امروز: جمعه 05 بهمن 1403
- درخشش ورزشکار پازارگاد در مسابقات بین المللی کارگری تایلند
- تفاهمنامه بنیاد بینالمللی غدیر و دانشگاه پیام نور استان بوشهر
- مذاکره با شیطان
- بازدید میدانی «محمد زین العابدین» معاون نظارت و راهبری فنی پتروفرهنگ از شرکت های مستقر در استان بوشهر/ تصاویر
- استاندار بوشهر خواستار پس گرفتن شکایت مدیران استان از خبرنگاران و اهالی رسانه شد
- بهبود نظام حل مسائل کشور نیازمند پاسخ کارشناسی است/ بسیاری از مشکلات با امضا و دستور یک شبه حل نمی شود
- نظام اداری کارآمد، زیربنای رشد اقتصادی است/ تامین نیرو از طریق شرکتهای پیمانکاری ظلم است
- جودوکاران شهرستان جم به مسابقات قهرمانی کشوری اعزام شدند
- میزان دوری ارونوف از میادین امروز مشخص می شود
- تاج: حیف است تیم جوانان در جام ملتها نتیجه نگیرد
خبرگزاری دولت در واکنش به انتقادات پیرامون دکترای افتخاری رئیسی در پاکستان:
اتحادخبر: خبرگزاری دولت در واکنش به انتقادات پیرامون دکترای افتخاری رئیسی در پاکستان نوشت: در مراسم اعطای این مدرک دکترای افتخاری به آیت الله رئیسی، «حکمران» یا استاندار ایالت سند پاکستان که همزمان ریاست هیأت امنای دانشگاههای کراچی را هم در اختیار دارد، حضور داشت
اتحادخبر: خبرگزاری دولت در واکنش به انتقادات پیرامون دکترای افتخاری رئیسی در پاکستان نوشت: در مراسم اعطای این مدرک دکترای افتخاری به آیت الله رئیسی، «حکمران» یا استاندار ایالت سند پاکستان که همزمان ریاست هیأت امنای دانشگاههای کراچی را هم در اختیار دارد، حضور داشت؛ دکتر خالد عراقی که رئیس دانشگاه کراچی است، طبق قوانین پاکستان، همزمان معاون رئیس هیات امنای دانشگاه هم محسوب میشود و شخصِ دکتر عراقی مدرک دکترای افتخاری را به رئیس جمهوری اسلامی ایران اعطا کرد در حالی که لباس مخصوص این مراسم را بر تن کرده بود.
ایرنا، خبرگزاری دولت در واکنش به انتقادات پیرامون دکترای افتخاری رئیسی در پاکستان نوشت: در جریان سفر مهم رئیس جمهور کشورمان به پاکستان یک موج و فضاسازی رسانهای پیرامون اعطای مدرک دکتری افتخاری به آیت الله رئیسی از بزرگترین دانشگاه پاکستان از سوی منتقدین دولت به راه افتاد، ادعاهایی بی اساس که به گفته کارشناسان در جهت به حاشیه بردن دستاوردهای این سفر استراتژیک تعبیر میشود، اما واقعیت ماجرا چیست؟
به گزارش «انتخاب»، این خبرگزاری در ادامه نوشت: "آیت الله سید ابراهیم رئیسی" در پایان سفر دو روزه به پاکستان که روز دوم آن به شهرهای لاهور و کراچی قلب فرهنگی و اقتصادی این کشور اختصاص داشت، دکترای افتخاری از ریاست دانشگاه کراچی دریافت کرد. اقدامی که در دنیا رایج است و بسیاری مقامات ارشد دولت ها در سفر به دیگر کشورها در دانشگاه های مطرح این کشورها حاضر میشوند و مدرک دکترای افتخاری دریافت می کنند.
در ایران نیز به مقامات ارشد دولت هایی که به کشورمان سفر کرده اند و با کشورمان روابط عمیق و استراتژیک دارند، برخی دانشگاه های مطرح کشور خصوصا دانشگاه تهران که رهبر معظم انقلاب از آن با عنوان دانشگاه مادر دانشگاه های ایران یاد کرده اند، به این مقامات دکترای افتخاری داده اند.
