امروز: شنبه 16 آبان 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 05 مهر 1402 - 12:06

اتحادخبر: اردوغان افتتاح مسیر زمینی کریدور زنگزور در جنوب قفقاز را «مسئله راهبردی» برای ترکیه خواند و تاکید کرد که این کریدور برای روابط آنکارا و باکو «بسیار مهم» است.

 

اتحادخبر: اردوغان افتتاح مسیر زمینی کریدور زنگزور در جنوب قفقاز را «مسئله راهبردی» برای ترکیه خواند و تاکید کرد که این کریدور برای روابط آنکارا و باکو «بسیار مهم» است.

 

به گزارش آفتاب‌‌نیوز؛ «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه که روز گذشته به نخجوان سفر کرده بود، امروز (سه‌شنبه) درباره حملات اخیر باکو به خاکندی، مرکز قره‌باغ کوهستانی گفت: ارتش آذربایجان در مقابل تروریست‌ها ایستادگی کرد و جان غیرنظامیان را در نظر گرفت.

او تاکید کرد که حاکمیت جمهوری آذربایجان بر قره‌باغ پس از «فعالیت‌های ضد تروریستی» تقویت شد و دریچه جدیدی برای صلح باز شد.

جمهوری آذربایجان پس از ادعای انفجار مین در قره‌باغ و کشته‌شدن هفت پلیس این کشور، عملیات نظامی را در مرکز این منطقه آغاز کرد و ارمنی‌های مستقر در قره‌باغ نیز پس از ۲۴ ساعت و با قبول شروط باکو درباره خلع سلاح، توافق آتش‌بس امضا کردند.

اگر ارمنستان از باز شدن زنگزور جلوگیری کند، این کریدور می‌تواند از ایران عبور کند
به گزارش خبرگزاری آناتولی، اردوغان درباره کریدور موسوم زنگزور نیز تاکید کرد: ترکیه از کریدور صلح‌آمیز بین آذربایجان و ارمنستان برای اتصال نخجوان حمایت می‌کند، اما اگر ایروان با چنین چیزی مخالفت کند، کریدور می‌تواند از ایران عبور کند که این ایده‌ای مثبت است. ما تمام تلاش خود را برای افتتاح کریدور زنگزور انجام می‌دهیم، سیگنال‌های مثبتی نیز از ایران می‌آید، اگر ارمنستان از باز شدن کریدور زنگزور جلوگیری کند، این کریدور می‌تواند از ایران عبور کند.

«نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان، اما بار‌ها تاکید کرده است که «هیچ کریدوری نمی‌تواند در خاک ارمنستان فعالیت کند».

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در کنفرانس خبری مشترک اخیر خود با «هاکان فیدان» همتای ترکیه‌ای خود در تهران گفت «هر گونه تغییر در ژئوپلیتیک در منطقه و هر گونه اقدام برای مسدودکردن و یا محدود کردن مسیر‌های تاریخی ترانزیتی و موجود در منطقه را هرگز برنمی‌تابیم».

ارمنستان برای صلح با باکو، اراده قوی نشان دهد
رئیس‌جمهور ترکیه در ادامه و با بیان اینکه «پیشرفت در روابط باکو و ایروان به ثبات منطقه کمک می‌کند»، گفت: ما از ارمنستان انتظار داریم به جای طولانی‌کردن این روند، اراده قوی نشان دهد. اکنون زمان صلح پایدار برای خوجالی، قره‌باغِ تحت حاکمیت آذربایجان است و وظیفه ارمنستان ایجاد و حفظ آن است.

اردوغان روز گذشته در نخجوان نیز گفته بود: ما انتظار داریم ارمنستان دست صلح دراز شده به سوی خود را گرفته و گام‌های صادقانه بردارد.

عضویت سوئد در ناتو و خرید اف-۱۶ از آمریکا ارتباطی با یکدیگر ندارند
اردوغان در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت که ترکیه انتظار دارد بدون تاخیر، نتیجه مثبتی در مورد جنگنده‌های «اف-۱۶» با واشنگتن کسب کند. او تاکید کرد که پیشنهاد سوئد برای پیوستن به ناتو و خرید این جنگنده توسط ترکیه از آمریکا هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند و مسئله سوئد به صلاحدید پارلمان ترکیه باز می‌گردد.

او همچنین به رسمیت شناختن جمهوری ترک قبرس شمالی را بهترین گزینه برای همه کشور‌هایی دانست که می‌خواهند صلح دائمی را در جزیره قبرس تضمین کنند. به گفته اردوغان ترکیه صدای بیشتری را برای به رسمیت شناختن قبرس شمالی توسط سایر کشور‌ها بلند خواهد کرد چرا که قبرس سزاوار این است که با تنش از او یاد نشود.

نتانیاهو اکتبر یا نوامبر به ترکیه سفر می‌کند
رئیس‌جمهور ترکیه همچنین خبر داد که مقدمات سفر «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به ترکیه در حال انجام است که ممکن است در ماه اکتبر یا نوامبر (مابین اوایل مهر تا آذر) انجام شود.

رئیس جمهور ترکیه درباره همکاری اسرائیل و ترکیه در حفاری گاز در مدیترانه تاکید کرد که اماکن حفاری و سازوکار‌های آن طی نشست‌های دو طرف تعیین خواهد شد.

رجب طیب اردوغان گفت: ترکیه با اسرائیل در زمینه حفاری برای اکتشاف گاز در دریای مدیترانه همکاری می‌کند.

این در حالی است که اردوغان در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، با نتانیاهو دیدار کرده بود.

