- پتروشیمی پردیس پیشرو در جذب و بكارگیری نیروهای بومی
- معرفی دکتر ارسلان زارع بعنوان استاندار بوشهر قطعی شد
- خانواده سنگبنای جامعه انسانی است
- توجه به پدافند غیرعامل در بنادر و دریانوردی ضرورتی اجتناب ناپذیر است
- کدام نوع نان سالم تر است؟
- به این دلایل ممکن است هر لحظه در خواب بمیرید !
- لیست داروهایی که سبب ریزش مو می شوند
- دشمن پاسخی قاطع دریافت خواهد کرد/ اسرائیل جای امنی ندارد
- ترامپ و هریس چه رویکردی در علم دارند
- کشتی آزاد نیاز به اتاق فکر دارد/ مربیان تیم ملی درست عمل نکردند
اتحادخبر: یوسف اطمینان متولد شهر برازجان و رئیس هیئت ورزش های همگانی شهرستان دشتستان و همزمان رئیس دپارتمان داوران هیئت فوتبال استان بوشهر عضو هیئت رئیسه و خزانه دار هیئت ورزش های روستایی و بازیهای بومی محلی استان بوشهر است. با او پیرامون سوابق ورزشی اش و مسئولیت هایی که دارد به گفتگو نشستیم....
اتحادخبر - ساناز دانشگر: یوسف اطمینان فرزند دوم خانواده و در شامگاه ۲۶ آذرماه سال ۱۳۶۱ در شهر برازجان متولد شد. ایشان دوران دبستان را در مدرسه ابن سینا و دوران راهنمایی را در مدرسه شهید مصطفی خمینی و دبیرستان را در مدرسه شهید بهشتی گذراند و هم اکنون دانشجوی ارشد رشته برق است. وی رئیس هیئت ورزش های همگانی شهرستان دشتستان و همزمان رئیس دپارتمان داوران هیئت فوتبال استان بوشهر و عضو هیئت رئیسه هیئت همگانی استان بوشهر، عضو هیئت رئیسه و خزانه دار هیئت ورزش های روستایی و بازیهای بومی محلی استان بوشهر است.
از شروع فوتبالی تا علاقه به داوری
یوسف اطمینان از شروع ورزشی اش اینگونه یاد می کند: در باشگاه های فوتبال بازی می کردم. فوتبال را از باشگاه آزادی شروع کردم و سپس به تیم پلیمر، ندسا، عقاب و مدت کوتاهی در تیم اتحاد بودم و در همین زمانی که در باشگاه عقاب بودم همزمان علاقه مند به عرصه داوری بودم که یکی از مشوق های اصلی ام استاد رسول استادزاده بود که به کلاس های هفتگی داوران آن زمان می رفتم. در اواخر سال 79 بود که در کلاس های داوری استاد رسول استاده شرکت کردم. کلاس رسمی مان در تیر ماه 1380 در شهر برازجان که استاد ما محمد ریاحی بود که به مدت یک هفته بود که افرادی که الان داور شده اند از همان دوره شروع کردند. آقای زاهدی فرد، اشکان بهزادی نژاد، احمد محمدی، بهزاد جلوه نسب و ... بودند.
سال ۸۳ شروع رسمی داوری فوتبال
وی در خصوص شروع به کار داوری می گوید: سال 80 که درجه سه داوری و در سال 82 درجه دو را گرفتیم که در بوشهر آقای حمید خوش خوان بود و دو سال بعد در سال 85 درجه یک گرفتم و در اواخر 88 بود که در اصفهان کلاس ملی استاد اسماعیل صفیری گرفتم و از سال 83 در عرصه داوری کشور فعالیت داشتم و تا لیگ دسته اول فوتبال کشور بعنوان کمک داور قضاوت نمودم اما در آستانه لیگ برتری شدن بنا به مواردی از جمله ناعدالتی و تبعیض آشکار مسوولان وقت داوری استان، مجبورم کردند که از عشق و علاقه ام یعنی داوری خداحافظی کنم و به مدت شش سال هیچگونه فعالیت داوری در سطح استان و کشور نداشته باشم.
۹۰ داور و ناظر کشوری خانم و آقا در استان بوشهر
رئیس دپارتمان داوران هیئت فوتبال استان بوشهر در خصوص وضعیت داوری در استان بوشهر می گوید:در بحث داوری استان هم اکنون در وضعیت تقریبا خوبی هستیم. تقریبا حدود 90 داور و ناظر کشوری در دو بخش آقایان و بانوان و در سه حوزه فوتبال، فوتبال ساحلی و فوتسال در سطح استان داریم که در بحث بانوان تقریبا شش داور لیگ برتری فوتبال داریم که ۴ تا از آنها از شهرستان دشتستان هستند که خانم شبنم روانبد و ملیکا کوثری نژاد به عنوان داور و مهدیه کاویانی زاده و فاطمه دهقان کمارنجی به عنوان کمک داور و خانم پریسا صائبی و مرجان مدرس از شهر بوشهر هستند.
در فوتسال هم ۲ نفر در لیگ برتر آقایان محمد شرونی از گناوه و محسن وحدانی از بوشهر و در لیگ یک حسین محمدی از دشتستان و حمید محمد رضایی از بوشهر و ۸ نفر در لیگ های پایین تر فوتسال آقایان و دو خانم زینب عرب زاده از جم و سمیه غضبانی از خارگ هستند.
در فوتسال لیگ برتر دو ناظر خانم داریم که الهام مخبر بوشهری و طاهره زنده بودی از شهر بوشهر است.
در فوتبال ساحلی نیز ۴ نماینده در لیگ برتر آقایان مجید بشکوه و عبداله ساجدی از بوشهر و سید محمد موسوی و حسین زیارتی از گناوه و یک نماینده در لیگ برتر بانوان خانم زهرا سیفی از گناوه هستند در فوتبال آقایان نیز در لیگ برتر سال های گذشته هفت سهمیه داشتیم که امسال بنا به سیاست هایی که کمیته داوران فدراسیون داشتند ۳ نفر کاهش سهمیه داشتیم و در واقع الان چهار داور لیگ برتری فوتبال در آقایان داریم که محمد حسین زاهدی فرد از برازجان به عنوان داور و جلیل شعرانی از دیر، حسین مرادی و علی احمدی از بوشهر جز کمک داورن لیگ برتری ما هستند.
