امروز: دوشنبه 11 آبان 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 14 ارديبهشت 1405 - 10:09

اتحادخبر:بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد برخی شرکت‌های پخش بدون افزایش رسمی قیمت تولیدکننده، کالاهای اساسی را گران‌تر عرضه می‌کنند؛ موضوعی که به گفته سازمان حمایت، مصداق گران‌فروشی است.

 

اتحادخبر:بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد برخی شرکت‌های پخش بدون افزایش رسمی قیمت تولیدکننده، کالاهای اساسی را گران‌تر عرضه می‌کنند؛ موضوعی که به گفته سازمان حمایت، مصداق گران‌فروشی است.

از انبار تا ویترین؛ ردپای شرکت‌های پخش در گرانی کالاهای پرمصرف

به گزارش مهر، در هفته‌های اخیر، بررسی‌های میدانی از سطح بازار و گفتگو با فروشندگان و مصرف‌کنندگان نشان می‌دهد که قیمت برخی کالاهای پرمصرف، بدون آن‌که افزایش رسمی از سوی تولیدکنندگان اعلام شده باشد، با رشد محسوسی مواجه شده است. این موضوع به‌ویژه در اقلامی مانند مواد شوینده و محصولات سلولزی بیش از سایر کالاها به چشم می‌خورد و باعث نارضایتی گسترده خریداران شده است.

در بازدید از چندین فروشگاه خرده‌فروشی در مناطق مختلف شهر، برخی فروشندگان تأیید می‌کنند که کالاها را با قیمت بالاتری نسبت به گذشته از شرکت‌های پخش دریافت می‌کنند. یکی از فروشندگان مواد غذایی در این‌باره می‌گوید: «قیمت درج‌شده روی بعضی کالاها تغییری نکرده، اما فاکتورهایی که از شرکت‌های پخش دریافت می‌کنیم، افزایش داشته است. ما هم ناچاریم با حاشیه سود مشخصی آن را عرضه کنیم، وگرنه ضرر می‌کنیم.»

این وضعیت در حالی رخ می‌دهد که طبق اظهارات رسمی، تولیدکنندگان در بسیاری از این اقلام افزایش قیمتی اعمال نکرده‌اند. همین مسئله، شائبه بروز تخلف در حلقه‌های میانی زنجیره توزیع را تقویت کرده است. به‌نظر می‌رسد بخشی از شرکت‌های پخش، با نادیده گرفتن ضوابط سود قانونی، اقدام به عرضه کالا با نرخ‌های بالاتر می‌کنند.

در همین زمینه، رضا زرین‌گل، مدیرکل بازرسی خدمات سازمان حمایت، در نامه‌ای به رئیس هیئت‌مدیره انجمن ملی صنعت پخش ایران، به صراحت نسبت به این روند هشدار داده است. او با استناد به گزارش‌های معاونت بازرسی و نظارت بر کالاهای مصرفی تأکید کرده که رصدهای میدانی نشان می‌دهد برخی شرکت‌های پخش، علی‌رغم عدم افزایش قیمت از سوی تولیدکنندگان، اقدام به گران‌فروشی کرده‌اند.

زرین‌گل در این نامه اشاره کرده که این تخلفات نه‌تنها موجب افزایش قیمت برخی کالاهای اساسی شده، بلکه به تضییع حقوق مصرف‌کنندگان نیز انجامیده است. به گفته او، رعایت نکردن ضوابط سود در عمده‌فروشی و خرده‌فروشی، یکی از عوامل اصلی این نابسامانی در بازار است.

بررسی‌های میدانی نیز این موضوع را تأیید می‌کند. در برخی موارد، کالاهایی که مربوط به تولید ماه‌های گذشته هستند، با قیمت‌های جدید و بالاتر عرضه می‌شوند. این در حالی است که چنین افزایش قیمتی از نظر قانونی قابل توجیه نیست. یکی از عمده‌فروشان در این‌باره می‌گوید: «برخی شرکت‌های پخش، کالاهای قدیمی را نگه می‌دارند و بعد با قیمت بالاتر وارد بازار می‌کنند. این کار باعث به‌هم‌ریختگی قیمت‌ها شده است.»

