امروز: چهارشنبه 06 آبان 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 07 بهمن 1397 - 08:04

اتحادخبر؛ تقریبا بعد از جنگ جهانی دوم بود که تازه به یاد فوتبال افتادند. در بازی‌های آسیایی 1951 شرکت کردند و با قبول شکست برابر کره‌جنوبی از رسیدن به جام‌جهانی 1954 بازماندند.

اتحادخبر: تقریبا بعد از جنگ جهانی دوم بود که تازه به یاد فوتبال افتادند. در بازی‌های آسیایی 1951 شرکت کردند و با قبول شکست برابر کره‌جنوبی از رسیدن به جام‌جهانی 1954 بازماندند.

 

به واسطه حضور دتمار کرامر آلمانی و سرشناس، توانستند دو حضور موفق در المپیک‌های 1964 و 1968 داشته باشند و در مکزیک، مدال برنز را تصاحب کردند اما این موفقیت، یک جرقه محض بود. با این حال، تسلیم شدن در DNA آنها مانند اعداد گنگ در ریاضیات، تعریف نشده بود. به قول خودشان یک سامورایی، هیچ وقت تسلیم نمی‌شود.

 

دشت اول با یک هلندی

 

مسئولان فدراسیون ژاپن متوجه شدند که تا لیگ حرفه‌ای نداشته باشند و زیرساخت‌های مناسب را فراهم نکنند، خبری از موفقیت در قاره کهن و همچنین در دنیای فوتبال نخواهد بود. قانونی وضع شد تا تیم‌ها بتوانند بازیکنان خارجی را به صورت محدود جذب کنند.

 

لیگ ژاپن به حالت حرفه‌ای نزدیک شد و سروشکل گرفت. نهایتا در سال 1993 شاهد افتتاح رسمی جی‌لیگ بودیم؛ همان زمانی که لیگ برتر در انگلیس کارش را آغاز کرد. ژاپنی‌ها یک عادت خاص دارند. آنها اگر به جامی یا رقابتی وارد شوند دیگر از آن خارج نخواهند شد. در سال 1988 بود که اولین بار به جام ملت‌های آسیا رسیدند و حالا نهمین حضور پیاپی خود را در این مسابقات تجربه می‌کنند.

 

در سال 1998 برای نخستین مرتبه جهانی شدند و پس از آن حتی یک جام را هم از دست ندادند. تا قبل از سال 1992، همه سرمربیان تیم ملی ژاپن، بومی بودند اما هانس اوفت هلندی اولین نفری بود که برای جام ملت‌های 92 استخدام شد. او تیمی متفاوت را روانه مسابقات کرد و درنهایت مقام قهرمانی را هم به دست آورد تا نخستین فتح سامورایی‌ها در قاره کهن به ارمغان بیاید. اتفاقی که در سال‌های 2000، ‌2004 و 2011 با سه مربی خارجی دیگر یعنی فیلیپ تروسیه، زیکو و زاکرونی تکرار شد.

 

سامورایی لقب ژاپن نیست!

 

سامورایی آبی، لقبی است که برای تیم ملی ژاپن در نظر گرفته شده و خیلی‌ها این تیم را با این لقب می‌شناسند اما جالب است بدانید خود مردم این کشور اصلا تیم‌شان را با این لقب صدا نمی‌زنند. آنها معمولا تیم‌های ملی خود را با نام سرمربیان کنونی‌شان ادغام می‌کنند. مثلا به تیم حال حاضر خود «موریاسوژاپن» می‌گویند.

 

انقلاب زیبا پس از حذف شکوهمندانه

 

بعد از بازی با بلژیک و حذف شکوهمندانه در یک‌هشتم نهایی جام‌جهانی روسیه، انقلاب در تیم ملی ژاپن آغاز شد. تیمی که پیر شده بود و باید جوان می‌شد. 11 بازیکن، دیگر به تیم ملی دعوت نشدند. کاواشیما، هاسبه، کاگاوا، اوکازاکی و... در این جمع بودند. به اضافه هوندا که از بازی‌های ملی خداحافظی کرد. با این حال از ترکیب اصلی بازی ژاپن و بلژیک همچنان هفت نفر همراه تیم هستند و هر دو بازیکنی که دروازه تیبو کورتوآ را باز کردند جزء مهره‌های اصلی تیم موریاسو به حساب می‌آیند.

