امروز: پنجشنبه 07 آبان 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 06 فروردين 1397 - 09:54

اتحاد خبر: سجیل اولین موشک دوربرد سوخت جامد ایران است که تحول عظیمی در صنعت موشکی ایران ایجاد کرد.

اتحاد خبر: سجیل اولین موشک دوربرد سوخت جامد ایران است که تحول عظیمی در صنعت موشکی ایران ایجاد کرد.

به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پس از پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز تحریم‌های خصمانه علیه ایران ارتقای توانمندی ایران در حوزه نیروی هوایی کشور را شاهد بوده ایم، به گونه‌ای که در این دوران ساخت اولین موشک سوخت جامد در دستور کار قرار گرفت.

موشک سجیل اولین موشک دوربرد سوخت جامد ایران و از نسل موشک‌های بالستیک است که در تاریخ ۲۲ آبان ماه سال ۱۳۸۷ در زمان مصطفی محمد نجار وزیر دفاع وقت با موفقیت آزمایش شد. وزن کلاهک این موشک حدود هزار کیلوگرم است و برد آن ۲ به هزار و ۵۰۰ کیلومتر می‌رسد.

اولین موشک دوربرد سوخت جامد ایران را بهتر بشناسید+تصاویر/////////عید

موشک سجیل در دو نوع ۱ و ۲ ساخته شده است. به دلیل شتاب بالای این نوع موشک امکان نابودی و مورد هدف قرار دادن آن بسیار پایین است. از دیگر مزایای این سجیل استفاده از سوخت جامد که نسل جدید و مناسبی از سوخت محسوب می‌شود، سرعت زیاد، بالا بودن امکان برخورد موشک به هدف و زمان اندک جهت آماده شدن برای پرتاب است.

سجیل در یکی از آیات قرآن کریم به معنای گل پخته است که برابر آن خداوند برای راندن متجاوزان شهر مکه، پرندگانی را که با نوک خود سنگ‌هایی از جنس گل پخته را حمل می‌کردند، به این شهر فرستاد و بدین طریق حتی فیل‌ها نیز زیر تکه‌های گل مدفون شدند. شاید بتوان یکی از دلایل این امر را در این دانست که حتی سامانه‌های دفاع هوایی قدر نیز در برابر جزء کوچکی از صنعت موشکی ایران توانایی ایستادگی ندارند.

اولین موشک دوربرد سوخت جامد ایران را بهتر بشناسید+تصاویر/////////عید

سجیل دارای این قابلیت است که از زوایای مختلفی پرتاب شود به همین منظور ساخت آن تحول بزرگی در صنعت موشکی ایران ایجاد کرد. درست در صبح روز چهارشنبه یعنی ۲۴ آذر ماه سال ۸۸ بود که برنامه‌های عادی تلویزیون قطع شده و همگان شاهد تصاویر آزمایش موفقیت آمیز سجیل بودند.

موشک سجیل ۲ دارای قدرت تحرک بالایی است. این موشک به عنوان یکی از دوربردترین موشک‌های ایران شناخته می‌شود که سوخت آن نیز جامد بوده و تاکنون مورد آز مایش قرار گرفته است. این موشک به علت سامانه پرتاب متحرک با قابلیت حمل موشک آماده پرتاب دارای قابلیت بالقوه‌ای است که تحول عظیمی در صنعت موشکی ایران به وجود آورد.

اولین موشک دوربرد سوخت جامد ایران را بهتر بشناسید + تصاویر

سجیل ۲ بلافاصله پس از خروج از جو زمین یک حالت افقی گرفته و در خارج از جو حرکت می‌کند و پس از قرار گرفتن در بالای سر هدف خود، دو مرتبه وارد جو زمین می‌شود. جاذبه زمین و سرعت بسیار بالای این موشک سبب می‌شود تا بعد از تمرکز آن بر روی هدف، بلافاصله سقوط کند. سرعت بازگشت این موشک به جو زمین و سقوط آن روی هدف حدود ۱۳ ماخ است که این مسئله باعث می‌شود تا هیچ سامانه دفاع هوایی توانایی مقابله با آن را نداشته باشد.

به واقع طراحی سجیل به گونه‌ای است که سامانه موشکی گنبد آهنین و پاتریوت آمریکا نمی‌توانند با آن مقابله کنند. سیستم موشکی پاتریوت ایالات متحده در زمره سیستم‌های دفاعی برتر دنیا قرار می‌گیرد که وظیفه اصلی آن مقابله با موشک‌های بالستیک است. این سامانه دارای رادار مرکب چند کاره است و کشور‌هایی از جمله اسپانیا، آلمان، عربستان، رژیم صهیونیستی و ... از این سامانه استفاده می‌کنند.