ناهماهنگی در شبکه توزیع

این روند علاوه بر افزایش قیمت، پیامدهای دیگری نیز به‌دنبال داشته است. برخی واحدهای صنفی به‌دلیل بالا بودن قیمت خرید، از تأمین کالا خودداری می‌کنند یا میزان خرید خود را کاهش داده‌اند. نتیجه این وضعیت در آینده، کاهش عرضه در بازار است.

زرین‌گل در بخش دیگری از اظهارات خود، با استناد به ماده ۵۷ قانون نظام صنفی، تأکید کرده است که هرگونه عرضه کالا یا خدمات با قیمتی بالاتر از نرخ‌های تعیین‌شده، مصداق گران‌فروشی محسوب می‌شود و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد. او همچنین هشدار داده که اقداماتی که به افزایش غیرقانونی قیمت و زیان مصرف‌کننده منجر شود، تحت پیگرد قرار می‌گیرد.

با وجود این هشدارها، به‌نظر می‌رسد نظارت‌ها هنوز نتوانسته به‌طور کامل از بروز این تخلفات جلوگیری کند. برخی کارشناسان معتقدند که پیچیدگی زنجیره توزیع و تعدد واسطه‌ها، کار نظارت را دشوار کرده است. به گفته آن‌ها، شفاف‌سازی بیشتر در فرآیند قیمت‌گذاری و توزیع، می‌تواند نقش مهمی در کاهش تخلفات ایفا کند.

به گزارش مهر، آنچه از مشاهدات میدانی و اظهارات رسمی برمی‌آید، وجود نوعی ناهماهنگی در شبکه توزیع است که زمینه را برای افزایش غیرمنطقی قیمت‌ها فراهم کرده است. ادامه این روند، علاوه بر فشار بیشتر بر مصرف‌کنندگان، می‌تواند به بی‌اعتمادی نسبت به بازار و اختلال در نظام عرضه و تقاضا منجر شود.

