امروز: سه شنبه 23 تير 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 17 تير 1398 - 07:50

اتحادخبر: بابک تمیزی فر، فوق تخصص گوارش با اشاره به اینکه یکی از علل بروز گرمازدگی، موج گرمایی است که طی سال‌های اخیر وارد کشور شده است، اظهار کرد: این موضوع در کشور ما که یک کشور خشک و گرمسیری است بیشتر در فصول تابستان رخ می‌دهد.

اتحادخبر: بابک تمیزی فر، فوق تخصص گوارش با اشاره به اینکه یکی از علل بروز گرمازدگی، موج گرمایی است که طی سال‌های اخیر وارد کشور شده است، اظهار کرد: این موضوع در کشور ما که یک کشور خشک و گرمسیری است بیشتر در فصول تابستان رخ می‌دهد.

 

وی با اشاره به اینکه گرمازدگی زمانی رخ می‌دهد که دمای بدن بیش از حدی است که بدن توانایی گرمای داخلی خود را نداشته باشد، افزود: بالارفتن دمای بدن منجر به ایجاد اختلال در اعضای داخلی بدن می‌شود، به قدری که فرد بر اثر کم آبی فوت کند.

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه گرما و آفتاب می‌تواند زمینه بروز گرمازدگی را ایجاد کند، تصریح کرد: همچنین در مواقعی که فرد با انجام ورزش‌های سنگین نتواند گرمای زیاد بدن و عضلات را تحمل کند این امر منجر به گرما زدگی می‌شود.

 

تمیزی فر به تعریف گرمازدگی پرداخت و گفت: زمانی که دمای داخلی بدن ۴۰ درجه می‌شود به آن گرمازدگی می‌گوئیم، این امر به خصوص در فصول تابستان و زمانی که آفتاب به صورت ۹۰ درجه می‌تابد بیشتر اتفاق می‌افتد و افرادی که در معرض آفتاب قرار می‌گیرند بیشتر دچار گرمازدگی می‌شوند.

 

وی ادامه داد: افرادی که دچار گرمازدگی می‌شوند افرادی هستند که معمولاً یک بیماری زمینه‌ای مانند بیماری قند دارند که با مواجه شدن با گرما نمی‌توانند سریع به کاهش و کنترل دمای بدن بپردازند و در این صورت آب بدن تبخیر و میزان املاح بدن مانند سدیم، پتاسیم و کراتنینه داخل خون بدن بالا می‌رود که بعد از این وضعیت کلیه‌ها، قلب و مغز و البته تمام اعضای داخلی بدن کم کم تأثیر می‌پذیرند و دچار اختلال می‌شوند.

 

این فوق تخصص گوارش با بیان اینکه علائمی که در این دسته افراد مشاهده می‌شود شامل افت سطح هوشیاری، منگی و گیجی، اختلال در صحبت کردن، دفع آب زیاد و پرخاشگری، بیقراری، تشنج و حتی کما است، خاطرنشان کرد: البته بروز این علائم در افراد با درجات مختلفی مشاهده می‌شود. ممکن است این افراد تعریق داشته باشند (به علت‌هایی مانند پوشیدن لباس‌های زیاد و تیره، مصرف قرص) که این تعریق باعث از دست دادن آب زیاد بدن می‌شود و در صورتی که این افراد در معرض آفتاب شدید ظهر و عصر فعالیت کنند بسیار خطرناک‌تر است.

 

تمیزی فر با بیان اینکه گرما زدگی با علائم دیگری مانند تهوع و استفراغ، خشک شدن پوست، نفس‌های سریع و تند و ضربان قلب نیز همراه است، گفت: در هر شرایطی که فرد با این علائم در آفتاب روبرو شد باید نخست به اورژانس منتقل شود و نباید در معرض آفتاب و هوای گرم قرار گیرد. این دسته افراد باید خنک نگه داشته شوند و در صورتی که هوشیارند و می‌توانند مایعات بخورند باید مایعاتی مانند آب خنک به آنها نوشاند تا گرما دفع شود، حتی ممکن است در برخی موارد این دسته افراد را در داخل وان بگذاریم که دفع گرما زودتر انجام شود.

 

وی ادامه داد: اگر افراد هوشیار تشنج کردند بهترین روش این است که سرم به آنها تزریق شود. همچنین از مواردی که از گرمازدگی جلوگیری می‌کند این است که در زیر آفتاب ورزش نکنیم، مایعات به خصوص آب همراه داشته باشیم زیرا در هر شرایطی می‌توانیم کاهش آب بدن و گرمازدگی را تجربه کنیم.

