امروز: پنجشنبه 07 آبان 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 28 دي 1400 - 19:37
ایران دومین تولیدکننده داروی ضدسرطان؛

اتحادخبر: گروهی از محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان نانو دارویی را برای درمان سرطان متاستاتیک پستان عرضه کردند که با اتصال به آلبومین، دارو در بافت سرطانی تجمع می‌یابد و به گفته آنها این روش علاوه بر آنکه اثربخشی بالایی را ایجاد می‌کند، از عوارض آن نیز کاسته است.

اتحادخبر: گروهی از محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان نانو دارویی را برای درمان سرطان متاستاتیک پستان عرضه کردند که با اتصال به آلبومین، دارو در بافت سرطانی تجمع می‌یابد و به گفته آنها این روش علاوه بر آنکه اثربخشی بالایی را ایجاد می‌کند، از عوارض آن نیز کاسته است.

ساخت دارویی که به‌عنوان پادزهر در برابر سرطان عمل می‌کند

به گزارش ایسنا، با توجه به جمعیت قابل توجه بیماران مبتلا به سرطان پستان در کشـور، توانمندسازی صنعت دارویی در زمینـه تولید داروهای ضدسـرطان تبدیل به یک ضرورت شـده است. بر این اساس یکی از شرکت‌های دانش بنیان با توجه بـه تحمیل هزینه نسبتا سـنگین واردات داروهای شـیمی‌درمانی "کادسـیال" (Kadcyla) بر سیسـتم سلامت کشور و بـه منظـور کاهـش هزینه‌هـای درمـان، نسبت بـه تولیـد داروی "تراسـتوزوماب اِمتاسـین (emtansine Trastuzumab) اقدام کرد.

 

این دارو یـک ترکیـب زوج شـده یـا کونژوگـه (Conjugate) آنتی‌بـادی-دارو اسـت و در آن تراسـتوزوماب بـه عنوان آنتی‌بـادی منوکلونال انسـانی از نـوع IgG1 HER2-anti بـوده کـه از طریـق یـک مولکـول اتصال دهنـده بـه DM1 (مشـتق شـده از میتانسـین) بـه عنـوان مهارکننـده میکروتوبـول، متصل شـده اسـت.

پادینکس پـس از اتصال بـه گیرنـده HER2 کـه گیرنده اختصاصی سـلول‌های سـرطانی اسـت، به واسـطه گیرنده‌های درون سـلولی، منجر به آزادسـازی DM1 بـه داخـل سـلول و متعاقـب آن مـرگ سـلول سـرطانی خواهد شـد.

 

اسـتفاده از نانوفنـاوری در حـوزه کنژوگه‌های آنتی‌بـادی-دارو، موجب ایجاد یک خصوصیت جدیـد یا بهبود عملکرد نسـبت به آنتی‌بادی اولیه می‌شـود؛ چرا که  بهره گیری از نانو فناوری در این محصول باعث تجمیع روش‌های ایمونوتراپی و شـیمی درمانی در یک دارو شـده اسـت.

این محصول به صورت تک دارویی در درمان بیماران مبتلا به سـرطان متاسـتاتیک پسـتان HER2 مثبـت کـه قبلا تراسـتوزوماب و تاکسـان را به طـور جداگانه یا ترکیبـی دریافـت کرده‌اند، تجویز می‌شـود.

 

به گفته محققان این دارو، شـرایطی کـه بیمـار را واجـد شـرایط دریافـت این محصول می‌کنـد، به ایـن صورت اسـت که بایـد درمـان قبلی بـرای بیماری متاستاتیک دریافت کرده باشد یا بیماری وی در طول درمان کمکی و یا 6 ماه پس از اتمام آن، عود کرده باشد.

دکتر کیوان حاجی احمدی از محققان یکی از شرکت‌های دانش بنیان در گفت‌وگو با ایسنا، داروی فوق را از محصولات جدید این شرکت نام برد و گفت: ایران دومین تولیدکننده این دارو در دنیا محسوب می شود. این دارو یک منوکلونال آنتی بادی است که با دارو کونژوگه شده و برای درمان نوع پیشرفته‌ای از سرطان پستان تجویز می‌شود.

 

وی با بیان اینکه این دارو در دسته درمان‌های بیولوژیکی قرار می گیرد، اظهار کرد: منوکلونال آنتی بادی این مزیت را دارد که به صورت هدفمند بافت سرطان را مورد حمله قرار می‌دهد و در این تکنولوژی ما، یک داروی ضد سرطان شیمی درمانی که بسیار سمی است و در حالت عادی نمی‌تواند به بدن تزریق شود، به منوکلونال آنتی بادی متصل شد.