اولین موشک دوربرد سوخت جامد ایران را بهتر بشناسید+تصاویر/////////عید

پاتریوت خود موشکی هدایت شونده و وابسته به رادار است که هنگامی که رادار آن بر روی هدفی تمرکز می‌کند، موشک هدف در ۵۰ مایلی آن قفل می‌شود و پاتریوت می‌تواند به صورت اتوماتیکی موشک مورد نظر را مورد هدف قرار دهد، اما آن نیز توانایی مقابله با سجیل را ندارد.

سامانه موشکی گنبد آهنین تولید رژیم صهیونیستی و نوعی از سامانه دفاعی سطح به هواست. این سامانه به صورت شبانه روزی فعالیت می‌کند و می‌تواند خود را با هر گونه شرایط آب و هوایی تطبیق دهد. سامانه مذکور می‌تواند هر گونه گلوله‌های خمپاره و توپ را تا فاصله ۷۰ کیلومتری مورد هدف قرار دهد.

اولین موشک دوربرد سوخت جامد ایران را بهتر بشناسید + تصاویر

این سامانه نیز از یک رادار چند منظوره و یک یا چند واحد پرتاب موشک تشکیل شده که می‌تواند محل برخورد راکت موشک‌های دیگر را پیش بینی کند. کشور‌های عضو ناتو، کره جنوبی، هند و... از این سامانه استفاده می‌کنند.

هر یک از موشک‌های رهگیر این سامانه هزینه‌ای برابر ۵۰ هزار دلار را در بر می‌گیرد. گفتنی است که این سامانه برای اولین بار در ۷ آوریل ۲۰۱۱ میلادی یک راکت گراد شلیک شده از نوار غزه به سوی رژیم صهیونیستی را رهگیری و منهدم کرده بود.

اولین موشک دوربرد سوخت جامد ایران را بهتر بشناسید + تصاویر

از طرفی دیگر سران تل آویو اعلام کرده بودند که در سال ۲۰۱۲ حدود ۹۰ درصد راکت‌ها حماس به اسرائیل توسط این سامانه شناسایی و منهدم شده اند. در این میان، اما این سامانه ضدهوایی قدر نیز یارای رویارویی با اولین موشک سوخت جامد ایران را ندارد.

در کلام آخر باید اذعان کرد ساخت سجیل به همگان ثابت کرد که ایران فارغ از هرگونه اغراض سیاسی و با تکیه بر توانمندی خود توانست یک بار دیگر به جهان نشان دهد که می‌تواند در صحنه دفاعی خود به خوبی بدرخشد و در این میان هیچ قدرت برتری توانایی مقابله با آن را ندارد./ح