 



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • 15 آبان سالروز مجتمع پتروشیمی خارک گرامی باد
  • حیدری: صادرات جم به چین قابلیت افزایش از ۲۵۰ به ۵۰۰ هزار تن را دارد
  • پتروشیمی پارس از پیشگامان نوآوری و عملکردهای ویژه کارکنان تجلیل کرد
  • زیر میزی!!!
  • حبیب مظلومی و مجتبی غلامی، نمایندگان پتروشیمی زاگرس در مسابقات جهانی آتش‌نشانان
  • بازدید رئیس کل بانک مرکزی و استاندار بوشهر از مجتمع مبین انرژی خلیج فارس
  • پیگیری مشکلات حوزه راه بخش سعدآباد در دیدار بخشدار با مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان بوشهر
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/08/16
  • رئیس‌کل بانک مرکزی: بازسازی تأسیسات گازی آسیب‌دیده تأمین مالی می‌شود
  • پتروشیمی پارس مناقصه تأمین و تزریق پرلیت مخزن پروپان را به ارزش ۳۵۰ میلیارد ریال برگزار می‌کند
  • برخورد سمند و کوئیک در محور دالکی - کنارتخته؛ ۴ نفر مصدوم شدند
  • ۱۶ مورد تجاوز غیرمجاز به بستر و حریم رودخانه‌های برازجان رفع تصرف شد
  • رئیس کل بانک مرکزی وارد استان بوشهر شد
  • کاروان خدمت جوانان به ۱۰ روستای کم‌برخوردار استان بوشهر می‌رود
  • بازدید رئیس کل بانک مرکزی و استاندار بوشهر از پتروشیمی دماوند
  • 🎥ویدیو/حضور گسترده مردم بوشهر در راهپیمایی ۱۳ آبان
  • راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان در برازجان برگزار شد
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/08/11
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/08/10
  • بهسازی محور برازجان به گناوه با اعتبار ۷۵۰ میلیارد ریال در دست اجرا است
  • قطع ۱۲ ساعته گاز در شهرستان عسلویه از ظهر سه‌شنبه
  • انتقاد رسانه بلژیکی از «اکرت»؛ اشتباه مهاجم ایرانی گران تمام شد
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/08/10
  • از میگو تا برق خورشیدی؛ ۹۶۰ هکتار اراضی شیلاتی و ۸۵۰ هکتار اراضی نیروگاهی در بوشهر واگذار شد
  • آمادگی دستگاه‌های اجرایی برای مقابله با تهدیدات احتمالی ارتقا یابد
  • استاندار بوشهر خطاب به فرمانداران: اختلاف‌نظرها را کنار بگذارید؛ مدیران پای کار مردم باشند
  • ساماندهی کارگران ساختمانی و روزمزد در بوشهر پیگیری می شود
  • خانواده‌ها اجازه ندهند موتورسیکلت، به بهای از دست رفتن جان فرزندانشان تمام شود
  • ۱۰ تکواندوکار در اردوی تیم ملی؛ غیبت کاپیتان و سه سهمیه قطعی گرندپری
  • مسی گل زد و پاس گل داد، اینتر میامی پیروز شد
  • پیشنهادات کارگروه ویژه پرستاری اجرایی نشده است
  • 🎥ویدیو/مسئولیت افزایش کالابرگ به سازمان برنامه و بودجه سپرده شد
  • سروش گرمسیری‌نژاد سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک دفتر فنی استانداری بوشهر شد
  • کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به پرونده مسکن ایثارگران برازجان ورود کرد
  • خاموشی یک صدا در قلب رسانه؛ در سوگ امید غضنفر
  • رئیس پلیس راهور استان بوشهر معارفه شد
  • تلف شدن خرس ماده بر اثر تصادف در بزرگراه شیراز-اصفهان
  • سرمایه‌گذاری گردشگری راهی برای حفظ فرهنگ شیراز است
  • وقتی قرار است آموزش سبک زندگی، فشار تازه‌ای بر دوش خانواده‌ها بگذارد!
  • شرایط جدید انتخاب مسئول ایمنی در کارگاه‌های فارس اعلام شد
  • ۱۳ نفر طی دو تصادف رانندگی در شیراز مصدوم شدند
  • گامی علمی برای توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی؛ رونمایی از کتاب تخصصی تولید پروپیلن با تألیف مدیرعامل پتروشیمی جم
  • انتصاب محمدعلی عبدالشیخی به‌عنوان مشاور و دستیار مدیرعامل بیمه تعاون کشور
  • نفی اعتماد نه نفی مذاکره!
  • رازهای قرآنی شعر حافظ؛ از عشق الهی تا حقیقت‌جویی
  • .: یسنا پوزش حدود 7 روز قبل گفت: خیلی خوب ...
  • .: محمد حدود 15 روز قبل گفت: از توجه ویژه مدیر ...
  • .: منطق حدود 16 روز قبل گفت: فقط جنوب استان بوشهر ...
  • .: علیرضا حسین آبادی حدود 16 روز قبل گفت: متأسفانه مرحوم کوهی برای ...
  • .: نیکنام حدود 19 روز قبل گفت: احسنت قلمت مانا و ...
  • .: مریم حدود 20 روز قبل گفت: عالی هست ...
  • .: فرهنگی بازنشسته حدود 25 روز قبل گفت: تبریک فراوان به جناب ...
  • .: محمود حدود 28 روز قبل گفت: درود بر شما.. و ...
  • .: محمد حدود 1 ماه قبل گفت: جناب حیاتی تخلف چای ...
  • .: هادی جلالی ثابت حدود 1 ماه قبل گفت: با سلام در ظاهر، ...