در لیگ دسته یک نیز 6 سهمیه داریم (علی ابراهیمی-یعقوب آشوری - علی آقاجری ، صادق رستمی ، غلامرضا محمدی ، فرزاد ایمان نژاد)
و در سایر لیگ های فوتبال و حوزه ها نمایندگان ارزشمندی در سطح کشور داریم همچنین ۵ ناظر فوتبال در لیگ های دسته اول و دوم و سوم از استان داریم (عبدالرسول استادزاده - اسماعیل آمری- سید حسن موسوی - حسین غلامی - یوسف اطمینان)
وضعیت نامطلوب دشتستان در حوزه داوران کشوری
اطمینان با اشاره به وضعیت نامطلوب داوری در شهرستان دشتستان می گوید: دشتستان متاسفانه در چند سال اخیر یک افت شدید در مبحث داوری در سطح کشور داشته است در حالی که تا زمانی که خودم مسئولیت کمیته داوران شهرستان دشتستان در سالهای 91 و 92 را داشتم حدود ۲۰ نفر نماینده در سطح کشور داشتیم اما در سالهای اخیر متاسفانه خیلی از سهمیه داوری ما در دشتستان بنا به دلایلی افت کردند و الان ما در دشتستان تقریبا ۸ نماینده در دو حوزه بانوان و آقایان داریم در حالی که شهرستان هایی مثل بوشهر و دیر و گناوه خیلی از بچه های دشتستان جلوتر هستند.
از زمانی که داوری را شروع کردم و خیلی قبل تر از ماها یعنی در قدیم نیز دشتستان قطب داوری استان بوده است و هر جایی در سطح استان کمبود داور داشتند دشتستان داور می فرستاد. با جرات میگویم دشتستان همواره در سطح استان و کشور داوران بسیار خوب و شایسته ای داشته است اما در چند سال اخیر افت محسوسی داشتیم.
من در سال ۹۱ و ۹۲ که افتخار مسوولیت کمیته داوران دشتستان را داشتم با همکاری و تلاش همکاران و برگزاری دوره های آموزشی در آن سال ها ۵۰ داور فعال داشتیم که ۲۰ داور در سطح کشور بودند. از سال ۹۲ تا الان کلاس داوری زیادی برای تربیت و پرورش داوران برگزار نشده یا اگر در این سال ها کلاسی هم برگزار شده خروجی خاصی نداشته است به طوری که اکنون در شهر برازجان با مشکل کمبود داور مواجه هستیم.
الان دشتستان به نسبت رشد و پیشرفت داوران شهرستان های دیر ، بوشهر و گناوه فاصله دارد که این اتفاق برای حوزه داوری شهرستان دشتستان با این همه توانمندی، استعداد و گستردگی و پهناوری با شش بخش و ۹ شهر و این همه جوان باشخصیت قابل قبول نیست. دشتستان همیشه قطب داوری بوده و الان اگر می خواهیم عقب نیفتیم باید اتفاقات بزرگی بیفتد و دوستان عزیزمان در هیئت فوتبال باید این زنگ خطر را هر لحظه احساس کنند که وضعیت داوری شهرستان دشتستان در حال حاضر وضعیت خوبی نیست.
وی در مورد پشتوانه سازی در داوری افزود الان جایگزینی برای آقای زاهدی فرد در شهرستان دشتستان و استان نداریم. او یکی از پنج داور تاپ کشور است. در چند سال اخیر نتوانسته ایم داوری پیدا کنیم که اگر آقای زاهدی فرد به هر دلیلی ادامه ندهند یا پایان داوریشان رسید. نمی توانیم یکی را در سطح خودشان معرفی کنیم. در سطح دشتستان بعد از اقای زاهدی فرد، محمد جواد عبداللهی را داریم که یکی از داوران خوب ما هستند و خیلی روی او امید داریم در سطح استان هم داوران جوان خوبی داریم که امید است هر چه زودتر استعدادهای آنها شکوفا شده و بتوانند در این مسیر گام های بلندی برداشته و خود را مطرح نمایند.
سال ۹۹ کم ترین اشتباهات داوری در سطح استان داشتیم
اطمینان با اشاره به مبحث داوری در استان بوشهر می گوید: از اواخر سال 98 که شروع به فعالیت کردیم با چالش کرونا روبرو شدیم که به همین دلیل اغلب فعالیت های حضوری هیئت فوتبال را تحت الشعاع قرار داد ولی با برنامه ریزی هایی که انجام شده بود در ایام کرونا بسیار اتفاقات خوبی در هیئت فوتبال استان و بخصوص حوزه داوری اتفاق افتاد که سال 99 تقریبا عمده فعالیت هایمان را روی بحث کلاس های غیرحضوری قرار دادیم ولی کلاس های تئوری که به صورت مجازی برگزار کردیم با بهترین اساتید در سطح کشور بود. سال گذشته کم ترین اشتباهات داوری در عرصه داوری بازی های استانی داشتیم کما اینکه مثلا 90 درصد به بالا عملکرد داوران به وسیله ناظران که رصد می شد نمرات خوب و مطلوبی دادند.
اتفاقات خوب در دپارتمان داوری استان بوشهر
وی با اشاره به اتفاقات خوبی که در حوزه داوری در استان افتاد می گوید: علاوه بر کلاس های داوری نشست های بسیار خوبی با داورهای کشوری و شهرستانی مان داشتیم. در کمیته داوران منطقه بندی کردیم و در شش منطقه در تاریخ های مختلف به شهرستان ها رفتیم و با کلیه داوران و مسئولین آن ها صحبت کردیم و مسائل و مشکلات آن ها را دریافت کردیم و سپس مشکلات تمام داورهای شهرسانی و استانی را که گرفتیم؛ جلسات خوبی را برای پاسخ به نیازمندی ها و برون رفت از مسائل و مشکلاتی که داشتیم برنامه ریزی هایی انجام دادیم که با حمایت های آقای محتشم و مرادی رئیس و دبیر هیئت فوتبال استان برنامه های خیلی خوبی اتفاق افتاد و کلاس های خوبی برای داوران برگزار کردیم. مطالبات داوران از سنوات قبل پرداخت شد. در دو سال اخیر رشد 90 درصدی حق الزحمه داوران و ناظران را داشتیم. بخشی از هزینه های ایاب و ذهاب داوران و ناظران کشوری استان برای حضور در کلاس های پیش فصل یا شرکت در تست ها کشوری را با عنایت و توجه ریاست محترم هیئت استان و پیگیری های جناب مرادی دبیر هیئت استان حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون به داوران کمک شد اتفاق بسیار خوبی که در سنوات و دوره های گذشته نه تنها که نبود بلکه با خودکار و روان نویس در ابلاغ ها توسط رییس هییت وقت استان دست کاری میشد تا هزینه ایاب و ذهاب داوران کشوری استان پرداخت نشود.
برگزاری کلاس های آموزشی در سال ۱۴۰۰ با بهترین اساتید
وی در ادامه می گوید: در سال ۱۴۰۰ و بخصوص در نیمه دوم که شرایط و وضعیت استان از حیث شیوع کرونا بهتر شد اغلب کلاس های ما حضوری شد که به بهتر شدن برنامه هایمان کمک کرد. کلاس پیش فصل و دانش افزایی داوران فوتبال به صورت حضوری و با حضور اقای دانیال مرادی یکی از اساتید برجسته کشور و با حضور ۹۰ داور و ناظر فوتبال استان در شهر بوشهر برگزار شد.
