امروز: پنجشنبه 25 تير 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 02 ارديبهشت 1405 - 09:59

اتحادخبر:یک فعال میراث فرهنگی گفت: مرمت‌های غیراصولی و جنگ رمضان، دو عاملی است که گریبان‌گیر بافت تاریخی می‌شود.

 

اتحادخبر:یک فعال میراث فرهنگی گفت: مرمت‌های غیراصولی و جنگ رمضان، دو عاملی است که گریبان‌گیر بافت تاریخی می‌شود.

حمله به میراث مشترک بشریت؛ مرمت‌ آثار ماه‌ها زمان خواهد برد

به گزارش مهر  وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با انتشار بیانیه‌ای تکان‌دهنده اعلام کرد: در پی تجاوز نظامی اخیر رژیم جنایتکار آمریکا و هم‌پیمان آن، رژیم نامشروع و کودک‌کش صهیونیستی علیه ایران، دست‌کم ۵۶ موزه، بنای تاریخی و محوطه فرهنگی در استان‌های مختلف کشور هدف هجوم مستقیم قرار گرفته و دچار آسیب‌های ساختاری و جدی شده‌اند.

با این حال، سید احمد علوی، رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران، آمار بسیار بالاتری اعلام کرده و از آسیب به ۱۲۰ اثر تاریخی و فرهنگی خبر داده است.

 

حمله به میراث مشترک بشریت؛ مرمت‌ آثار ماه‌ها زمان خواهد برد

 

این اقدام وحشیانه، جنایتی علیه هویت، حافظه تاریخی و روح یک ملت و لطمه‌ای جبران‌ناپذیر به میراث مشترک بشریت به شمار می‌آید.

تهران، قلب سیاسی و فرهنگی ایران، در صدر فهرست خسارت‌ها

استان تهران با بیش از ۵۰ اثر آسیب‌دیده در صدر فهرست این جنایت قرار دارد و آثار بی‌بدیلی که هر یک گنجینه‌ای از هنر، مقاومت و شکوه تمدن ایرانی هستند، هدف حملات مستقیم قرار گرفته‌اند.

کاخ گلستان (نماد قاجاریه و میراث جهانی یونسکو)، ارگ تاریخی تهران، بازار تاریخی تهران، کاخ مرمر، مجموعه کاخ سعدآباد، برج آزادی (نماد معاصر پایتخت)، ساختمان سابق مجلس شورای ملی(کاخ سنا)، کاخ‌موزه فرح‌آباد، عمارت تاریخی شهربانی، مسجد سپهسالار (شهید مطهری)، موزه مقدم، انستیتو پاستور و استادیوم ۱۲ هزار نفری آزادی.

 

حمله به میراث مشترک بشریت؛ مرمت‌ آثار ماه‌ها زمان خواهد برد

وزارت میراث‌فرهنگی اعلام کرده است: با بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های کارشناسی داخلی، نسبت به پایش دقیق خسارات وارده اقدام کرده و در نخستین فرصت پس از پایان این تجاوز، طرح جامع «بازآفرینی هویتی و مرمت اضطراری»آثار آسیب‌دیده را با اتکا به دانش بومی و با مشارکت دانشگاهیان، پژوهشگران و متخصصان کشور اجرایی خواهد کرد.

هویت ایرانی، میراثی برای همیشه است؛ میراثی که هرگز از حافظه تاریخ محو نخواهد شد.

حال؛ علیرضا شاکر، فعال حوزه میراث فرهنگی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر، با اشاره به آسیب‌های وارد شده به بافت‌های تاریخی و کاخ‌های تهران نظیر سعدآباد و گلستان، اظهار داشت: متأسفانه شاهد نوعی فرهنگ‌سازی نادرست یا حتی تغییر فرهنگی هستیم که درک صحیحی از ارزش‌های تاریخی را منتقل نمی‌کند و اگر این روند ادامه یابد، کل بافت تاریخی کشور را فرا خواهد گرفت.

شاکر در پاسخ به این پرسش که مرمت کاخ‌هایی مثل سعدآباد و گلستان چقدر زمان می‌برد و آیا روند گردشگری مختل می‌شود، گفت: اگر قرار باشد دیواری مرمت شود یا بازدیدکننده‌ای وارد شود، باید زیرساخت‌ها فراهم باشد، مرمت اصولی این بناها بسته به میزان آسیب و تأمین اعتبار، ممکن است ماه‌ها تا سال‌ها به طول انجامد و در کوتاه‌مدت ممکن است دسترسی گردشگران محدود شود، اما در بلندمدت قطعاً به نفع گردشگری خواهد بود.