پاکستان به عنوان یکی از کشورهایی که در جنوب آسیا توانسته رتبه خوبی در دانشگاههای منطقه و حتی دنیا خصوصا در حوزههای «های تِک» و فناوریهای نوین کسب کند، شناخته میشود و فارغالتحصیلان رشتههای تکنولوژی ارتباطات این کشور دوشادوش هندیها در شرکتهای بزرگ تکنولوژیکی دنیا از جمله شرکت های مستقر در «سیلیکونولی» آمریکا که محل استقرار آمازون و دیگر برندهای حوزه آیتی مطرح دنیا مشغول به کار شده اند.
بیدلیل نیست که ایرانیان علاقهمند به تحصیل در دانشگاههای دیگر کشورها، برخی دانشگاههای شبه جزیره هند از جمله دانشگاه کراچی پاکستان را به خاطر داشتن مزایایی چون سطح علمی متناسب و نیز مدارج علمی مورد تأیید وزارتین علوم و بهداشت کشورمان، در مقایسه با برخی دانشگاه هایِ با درجه اعتبار نازل تر در کشورهای اروپای شرقی یا جنوب شرق آسیا برمی گزینند.
اخیرا یکی از نمایندگان مجلس یازدهم نسبت به اعطای مدرک دکترای افتخاری دانشگاه کراچی پاکستان به رئیس جمهوری اسلامی ایران انتقاد داشته و گفته این دانشگاه، فرعی است و ثانیا از دست معاون دانشگاه به رییسجمهور اعطا شده است. این در حالی است که دانشگاه کراچی بزرگ ترین دانشگاه دولتی ایالت سند و کل پاکستان محسوب میشود؛ در سایت دانشگاه هم به این موضوع اشاره شده است. ۷۳ سال قدمت و ۴۱ هزار دانشجو دارد.
همچنین اینکه گفته شده دانشگاه اعطاکننده مدرک دکترای افتخاری به رییسجمهوری اسلامی ایران، غیرانتفاعی است، کاملا بی اساس است و این دانشگاه دولتی و در وزارت علوم ایران مورد تایید است؛ وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم رشته داروسازی این دانشگاه را تایید کرده است.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کراچی نیز اعلام کرد: در مراسم اعطای این مدرک دکترای افتخاری به آیت الله رئیسی، «حکمران» یا استاندار ایالت سند پاکستان که همزمان ریاست هیأت امنای دانشگاه های کراچی را هم در اختیار دارد، حضور داشت؛ دکتر خالد عراقی که رئیس دانشگاه کراچی است، طبق قوانین پاکستان، همزمان معاون رئیس هیات امنای دانشگاه هم محسوب میشود و شخصِ دکتر عراقی مدرک دکترای افتخاری را به رئیس جمهوری اسلامی ایران اعطا کرد در حالی که لباس مخصوص این مراسم را بر تن کرده بود. بنابراین اینکه گفته شده معاون دانشگاه کراچی مدرک دکترا را به آیت الله رئیسی اعطا کرد، صحت ندارد و از روی ناآگاهی است.
به عبارت دیگر، در سیستم حکومتی پاکستان، حکمران یا استاندار ایالت به تعبیر ایرانی آن، رئیس هیأت امنای دانشگاه های آن ایالت است و رئیس دانشگاه ها را تعیین می کند؛ فرد تعیین شده به عنوان رئیس دانشگاه از سوی استاندار هر ایالت، همزمان معاون رئیس هیات امنا هم هست.
دانشگاه کراچی به عنوان یک دانشگاه دولتی در سال ۱۹۵۱ تاسیس شده است. این دانشگاه در حال حاضر ۸ دانشکده هنر، علوم فنی، مطالعات اسلامی، داروسازی، مدیریت، حقوق، داروسازی و علوم آموزشی و همچنین ۲۰ مرکز تحقیقاتی معتبر دارد.
این دانشگاه با داشتن ۴۱ هزار دانشجو و ۷۰۰ استاد در همه مقاطع تحصیلی، ۱۴۵ دانشکده و مرکز آموزش مستقل با ۱۵۰ هزار دانشجو زیرمجموعه خود دارد.
دانشکده علوم فنی و مهندسی دانشگاه کراچی به عنوان مهم ترین قطب آموزش علوم و فناوری در پاکستان شناخته می شود و تعداد فارغ التحصیلان آن از کل فارغ التحصیلان رشتههای فنی از سایر دانشگاههای این کشور بیشتر است.