در بخش فوتسال بعد از چند سال از یکی از اساتید برجسته ای اف سی و فدراسیون آقای استاد محمود نصیرلو دعوت گرفتیم که ایشان تشریف آوردند و به صورت تئوری و عملی در یک روز کلیه داوران و ناظران فوتسال در دو بخش خانم ها و اقایان حدودا ۸۰ نفر در شهر گناوه کلاس آموزشی برگزار کردیم که عالی بود و بازخورد خیلی خوبی داشت. در تمام بخش ها با حضور اساتید مختلف کلاس های آموزشی برگزار کردیم که قطعا با برگزاری این کلاس ها و با فعال بودن بخش آموزش ما که یکی از عوامل توسعه داوران است پیش بنی ما این است که در سال ۱۴۰۰ مواردی که به اعتراض تیم ها به نحوه قضاوت داورها بوده است به طور محسوسی کاهش پیدا کرده و می بینیم مسابقات ما در لیگ فوتبال آقایان در لیگ برتر و دسته یک در هفته پایانی است و الهی شکر داوران ما کم ترین اشتباهات داشته و یا در نتیجه بازی تاثیر گذار نبوده است.
رفع انحصارگرایی و رشد داوران جوان
داور برازجانی با اشاره به تعریف طرحی با ۱۲ آیتم برای داوران می گوید: در سنوات گذشته انتخاب داوران توسط مسئولان بیشتر سلیقه ای بود. از اواخر سال ۹۸ یکی از اولویت های اصلی برنامه ای ما تعریف یک پروسه یا فرایند بود که کلیه داورانی که می توانند در عرصه کشوری به ما کمک کنند فرصت این را داشته باشند که شایستگی و توانمندی هایشان را بتوانند بروز دهند به همین دلیل پس از جلسات مختلف یک پروسه تعریف کردیم که کلیه داوران درجه دو تا بین المللی ما وارد این پروسه می شدند. با فراخوانی که داده شد حدود ۹۰ داور و کمک داور دارای شرایط از ۱۰ شهرستان استان شرکت نمودند و در مرحله اول یک تست آمادگی جسمانی داشتند و سپس وارد آزمون های کتبی دانش داوری، آزمون ویدیو تست شدند و در نهایت با در نظر گرفتن مولفه هایی از قبیل سن داوران که هرچه سن کمتر امتیاز بالاتر می شد و مباحثی مثل تحصیلات و اشنایی با زبان انگلیسی و تجربه شان و سابقه قصاوت در مسابقات کشوری و درجه داوری و سنوات معرفی و ... بوده است که مجموعا ۱۲ ایتم را تعریف کردیم و همه داوران با یک رقابت سالم طبق نمراتی که داوران کسب کردند درجه بندی و به کشور معرفی شدند. این کار فرصت را می دهد انحصار برای داوران برداشته شود. و کسی احساس نکند چون یکسال در کشور داوری کرد دیگر تا اخر داوریش باید در لیست داوران کشوری باشد بلکه باید همه داوران این احساس را داشته باشند که هر ساله با تلاش و همت و عملکرد خود می توانند رشد و پیشرفت داشته باشند یا کسانی که نیاز به کار و تلاش بیشتری دارند استراحت و خود را تقویت کنند و نیز فرصت بدهیم به جوانانی که انگیزه دارند که بتوانند رشد کنند. امسال داورانی از روستاهای عسلویه و گناوه و از شمالی ترین نقطه تا جنوبی ترین نقطه استان داشته ایم که الان به کشور معرفی شده اند. نکته خیلی خوب این کار این بود که در تمام موارد و برگزاری پروسه و کسب نمرات و امتیازات داوران پاسخگو بودیم. به صورت مجازی و حضوری رسیدگی کردیم. بعد از انتخاب و معرفی داوران به کشور با همکارانمان در دپارتمان داوران فدراسیون جلساتی را برگزار و از حق و حقوق و مطالبات داورانمان دفاع کردیم و در سال ۱۳۹۹ تقریبا به ۹۰ درصد خواسته هایی که داشته ایم رسیدیم اما در سال ۱۴۰۰ تغیراتی در فدراسیون فوتبال رخ داد که سیاست کلی آن ها کاهش محسوس داوران بود که استان ما نیز دستخوش این تغیرات و کاهش بود که در آغاز فرایند معرفی داوران امسال چالش بزرگی برای ما بوجود آوردند که سه داور شایسته ما که سال های قبل در لیگ برتر حضور داشتند یک لیگ پایین تر آوردند که این چالش برای کل کشور اتفاق افتاد که انشاالله در نیم فصل دوم تعداد داوران افزایش پیدا کند و دوستانمان به لیگ برتر اضافه شوند.
در دو سال اخیر ۶ کلاس آموزشی و ارتقا داوری در سطح استان برگزار شده است که شهرستان گناوه فعال ترین شهرستان در این زمينه بوده است این شهرستان در سال ۹۸ سه داور فعال در سطح استان داشتند که پس از برگزاری کلاس های داوری با حمایت و پشتیبانی دکتر عبداللهی رئیس هیئت فوتبال گناوه و اقای شرونی رئیس کمیته داوران اکنون حدود ۲۰ داور فعال در سطح استان در بخش های فوتبال، فوتسال و بانوان و در سطح کشور امسال حداقل ۱۰ داور معرفی کرد و در شهرستان دیر یک دوره و شهرستان بوشهر نیز ۲ دوره ارتقا برگزار شد.
داوری را به عنوان عشق انتخاب کردم
اطمینان با اشاره به عشق و علاقه زیاد خود در خصوص داوری می گوید: در روز اول داوری را به عنوان یک عشق انتخاب کردم؛ اگر عشق و علاقه نباشد داوری در سطح ایران نمی ماند چون بالاترین سطح آن که مثلا آقای فغانی است در اخرین سالی که در ایران بوده در یک فصل فعال اگر ۲۰ قضاوت کرده باشد. در بهترین حالت می شود ۲۰ میلیون تومان هزینه کارکردشان؛ بعد دستمزد تدارکات یک تیم لیگ برتری حداقل ۳۰۰ میلیون است. چقدر اعتراض و مسائل چالشی برای داوران زیاد است؛ اگر عشق و علاقه در داوران وجود نداشته باشد هیچوقت یک داور نمی تواند این سختی ها را تحمل کند. برای داوری ام خیلی زجر کشیدم؛ آنقدر فرصت های شغلی مناسب را بخاطر بحث داوری از دست دادم. آن لحظه تنها برای رسیدن به جایگاه داوری فکر می کردم.
