امروز: چهارشنبه 13 آبان 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 20 ارديبهشت 1403 - 10:36
اتحادخبر: بسیاری از سازمان‌های پزشکی غربالگری برای سرطان ریه را برای دهه‌ها برای افراد در معرض خطر بالا برای این بیماری توصیه کرده‌اند، اما هنوز درصد افراد در معرض خطری که برای این سرطان غربالگری می‌شوند، بسیار پایین است.

 

اتحادخبر: بسیاری از سازمان‌های پزشکی غربالگری برای سرطان ریه را برای دهه‌ها برای افراد در معرض خطر بالا برای این بیماری توصیه کرده‌اند، اما هنوز درصد افراد در معرض خطری که برای این سرطان غربالگری می‌شوند، بسیار پایین است.

این سرطان علائم اولیه ندارد، غربالگری را جدی بگیرید

هنوز شمار بسیار کمی از افراد برای سرطان ریه غربالگری می‌شوند و درصد غربالگری در سرطان ریه نسبت به سایر سرطان‌های شایع بسیار پایین‌تر است.

برای همین در حالی که در آمریکا در سال ۲۰۲۱ میزان غربالگری برای سرطان روده بزرگ ۷۲ درصد و برای سرطان پستان ۷۶ درصد بوده است.، کمتر از ۶ درصد افراد واجد شرایط برای غربالگری سرطان ریه کمتر از ۶ درصد است.

به گزارش همشهری آنلاین، سرطان ریه علت اصلی مرگ‌های مربوط سرطان در جهان است، اما شناسایی زودرس این سرطان می‌تواند به طور قابل‌توجهی پیامدها بالینی سرطان ریه را بهبود بخشد.

میزان بقای سرطان ریه در مراحل اولیه حدود هفت برابر بیشتر از سرطان ریه‌ای است که در بدن منتشر شده است.

فروش ویژه فنس دور باغی

اغلب بیماران در مراحل اولیه سرطان ریه هیچ علامتی ندارند و بیماری تا زمانی که مراحل پیشرفته‌تر برسد که درمان آن سخت‌تر است تشخیص داده نمی‌شود و این وضعیت نیاز به غربالگری مؤثر سرطان ریه را نشان می‌دهد.

کارگروه پیشگیری آمریکا غربالگری سرطان ریه را برای افراد ۵۰ تا ۸۰ ساله که در حال حاضر سیگار می‌کشند یا قبلاً در طول ۱۵ سال گذشته سیگار می‌کشیده و بعد ترک کرده‌اند یا دست‌کم ۲۰ سال سیگار کشیده‌اند، توصیه می‌کند.

«پاکت- سال» واحدی است که برای تخمین قرار گرفتن افراد در معرض سیگار در طول عمر مورداستفاده قرار می‌گیرد و از ضرب کردن شمار کلی سال‌هایی که شخص سیگار کشیده است در میانگین پاکت‌های سیگار کشیده شده در هر روز به دست می‌آید. برای مثال، اگر شخصی برای ۵۰ سال نیم پاکت سیگار کشیده باشد، میزان سیگار کشیدنش ۲۰ پاکت در سال می‌شود.

سی‌تی‌اسکن با دوز پایین برای غربالگری سرطان ریه

یکی از موانع اصلی غربالگری سرطان ریه میزان پایین آگاهی و شناخت عمومی در این باره است. بسیاری از افراد از این موضوع که واجد شرایط غربالگری سرطان ریه هستند، آگاه نیستند یا درباره آنچه انتظار می‌رود در روند غربالگری رخ دهد، سوءبرداشت دارند.

غربالگری سرطان ریه شامل سی‌تی‌اسکن با دوز کم سالانه است. سی‌تی‌اسکن یک روش تصویربرداری تشخیصی است که از پرتوهای ایکس برای ایجاد تصاویری مشروح به شکل سطح مقطع‌ از درون بدن استفاده می‌کند.

