امروز: شنبه 07 شهريور 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 02 تير 1405 - 10:26

اتحادخبر:در حالی که لیگ برتر بدمینتون روندی رو به رشد دارد محدودیت برنامه‌های بین‌المللی ملی‌پوشان به یکی از دغدغه‌های اصلی این رشته تبدیل شده است.

اتحادخبر:در حالی که لیگ برتر بدمینتون روندی رو به رشد دارد محدودیت برنامه‌های بین‌المللی ملی‌پوشان به یکی از دغدغه‌های اصلی این رشته تبدیل شده است.

بدمینتون ایران در دو مسیر متفاوت/ رونق لیگ و ابهام در تیم‌های ملی

به گزارش مهر، بدمینتون ایران در سال‌های اخیر فراز و فرودهای مختلفی را تجربه کرده است ولی آنچه در فصل گذشته بیش از هر موضوع دیگری جلب توجه کرد شکاف آشکار میان فعالیت‌های باشگاهی و عملکرد بخش ملی این رشته بود. از یک سو لیگ برتر بدمینتون با رقابت نزدیک تیم‌ها، حضور حامیان مالی و افزایش انگیزه بازیکنان به یکی از جذاب‌ترین دوره‌های خود رسید و از سوی دیگر تیم ملی و ملی‌پوشان این رشته با کمبود برنامه‌های بین‌المللی، بلاتکلیفی و نبود چشم‌انداز مشخص مواجه شدند.

نگاهی به وضعیت فعلی ملی‌پوشان نشان می‌دهد که بخش مهمی از سرمایه انسانی بدمینتون کشور در شرایطی قرار گرفته که نه تنها فرصت کافی برای حضور در مسابقات معتبر بین‌المللی در اختیار ندارد بلکه از نظر برنامه‌ریزی نیز با ابهام‌های فراوانی روبه‌رو است. ورزشکارانی که سال‌ها برای رسیدن به سطح اول بدمینتون کشور تلاش کرده‌اند اکنون با تقویمی مواجه هستند که در آن خبری از اعزام‌های مستمر، تورنمنت‌های رنکینگ‌دار و مسابقات تدارکاتی نیست.

بهای سنگین دوری از رقابت‌های بین‌المللی

در ورزش حرفه‌ای حفظ آمادگی و ارتقای سطح فنی تنها از طریق تمرینات روزمره امکان‌پذیر نیست. بازیکن زمانی پیشرفت می‌کند که در فضای رقابتی قرار بگیرد، با حریفان متنوع روبه‌رو شود و تجربه مسابقات بین‌المللی را به دست آورد. در چنین شرایطی فاصله طولانی میان اعزام‌ها می‌تواند نه تنها موجب افت فنی ورزشکاران شود بلکه بر جایگاه آنان در رده‌بندی‌های جهانی نیز تأثیر منفی بگذارد. این مسئله برای رشته‌ای مانند بدمینتون که رنکینگ بین‌المللی نقش تعیین‌کننده‌ای در حضور در رویدادهای مهم دارد اهمیت دوچندان پیدا می‌کند.

از سوی دیگر نحوه برگزاری برخی رقابت‌های انتخابی نیز پرسش‌های متعددی را در میان اهالی این رشته ایجاد کرده است. انتخابی تیم ملی باید فرآیندی دقیق، کارشناسی‌شده و مبتنی بر ارزیابی همه‌جانبه عملکرد بازیکنان باشد اما زمانی که تعداد زیادی از مدعیان در بازه زمانی محدود و فشرده به مصاف یکدیگر می‌روند این نگرانی به وجود می‌آید که آیا واقعاً بهترین نفرات انتخاب شده‌اند یا صرفاً روندی اداری برای تعیین نمایندگان طی شده است.

بدمینتون ایران در دو مسیر متفاوت/ رونق لیگ و ابهام در تیم‌های ملی

باشگاه‌ها جلوتر از فدراسیون

این در حالی است که فضای باشگاهی بدمینتون کشور تصویری متفاوت ارائه می‌دهد. رقابت نزدیک تیم‌های مدعی، افزایش کیفیت مسابقات، حضور بازیکنان مطرح و استقبال بیشتر حامیان مالی نشان می‌دهد که ظرفیت رشد در این رشته وجود دارد. باشگاه‌ها در سال‌های اخیر نقش مهمی در حفظ پویایی بدمینتون ایفا کرده‌اند و بسیاری از هزینه‌های مربوط به جذب بازیکن، برگزاری اردوها و آماده‌سازی ورزشکاران را بر عهده گرفته‌اند. نتیجه این سرمایه‌گذاری نیز شکل‌گیری لیگی رقابتی و افزایش انگیزه در میان ورزشکاران بوده است.

با این وجود توسعه یک رشته ورزشی تنها بر دوش باشگاه‌ها نیست. فدراسیون‌ها به عنوان متولیان اصلی هر رشته وظیفه دارند مسیر رشد ورزشکاران را از سطح داخلی به عرصه بین‌المللی هموار کنند. فراهم کردن فرصت حضور در مسابقات خارجی، برگزاری اردوهای مشترک، ایجاد تعامل با کشورهای صاحب سبک و برنامه‌ریزی بلندمدت برای رویدادهای مهم از جمله وظایفی است که نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد.