به اجبار من را از داوری خداحافظی دادند
وی در خصوص چند سال توقف فعالیت های داوری و اینکه چه کسانی باعث جدایی او از داوری شدند می گوید: تا لیگ یک نیز بعنوان کمک داور در کشور فعالیت نمودم ولی در آستانه لیگ برتر شدنم اتفاقاتی افتاد که دوستان عزیزمان در کمیته داوران وقت اصلا اعتقادی به امثال ما نداشتند. یک نفر داور سوگولی داشتند که همه را فدا و فنای او کردند. در آخرین سالی که من داوری میکردم (سال ۹۱) در آستانه این اتفاقات دوبار بر اساس تصمیمات غلط کمیته داوران وقت استان داوران را مجبور کردند که اعتصاب کنید که باعث شد ما داوری نکنیم و فصل بعد اتفاقاتی افتاد با تغییرات در هیئت فوتبال و مسائل و مشکلاتی که با کمیته داوران قبل داشتیم همه اعتراض نوشتند که این منجربه محرومیت من شد و بعد از ان در سال ۹۲ تا سال ۹۸ هیچگونه فعالیتی انجام ندادم؛ مسائل و مشکلات عدیده ای داشتیم. این باعث شد از داوری به زور و اجبار ما را خداحافظی دادند.
اطمینان در ادامه می گوید: برایشان مهم نبود من لیگ برتر بروم. در جلسه ای رئیس کمیته داوران وقت به ابلاغی که برای داوری لیگ یک من داده شد گفت: اطمینان برای چیه من است؟ فکر کنید در جلسه حضور داشته باشید و جلوی رویتان این برخورد شود که مهم نیست اطمینان به لیگ یک برود مهم برای من آن سوگولی ای که در کمیته داوران دارم و چقدر داوران ما بخاطر همان سیاست های غلط تلف شدند و رفتند یا مجبور به خداحافظی شدند تنها به دلیل حمایت های بیش از حد کمیته داوران از یک نفر خاص بود. خیلی از داورهای ما به حقشان نرسیدند و مثل من مجبور شدند علی رغم میل باطنی و عشق و علاقه شان (با بغض) داوری را رها کنند. سختی های زیادی در مسیر داوری کشیدم... آن زمان مثل الان نبود هم دانشگاه و هم کار و برای قضاوت ها به شهرهای دیگر با عوض کردن چند وسله برای رسیدن به مقصد می رفتیم. با وجود این همه زحمت در اوج داوری ام با تصمیمات غلط تلف شدیم. به همین دلیل چون خودم ضربه دیده هستم الان تمام تلاشم این است که این اتفاقات برای داوران نیفتد.
تقدیر و تشکر
اطمینان با تشکر از همه کسانی که در این سال ها در حوزه داوری او را همراهی کرده اند می گوید: در عرصه داوری از پدر و مادرم تشکر می کنم؛ چون من دانش آموز ممتاز مدرسه بودم و پدر و مادرم برای من خیلی آرزوها داشتند ولی شاید من خودخواهی کردم و برای داوری خیلی از شغل ها را از دست دادم. این برای آن ها گران تمام شد. از استاد رسول استادزاده که حق گردن همه داوران نسل من و خودم دارد، اقای زاهدی فرد (میثم عزیز) که نه تنها دوست و برادر بلکه در عرصه داوری همراهم بودند و همه اساتید و کسانی که من کوچکترین مطالبی را از محضرشان فرا گرفتم که گل سرسبدشان آقای مسعود عنایت است که امیدوارم هر کجا هستند صحیح و سلامت باشند.
رئیس هیئت ورزش های همگانی از سال 94 تا به الان
وی در خصوص شروع فعالیت اش به عنوان رئیس هیئت ورزش های همگانی می گوید: سال ۹۲ تا سال ۹۴ به عنوان دبیر هیئت ورزش های همگانی در کنار آقای سعید اسماعیلی فعالیتم را شروع کردم. در سال ۹۴ که آقای اسماعیلی به عنوان رئیس هیئت ورزش های روستایی استان انتخاب شدند با پیشنهاد آقای آزاده که رییس اداره ورزش و جوانان دشتستان بودند به عنوان رئیس هییت ورزش های همگانی دشتستان انتخاب شدم و از سال ۹۴ تا به الان مسئولیت دارم.
90 درصد امکانات هیئت را با هزینه شخصی تهیه کرده ام
اطمینان در خصوص فعالیت های هیئت ورزش های همگانی دشتستان می گوید: قبل از من آقای اسماعیلی عضو شورای وقت شهر برازجان رئیس هییت بود و قبل از آن آقای پایبست شهردار وقت برازجان مسئولیت هییت را داشتند. دو بازه زمانی معاون فرماندار مسئولیت ورزش های همگانی را داشتند یعنی معمولا کسانی را انتخاب می کنند که مسئولیت کلان در شهر و شهرستان داشتند. در آن سال ها حتی یک خودکار بنام هیئت ورزش های همگانی نبود و حتی دفتر نداشتیم. هیچ وسایل و جا و مکانی به عنوان هیئت نداشتیم. از سال ۹۴ که مسئولیت قبول کردم با تلاش هایی که داشتیم در ابتدا یک دفتر برای ورزش های همگانی در زمان اقای آزاده که واقعا همراه ما بود و در اینجا از او تشکر می کنم. یک مکان انباری بود که الان دفتر کنونی من از دفتر رئیس ورزش و جوانان و رییس همگانی استان شیک تر و پر امکانات تر است؛ البته ۹۰ درصد امکانات را با هزینه شخصی ام تهیه کردم. یک وام ۵۰ میلیونی گرفتم و دفترم را تجهیز کردم. یک دفتر شیک که زیبنده دوستان است و حداقل ۳۰۰ میلیون وسایل بازی های مختلف در هیئت ما است. بخش اعظم آن ها را با هزینه شخصی ام آورده ام که چه خودم باشم و چه نباشم وقف مردم برای ایجاد شور و نشاط و سلامتی مردم کرده ام.
سه سال پیاپی به عنوان هیئت ورزشی برتر استان انتخاب می شویم
اطمینان با اشاره به اینکه هیئت ورزش های همگانی همیشه فعال بوده می گوید: کار بزرگی که پایه گذاری آن از آقای سعید اسماعیلی آغاز شد؛ یک المپیاد در ۱۳ رشته برگزار در بهمن سال ۹۲ برگزار کردیم که بسیار برنامه خوبی بود. در سال ۹۳ با محوریت اداره ورزش و جوانان و حمایت های شایسته و قابل تقدیر آقای ازاده این جشنواره گسترش پیدا کرد و برنامه بسیار جامع و بزرگی تحت عنوان جشنواره فرهنگی ورزشی فجر دشتستان در ۲۳ رشته و در دو بخش آقایان و بانوان برگزار شد که واقعا همه همکاران گل کاشتند و بدون شک اون جشنواره در سطح استان کم سابقه بود.
