امروز: دوشنبه 11 آبان 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 13 آذر 1402 - 14:08

اتحاد خبر:متخصص اعصاب و روان بیمارستان شهید صادق گنجی و مسئول فنی درمانگاه ترک اعتیاد برازجان گفت: نگاه به بیماری ایدز باید تغییر پیدا کند و مانند سایر بیماری‌ها دیده شود.دکتر آرش ثابتی در مصاحبه‌ به مناسبت روز جهانی ایدز با روابط عمومی بیمارستان شهید صادق گنجی برازجان اظهار داشت: راه‌های انتقال بیماری ایدز باید شناسایی شود و فرد و اطرافیان بدانند ...

 

اتحاد خبر:متخصص اعصاب و روان بیمارستان شهید صادق گنجی و مسئول فنی درمانگاه ترک اعتیاد برازجان گفت: نگاه به بیماری ایدز باید تغییر پیدا کند و مانند سایر بیماری‌ها دیده شود.


 

دکتر آرش ثابتی در مصاحبه‌ به مناسبت روز جهانی ایدز با روابط عمومی بیمارستان شهید صادق گنجی برازجان اظهار داشت: راه‌های انتقال بیماری ایدز باید شناسایی شود و فرد و اطرافیان بدانند به چه مراقبت‌هایی نیاز دارند و چطور باید پیشگیری کرد.
وی افزود: ایدز نوعی بیماری است که در دستگاه ایمنی و توسط ویروس اچ‌آی‌وی نقص ایمنی ایجاد می‌شود و بر طبق آخرین آمار (آذرماه ۱۴۰۰) مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت، ۵۴ هزار و ۸۵۰ نفر مبتلا به بیماری ایدز در سطح کشور وجود دارد.
دکتر ثابتی در خصوص راه‌های انتقال این بیماری هم اظهار داشت: ایدز عمدتاً از طریق آمیزش جنسی (از جمله واژینال، مقعدی و حتی دهانی) محافظت نشده، انتقال خون آلوده، سر سوزن آلوده بخصوص در بیماران مبتلا به اعتیاد، از مادر به فرزند در حین بارداری، زایمان و یا شیردهی منتقل می‌گردد.
وی در خصوص راه‌های درمان و یا کنترل بیماری هم اضافه داشت: تحقیقات انجام شده توسط پژوهشگران نشان می‌دهد که برای درمان قطعی ایدز روند امیدبخشی وجود ندارد و تا این لحظه راهی برای از بین بردن کامل ویروس اچ‌آی‌وی کشف نشده اما برای افزایش طول عمر و امید به زندگی این بیماران راه‌هایی وجود دارد.


متخصص اعصاب و روان بیمارستان شهید صادق گنجی و مسئول فنی درمانگاه ترک اعتیاد برازجان ادامه داد: در گذشته تصور می‌شد ویروس بیشتر از طریق خون و فرآورده‌های خونی آلوده به افراد سالم منتقل می‌شود اما این روزها الگوی انتقال بیماری تغییر کرده و بیشتر از راه روابط پرخطر جنسی محافظت نشده احتمال انتقال وجود دارد لذا لازم است روش‌های حفاظتی در زمان ارتباط جنسی به کار گرفته شود.


دکتر ثابتی مطالبی در خصوص راه‌های پیشگیری از این بیماری را هم عنوان داشت: مهم‌ترین اقدامات ساده و در عین حال مؤثر در پیشگیری از ایدز این است که اطلاعات خود را درباره این بیماری افزایش دهید، اهمیت پیشگیری از ایدز در دوران بارداری را بدانید، آزمایش‌های دوره‌ای ایدز را در اولویت قرار دهید، وسایل شخصی شما فقط برای شما باشد، از روابط جنسی ناسالم و نامشروع جدا پرهیز کنید و از مصرف مواد مخدر و محرک بپرهیزید.
وی در خصوص جایگاه شخص مبتلا به ایدز در جامعه و هنجارهای رفتاری که در ارتباط با شخص مبتلا به ایدز باید رعایت شود نیز اشاره داشت: درد دیگری به درد بیماران مبتلا به اچ‌آی‌وی نیفزاییم، مبتلایان به ایدز همانند دیگر بیماران بوده و زندگی معمولی را سپری می‌کنند، شوکه شدن، انکار و خشم، طبیعی‌ترین مکانیسم‌های دفاعی است که خودش را نشان می‌دهد و بهتر است اطرافیان این اجازه را بدهند که فرد احساساتش را تخلیه کند اما باید به چنین افرادی کمک شود که تخلیه خشمشان با اتفاقات ناگوار دیگری همراه نشود در برخی مواقع افراد این خشم را شامل حال دیگران نمی‌کنند، بلکه خودشان را مورد اصابت قرار می‌دهند.