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود افرادی که سن آنها بیش از ۶۰ و کمتر از ۱۰ سال است در فصول گرم و در ساعت‌هایی که آفتاب بسیار مستقیم می‌تابد از منزل بیرون نروند زیرا امکان ابتلاء به گرمازدگی در این دسته بیشتر است و در صورت بیرون رفتن لباس روشن بپوشند زیرا لباس تیره گرما را بیشتر دریافت می‌کند. بهترین مایع برای درمان گرما زدگی آب خنک است.

 

 

 

ایسنا


کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • ۱۴۰۴؛ سال طلایی جم؛ فتح قله تاریخی ۱۰۰ همتی درآمد
  • پیام مدیرعامل پتروشیمی پردیس به مناسبت روز ملی حراست
  • انعقاد تفاهم‌نامه ۳۹۰۰ میلیارد تومانی برای ایمن‌سازی راه های بوشهر
  • بازآفرینی شهری در آبپخش؛ ۹۰ تن قیر رایگان اختصاص یافت
  • زمان پاسخگویی استاندارد بوشهر کاهش یافت
  • «کجا بودی؟»؛ سؤالی که نوجوان را از والدین دور می‌کند
  • اصابت پرتابه دشمن به نیروگاه اتمی بوشهر صحت ندارد
  • دیدارهای مردمی فرصتی برای بررسی مستقیم مطالبات شهروندان است
  • استاندار بوشهر: کاهش هدررفت آب در شبکه‌های توزیع ضروری است
  • رئیس‌کل دادگستری استان بوشهر: برنامه‌های اصلاحی و تربیتی تداوم یابد
  • خلیج فارس تا سه‌شنبه مواج است؛ بوشهر در آستانه گرمای ۵۰ درجه
  • رئیس‌کل دادگستری بوشهر: حمایت از تولید با جدیت دنبال می شود
  • بلاتکلیفی نیمکت استقلال و پرسپولیس/ گزینه بزرگ از دست دو مدعی پرید!
  • حضور 4 بوشهری در اردوی تیم ملی فوتبال ساحلی
  • آغاز خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده شبکه برق در سراسر کشور
  • قواعد ومقررات داخلی وبین الملی حاکم بر تنگه هرمز
  • ۱۴۰۴؛ سال طلایی جم؛ فتح قله تاریخی ۱۰۰ همتی درآمد
  • حضور بخشدار سعدآباد و شهردار وحدتیه در مراسم تشییع پیکر آقای شهید ایران
  • پیکر مطهر شهید علیرضا معینی با حضور استاندار بوشهر تشییع شد
  • حاکمیت بر قلمرو هوایی ودریایی وتاثیر آن بر امنیت ملی درصورت بروز بحران
  • حسرت بر نروژ یک خطای مقایسه ای است
  • تاب‌آوری زیرساخت‌های یوتیلیتی؛ درس‌هایی از ژورونگ برای عسلویه و ماهشهر
  • اکریلونیتریل؛ حلقه مفقوده زنجیره ارزش پتروشیمی ایران
  • تکیه بر تجربه؛ مجید خدابخش سکان هدایت توسعه پلیمر پادجم را به دست گرفت
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/04/20
  • تصمیم عجیب کادرفنی تیم ملی فوتبال درجام‌جهانی/ زنگ خطر برای چند بازیکن
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز 1405/04/20
  • ۲۲۰۰ بازرسی از واحدهای صنفی دشتستان انجام شد
  • موکب «کیمیای ولایت»؛ جلوه‌ای از همدلی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی کیمیای پارس خاورمیانه در آیین وداع با رهبر شهید
  • تداوم وزش باد و گرمای ۵۰ درجه‌ای در بوشهر؛ خلیج فارس مواج می‌شود
  • .: ح. ح. نیکنام حدود 3 روز قبل گفت: احسنت 👌👏👏💐 ...
  • .: جواد حدود 3 روز قبل گفت: با آرزوی موفقیت برای ...
  • .: ج. ح. نیکنام حدود 4 روز قبل گفت: قلمت مانا جالب بود ...
  • .: الهه حدود 7 روز قبل گفت: خوب بود ...
  • .: سید عبدالعطَیم حسینی موردراز حدود 14 روز قبل گفت: سلام خسته نباشید جناب ...
  • .: رها حدود 18 روز قبل گفت: عکس ها عالی ...
  • .: سعید حدود 22 روز قبل گفت: امتحانات حضوری با توجه ...
  • .: جواد حدود 22 روز قبل گفت: با توجه به عدم ...
  • .: ابراهیم حدود 25 روز قبل گفت: به نظر شما این ...
  • .: محمودی حدود 25 روز قبل گفت: به جای هشدار نظارت ...