این جشنواره هر سال تحت عناوین مختلف برگزار می شود و حاصل آن شور و نشاط و سلامتی برای مردم ایجاد شد. هر ساله حتی در ایام کرونا هیئت ما از فعال ترین هیئت ها بوده است. هیئت ورزش های همگانی سه سال پیاپی به عنوان هییت برتر از بین هییت های همگانی استان انتخاب شد. در این سال ها فعالیت های گسترده ای انجام دادیم. کمتر شهر و روستایی در سطح دشتستان وجود دارد که حداقل دو تا سه مراسم پیاده روی و نرمش صبح گاهی انجام نداده باشیم. برنامه های مختلف در حوزه های مختلف برگزار کردیم.
23 کمیته فعال در هیئت ورزش های همگانی دشتستان
وی در ادامه می گوید: در حال حاضر ۲۳ کمیته فعال در زیر مجموعه هیئت داریم که هر کمیته سه تا پنج نفر در رشته های مختلف فعالیت می کنند. بخشی از بچه های ما حالت قهرمانی کار می کنند. بخش اعظم همگانی هستند. مجموعه خانواده ورزش های همگانی دشتستان اتفاقات خوبی را در کنار یکدیگر شکل دادند. هیئت ورزش های همگانی دشتستان یکی از هیئت های پویا و فعال است.
یک پنجم زمین چمن مصنوعی کشور در استان بوشهر است
اطمینان با تاکید به اینکه می شود کاری کرد که جامعه پویایی داشت می گوید: از نظر زیرساختی یکی از استان های اول تا سوم کشور هستیم یعنی مدیرکل اداره ورزش و جوانان در این سال ها که وظیفه آماده سازی زیرساخت ها بوده به نحو احسن انجام داده اند. تقریبا در کل کشور دو هزار و پانصد زمین چمن مینی فوتبال مصنوعی وجود دارد که حدود ۵۰۰ تا از آنها در استان بوشهر قرار گرفته است یعنی یک پنجم زمین های چمن مصنوعی کشور در استان بوشهر است ولی چرا استان بوشهر آخرین رتبه بی تحرکی را کسب کند که این بی تحرکی باعث بیماری های غیرواگیردار، دیابت، فشارخون بالا، بیماری های قلبی و مرگ و میر بالا را در پی دارد.
استان بوشهر بی تحرک ترین مردم ایران
وی در ادامه به بی تحرکی مردم بوشهر می پردازد و می گوید: استان بوشهر در سال ۱۳۹۹ طبق اخرین آماری که فدراسیون همگانی در خصوص تحرک مردم گرفته بودند؛ متاسفانه استان ما در رتبه آخر در کل کشور بود یعنی بی تحرک ترین استان کشور هستیم.
یکی از مهم ترین عوامل آن بحث تغییر سبک زندگی مردم است؛ ساعت خواب، نوع و زمان تغذیه مردم کامل تغییر پیدا کرده که این تغییرات سبب تنبلی و چاقی و نیز عدم تحرک به خصوص در فرزندان و بچه ها شده است و دیگر دلیل آن به عنوان یک فعال حوزه ورزشی می توانم بگویم این است که مسئولین ما عزم و اراده و اندیشه ای برای مردم در حوزه همگانی ندارند به طور کلی در حد حرف هستند. اگر ما اعتقاد به منویات مقام معظم رهبری و رهنمودهای ایشان داریم و فرمایشاتشان باید سر لوحه زندگی ما باشد. ایشان تاکید زیادی روی ورزش های همگانی دارد اگر من مسئول اگر این گفته ایشان را تکرار می کنم در عمل چه کار کرده ام؟! چقدر برای آن بودجه و اعتبار گذاشته ایم. به عنوان رئیس هیئت همگانی بگویید چقدر در این سال ها به ما کمک کرده اند؟! تمام نگاه مسئولین کلان ما به قهرمانی است. هزینه هایی که در فوتبال برای تیم های خاص می شود را درآورید.
خانواده ها ورزش را در سبد روزانه زندگی قرار دهند
اطمینان خطاب به مردم استان بوشهر می گوید: مردم عزیز استان بوشهر باید سبک زندگیشان عوض شود. نگاه ما باید به ورزش و فعالیت های مستمر باید تغییر کند. در خانواده توصیه هایی که به فرزندانشان برای کلاس های زبان و ریاضی می کنند در کنار همه مشغله های زندگی و امورات تحصیلی و تربیتی فرزندان حتما توصیه و دعوت به ورزش مستمر را در برنامه شان قرار دهند. خیلی از معضلاتی که در خانواده ها از لحاظ روحی و جسمانی وجود دارد به دلیل نداشتن فعالیت های مستمر ورزش است. زندگی ها آپارتمانی شده و استفاده زیاد از فست فود ها زیانبار و آسیب زا است. خواب بچه ها نامنظم شده است. خانواده ها به خودشان و فرزندانشان ارزش قائل شوند. پیشگیری کنند. بیماری کرونا به خیلی از خانواده ها آسیب زد به دلیل اینکه سیستم ایمنی بدنشان پایین بود. یکی از چیزهایی که سیستم ایمنی را بالا می برد ورزش است. باید خانواده ها در سبد روزانه خود هزینه و وقت برای ورزش بگذارند.
کم ترین حمایت شورای پنجم برازجان/ همراهی خوب شورای ششم
اطمینان در ادامه می گوید: یکی از جاهایی که باید به ما کمک کنند دهیاری ها و شوراهای شهر هستند که اتفاق نیفتاده است. تنها دوره چهارم شورا آقای اسماعیلی بودند که کمک کردند و در دوره پنجم شورا کم ترین حمایت و کمک شورا را به توسعه و رشد ورزشهای همگانی داشتیم. خوشبختانه در دوره ششم کمک های خوبی شد و برنامه های مشترک بسیار خوبی انجام شد. اگر می خواهیم اتفاقات خوب بیفتد حتما باید مسئولین کلان از آقای استاندار گرفته تا شورای عالی ورزش استان به ورزش همگانی توجه ویژه تری داشته باشند در حالیکه تاکنون این شورا خروجی چندانی در این زمینه نداشته است و با وجود این همه شرکت های بزرگ اقتصادی در اقصی نقاط استان اما در قبال مسوولیت های اجتماعی و توجه به ورزش های همگانی کار خاصی صورت نگرفته است.
توجه مسئولان برای کمک به ورزش در حد صحبت است و در عمل کار خاصی برای توسعه ورزش همگانی در بین اقشار مختلف مردم انجام نشده است و از همه مسوولان و مقامات استان و شهرستان انتظار و توقع کمک و همراهی بیشتر داریم.