 

هنوز هفت بازیکن 30 و بالای 30 سال در لیست سامورایی‌ها به چشم می‌خورند و البته، جا برای پدیده‌های 20 ساله‌ای چون تاکهیرو تومیاسو و ریتسو دوان باز شده تا خودی نشان بدهند. تیم متفاوت ژاپن همچنان مملو از لژیونر است. 14 بازیکن که در 10کشور مختلف توپ می‌زنند از انگلیس، فرانسه و آلمان تا هلند، اتریش، امارات و... 9 بازیکن باقی‌مانده از هفت تیم داخلی گلچین شده‌اند و به جز کیتاکاگاوا در خط حمله، الباقی نقش چندانی در تیم ندارند و لژیونرها هسته اصلی تیم را تشکیل می‌دهند.

 

چرا لباس ژاپن آبی است؟

 

یک سوال بزرگ درباره ژاپن وجود دارد. چرا لباس تیم ملی فوتبال آنها آبی است؟ در حالی که در بقیه رشته‌ها ورزشکاران این کشور با لباس‌های سفید و قرمز که برگرفته از پرچم‌شان است وارد میدان می‌شوند. پاسخ این سوال به اعتقادات و خرافات موجود در این کشور بر می‌گردد. آنها در گذشته بیشتر از لباس قرمز و سفید استفاده می‌کردند اما در یک بازی مقابل سوئد در المپیک 1936 که با نتیجه3 بر 2 برنده شدند از لباس آبی و سفید بهره بردند.

 

پس از آن این کیت محبوب شد و بیشتر به کار گرفته شد اما کنزو یوکویاما، سرمربی ژاپن حدفاصل سال‌های 1988 تا 1992 دوباره لباس‌های قرمز و سفید را احیا کرد. آن تیم از رسیدن به جام‌جهانی 1990 و المپیک 1992 بازماند و پس از این ناکامی بود که هم سرمربی برکنار شد و هم لباس‌های قرمز و سفید تکه‌تکه شدند و دیگر در تیم ملی فوتبال ژاپن مورد استفاده قرار نگرفتند.

 

از هافبک ناشناخته 1992 تا سرمربی همه کاره2019

 

بعد از چند انتخاب دور از انتظار و روی کار آمدن نفراتی چون آگیره و هلیل هوذزیچ، ژاپنی‌ها تصمیم گرفتند به گزینه‌های بومی روی بیاورند. آکیرا نیشینو در جام‌جهانی خوش‌درخشید اما ترجیح داد از تیم جدا شود. بعد از او خبری از یک نام بزرگ نبود. هافبک ناشناخته جام ملت‌های 92 که خیلی از بازیکنان ژاپن در آن برهه نامش را نمی‌دانستند؛ هدایت تیم بزرگسالان را برعهده گرفت.

 

همان بازیکنی که هانس اوفت کشفش کرد و به او گفت وظیفه دارد توپ را بگیرد و آن را به روی راموس، پلی میکر تیم برساند. هاجیمه موریاسو حالا در 50 سالگی و در اوج پختگی، هدایت تیم بزرگسالان و امیدهای ژاپن را توامان در دست دارد. هم به قهرمانی در جام ملت‌ها می‌اندیشد و هم نگاهی به حضور قدرتمندانه در المپیک 2020 توکیو دارد.

 

او بعد از سه قهرمانی جی‌لیگ، دو قهرمانی در سوپرجام، سومی در جام باشگاه‌های جهان، نایب‌قهرمانی در بازی‌های آسیایی جاکارتا و حضور در یک‌هشتم جام‌جهانی به‌عنوان کمک مربی، حالا به جایی رسیده که چند رکورد بزرگ را می‌تواند بشکند.

 

سد محکم ایران، مانع رکوردزنی ژاپن

 

تیم تحت هدایت موریاسو در 10 بازی به 9 برد و یک تساوی رسیده است. آنها اگر دو بازی دیگر را ببرند به رکورد هشت پیروزی پیاپی می‌رسند و رکورددار می‌شوند. آنها اگر دو بازی دیگر بتوانند به رقبا گل بزنند به رکورد 13 بازی پیاپی همراه با گل می‌رسند و جاودانه می‌شوند. برای رسیدن به همه این رکوردها، «موریاسو ژاپن» باید ایران شکست‌ناپذیر را از پیش رو بردارد.