این فعال میراث فرهنگی در پایان تأکید کرد: امیدوارم این بی‌توجهی‌ها دامن همه را نگیرد و با برنامه‌ریزی اصولی، هم آسیب‌ها جبران شود و هم فرهنگی پایدار برای حفاظت از میراث نهادینه شود.

 

حمله به میراث مشترک بشریت؛ مرمت‌ آثار ماه‌ها زمان خواهد برد

 

به گزارش مهر؛ واقعیت این است؛ آجر که شکست، باز هم آجر است. اما خاطره که شکست، دیگر هیچ‌چیز نیست.

دشمن این بار نه به سنگرها که به سینۀ تاریخ تیراندازی کرد. نه به پادگان‌ها که به پاسداران حافظۀ یک تمدن؛ او می‌دانست که بمباران یک موزه، گاهی از بمباران یک مقر نظامی دردناک‌تر است؛ چون موزه، خلاصۀ هزاره‌ها مقاومت است؛ چون بازار تاریخی، روایتگر روزهایی است که ملتی بدون هواپیما و پهپاد، تمدن می‌ساخت.

اما شاید دشمن یک نکته را فراموش کرده است؛ هویت ایرانی، در آجر و سنگ خلاصه نمی‌شود. هویت ایرانی در نگاه پیرمردی است که پشت دکان پدری‌اش چای می‌ریزد، در صدای دانشجویی است که پای برج آزادی از آینده می‌گوید، در اشکی است که مادری بر دیوارهای کاخ گلستان می‌ریزد.

سکوت نهادهای بین‌المللی شاید بلندترین فریاد این روزهای جهان باشد. همان نهادهایی که برای تخریب یک تندیس در میدانی دور، کنفرانس می‌دهند، حالا در برابر نابودیِ میراث یک تمدن هفت‌هزارساله، چشمانشان را بسته‌اند، اما تاریخ، قاضیِ سرسختی است؛ روزی خواهد آمد که این سکوت، رسواترین فریاد خواهد شد.