نظارت ضعیف بر عملکرد باشگاه ها
اطمینان با پرداختن به عملکرد باشگاه ها می گوید: از لحاظ قانونی نظارت بر باشگاه ها بر عهده ادارات ورزش و جوانان است در واقع کسی که مجوز به باشگاه ها می دهد کمیسیون ماده پنج و امور باشگاه های اداره کل و در سطح شهرستان ها امور باشگاه ادارات ورزش است که باید نظارت کنند. به طور کلی تنها نظارتی که بر باشگاه ها دارند تنها برای صدور مجوز است و در ادامه که یک باشگاه چطور فعالیت انجام می دهد وجود ندارد یا خیلی ضعیف است. یکی از انتقاداتی که داریم. بازدیدهایی از باشگاه های سطح شهرستان داشتیم و تخلفات باشگاهی را به اداره ورزش و جوانان گزارش دادیم اما با باشگاه نه تنها برخورد نکردند بلکه اداره کل آن باشگاه را به عنوان باشگاه برتر استان انتخاب و از آن تقدیر کرد. به همین دلیل اغلب در بحث باشگاه ها دو مورد شکایات را داریم یکی نرخ شهریه برای فعالیت مردم در باشگاه ها است که هر باشگاه با نرخ و شهریه متفاوت از متقاضیان هزینه می گیرد و تفاوت زیادی بین باشگاه ها وجود دارد یکی دیگر از موارد و مشکلات این است که فعالیت باشگاه ها بر خلاف مجوز صادره یا با حضور مربی کارت دار و رسمی نیست به طور مثال مجوز باشگاه در خصوص کار با دستگاه است ولی در آنجا پیلاتس، آمادگی جسمانی و ... که مجوز ندارند کار می کند یا اینکه مربی هایی که کار می کنند مربیان رسمی و کارت دار نیستند که تمرینات غیر اصولی این افراد برای مردم باعث بروز آسیب های جدی می شود. از دیدگاه من یک بخشی را اداره باید نظارت داشته باشد و بخشی دیگر را به هیئت های مرتبط واگذار نمایند که به صورت دائم از باشگاه ها بازدید کنند و عملکرد آنها را تحت نظر داشته باشند.
نداشتن بیمه برای ورزشکاران یکی دیگر از مشکلات است. کار کردن رشته های ممنوعه تحت عناوین مختلف کار می شود. رشته هایی مثل زومبا و آموزش رقص غیرقانونی و بدون مجوز است. سرکشی و نظارت ها باید بیشتر شود.
توجه مسئولین به مطالبات باشگاه ها
وی با تاسف بر اینکه باشگاه ها در دوران کرونا بیش ترین آسیب را متحمل شدند می گوید: باشگاه های ما بزرگ ترین و بیش ترین آسیب ها را در زمان کرونا متحمل شدند. خیلی از باشگاه ها با وام شروع به کار کرده بودند و برخی از باشگاه ها از قشر متوسط و ضعیف بودند. اغلب کسانی داریم که درآمد زایی و اشتغال زایی را به واسطه باشگاه انجام دادند که این ها بزرگ ترین آسیب ها را در بحث کرونا دیدند که باید حمایت شوند. دولت وامی را به باشگاه داران اختصاص داد ولی واقعا کفایت نمی کند. خیلی از باشگاه ها کلا تعطیل شدند. اگر می خواهیم شرایط بهتر شود باید هم مطالبات باشگاه داران را ببینیم و به آن ها کمک کنیم و اگر وام دادند زمان پرداخت آن طولانی تر و با سود کمتر باشد. تسهیلات حمایتی به باشگاه ها اختصاص دهند. در واقع به اشتغال زایی کمک کنند و از طرفی نظارت ها بر عملکرد باشگاه ها مستمر باشد به این دلیل که سلامتی اقشار متخلف مردم که به باشگاه می روند به خطر نیفتد.
دوره آموزشی نیست که در دشتستان برگزار نشود
اطمینان با اشاره به اینکه دوره های آموزشی باعث پرورش مربی های کارت دار و رسمی آموزش دیده می شود می گوید: در بدو قبول مسوولیت در هییت همگانی شاید در سطح شهرستان دشتستان ۱۰ مربی رسمی در رشته های مختلف زیر مجموعه خودمان داشتیم. یکی از اصول های من این بود که اگر می خواهیم مردم به سمت ورزش سوق پیدا کنند باید مربی با دانش و رسمی کارت دار داشته باشیم. به همین دلیل کلاس های مختلف زیادی برگزار کردیم. نگاه من به کلاس های آموزشی نگاه درآمدی نیست بلکه نگاه توسعه ای است. کمک کنیم که مربی هایی پرورش بدهیم تا وارد باشگاه ها شوند که همین باعث ورزش اصولی مردم و کمتر شدن آسیب های می شود. در حال حاضر حداقل در دشتستان دست کم بالای۷۰۰ مربی رسمی در رشته های مختلف داریم که اغلب در باشگاه ها استفاده می شود که این ها از حسنات کلاس های آموزشی بوده است. الان دوره ای نیست که در دشتستان متقاضی داشته باشد و برگزار نشود. متقاضی باشد قطعا پیگیری می کنیم و برگزار می کنیم. در این راستا هیئت ورزش های همگانی استان و اداره ورزش و جوانان کمک کرده اند که جا دارد از آن ها تشکر کنم.
بالاترین سطح تعامل با هیئت ورزش های همگانی استان و اداره ورزش و جوانان داشته ایم
وی با تاکید به اینکه برای توسعه ورزش های همگانی همیشه با اداره ورزش و جوانان و هیئت استان تعامل داشته است می گوید: از زمانی که شروع کرده ام اصول کاریم به این شکل بوده که تعامل خوبی با هیئت ورزش های همگانی استان و اداره ورزش و جوانان به عنوان دو نهاد بالادستی داشته باشم. در زمان آقای آزاده ارتباط عالی بود و در زمان مدیریت جناب کمارج نیز ارتباط خوب و تعامل بسیار بالایی با هم داریم به طوریکه اغلب برنامه ابلاغی و مد نظر را انجام می دهیم و حمایت های خوبی از طرف آن ها صورت گرفته است. منظورم حمایت مالی نیست البته. در بحث هیئت ورزش های همگانی استان زمان آقای باستین که دو دوره بوده و سرپرستی آقای اهرمی نژاد و الان که آقای زاهدی فرد است خوشبختانه ما در بالاترین سطح تعامل هستیم. همیشه ارتباط خوب و سازنده با هیئت استان داشته ایم که از ثمرات آن توسعه ورزش های همگانی در سطح شهرستان می شود.