 

حاجی احمدی اضافه کرد: از این طریق منوکلونال آنتی بادی دارو را در محل سلول سرطانی آزاد می کند و در نتیجه اثر بخشی دارو افزایش می یابد، ضمن آنکه عوارض دارویی نیز به شدت کاهش می یابد.

 

این محقق با تاکید بر اینکه تا یک سال گذشته در ایران از نمونه های خارجی این دارو با قیمت های بسیار بالا در کشور موجود بوده است، افزود: در حال حاضر نمونه خارجی این دارو در کشور موجود نیست و ما نمونه ایرانی آن را با قیمت تقریبا یک دهم نمونه خارجی عرضه کردیم.

وی با بیان اینکه اثربخشی این دارو از بیماری به بیمار دیگر متفاوت است، یادآور شد: ما بیمارانی را شاهد بودیم که قبل از مصرف دارو، بیماری در حال پیشرفت بوده است، ولی زمانی که این دارو به آن‌ها تزریق شد، یا بیماری متوقف شده و یا تا حدودی از بین رفته است.

به گفته این محقق، این دارو بیشتر برای سرطان‌های پستانی که متاستاز شده‌اند، تجویز می شود.

حاجی احمدی، اضافه کرد: ظرفیت تولید این دارو به حدی است که هم می توانیم نیاز داخل را پاسخگو باشیم و هم در حال برنامه ریزی برای صادرات این دارو برای منطقه اوراسیا و کشورهای همسایه چون ترکیه هستیم.

 

وی با اشاره به استفاده از نانو ذرات در این دارو، خاطر نشان کرد: از آنجایی که این دارو در آب قابلیت حلالیت ندارد، از این رو تا پیش از این، ذرات در حلال‌های دیگر وارد می شده است که این حلال باعث بروز حساسیت و یا عارضه هایی در بیماری می شده است، ولی در روشی که ما به کار بردیم، این حلال در تولید این داروی درمان سرطان پستان حذف شده است و ماده دارویی به صورت نانو ذرات در آمده و به آلبومین که یکی از پروتئین‌های بدن است، متصل شده و این امر موجب کاهش عوارض حلال شده، ضمن آنکه آلبومین موجب خواهد شد که دارو رسانی به بافت هدف به صورت هدفمند انجام شود و تجمع دارو بیشتر در سلول های درمانی باشد تا سایر بافت‌های دیگر.

 

وی با بیان اینکه در گذشته نانو ذرات آلبومین باند پاکلی تاکسول در این شرکت به منظور درمان سرطان تولید شده است، اظهار کرد: این دارو به مدت سه سال است که به کشورهای عراق، سوریه و روسیه صادر می شود.

به گفته وی این دارو یک داروی شیمی درمانی است که مبتنی بر نانو دارو به تولید رسیده است.