غربالگری هر ۲۵۰ بیمار به پیشگیری از یک مورد مرگ ناشی از سرطان ریه می‌انجامد. در مقایسه ۶۴۵ نفر باید با ماموگرافی غربالگری شوند تا بتوان از یک مرگ ناشی از سرطان پستان جلوگیری کرد.

برخی از افراد به علت قرارگیری در معرض پرتوتابی درباره انجام سی‌تی‌اسکن احتیاط به خرج می‌دهند. اما میزان پرتوتابی ناشی از سی‌تی‌اسکن با دوز کم حدود ۱.۴ میلیون میلی سیورت است (میلی سیورت واحد علمی اندازه‌گیری پرتوتابی یونیزه کننده است).

میزان پرتوتابی پس‌زمینه‌ای که هر شخص ممکن است به طور میانگین در طول یک سال زندگی بر روی کره زمین دریافت کند، ۳ تا ۵ میلی سیورت است.

همه فرآیند تصویربرداری از ریه در غربالگری سرطان ریه فقط چند دقیقه وقت می‌گیرد و نیاز به سوزن، دارو یا تزریق وریدی ندارد. بیمار در طول این اسکن روی یک میز چرخان دراز می‌کشد و دست‌هایش را در بالای سرش می‌گذارد. تکنسین ممکن است از بیمار بخواهد برای۵ تا ۱۰ ثانیه در حالیکه از میان دستگاه اسکن‌کننده می‌گذرد، نفسش را حبس کند.

متخصص رادیولوژی نتایج آزمایش را در گزارشی برای پزشک خلاصه می‌کند. اگر نتایج از لحاظ یافته‌ها در ریه منفی باشند، بیمار پس از یک سال برای اسکن دیگری بازمی‌گردد. اگر نتایج مثبت باشند، معمولاً به این معنا است که متخصص رادیولوژی یک گره ریوی یا نقطه‌ای مشکوک درون ریه دیده است. همه گره‌های ریوی سرطانی نیستند و بیماران ممکن است نیاز به تصویربرداری‌های اضافی یا نمونه‌برداری داشته باشند تا برای ثابت کردن یافته‌ها داشته باشند.

منبع: Conversation

 