گلایه از شورای پنجم برازجان
رئیس ورزش های همگانی در خصوص اینکه گاها از زخم زبان ها خسته می شوم اما کار که برای رضای خداوند باشد خدا پاداشش را می دهد می گوید: شاید در آن واحد در حوزه داوری و ورزش های همگانی اتفاق افتاده است که رها کنم. گاها خیلی خسته شده ام و بسیار اذیتم کرده اند ولی آنچه که باعث شده که ادامه بدهم در وهله اول عنایات الهی است. می دانم که در جهت سلامتی مردم کار می کنم قطعا خداوند پاداش آن را به من می دهد. یک جاهایی اتفاقاتی برایم افتاده است که آن ها را امدادهای الهی و دعای خیر مردم می بینم. اینقدر حرف شنیده ام زخم زبان دیده ام. حدود هشت سال پیاپی ورزش های مختلف بخصوص فوتسال و والیبال را در محلات برگزار نمودیم خیلی حرف ها شنیدم. شاید یک لحظه ناراحت شدم ولی در ادامه چیزهایی دیدم که آن ها را فراموش کردم ولی از مسئولینی که در جهت برگزاری این برنامه ها وظیفه و مسوولیت داشتند ولی انجام ندادند دلگیر هستم؛ مخصوصا شورا و شهرداری در دوره پنجم که من این همه خواهش کردم که همراهی که نکردند یک جاهایی مانع شدند. در دوره پنجم به یک تیم های باشگاهی کمک کردند که من مخالف کمک کردن نیستم چون در جهت شادابی مردم بود. شهرداری و شورا بیشتر در جهت توسعه ورزش های همگانی وظیفه دارند در صورتی که در دوره پنجم اصلا این اتفاق نیفتاد. در دوره ششم تفکرات دوستان بر این است که اتفاقات خوب بیفتد. هیچ چیزی در دل ندارم و از همه اتفاقات گذر کردم و تنها اتفاقات خوب در ذهنم مانده است.
حس و حالتان در یک کلمه در خصوص کلمات زیر:
اتحادجنوب: همراه صادق
ورزش همگانی: کار برای مردم
داوری فوتبال: عشق و علاقه
امید فتحی: دوست با وفا
امیرحسین محشتم: فروتن و حامی
مسعود عنایت: بی نظیر
علیرضا فغانی: افتخار
محمد نجفی: بگذریم...
نادر آزاده: برادر عزیز و دوست شفیق
حاج محمد دوانی: اخلاص
میثم زاهدی فرد: رفیق به معنای واقعی رفیق و همراه همیشگی (۲۱سال از رفاقتمان می گذرد)
اصغر شعبانی: رفیق غم خوار (سالها از رفاقتمان می گذرد؛ آشنایی ما به واسطه رسانه بود. من در دریای جنوب و او در اتحادجنوب بود که رقابت شدید با هم داشتیم ولی در اوج رقابت رفیق بودیم. گاها جای یکدیگر صفحات نشریه را می بستیم.)
همسر: در مسیر زندگی و ورزشی الهی شکر همراه من است. (با تمام مشکلاتی که پس از فوت عزیزانش بر اثر کرونا پشت سر گذاشته اما حامی و مشوق است. واقعا از او ممنون هستم. سنگ صبورم است.)
ویهان: امید و انگیزه زندگی
آینده درخشان ورزش های همگانی در دشتستان
وی با امید به اینکه آینده خوبی در انتظار ورزش های همگانی دشتستان است می گوید: آینده درخشانی برای ورزش های همگانی در دشتستان متصور هستم و اعتقاد دارم انشالله با وجود همه مشکلات در دوره جدید با حمایت های مسئولین دولتی در سطح استان و شهرستان انجام می دهند قطعا اتفاقات خیلی خوبی در ورزش های استان بخصوص در حوزه همگانی خواهد افتاد.
برای بالاترین جایگاه داوری وارد شوید
اطمینان در توصیه به افرادی که می خواهند وارد حوزه داوری شوند می گوید: با وجود اینکه بسیار سختی کشیده ایم؛ داوری یک حرفه خاص است. به همه آنها که علاقه و استعدادش را دارند توصیه می کنم وارد شوند. چیزهایی که از لحاظ اجتماعی در زندگی ام بدست آورده ام حاصل داوری بوده است لذا توصیه می کنم کسانی که می خواهند وارد شوند برای بالاترین درجه و اهداف بزرگ وارد شوند. کسانی که می خواهند وارد شوند دانش داوری خوب و عشق و علاقه به این رشته ورزشی داشته باشند. قطعا این موارد را داشته باشند به جایگاه های خوبی خواهند رسید. امثال آقای فغانی و آقای زاهدی فرد قطعا در همین شهرستان، استان، روستا و کشور ما قابل دستیابی هستند. اگر بخواهیم قطعا می رسیم و شاید هم بالاتر. چیز دست نیافتنی وجود ندارد.
نگاه مسئولین ما به ورزش های همگانی در عمل ویژه باشد
عضو هیئت رئیسه هیئت همگانی استان بوشهر خطاب به مسئولان استانی و شهرستانی می گوید: ما مسئولیت خطیری داریم در این دوره که یکی از بی تحرک ترین استان ها هستیم همه مسئولین استانی و شهرستانی باید کمک کنند. از استاندار عزیز به عنوان رئیس شورای ورزش استان، مدیرکل ورزش استان و معاونین و از همه شرکت های خصوصی و نهادهای مختلف که مسئولیت دارند در جهت مسئولیت های اجتماعی و در جهت توسعه ورزش و بخصوص ورزش های همگانی در آحاد و اقشار مردم کمک کنند. بودجه هایی به هیئت های ورزش های همگانی برای مردم اختصاص دهند. به طور مثال ما فصل خاصی هوای خوب داریم. تقریبا از آبان تا پایان اسفند ماه خوب است که باید برنامه داشته باشیم. رفتن به سمت و سوی چاقی هستیم که برای این معضلات باید برنامه ریزی کنیم. هیئت ما برنامه دارد که با تشکیل جلسه شورای ورزش استان ما می توانیم برنامه و راهکارهای خودمان را در جهت ورزش های همگانی و برون رفت از بی تحرکی ارایه دهیم. همیشه گفته ایم برنامه می دهیم و در قبال آن برای مردم به ما کمک کنید. نگاه مسئولین ما به ورزش های همگانی در عمل ویژه باشد.
تشکر از کسانی که گامی برای ایجاد شور و نشاط مردم برداشته اند
وی با اشاره به اینکه هیئت ورزش های همگانی مردمی ترین هیئت است و افراد زیادی در انتخاب سه سال پیاپی هیئت دشتستان به عنوان هیئت برتر استان تاثیر گذار بوده اند می گوید: تشکر می کنم از همه دوستان و همکاران عزیزم که واقعا فی سبیل الله با عشق و علاقه بدون هیچ دریافتی در کنار ما هستند. در سرما و گرما برنامه های مختلفی داشته ایم که تا دیروقت گرفتار آن بوده ایم و خیلی از مربی هایی که با ما همکاری می کنند بدون هیچ وجهی تنها برای ایجاد شور و نشاط برای سلامتی مردم کار می کنند حتی در ایام کرونا خیلی از مربیان ما مثل اقای بابک افشار، آقای نصرالله حسن زاده و خانم مریم حیدری، خانم فاطمه شبانکاره، ظهراب زنده باد و دیگر همکاران خوبم که مجال یاد کردن از نام آنها در این مقوله نیست.