به‌نظر می‌رسد برخورد جدی‌تر با متخلفان، افزایش نظارت‌های میدانی و همچنین همکاری نزدیک‌تر میان نهادهای نظارتی و فعالان صنفی، از جمله اقداماتی است که می‌تواند به ساماندهی بازار و جلوگیری از تکرار چنین تخلفاتی کمک کند.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • توسعه پلیمر کنگان، حامی احداث نخستین ایستگاه حفاظت محیط‌زیست دریایی کشور در بندر کنگان
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/08/11
  • نوزده سال ایستادگی به پشتوانه خانواده؛ پیام مدیرعامل پردیس به مناسبت « روز پردیس»
  • ۱۹ سال افتخارآفرینی پردیس در مسیر امنیت غذایی ایران و جهان
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/08/10
  • بهسازی محور برازجان به گناوه با اعتبار ۷۵۰ میلیارد ریال در دست اجرا است
  • جهش ۳۷ درصدی درآمد فروش پتروشیمی نوری/ عبور فروش از ۱۷۲ هزار میلیارد تومان
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/08/10
  • ساماندهی کارگران ساختمانی و روزمزد در بوشهر پیگیری می شود
  • سومین شماره ویژه‌نامه «فرهنگ پردیس»؛ تبیین آموزه‌های خطبه فدکیه در کار و زندگی
  • انتقاد رسانه بلژیکی از «اکرت»؛ اشتباه مهاجم ایرانی گران تمام شد
  • آمادگی تأسیسات تقویت فشار گاز منطقه10 عملیات انتقال گاز برای پشتیبانی از انتقال پایدار گاز در زمستان
  • ۱۰ تکواندوکار در اردوی تیم ملی؛ غیبت کاپیتان و سه سهمیه قطعی گرندپری
  • آمادگی دستگاه‌های اجرایی برای مقابله با تهدیدات احتمالی ارتقا یابد
  • دانش آموز دشتستانی موفق به کسب جایزه بزرگ البرز شد
  • گامی علمی برای توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی؛ رونمایی از کتاب تخصصی تولید پروپیلن با تألیف مدیرعامل پتروشیمی جم
  • تقدیر رئیس نظام پزشکی دشتستان از پزشکان و داروسازان نمونه
  • تجلیل از برگزیدگان نهمین دوره جایزه امیدآفرین / تصاویر
  • اقدام بزرگ مدیرعامل شرکت مخازن سبز در مدارس شهرستان عسلویه؛ آموزش تخصصی آتش‌نشانی صنعتی سطح یک و دو برای ۹۰ دانش‌آموز هنرستان‌های اخند و سواحل
  • استاندار بوشهر در دیدار با معاون اول رئیس‌جمهور بر تخصیص اعتبارات بیشتر برای تکمیل پروژه‌های مهم استان تاکید کرد
  • شمارش معکوس برای جدال با مصر؛ تنیس ایران در اندیشه شکستن طلسم صعود
  • تاب‌آوری بوم‌گردی‌های بوشهر درجنگ؛ ضرورت عبور از بحران به توسعه پایدار گردشگری
  • ترخیص شبانه‌روزی کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید در استان بوشهر
  • تأکید بر توسعه نظارت هوشمند و ایمن‌سازی معابر در منطقه پارس جنوبی
  • اندیشه را با جغرافیا نمی‌توان سنجید
  • با حکم مدیرعامل پتروشیمی زاگرس؛ قاسم میر رئیس روابط عمومی و مسئولیت‌های اجتماعی شد
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/08/05
  • بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تردد بین‌استانی در جاده‌های بوشهر ثبت شد
  • نرخ حواله پنج ارز در مرکز مبادله ایران اعلام شد
  • آینده بوشهر به دانش، خلاقیت و اراده جوانان استان وابسته است
  • پیشنهادات کارگروه ویژه پرستاری اجرایی نشده است
  • 🎥ویدیو/مسئولیت افزایش کالابرگ به سازمان برنامه و بودجه سپرده شد
  • سروش گرمسیری‌نژاد سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک دفتر فنی استانداری بوشهر شد
  • رگِ گردن؛ برای مردم یا برای جناح؟
  • اجرای ۷۵۰برنامه هفته انتظامی در فارس؛ ازپاکسازی محلات تا پویش خرید امن
  • 🎥ویدیو/عراقچی: پاسخ ایران به هرگونه برخورد نظامی، محکم‌تر از گذشته خواهد بود
  • خاکستر یک صبح تلخ در عسلویه
  • کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به پرونده مسکن ایثارگران برازجان ورود کرد
  • خاموشی یک صدا در قلب رسانه؛ در سوگ امید غضنفر
  • رئیس پلیس راهور استان بوشهر معارفه شد
  • تلف شدن خرس ماده بر اثر تصادف در بزرگراه شیراز-اصفهان
  • سرمایه‌گذاری گردشگری راهی برای حفظ فرهنگ شیراز است
  • وقتی قرار است آموزش سبک زندگی، فشار تازه‌ای بر دوش خانواده‌ها بگذارد!
  • شرایط جدید انتخاب مسئول ایمنی در کارگاه‌های فارس اعلام شد
  • ۱۳ نفر طی دو تصادف رانندگی در شیراز مصدوم شدند
  • .: یسنا پوزش حدود 2 روز قبل گفت: خیلی خوب ...
  • .: محمد حدود 10 روز قبل گفت: از توجه ویژه مدیر ...
  • .: منطق حدود 11 روز قبل گفت: فقط جنوب استان بوشهر ...
  • .: علیرضا حسین آبادی حدود 11 روز قبل گفت: متأسفانه مرحوم کوهی برای ...
  • .: نیکنام حدود 14 روز قبل گفت: احسنت قلمت مانا و ...
  • .: مریم حدود 15 روز قبل گفت: عالی هست ...
  • .: فرهنگی بازنشسته حدود 20 روز قبل گفت: تبریک فراوان به جناب ...
  • .: محمود حدود 23 روز قبل گفت: درود بر شما.. و ...
  • .: محمد حدود 26 روز قبل گفت: جناب حیاتی تخلف چای ...
  • .: هادی جلالی ثابت حدود 29 روز قبل گفت: با سلام در ظاهر، ...