آیتالله رییسی در سفری هم که شهریور ۱۴۰۰ به دوشنبه پایتخت تاجیکستان داشت، در مراسم اعطای دکترای افتخاری به وی از سوی دانشگاه ملی تاجیکستان حاضر شد و نه تنها این مدرک را دریافت کرد، بلکه عضویت هیأت علمی دانشگاه تاجیکستان هم به رییسجمهوری اسلامی ایران و بدون حضور مقامات سیاسی دوشنبه و صرفا از طرف رییس دانشگاه اعطا شد.روندی که در عرف دیپلماتیک دنیا رایج است.
این در حالی است که حسن روحانی رییس پیشین جمهوری اسلامی ایران در سفری که فروردین ۱۳۹۶ به مسکو داشت، از دست ریاست یک دانشگاه دولتی این شهر با نام «ام گ او» مدرک دکترای افتخاری دریافت کرد؛ مراسمی که بدون حضور مقامات ارشد دولتی روسیه برگزارشد.
اتفاقی که در این مراسم مورد انتقاد قرار گرفت این بود که رییس این دانشگاه هنگام اعطای مدرک دکترای افتخاری به حسن روحانی اعلام کرد: اینکه مدرکی که به روحانی داده شد، مورد تأیید شورای علمی دانشگاه قرار گرفته است؛ به عبارت دیگر یک دانشگاه نه چندان مطرح روسی که قصد داشته تا به رییسجمهور یک کشور دیگر دکترای افتخاری بدهد، نیاز به بررسی سوابق علمی روحانی داشته است!
مرحوم هاشمی رفسنجانی در طول ریاست جمهوری خود از هیچ یک از دانشگاه های غیر ایرانی مدرک دکترای افتخاری دریافت نکرد و صرفا به دریافت دکترای افتخاری دانشگاه تهران اکتفا کرد. در کتاب خاطرات وی، آمده که مدرک دکترای افتخاریاش را در حضور مقامات سیاسی و لشکری و بعضا علمی و دانشگاهی آن زمان کشورمان دریافت کرده است.
یک فرد نزدیک به رییس دولتهای نهم و دهم نیز در توییت دیگری، دریافت مدرک دکترای افتخاری از سوی رییسجمهور در دانشگاه کراچی را یک دانشگاه بدنام و بیاعتبار و محصول لابی سیاستمداران دریافتکننده این مدرک با مقامات این دانشگاه عنوان کرد.
این در حالی است که رییس دولت های نهم و دهم در زمان ریاستجمهوری خود یک مدرک دکترای افتخاری «مدیریت تحول (!)» از دانشگاه دارالحکمه که گفته می شد رییسی شعبه ایران این دانشگاه تحت زعامت آیت الله سیستانی است دریافت کرد؛ موضوعی که بعدها از سوی این مرجع تقلید رد و اعلام شد این دانشگاه ارتباطی با ایشان ندارد. اما هیچگاه اعلام نشد این مدرک واقعا از کجا آمده و چرا در حاشیه جلسه هیات دولت و نه در دانشگاه مورد ادعا اعطا شده است.