هیئت رئیسه و ارکان هیئتم و کمیته های مختلف، نهادهای مختلف و مسئولین شهرستان که کنارمان بودند و رسانه ها که جا دارد ویژه از آن ها تشکر کنم رسانه پایگاه خبری اتحاد خبر و روزنامه ها و هفته نامه ها و سایت های مختلف در کنارمان بودند که از آن ها تشکر می کنم. با وجود تنگناهای مالی چند بخش خصوصی به برنامه های ما کمک کرد که اسپانسر ما بودند که ویژه از آن ها تشکر می کنم چون به سلامتی مردم کمک کردند و قطعا اجر دنیوی و اخروی دارند. آقای دکتر مزدک گودرزیان مدیر باشگاه پارس و کلینیک دندانپزشکی پارس سرآمد و پیشگام بوده و در تمام برنامه هایی که در سال های اخیر انجام دادیم همیشه حمایت کرده اند و آقای سعید اسماعیلی مدیر نمایندگی مدیران خودرو در برنامه های مختلف حامی ما بودند. آقای روح الله اسماعیلی زمانی که مدیریت اتاق اصناف بودند کمک کردند. در این دوره شورای اسلامی شهر برازجان و شهرداری انصافا کمک کرده اند که از آن ها تشکر می کنم هیئت ما مردمی ترین هیئت است اگر افتخاری کسب شده در اول برای مردم بوده است. هر برنامه که رفته ایم استقبال و لطف مردم خستگی ما را رفع کرده است. مردم ما خیلی خوب و قانع و سخاوتمند هستند. این همه برنامه برگزار کرده ام تا الان از طرف مردم اذیت نشده ام. همیشه مردم کمک کرده اند که از همه آن ها تشکر می کنم.
تازه ترین خبرها
- معرفی دکتر ارسلان زارع بعنوان استاندار بوشهر قطعی شد
- خانواده سنگبنای جامعه انسانی است
- توجه به پدافند غیرعامل در بنادر و دریانوردی ضرورتی اجتناب ناپذیر است
- کدام نوع نان سالم تر است؟
- به این دلایل ممکن است هر لحظه در خواب بمیرید !
- لیست داروهایی که سبب ریزش مو می شوند
- دشمن پاسخی قاطع دریافت خواهد کرد/ اسرائیل جای امنی ندارد
- ترامپ و هریس چه رویکردی در علم دارند
- کشتی آزاد نیاز به اتاق فکر دارد/ مربیان تیم ملی درست عمل نکردند
- 🎥ویدیو/برگزاری راهپیمایی 13آبان ماه در برازجان
- برگزاری راهپیمایی 13آبان ماه در برازجان / تصاویر اتحادخبر
- عنوان سومی بانوان بوشهر در مسابقات قایقرانی آبهای آرام کشور
- شکست خانگی بانوان فوتبال بوشهر در لیگ برتر باشگاه های کشور
- تیرانداز دشتستانی بر سکوی سوم تپانجه نوجوانان کشور ایستاد
- ابهام بزرگ در ترکیب پرسپولیس برای تقابل با الغرافه
- رئیس جمهور باید در برابر دخالت نمایندگان مجلس در انتصابات، محکم بایستد
- خانواده هایی که کودکی را به فرزندی می پذیرند چه نگرانی ها و دغدغه هایی دارند؟
- نوشیدن این نوع چایی و قهوه ممنوع!
- با این عادتهای غذایی دیر پیر شوید
- آب قلیایی خواص درمانی دارد؟
- درباره استقلال فقط دروغ میشنویم/دایی و قلعهنویی در ایران بهترین هستند
- مهمترین عوامل ایجاد کبد چرب کدامند؟
- ششمین نمایشگاه تخصصی خرما و صنایع وابسته در بوشهر برگزار می شود
- ساخت دریچه قلب از بافت بدن بیمار توسط یک پزشک شیرازی
- عملیات اجرایی هنرستان دخترانه بندر گناوه آغاز شد
- کیفرخواست ۱۱ نفر از اعضای داعش در دادسرا صادر شد
- پروژههای راه روستایی در شهرستان گناوه افتتاح و اجرایی شد
- صادرات خرما در استان بوشهر رونق میگیرد
- احداث ۵ بیمارستان جدید در استان بوشهر
- پست برق ۱۰۰۰ کیلوواتی جزیره خارگ به بهرهبرداری رسید
- آماده باش امدادگران هلال احمر در پی هشدار نارنجی هواشناسی
- خارجیها میتوانند در اسکلههای ایران سرمایهگذاری کنند
- طرح نتانیاهو برای طولانی کردن جنگ در لبنان
- خطری که پرسپولیس را تهدید میکند/ راهکار وارد نشدن سرخها به حاشیه
- تسخیر سفارت آمریکا سبب استحکام انقلاب اسلامی شد
- ۱۶ پهپاد اوکراینی در منطقه «روستوف» سرنگون شدند
- آمریکا و اسرائیل مانع اکران مستند تحسین شده فلسطینی هستند
- اعتیاد به بازیهای رایانهای/ «بچههای دیجیتالی» به کجا میروند
- رهبر انقلاب: آمریکا و اسرائیل قطعاً پاسخ دندانشکنی خواهند گرفت
- فال روزانه ۱۴۰۳.۰۸.۱۳
- عناوین روزنامههای امروز1403/08/13
- عناوین روزنامههای ورزشی امروز1403/08/13
- محلات کم برخوردار شهر گناوه بصورت ویژه دیده می شوند / آغاز عملیات اجرایی پارک 12000 متری رسالت شمالی در محله حرم به حرم گناوه
- هشدار نسبت به اعلام پیروزی زودهنگام توسط ترامپ/ راهبرد دموکراتها چیست؟
- تصمیم دولت در آزادسازی واردات آیفون به نفع کیست؟
- رایگیری انتخابات شورای دانش آموزی در یکهزار و ۹۰۰ مدرسه استان بوشهر آغاز شد
- هشدار نارنجی؛ ورود دو موج بارشی سنگین به کشور از روز یکشنبه
- بزرگترین رسوایی کابینه نتانیاهو از آغاز جنگ تاکنون
- موافقت سپاهان با استعفای مورایس
- بحران در قائمشهر/نساجی در جستجوی راه نجات پیش از نبرد با پرسپولیس