امروز: شنبه 09 آبان 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 01 دي 1400 - 08:28
در گفت‌وگو با ایسنا تشریح شد

اتحادخبر: سرپرست اداره کل بیمه سلامت استان تهران با اشاره به حذف «نسخه نویسی» الکترونیک از امروز و همچنین شاخص ۴۶ درصدی تحقق «نسخه پیچی» الکترونیک در تهران، گفت: بنابراین با توجه به وجود برخی مشکلات، پیشنهاد ما این است که درصدی از نسخ بتوانند در صورت قطعی اینترنت، قطعی برق و ... به صورت نیمه الکترونیک پیچیده شوند؛ این امر نیازمند موافقت قانون گذار است و منتظریم اگر درصدی برای این کار اعلام شود به مراکز تحت پوشش ابلاغ کنیم.

اتحادخبر: دکتر سیده مریم حسینی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: استان تهران برای رسیدن به الزام قانونی اول دی ماه که پرداخت نسخ کاغذی وجاحت قانونی نخواهد داشت، از سه سال قبل کار کرد و اکنون برای موسسات طرف قرارداد اقدامات به شکل کامل انجام شده است و حتی برای مراکز غیرطرف قرارداد و پزشکان غیرطرف قرارداد در استان تهران بیش از ۲۰ هزار دسترسی ایجاد شده است؛ یعنی دسترسی به سامانه‌های الکترونیک و پنل‌های سازمان بیمه سلامت که بتوانند نسخه نویسی الکترونیک انجام دهند.

 حذف «نسخه‌نویسی» کاغذی از امروز / اما و اگرهای «نسخه‌پیچی» الکترونیک در داروخانه‌هاعکس خبر تزیینی است.

 

توقف چاپ دفترچه‌های کاغذی از تیرماه

وی با اشاره به اینکه چاپ دفترچه‌های کاغذی از تیرماه متوقف شده است، بیان کرد: اداره کل بیمه سلامت کار خود را انجام داده است و برای تحقق بهتر امر و اجرای قانون نیاز به همکاری همه اعضای نظام سلامت داریم. سازمان بیمه سلامت وظایف خود را از نظر سامانه استحقاق سنجی و نسخه الکترونیک انجام داده است و حتی این سامانه‌ها را در اختیار سایر ذی‌نفعان، سازمان‌ها و پزشکان و موسسات طرف قرارداد گذاشته است.

پاسخگویی ۲۴ ساعته سامانه ۱۶۶۶ به سوالات پزشکان

او ادامه داد: اکنون ۴۴ نرم افزار یا سامانه نسخه نویسی مطب مورد تایید سازمان بیمه سلامت داریم که می‌توانند در فرصت باقی‌مانده از این سامانه استفاده کنند تا مردم خدمات را در مراکز پاراکلینیک و داروخانه‌ها بدون مشکل دریافت کنند. اگر پزشکی تاکنون به سامانه متصل نشده یا دسترسی خود را فراموش کرده است سامانه ۱۶۶۶ پاسخگویی ۲۴ ساعته دارد.

حسینی تصریح کرد: اکنون حدود ۱۵۰۰ پزشک طرف قرارداد در مطب داریم که همه آنها به صورت الکترونیک نسخه می‌نویسند. حدود ۴۵۰۰ پزشک به صورت غیرمستقل در درمانگاه‌های طرف قرارداد داریم و به صورت غیرمستقل حدود ۱۳ هزار پزشک در بیمارستان‌های طرف قرارداد داریم و برای همه این پزشکان دسترسی ایجاد شده و می‌توانند به راحتی نسخه الکترونیک بنویسند.

وی افزود: درخصوص بیمارستان‌های دولتی دانشگاهی، تهران جزو کلانشهرها و محل ارجاع از سایر استان‌ها است؛ لذا قرارگاهی با محوریت وزارت بهداشت و حضور دانشگاه‌های علوم پزشکی استان تشکیل شده است و در حال تلاش هستند تا در قسمت سرپایی بیمارستان‌های دولتی دانشگاهی هم این امر محقق شود. اکنون خدمات بستری و بستری موقت در این بیمارستان‌ها به صورت الکترونیک ارائه می‌شود و خدمات سرپایی هم با تشکیل قرارگاه به سرعت پیش خواهد رفت.

شاخص نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک در تهران و مشکل پزشکان غیرطرف قرارداد

او با اشاره به اینکه مشکل استان تهران پزشکان غیرطرف قرارداد هستند، اظهار کرد: تعداد این پزشکان در تهران زیاد است که حتی برای آموزش این عزیزان هم اقدام کردیم. اکنون در ۲۳ استان کشور تحقق نسخه الکترونیک در بیمه سلامت بالای ۸۰ درصد است و در ۹ استان هم حتی این شاخص بیش از ۹۰ درصد است. اکنون در استان تهران شاخص تحقق نسخه پیچی الکترونیک و نسخه نویسی الکترونیک ۶۲ درصد است ولی نسخه پیچی الکترونیک چون از استان‌های هم جوار هم مراجعه داریم ۴۶ درصد است.