حاجی احمدی اضافه کرد: داروی پاکلی تاکسول علاوه بر افزایش اثربخشی عوارض کمی را به همراه دارد.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • تقدیر رئیس نظام پزشکی دشتستان از پزشکان و داروسازان نمونه
  • اقدام بزرگ مدیرعامل شرکت مخازن سبز در مدارس شهرستان عسلویه؛ آموزش تخصصی آتش‌نشانی صنعتی سطح یک و دو برای ۹۰ دانش‌آموز هنرستان‌های اخند و سواحل
  • انتصاب سرپرست روابط عمومی و دبیر مسئولیت‌های اجتماعی آریاساسول
  • درآمد شش ماهه جم پیلن به ۱۵/۲ همت رسید؛ سود عملیاتی ۱۷۶ درصد جهش کرد
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/08/05
  • بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تردد بین‌استانی در جاده‌های بوشهر ثبت شد
  • تاب‌آوری بوم‌گردی‌های بوشهر درجنگ؛ ضرورت عبور از بحران به توسعه پایدار گردشگری
  • استاندار بوشهر در دیدار با معاون اول رئیس‌جمهور بر تخصیص اعتبارات بیشتر برای تکمیل پروژه‌های مهم استان تاکید کرد
  • ترخیص شبانه‌روزی کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید در استان بوشهر
  • تأکید بر توسعه نظارت هوشمند و ایمن‌سازی معابر در منطقه پارس جنوبی
  • تجلیل از برگزیدگان نهمین دوره جایزه امیدآفرین / تصاویر
  • پوردهقان: در صورت تکرار شوک ارزی استیضاح وزیر اقتصاد را پیگیری می‌کنیم
  • پردیس۳۶۰» به شماره هفتم رسید؛ روایت پایداری پردیس در روزهای جنگ
  • اندیشه را با جغرافیا نمی‌توان سنجید
  • نرخ حواله پنج ارز در مرکز مبادله ایران اعلام شد
  • در آبان پیش‌رو با احتیاط بیشتری رانندگی کنیم
  • انتصاب محمدعلی عبدالشیخی به‌عنوان مشاور و دستیار مدیرعامل بیمه تعاون کشور
  • ‌‌«بوشهرمال» می‌تواند محور تجارت و گردشگری منطقه آزاد بوشهر شود
  • فازهای بعدی بوشهر مال به حمایت منطقه آزاد نیاز دارد/بوشهر مال برای ۸۰۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرد
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/30
  • ارزیابی رایگان خسارت‌های حملات دشمن در بوشهر؛ از فرودگاه تا تأسیسات و تجهیزات
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/07/30
  • نسرین شاهی و ساره جوانمردی صاحب سهمیه پارالمپیک شدند
  • زنگ سرشماری ۱۴۰۵ در برازجان نواخته شد / آمار دقیق، زیربنای توسعه دشتستان
  • منطقه آزاد بوشهر به کانون توسعه سرمایه‌گذاری و اشتغال تبدیل می‌شود
  • مهم‌ترین چالش پیش روی پزشک خانواده
  • ادامه روند کاهشی قیمت طلای جهانی
  • ارتباط تعداد کم گام های روزانه با زوال عقل و سکته مغزی
  • 🎥ویدیو/صادرکنندگان بوشهری از موانع پیش‌روی صادرات می‌گویند
  • ورزش، درد مزمن را در بیماران نخاعی کاهش می‌دهد
  • پیشنهادات کارگروه ویژه پرستاری اجرایی نشده است
  • 🎥ویدیو/مسئولیت افزایش کالابرگ به سازمان برنامه و بودجه سپرده شد
  • روز جهانی دریانوردی و به یاد شهدای شناور «دلیر»
  • سروش گرمسیری‌نژاد سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک دفتر فنی استانداری بوشهر شد
  • اخلاق اداری؛ جایی که اعتماد عمومی آغاز می‌شود
  • رگِ گردن؛ برای مردم یا برای جناح؟
  • آباده باید به قطب رویدادهای جهانی منبت تبدیل شود
  • اجرای ۷۵۰برنامه هفته انتظامی در فارس؛ ازپاکسازی محلات تا پویش خرید امن
  • 🎥ویدیو/عراقچی: پاسخ ایران به هرگونه برخورد نظامی، محکم‌تر از گذشته خواهد بود
  • خاکستر یک صبح تلخ در عسلویه
  • کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به پرونده مسکن ایثارگران برازجان ورود کرد
  • خاموشی یک صدا در قلب رسانه؛ در سوگ امید غضنفر
  • گرامیداشت روز ایمنی و آتش‌نشانی در آریاساسول؛ آمادگی عملیاتی و مسئولیت همگانی
  • رئیس پلیس راهور استان بوشهر معارفه شد
  • تلف شدن خرس ماده بر اثر تصادف در بزرگراه شیراز-اصفهان
  • .: محمد حدود 5 روز قبل گفت: از توجه ویژه مدیر ...
  • .: منطق حدود 7 روز قبل گفت: فقط جنوب استان بوشهر ...
  • .: علیرضا حسین آبادی حدود 7 روز قبل گفت: متأسفانه مرحوم کوهی برای ...
  • .: نیکنام حدود 9 روز قبل گفت: احسنت قلمت مانا و ...
  • .: مریم حدود 11 روز قبل گفت: عالی هست ...
  • .: فرهنگی بازنشسته حدود 15 روز قبل گفت: تبریک فراوان به جناب ...
  • .: محمود حدود 18 روز قبل گفت: درود بر شما.. و ...
  • .: محمد حدود 21 روز قبل گفت: جناب حیاتی تخلف چای ...
  • .: هادی جلالی ثابت حدود 25 روز قبل گفت: با سلام در ظاهر، ...
  • .: سامی حدود 29 روز قبل گفت: احسنت براقای یوسف منافی ...