دکتر ثابتی در این رابطه ادامه داد و افزود: بیمار مبتلا به اچ ای وی در ابتدا احساس می‌کند چیزی از عمرش باقی نمانده و انگشت اتهام همه به سمت او گرفته می‌شود لذا علاوه بر این نمی‌تواند بیماری‌اش را جایی عنوان کند چون به‌واسطه عدم اطلاعات احتمال دارد سایر افراد جامعه از او فاصله بگیرند و تصور کنند که با هم‌کلام شدن با او ویروس اچ آی وی منتقل می‌شود.
 متخصص اعصاب و روان بیمارستان شهید صادق گنجی برازجان و مسئول فنی درمانگاه ترک اعتیاد در پایان تصریح داشت: موضوع مهم و قابل‌توجه این است که اطرافیان به فرد بگویند ما در هر شرایطی کنار تو هستیم و از نظر مالی، عاطفی و … کاملاً تو را حمایت خواهیم کرد، با کمک هم بر این بیماری غلبه می‌کنیم، باید به فرد گفته شود خیلی از افراد بوده‌اند که سال‌ها با این بیماری زندگی کرده‌اند، در ضمن عموم جامعه هم باید درباره بیماری اطلاعات بیشتری کسب کنند و بعد از ابتلا به ویروس هم خود فرد باید آگاه شود و اطرافیان هم باید در جلسات جداگانه اطلاعات لازم در مورد راه‌های انتقال بیماری را دریافت کنند.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • شمارش معکوس برای جدال با مصر؛ تنیس ایران در اندیشه شکستن طلسم صعود
  • توسعه پلیمر کنگان، حامی احداث نخستین ایستگاه حفاظت محیط‌زیست دریایی کشور در بندر کنگان
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/08/09
  • پاسخ فوری، اثرگذار و بدون محدودیت جغرافیایی به دشمن
  • قضاوت داوران بوشهری در رده‌بندی هندبال ساحلی بانوان کشور
  • غنی‌سازی ۹۰ درصدی در دستورکار ایران باشد؛ برای هر سناریویی آماده‌ایم
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/08/09
  • کانادا با حمایت از ادعای پوچ امارات، شاخه‌ای را که روی آن نشسته می برد
  • ضوابط پیشنهادی برای فعالیت بازار مبادلات آب در بورس انرژی منتشر شد
  • نماینده ویژه رهبر انقلاب: مدیریت تنگه هرمز را به هیچ‌کس واگذار نمی‌کنیم
  • کارنامه ۳۹ ماهه اسقاط خودرو؛ ۲ میلیارد لیتر بنزین صرفه‌جویی شد
  • میانگین قیمت اتوبوس به ۶۰ میلیارد تومان رسید؛ نوسازی ناوگان دشوار شد
  • هشدار پلیس فتا نسبت به سرقت اعتبار خرید
  • امام جمعه بوشهر: بازارچه عرضه مستقیم کالا در این استان راه اندازی شود
  • ارتباط چاقی دوران جوانی و افزایش خطر سرطان‌های زودرس
  • گامی علمی برای توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی؛ رونمایی از کتاب تخصصی تولید پروپیلن با تألیف مدیرعامل پتروشیمی جم
  • تقدیر رئیس نظام پزشکی دشتستان از پزشکان و داروسازان نمونه
  • تجلیل از برگزیدگان نهمین دوره جایزه امیدآفرین / تصاویر
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/08/04