سرپرست اداره کل بیمه سلامت استان تهران در پاسخ به این سوال که آیا از امروز (اول دی) مراجعین به پزشکان غیرطرف قرارداد در داروخانه‌ها با مشکل مواجه خواهند شد یاخیر؟،   ادامه داد: در هر صورت تمام داروخانه‌ها و مراکز پاراکلینیک دارند نسخه‌ پیچی را یا به صورت تمام الکترونیک و یا نیمه الکترونیک انجام می‌دهند؛ یعنی حتی اگر پزشک به صورت کاغذی هم نسخه بنویسد، نسخه پیچی به صورت نیمه الکترونیک انجام می‌شود. پیشنهاد ما این است که درصدی از نسخ بتوانند درصورت قطعی اینترنت، قطعی برق و ... به صورت نیمه الکترونیک پیچیده شوند که این امر نیازمند موافقت قانون گذار است و منتظریم اگر درصدی برای این کار اعلام شود، به مراکز خود ابلاغ کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که تا پیش از اعلام درصد مجاز نسخ پییچی نیمه الکترونیک توسط قانون گذار، ‌ تکلیف بیمه شده چیست؟، افزود: هدف ما حمایت از بیمه شدگان است و میخواهیم بیمه شدگان دچار اختلال در دریافت خدمت نشوند؛ بنابراین ما سعی می‌کنیم خدمت به بیمه شده ارائه شود تا دچار مشکل نشود.

و اما امضای دیجیتال پزشکان

او درباره مشکلات مطرح شده از سوی انجمن داروسازان و سازمان نظام پزشکی برای الزام قانونی حذف نسخ کاغذی از اول دی ماه، اظهار کرد: در قرارگاهی که برای نسخه نویسی الکترونیک مشخص شده، اعلام شده است که امضای دیجیتال پزشکان می‌بایست تا الان توسط سازمان نظام پزشکی محقق می‌شد؛ ولی به هر دلیلی که محقق نشده است استفاده از رمز عبور، رمز دومرحله‌ای و نام کاربری قابل قبول اعلام شده است. پزشکان می‌توانند از این روش استفاده کنند و ادره کل بیمه سلامت استان تهران آمادگی کامل برای پشتیبانی، آموزش، پاسخگویی به سوالات و... برای مراکز طرف قرارداد و غیرطرف قرارداد را اعلام کرده است.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • گامی علمی برای توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی؛ رونمایی از کتاب تخصصی تولید پروپیلن با تألیف مدیرعامل پتروشیمی جم
  • سلیمی: دولت در معرفی وزرای پیشنهادی نفت و اطلاعات به مجلس تسریع کند
  • انهدام یک فروند پهپاد پیشرفته MQ-۱ در تنگه هرمز
  • استقلال به دنبال تکرار عنوان قهرمانی و چند تیم در اندیشه جبران گذشته
  • کلاهبردار با رسید جعلی بانکی در دشتستان دستگیر شد
  • تخصیص اعتبار برای تکمیل سالن ورزشی علی‌آباد شهر برازجان
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری بانک سینا و پتروشیمی سروش مهستان عسلویه
  • تشییع و تدفین شهدای تازه تفحص شده دوران دفاع مقدس در استان بوشهر
  • ایران جزو پنج کشور اول دنیا در پیوند سلول‌های بنیادی چشم
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/08/07
  • بازسازی واحدهای آسیب‌دیده پتروشیمی با تأمین مالی شتاب می‌گیرد
  • پزشکیان: رسیدگی به مناطق محروم در اولویت بنیاد مستضعفان باشد
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/08/07
  • پازوکی: پروژه محاصره ایران شکست خورده است
  • محموله پرنده‌های شکاری قاچاق در استان بوشهر کشف شد
  • گامی علمی برای توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی؛ رونمایی از کتاب تخصصی تولید پروپیلن با تألیف مدیرعامل پتروشیمی جم
  • زنگ سرشماری ۱۴۰۵ در برازجان نواخته شد / آمار دقیق، زیربنای توسعه دشتستان
  • دبل پیروزی دشتستان در لیگ تیراندازی استان بوشهر؛ درخشش تیم‌های الف و ب در هفته سوم
  • ۸۱ درصد تصادفات فوتی موتورسواران در معابر شهری ناشی از سرعت غیرمجاز و تخلفات رانندگی است
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/08/02
  • استقلال چگونه فرصت رسیدن به صدر را از دست داد؛ ۷ شاخص به سود آبی‌ها
  • مرکز آموزشی پژاک منهدم شد
  • پیروزی مقتدرانه تیم‌های الف و ب هیئت تیراندازی دشتستان در هفته چهارم لیگ استان بوشهر
  • تقدیر رئیس نظام پزشکی دشتستان از پزشکان و داروسازان نمونه
  • تداوم حضور ترامپ و نتانیاهو، افول سلطه آمریکا را سرعت می‌بخشد
  • تشریح عوامل بالقوه بروز مسمومیت و راه های پیشگیری
  • درخشش آتش‌نشانان پتروشیمی پردیس در رقابت‌های منطقه پارس؛ پردیس برترین تیم در بین پتروشیمی‌ها شد
  • شیوع فیبروم‌های رحمی در زنان؛ از علائم تا درمان
  • نوشیدن چای خطر بیماری‌های عروقی را کاهش می دهد
  • جشنواره ورزشی بانوان در کنگان برگزار شد
  • .: محمد حدود 7 روز قبل گفت: از توجه ویژه مدیر ...
  • .: منطق حدود 8 روز قبل گفت: فقط جنوب استان بوشهر ...
  • .: علیرضا حسین آبادی حدود 9 روز قبل گفت: متأسفانه مرحوم کوهی برای ...
  • .: نیکنام حدود 11 روز قبل گفت: احسنت قلمت مانا و ...
  • .: مریم حدود 12 روز قبل گفت: عالی هست ...
  • .: فرهنگی بازنشسته حدود 17 روز قبل گفت: تبریک فراوان به جناب ...
  • .: محمود حدود 20 روز قبل گفت: درود بر شما.. و ...
  • .: محمد حدود 23 روز قبل گفت: جناب حیاتی تخلف چای ...
  • .: هادی جلالی ثابت حدود 26 روز قبل گفت: با سلام در ظاهر، ...
  • .: سامی حدود 1 ماه قبل گفت: احسنت براقای یوسف منافی ...