‌الله
  • آیین شام غریبان امام حسین (ع) و یاران باوفایش در عالیشهر برگزار شد/ تصاویر اختصاصی
  • اجرای قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی در استان بوشهر
  • اطلاعیه مهم در خصوص رعایت قوانین مرتبط با اسکان و معامله با اتباع خارجی غیرمجاز
  • گزارش تصویری/ مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی در حسینیه احمدی دالکی
  • برگزاری نخستین دوره مسابقات باشگاهی کیوکوشین کاراته در برازجان / تصاویر
  • سالن ورزشی حسین آباد برازجان در دهه فجر سالجاری افتتاح می شود
  • گزارش تصویری/ مراسم شام غریبان امام حسین (ع) و یاران باوفایش در دالکی
  • دکتر پزشکیان انتخابی هوشمندانه در انتخابات ریاست‌جمهوری تیر ماه ۱۴۰۳
  • مراسم عزاداری عاشورای حسینی در پتروشیمی پردیس برگزار شد
  • چرا بوشهر سفید ماند؟
  • نشست طولانی استاندار بوشهر با فعالان سیاسی اجتماعی/ تصاویر اختصاصی اتحاد خبر
  • بازدید استاندار بوشهر از پروژه‌های عمرانی دشتستان / تصاویر اختصاصی
  • محکومیت ۲۳۴ نفر از مدیران و کارکنان دولتی در استان بوشهر
  • تصاویر اتحاد خبر از عزاداری مردم برازجان در شب عاشورا
  • تصاویر اتحاد خبر از مراسم شب هشتم محرم در مسجد قدس برازجان
  • ممنوعیت معامله واحدهای پروژه مسکونی تعاونی ایثارگران برازجان
  • گزارش تصویری/ حضور استاندار بوشهر در مراسمات عزاداری شهرستان دشتستان
  • نسخه اینترنتی هفته نامه اتحاد جنوب/شماره 1348
  • پیام تبریک رئیس اتحادیه مشاورین املاک و نمایشگاه داران خودرو دشتستان به مناسبت روز اصناف
  • تنها یک درصد پیشرفت فیزیکی در بیمارستان ۱۷ شهریور برازجان!
  • تصاویر اتحاد خبر از مراسم شب نهم محرم در مسجد قدس برازجان
  • برای آن زن و همه زنان سرزمینم
  • چرایی حضور و نقش آمریکا در خلیج فارس و پیامدهای آن
  • احکام بیش از دو هزار بازنشسته آموزش وپرورش بوشهر متناسب سازی شد
  • .: مومنی زاده حدود 4 روز قبل گفت: ارتباط مستقیم برای این ...
  • .: علی رحیم آبادی حدود 6 روز قبل گفت: فلعن الله امة قتلتک ...
  • .: امیر محمد اسما عیلی فر حدود 7 روز قبل گفت: خیلی خوب ...
  • .: مستآجر حدود 9 روز قبل گفت: بیشتر گازایران هم ازبوشهربومیان ...
  • .: مرتضی از آبپخش حدود 10 روز قبل گفت: درسته که بیمارستان 17 ...
  • .: در این بازدید، بخش ها فراموش شد حدود 11 روز قبل گفت: بازدید استاندار بوشهر از ...
  • .: مرتضی از آبپخش حدود 11 روز قبل گفت: بیمارستان 17 شهریور ، ...
  • .: علیرضا باباعلی حدود 12 روز قبل گفت: درود بر جناب احمد ...
  • .: مصطفی بهبهانی مطلق حدود 12 روز قبل گفت: اگر دولت شهید رییسی ...
  • .: مختار فیاض حدود 12 روز قبل گفت: درود بر شما خیلی ...