و ما، ایرانیان، در آن روز خواهیم ایستاد و خواهیم گفت: ما بودیم و میراثمان را با دست‌های خالی بازسازی کردیم. ما بودیم و نشان دادیم که هویت، ترک‌بردار نیست.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • پیگیری پروژه‌های راهبردی راه دشتستان؛ از روند تکمیل بزرگراه دالکی–کنارتخته و تکمیل بزرگراه برازجان–اهرم تا تقاطع غیرهمسطح وحدتیه و راه‌آهن بوشهر شیراز
  • ۱۰۴ هزار بوشهری زیر چتر بهزیستی/ اختلافات خانوادگی و اعتیاد در صدر بحران‌های اجتماعی
  • پیگیری پروژه‌های راهبردی راه دشتستان؛ از روند تکمیل بزرگراه تا راه‌آهن
  • توسعه امکانات و تجهیزات سلامت، بهداشت و درمان؛ گامی ارزشمند از سوی هلدینگ پتروپالایش کنگان
  • فرماندار بوشهر: مدیریت مصرف برق در اولویت است
  • گره کور مطالبات گندم‌کاران
  • رکوردشکنی پتروشیمی زاگرس در بازار سرمایه؛ یکی از بزرگ‌ترین افزایش سرمایه‌های سال کلید خواهد خورد
  • مهلت رفع تعهد ارزی سال ۱۴۰۴ تا پایان آذر ۱۴۰۵ تمدید شد
  • نسخه اینترنتی هفته نامه اتحاد جنوب/شماره 1397
  • قرارگاه خاتم‌الانبیا: به آمریکا اجازه دخالت در تنگه هرمز را نمی‌دهیم
  • زاکانی: رایگان شدن حمل‌ونقل عمومی در شرایط جنگی ادامه یابد
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/04/24
  • ترکیب هیئت رئیسه کمیسیون‌های مجلس در اجلاسیه سوم مشخص شد
  • جزئیات ارائه ۸۴ خدمت تأمین اجتماعی بدون مراجعه حضوری
  • انتشار جلد اول از سومین کتاب مهندس انصاری با محوریت مدیریت مؤثر
  • قواعد ومقررات داخلی وبین الملی حاکم بر تنگه هرمز
  • ۱۴۰۴؛ سال طلایی جم؛ فتح قله تاریخی ۱۰۰ همتی درآمد
  • پیکر مطهر شهید علیرضا معینی با حضور استاندار بوشهر تشییع شد
  • حاکمیت بر قلمرو هوایی ودریایی وتاثیر آن بر امنیت ملی درصورت بروز بحران
  • حسرت بر نروژ یک خطای مقایسه ای است
  • پیگیری پروژه‌های راهبردی راه دشتستان؛ از روند تکمیل بزرگراه دالکی–کنارتخته و تکمیل بزرگراه برازجان–اهرم تا تقاطع غیرهمسطح وحدتیه و راه‌آهن بوشهر شیراز
  • دستگاه سونوگرافی و OPG در پلی‌کلینیک تخصصی امام موسی کاظم(ع) برازجان به بهره‌برداری رسید
  • اکریلونیتریل؛ حلقه مفقوده زنجیره ارزش پتروشیمی ایران
  • ۱۰۴ هزار بوشهری زیر چتر بهزیستی/ اختلافات خانوادگی و اعتیاد در صدر بحران‌های اجتماعی
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز 1405/04/20
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/04/20
  • تداوم وزش باد و گرمای ۵۰ درجه‌ای در بوشهر؛ خلیج فارس مواج می‌شود
  • ۲۲۰۰ بازرسی از واحدهای صنفی دشتستان انجام شد
  • تصمیم عجیب کادرفنی تیم ملی فوتبال درجام‌جهانی/ زنگ خطر برای چند بازیکن
  • قدرت ملّی، زیربنای هر انتقام مؤثر است
  • تسری منطقه آزاد به بافت شهری مرکز استان مبنای قانونی ندارد
  • تصاویر اتحاد خبر از عزاداری مردم برازجان در شب تاسوعا
  • پرداخت بیش از ۱۲۰۰ میلیارد تومان به بازنشستگان و مستمری بگیران استان بوشهر در خردادماه
  • زارع: تسریع در فعال سازی منطقه آزاد بوشهر زمینه ساز تحول اقتصادی است
  • تصاویر اختصاصی اتحاد خبر از تعزیه روز عاشورا در روستای نظرآقا ( 2)
  • تصاویر اختصاصی اتحاد خبر از تعزیه روز عاشورا در روستای نظرآقا ( 1)
  • تصاویر اتحاد خبر از عزاداری مردم برازجان در شب عاشورا
  • اجرای عملیات آسفالت بلوار ۲۴ متری شهید عبدالرحمان صابری
  • چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟
  • بوشهر و حلقه مفقوده توسعه
  • بازدید میدانی و بررسی روند اجرای پروژه مهم تعریض محور وحدتیه به روستای سیامنصور
  • اعتراض به امتحانات حضوری دانشجویان ارشد
  • برگزاری همایش شیرخوارگان حسینی در مهدیه شهر صدرا/ تصاویر اختصاصی
  • ضرورتِ گذار از نهاد های استخراجی به نهادهای فراگیر
  • در خط مقدم تولید؛ نقش کارکنان پتروشیمی و پالایشگاه‌ها در عبور از بحران
  • .: ... 1 روز قبل گفت: درود بر شما🙏 ...
  • .: پتروشیمی ها حدود 3 روز قبل گفت: درود بر همکاران عزیز ...
  • .: ح. ح. نیکنام حدود 5 روز قبل گفت: احسنت 👌👏👏💐 ...
  • .: جواد حدود 5 روز قبل گفت: با آرزوی موفقیت برای ...
  • .: ج. ح. نیکنام حدود 6 روز قبل گفت: قلمت مانا جالب بود ...
  • .: الهه حدود 9 روز قبل گفت: خوب بود ...
  • .: سید عبدالعطَیم حسینی موردراز حدود 15 روز قبل گفت: سلام خسته نباشید جناب ...
  • .: رها حدود 19 روز قبل گفت: عکس ها عالی ...
  • .: سعید حدود 24 روز قبل گفت: امتحانات حضوری با توجه ...
  • .: جواد حدود 24 روز قبل گفت: با توجه به عدم ...