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • تقدیر رئیس نظام پزشکی دشتستان از پزشکان و داروسازان نمونه
  • اقدام بزرگ مدیرعامل شرکت مخازن سبز در مدارس شهرستان عسلویه؛ آموزش تخصصی آتش‌نشانی صنعتی سطح یک و دو برای ۹۰ دانش‌آموز هنرستان‌های اخند و سواحل
  • انتصاب سرپرست روابط عمومی و دبیر مسئولیت‌های اجتماعی آریاساسول
  • درآمد شش ماهه جم پیلن به ۱۵/۲ همت رسید؛ سود عملیاتی ۱۷۶ درصد جهش کرد
  • استاندار بوشهر در دیدار با معاون اول رئیس‌جمهور بر تخصیص اعتبارات بیشتر برای تکمیل پروژه‌های مهم استان تاکید کرد
  • تجلیل از برگزیدگان نهمین دوره جایزه امیدآفرین / تصاویر
  • بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تردد بین‌استانی در جاده‌های بوشهر ثبت شد
  • تاب‌آوری بوم‌گردی‌های بوشهر درجنگ؛ ضرورت عبور از بحران به توسعه پایدار گردشگری
  • تأکید بر توسعه نظارت هوشمند و ایمن‌سازی معابر در منطقه پارس جنوبی
  • ترخیص شبانه‌روزی کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید در استان بوشهر
  • پردیس۳۶۰» به شماره هفتم رسید؛ روایت پایداری پردیس در روزهای جنگ
  • پوردهقان: در صورت تکرار شوک ارزی استیضاح وزیر اقتصاد را پیگیری می‌کنیم
  • نرخ حواله پنج ارز در مرکز مبادله ایران اعلام شد
  • فرماندار دشتی: کارکنان حوزه سلامت عرصه خدمت‌رسانی را رها نکرده اند
  • کشف و ضبط ۲ بهله شاهین در دشتستان
  • در آبان پیش‌رو با احتیاط بیشتری رانندگی کنیم
  • انتصاب محمدعلی عبدالشیخی به‌عنوان مشاور و دستیار مدیرعامل بیمه تعاون کشور
  • ‌‌«بوشهرمال» می‌تواند محور تجارت و گردشگری منطقه آزاد بوشهر شود
  • فازهای بعدی بوشهر مال به حمایت منطقه آزاد نیاز دارد/بوشهر مال برای ۸۰۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرد
  • ارزیابی رایگان خسارت‌های حملات دشمن در بوشهر؛ از فرودگاه تا تأسیسات و تجهیزات
  • نسرین شاهی و ساره جوانمردی صاحب سهمیه پارالمپیک شدند
  • زنگ سرشماری ۱۴۰۵ در برازجان نواخته شد / آمار دقیق، زیربنای توسعه دشتستان
  • منطقه آزاد بوشهر به کانون توسعه سرمایه‌گذاری و اشتغال تبدیل می‌شود
  • مهم‌ترین چالش پیش روی پزشک خانواده
  • ارتباط تعداد کم گام های روزانه با زوال عقل و سکته مغزی
  • ادامه روند کاهشی قیمت طلای جهانی
  • 🎥ویدیو/صادرکنندگان بوشهری از موانع پیش‌روی صادرات می‌گویند
  • ورزش، درد مزمن را در بیماران نخاعی کاهش می‌دهد
  • والیبال نشسته زنان هم فینالیست شد
  • نفت برنت از ۱۱۱ دلار عبور کرد
  • پیشنهادات کارگروه ویژه پرستاری اجرایی نشده است
  • 🎥ویدیو/مسئولیت افزایش کالابرگ به سازمان برنامه و بودجه سپرده شد
  • روز جهانی دریانوردی و به یاد شهدای شناور «دلیر»
  • سروش گرمسیری‌نژاد سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک دفتر فنی استانداری بوشهر شد
  • اخلاق اداری؛ جایی که اعتماد عمومی آغاز می‌شود
  • رگِ گردن؛ برای مردم یا برای جناح؟
  • آباده باید به قطب رویدادهای جهانی منبت تبدیل شود
  • اجرای ۷۵۰برنامه هفته انتظامی در فارس؛ ازپاکسازی محلات تا پویش خرید امن
  • 🎥ویدیو/عراقچی: پاسخ ایران به هرگونه برخورد نظامی، محکم‌تر از گذشته خواهد بود
  • خاکستر یک صبح تلخ در عسلویه
  • کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به پرونده مسکن ایثارگران برازجان ورود کرد
  • خاموشی یک صدا در قلب رسانه؛ در سوگ امید غضنفر
  • گرامیداشت روز ایمنی و آتش‌نشانی در آریاساسول؛ آمادگی عملیاتی و مسئولیت همگانی
  • رئیس پلیس راهور استان بوشهر معارفه شد
  • تلف شدن خرس ماده بر اثر تصادف در بزرگراه شیراز-اصفهان
  • .: محمد حدود 5 روز قبل گفت: از توجه ویژه مدیر ...
  • .: منطق حدود 7 روز قبل گفت: فقط جنوب استان بوشهر ...
  • .: علیرضا حسین آبادی حدود 7 روز قبل گفت: متأسفانه مرحوم کوهی برای ...
  • .: نیکنام حدود 10 روز قبل گفت: احسنت قلمت مانا و ...
  • .: مریم حدود 11 روز قبل گفت: عالی هست ...
  • .: فرهنگی بازنشسته حدود 15 روز قبل گفت: تبریک فراوان به جناب ...
  • .: محمود حدود 18 روز قبل گفت: درود بر شما.. و ...
  • .: محمد حدود 21 روز قبل گفت: جناب حیاتی تخلف چای ...
  • .: هادی جلالی ثابت حدود 25 روز قبل گفت: با سلام در ظاهر، ...
  • .: سامی حدود 30 روز قبل گفت: احسنت براقای یوسف منافی ...