  • اقدام بزرگ مدیرعامل شرکت مخازن سبز در مدارس شهرستان عسلویه؛ آموزش تخصصی آتش‌نشانی صنعتی سطح یک و دو برای ۹۰ دانش‌آموز هنرستان‌های اخند و سواحل
  • احتمال بارش باران در استان بوشهر از اواخر هفته
  • حیاتی از کارنامه اشتغال تا افق توسعه اقتصادی پارس
  • بقایی: در وضعیت جنگی هستیم و در دفاع از خود درنگ نمی‌کنیم
  • دوره مربیگری فوتبال B آسیا در بوشهر آغاز شد
  • امتیازات «پَرکشیده» برای سرخابی‌ها؛ غرش سپاهان و تراکتور برای جام
  • استاندار بوشهر در دیدار با معاون اول رئیس‌جمهور بر تخصیص اعتبارات بیشتر برای تکمیل پروژه‌های مهم استان تاکید کرد
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/08/04
  • دستور جمع‌آوری فوری قرص FAT FAST و پودر هموستاز غیرمجاز صادر شد
  • سطح تنیس ایران فراتر از غرب آسیاست؛ به حضور پدل در جام‌جهانی امیدواریم
  • بحران مالی مس رفسنجان؛ والیبال قربانی بدهی‌های انباشته
  • پیشنهادات کارگروه ویژه پرستاری اجرایی نشده است
  • 🎥ویدیو/مسئولیت افزایش کالابرگ به سازمان برنامه و بودجه سپرده شد
  • سروش گرمسیری‌نژاد سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک دفتر فنی استانداری بوشهر شد
  • اخلاق اداری؛ جایی که اعتماد عمومی آغاز می‌شود
  • رگِ گردن؛ برای مردم یا برای جناح؟
  • اجرای ۷۵۰برنامه هفته انتظامی در فارس؛ ازپاکسازی محلات تا پویش خرید امن
  • 🎥ویدیو/عراقچی: پاسخ ایران به هرگونه برخورد نظامی، محکم‌تر از گذشته خواهد بود
  • خاکستر یک صبح تلخ در عسلویه
  • کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به پرونده مسکن ایثارگران برازجان ورود کرد
  • خاموشی یک صدا در قلب رسانه؛ در سوگ امید غضنفر
  • رئیس پلیس راهور استان بوشهر معارفه شد
  • تلف شدن خرس ماده بر اثر تصادف در بزرگراه شیراز-اصفهان
  • سرمایه‌گذاری گردشگری راهی برای حفظ فرهنگ شیراز است
  • وقتی قرار است آموزش سبک زندگی، فشار تازه‌ای بر دوش خانواده‌ها بگذارد!
  • شرایط جدید انتخاب مسئول ایمنی در کارگاه‌های فارس اعلام شد
  • .: محمد حدود 9 روز قبل گفت: از توجه ویژه مدیر ...
  • .: منطق حدود 10 روز قبل گفت: فقط جنوب استان بوشهر ...
  • .: علیرضا حسین آبادی حدود 11 روز قبل گفت: متأسفانه مرحوم کوهی برای ...
  • .: نیکنام حدود 13 روز قبل گفت: احسنت قلمت مانا و ...
  • .: مریم حدود 14 روز قبل گفت: عالی هست ...
  • .: فرهنگی بازنشسته حدود 19 روز قبل گفت: تبریک فراوان به جناب ...
  • .: محمود حدود 22 روز قبل گفت: درود بر شما.. و ...
  • .: محمد حدود 25 روز قبل گفت: جناب حیاتی تخلف چای ...
  • .: هادی جلالی ثابت حدود 28 روز قبل گفت: با سلام در ظاهر، ...
  • .: سامی حدود 1 ماه قبل گفت: احسنت براقای یوسف منافی ...