مرتبط:
» پولیتیکو مدعی شد: همکاری ایران با روسیه و چین درباره سوخت موشکهای بالستیک [حدود 1 سال قبل]
» روسیه ۱۰۰ شهروند کانادا را تحریم کرد [بيش از 2 سال قبل]
» ایران و برجام گرفتار یک بازی روسی شدند [بيش از 2 سال قبل]
» آماده صدور ضمانتهای لازم برای سرمایهگذاران خارجی هستیم [حدود 6 روز قبل]
» رئیسجمهور وارد کوالالامپور شد/جزئیات برنامههای روحانی در مالزی+تصاویر [بيش از 8 سال قبل]
» ممنوع التصویری خانواده کوثری به خاطر روحانی [بيش از 7 سال قبل]
» روسیه ماهواره نظامی به فضا پرتاب کرد [حدود 1 سال قبل]
» ترکان: روحانی توصیه کرد که حتی اگر احمدینژاد رفت، دولت برایش دفتر تاسیس کند [بيش از 11 سال قبل]
نظرات کاربران
تازه ترین خبرها
- تفاهمنامه بنیاد بینالمللی غدیر و دانشگاه پیام نور استان بوشهر
- استاندار بوشهر خواستار پس گرفتن شکایت مدیران استان از خبرنگاران و اهالی رسانه شد
- میزان دوری ارونوف از میادین امروز مشخص می شود
- تاج: حیف است تیم جوانان در جام ملتها نتیجه نگیرد
- یک ماه سخت در انتظار استقلال و نشان دادن راه خروج به «موسیمانه»
- عبدی: امیدوارم تیم فوتبال جوانان ایران فینالیست آسیا شود
- نبی: فدراسیون فوتبال از تیم جوانان حمایت کامل داشته است
- گنجی: امیدوارم باعث شادی دل مردم شویم
- دهقانیان: با تمام مشکلات چند اردوی خارجی برای تیم جوانان داشتیم
- برگزاری تمرین پرسپولیس با دو غایب
- عالمی: پنجره نقل و انتقالات استقلال بسته نیست
- شوک به پرسپولیس؛ بازیکن ازبک دیدار با تراکتور و الهلال را از دست داد
- پرسپولیس با دو غایب قطعی در مقابل الهلال
- گیتی پسند صدرنشین باقی ماند؛ توقف کراپ الوند
- تیمور کاپادزه سرمربی تیم ملی فوتبال ازبکستان شد
- الهامی از هدایت نساجی کناره گیری کرد
- قطع همکاری باشگاه استقلال با یک مربی رسمی شد
- نگاهی به ناکامی پرسپولیس برابر ذوبآهن؛ از تاکتیکهای ناکارآمد تا جنجالهای داوری
- واکنش کارگروه VAR به تغییر تصاویر برای بازبینی صحنه
- طارمی نیمکت نشین اینتر در بازی با اسپارتا پراگ
- نتایج و جدول لیگ قهرمانان اروپا در پایان دور هفتم
- جزئیات جدید از رسیدگی به حوادث رخ داده در ۳ بیمارستان کشور
- دست اندازی وزارت بهداشت به مطالبات داروخانهها
- لزوم هماهنگی بینبخشی برای بهبود آموزش و حمایت از مادران
- نگهداری ۳۵۸ واحد خون نادر در سازمان انتقال خون
- حضور اورژانس در حادثه آتش سوزی مخازن انبار نفت
- محل پرداخت اضافه کاری پرستاران مشخص شد
- تقدیر WHO از سازمان انتقال خون ایران
- ۹۰ درصد جراحیها در کشور به صورت کم تهاجمی انجام می شود
- درباره سرطان چشم بیشتر بدانید
- امسال ۱.۶ میلیون تن خرما در کشور تولید شد
- تاکید وزارت تعاون بر استفاده بهینه از انرژی
- بانک تجارت بهصورت رسمی عضو سازمان جهانی تجارت دیجیتال شد
- سکه ضرب ۱۴۰۴ از نیمه اسفند عرضه میشود
- هدفگذاری تجارت ۱۰ میلیارد دلاری بین ایران و جمهوری آذربایجان
- معدن و صنایع معدنی؛ پیشران رشد اقتصاد و پیشرفت کشور
- تخصیص بیش از ۸ هزار سکه ضرب ۱۴۰۳ به متقاضیان
- استفاده از تمام ظرفیتها برای کاهش خامفروشی
- تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روزهای بارانی معلوم شد
- نبض ناموزون صنعت در آذر؛ تولید کاهش یافت
- اشتغال نیروهای بومی در صنایع بزرگ استان بوشهر فراهم شود
- موتورسیکلت ۱۰ میلیاردی قاچاق در «دیلم» توقیف شد
- ۷ کیلوگرم «شیشه» در عسلویه کشف شد
- تصفیهخانه فاضلاب بیمارستان خورموج بهسازی شد
- مسیر رشد و شکوفایی در خارگ هموارتر میشود
- استاندار بوشهر خواستار راهاندازی دانشکده انرژی هستهای در دانشگاه خلیج فارس شد
- معاون محیط زیست کشور: حکمرانی باید همراهی حداکثری مردم را در حفظ طبیعت به ارمغان آورد
- ۳۰ هکتار زمین برای ساخت نیروگاه خورشیدی در بوشهر واگذار شد
- مرکز تحقیقات پزشکی هستهای بوشهر روشی نو برای درمان سرطان پروستات پایهگذاری کرد
- عملیات بارگیری جکت سکوی طرح توسعه میدان گازی بلال در بوشهر با موفقیت انجام شد