استعدادها در دوراهی ماندن و رفتن

اکنون یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های جامعه بدمینتون ایران این است که فاصله میان موفقیت‌های باشگاهی و برنامه‌های ملی روزبه‌روز بیشتر نشود. اگر روند فعلی ادامه پیدا کند این احتمال وجود دارد که بازیکنان مستعد و نسل جدید بدمینتون انگیزه خود را برای ادامه مسیر از دست بدهند. موضوعی که می‌تواند در سال‌های آینده به کاهش کیفیت فنی تیم‌های ملی منجر شود.

بدمینتون ایران امروز بیش از هر زمان دیگری به یک نقشه راه روشن نیاز دارد. برنامه‌ای که در آن اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت مشخص باشد و ورزشکاران بدانند برای رسیدن به رقابت‌های بزرگ آسیایی و جهانی چه مسیری را باید طی کنند. ظرفیت‌های موجود در لیگ و باشگاه‌ها نشان می‌دهد که بدمینتون کشور از نظر منابع انسانی و فنی توان پیشرفت را دارد ولی تحقق این ظرفیت‌ها بدون مدیریت فعال، برنامه‌ریزی مستمر و توجه جدی به تیم‌های ملی ممکن نخواهد بود.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • تجلیل از کارمندان نمونه دشتستان در سومین روز هفته دولت / تصاویر
  • گامی برای نشاط و توسعه روستایی؛ پارک ۱۲ هزار مترمربعی قلعه سفید به بهره‌برداری رسید
  • وزیر اقتصاد از پتروشیمی آسیب‌دیده در جنگ اخیر بازدید کرد
  • بازدید میدانی نماینده مرزبانی فراجا از مرزهای آبی گناوه
  • جوان‌گرایی در صنعت انرژی؛ ابتکاری از پتروشیمی سروش مهستان برای تربیت مدیران آینده صنعت
  • ارزیابان یونسکو برای بازدید سیراف به بوشهر سفر می کنند
  • فرماندار بوشهر: ظرفیت شناورها برای تردد دریایی خارگ افزایش یابد
  • وزیر اقتصاد وارد استان بوشهر شد
  • وزیر اقتصاد :سیاست دولت تسهیل فعالیت های اقتصادی در پارس جنوبی است
  • رهبر شهید وحدت اسلامی را اصلی راهبردی برای عزت، استقلال می‌دانستند
  • بخشدار ارم: حل مشکلات تنها با همدلی ممکن است
  • برخی داروهای دیابت با ریزش موقت مو مرتبط هستند
  • بازسازی ۱۰۰ درصدی آسیب‌های پارس جنوبی تا سال آینده
  • افتتاح و آغاز عملیات اجرایی 209 پروژه با اعتبار 1656 میلیارد تومان در هفته دولت در بخش مرکزی دشتستان
  • ۷۲ پروژه در تنگ‌ارم به بهره‌برداری می‌رسد
  • افتتاح واحد تولیدی انواع فرآورده های قهوه در دشتستان
  • تجدید میثاق بخشدار مرکزی دشتستان با شهدای شهر دالکی
  • دیدار صمیمانه مدیرعامل شرکت قطب پتروشیمی سپهر لاوان با آموزگاران دوران دبیرستان
  • صادق بارانی دادستان بندر گناوه شد
  • اولین واحد تولیدی در منطقه آزاد بوشهر به بهره‌برداری رسید
  • بحران معیشت و فروپاشی منزلت اجتماعی
  • تجلیل از کارمندان نمونه دشتستان در سومین روز هفته دولت / تصاویر
  • طرح اشتغال پایدار در نوار ساحلی دشتی و تنگستان آغاز شد
  • دولت چهاردهم و «دکترین دفاعی هوشمند»/ «امنیت» شرط توسعه پایدار و اقتدار ملی
  • مدیریت بومی؛ سرمایه‌ای برای آینده صنعت بوشهر
  • آغاز عملیات اجرایی و افتتاح ۷۳ پروژه عمرانی و اقتصادی در بخش چاه مبارک به مناسبت هفته دولت
  • نیچه از اوج نبوغ تا مرز جنون
  • ماهور گناوه فاتح لیگ برتر بسکتبال استان بوشهر شد
  • افزایش قیمت نفت در سایه تشدید تنش‌ها در خاورمیانه
  • مهاجرانی: حفظ محیط زیست، مسئولیتی در برابر آیندگان است
  • .: نصیبه 1 روز قبل گفت: خانم سعادتمند؛ بانویی که ...
  • .: سلام حدود 2 روز قبل گفت: مهندس محمدی و ایوب ...
  • .: 🙏 حدود 4 روز قبل گفت: بخش مرکزی شهرستان تنگستان ...
  • .: محمد حدود 6 روز قبل گفت: جناب دریسی ،دولت شهیدرییسی ...
  • .: 😭 حدود 7 روز قبل گفت: باز هم کميته امداد ...
  • .: جعفر کثیر حدود 7 روز قبل گفت: عالی بود درد کنکور ...
  • .: جواد حدود 7 روز قبل گفت: با سلام از رسانه ...
  • .: دراهکی حدود 7 روز قبل گفت: خیلی خوب مثل خودشان ...
  • .: زهره عرب حدود 8 روز قبل گفت: درود بر استاد آتشی ...
  • .: بهرام منوچهری حدود 8 روز قبل گفت: سلام عرض ادب تشکر ...