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/08/11
  • قطع ۱۲ ساعته گاز در شهرستان عسلویه از ظهر سه‌شنبه
  • استاندار بوشهر خطاب به فرمانداران: اختلاف‌نظرها را کنار بگذارید؛ مدیران پای کار مردم باشند
  • مسی گل زد و پاس گل داد، اینتر میامی پیروز شد
  • تراکتور در مسقط به دنبال فرار از بحران آسیایی؛ نفتچی آزمون بازگشت؟
  • دادگستری بوشهر: ۴۴۰ میلیون دلار مطالبات پتروشیمی جم وصول شد
  • خانواده‌ها اجازه ندهند موتورسیکلت، به بهای از دست رفتن جان فرزندانشان تمام شود
  • صعود قیمت طلا و نقره در بازارهای جهانی؛ بازگشت اونس طلا به ۳۹۰۰ دلار
  • از میگو تا برق خورشیدی؛ ۹۶۰ هکتار اراضی شیلاتی و ۸۵۰ هکتار اراضی نیروگاهی در بوشهر واگذار شد
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/08/11
  • واگذاری اراضی ملی در دیلم؛ سرمایه‌گذاری ۲۰۰ میلیارد تومانی و ایجاد اشتغال
  • نگاه راهبردی پتروشیمی جم به توسعه سرمایه انسانی بومی؛ گامی مؤثر در ارتقای خدمات سلامت
  • خیز "اچ پی وی" در بوشهر؛ پشت دیوار تابو و هزینه‌های پیشگیری و درمان
  • اجرای تهدیدات ترامپ علیه ایران با مشکلات نظامی همراه است
  • رزمایش قطع برق در بوشهر برگزار شد
  • گامی علمی برای توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی؛ رونمایی از کتاب تخصصی تولید پروپیلن با تألیف مدیرعامل پتروشیمی جم
  • تجلیل از برگزیدگان نهمین دوره جایزه امیدآفرین / تصاویر
  • شمارش معکوس برای جدال با مصر؛ تنیس ایران در اندیشه شکستن طلسم صعود
  • با حکم مدیرعامل پتروشیمی زاگرس؛ قاسم میر رئیس روابط عمومی و مسئولیت‌های اجتماعی شد
  • آینده بوشهر به دانش، خلاقیت و اراده جوانان استان وابسته است
  • « برداشتِ اشتباه »
  • سرشماری ثبت‌مبنا در استان بوشهر با استفاده از ۲۰ سامانه اطلاعاتی| تخصیص ۲۰ درصدی بودجه عمومی بوشهر
  • جوان ۲۱ ساله بوشهری ناجی چند بیمار نیازمند عضو شد
  • سلیمی: دولت در معرفی وزرای پیشنهادی نفت و اطلاعات به مجلس تسریع کند
  • انهدام یک فروند پهپاد پیشرفته MQ-۱ در تنگه هرمز
  • بازداشت «پزشک قلابی» در بوشهر
  • کلاهبردار با رسید جعلی بانکی در دشتستان دستگیر شد
  • استقلال به دنبال تکرار عنوان قهرمانی و چند تیم در اندیشه جبران گذشته
  • افت قیمت جهانی طلا و نقره؛ آخرین نرخ اونس فلزات گران‌بها
  • نخبگان بودجه مستقل می‌خواهند؛ توسعه فقط جاده‌سازی نیست
  • پیشنهادات کارگروه ویژه پرستاری اجرایی نشده است
  • 🎥ویدیو/مسئولیت افزایش کالابرگ به سازمان برنامه و بودجه سپرده شد
  • سروش گرمسیری‌نژاد سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک دفتر فنی استانداری بوشهر شد
  • 🎥ویدیو/عراقچی: پاسخ ایران به هرگونه برخورد نظامی، محکم‌تر از گذشته خواهد بود
  • خاکستر یک صبح تلخ در عسلویه
  • کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به پرونده مسکن ایثارگران برازجان ورود کرد
  • خاموشی یک صدا در قلب رسانه؛ در سوگ امید غضنفر
  • رئیس پلیس راهور استان بوشهر معارفه شد
  • تلف شدن خرس ماده بر اثر تصادف در بزرگراه شیراز-اصفهان
  • سرمایه‌گذاری گردشگری راهی برای حفظ فرهنگ شیراز است
  • وقتی قرار است آموزش سبک زندگی، فشار تازه‌ای بر دوش خانواده‌ها بگذارد!
  • شرایط جدید انتخاب مسئول ایمنی در کارگاه‌های فارس اعلام شد
  • ۱۳ نفر طی دو تصادف رانندگی در شیراز مصدوم شدند
  • گامی علمی برای توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی؛ رونمایی از کتاب تخصصی تولید پروپیلن با تألیف مدیرعامل پتروشیمی جم
  • نفی اعتماد نه نفی مذاکره!
  • .: یسنا پوزش حدود 4 روز قبل گفت: خیلی خوب ...
  • .: محمد حدود 11 روز قبل گفت: از توجه ویژه مدیر ...
  • .: منطق حدود 13 روز قبل گفت: فقط جنوب استان بوشهر ...
  • .: علیرضا حسین آبادی حدود 13 روز قبل گفت: متأسفانه مرحوم کوهی برای ...
  • .: نیکنام حدود 15 روز قبل گفت: احسنت قلمت مانا و ...
  • .: مریم حدود 17 روز قبل گفت: عالی هست ...
  • .: فرهنگی بازنشسته حدود 21 روز قبل گفت: تبریک فراوان به جناب ...
  • .: محمود حدود 24 روز قبل گفت: درود بر شما.. و ...
  • .: محمد حدود 27 روز قبل گفت: جناب حیاتی تخلف چای ...
  • .: هادی جلالی ثابت حدود 1 ماه قبل گفت: با سلام در ظاهر، ...