 

 

فرهیختگان



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • تقدیر رئیس نظام پزشکی دشتستان از پزشکان و داروسازان نمونه
  • اقدام بزرگ مدیرعامل شرکت مخازن سبز در مدارس شهرستان عسلویه؛ آموزش تخصصی آتش‌نشانی صنعتی سطح یک و دو برای ۹۰ دانش‌آموز هنرستان‌های اخند و سواحل
  • حیاتی از کارنامه اشتغال تا افق توسعه اقتصادی پارس
  • درآمد شش ماهه جم پیلن به ۱۵/۲ همت رسید؛ سود عملیاتی ۱۷۶ درصد جهش کرد
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/08/05
  • تاب‌آوری بوم‌گردی‌های بوشهر درجنگ؛ ضرورت عبور از بحران به توسعه پایدار گردشگری
  • بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تردد بین‌استانی در جاده‌های بوشهر ثبت شد
  • ترخیص شبانه‌روزی کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید در استان بوشهر
  • استاندار بوشهر در دیدار با معاون اول رئیس‌جمهور بر تخصیص اعتبارات بیشتر برای تکمیل پروژه‌های مهم استان تاکید کرد
  • انتصاب سرپرست روابط عمومی و دبیر مسئولیت‌های اجتماعی آریاساسول
  • پوردهقان: در صورت تکرار شوک ارزی استیضاح وزیر اقتصاد را پیگیری می‌کنیم
  • نرخ حواله پنج ارز در مرکز مبادله ایران اعلام شد
  • اندیشه را با جغرافیا نمی‌توان سنجید
  • فرماندار دشتی: کارکنان حوزه سلامت عرصه خدمت‌رسانی را رها نکرده اند
  • مهاجرانی: با عزت صلح را دنبال می‌کنیم؛ در دفاع از کشور کوتاه نمی‌آییم
  • در آبان پیش‌رو با احتیاط بیشتری رانندگی کنیم
  • انتصاب محمدعلی عبدالشیخی به‌عنوان مشاور و دستیار مدیرعامل بیمه تعاون کشور
  • سه کوهنورد پتروشیمی پردیس؛ روایتی از صعود تا قله‌های زندگی
  • فازهای بعدی بوشهر مال به حمایت منطقه آزاد نیاز دارد/بوشهر مال برای ۸۰۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرد
  • ‌‌«بوشهرمال» می‌تواند محور تجارت و گردشگری منطقه آزاد بوشهر شود
  • ارزیابی رایگان خسارت‌های حملات دشمن در بوشهر؛ از فرودگاه تا تأسیسات و تجهیزات
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/30
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/07/30
  • مهم‌ترین چالش پیش روی پزشک خانواده
  • ارتباط تعداد کم گام های روزانه با زوال عقل و سکته مغزی
  • زنگ سرشماری ۱۴۰۵ در برازجان نواخته شد / آمار دقیق، زیربنای توسعه دشتستان
  • نسرین شاهی و ساره جوانمردی صاحب سهمیه پارالمپیک شدند
  • ادامه روند کاهشی قیمت طلای جهانی
  • 🎥ویدیو/صادرکنندگان بوشهری از موانع پیش‌روی صادرات می‌گویند
  • نفت برنت از ۱۱۱ دلار عبور کرد
  • پیشنهادات کارگروه ویژه پرستاری اجرایی نشده است
  • دستگیری شکارچی متخلف و ضبط گونه‌های حفاظت‌شده در منطقه شکارممنوع دشتستان
  • 🎥ویدیو/مسئولیت افزایش کالابرگ به سازمان برنامه و بودجه سپرده شد
  • استاندار بوشهر: رضایتمندی مردم، شاخص اصلی ارزیابی مدیران است
  • روز جهانی دریانوردی و به یاد شهدای شناور «دلیر»
  • سروش گرمسیری‌نژاد سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک دفتر فنی استانداری بوشهر شد
  • اخلاق اداری؛ جایی که اعتماد عمومی آغاز می‌شود
  • رگِ گردن؛ برای مردم یا برای جناح؟
  • آباده باید به قطب رویدادهای جهانی منبت تبدیل شود
  • اجرای ۷۵۰برنامه هفته انتظامی در فارس؛ ازپاکسازی محلات تا پویش خرید امن
  • 🎥ویدیو/عراقچی: پاسخ ایران به هرگونه برخورد نظامی، محکم‌تر از گذشته خواهد بود
  • خاکستر یک صبح تلخ در عسلویه
  • کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به پرونده مسکن ایثارگران برازجان ورود کرد
  • خاموشی یک صدا در قلب رسانه؛ در سوگ امید غضنفر
  • گرامیداشت روز ایمنی و آتش‌نشانی در آریاساسول؛ آمادگی عملیاتی و مسئولیت همگانی
  • .: محمد حدود 5 روز قبل گفت: از توجه ویژه مدیر ...
  • .: منطق حدود 6 روز قبل گفت: فقط جنوب استان بوشهر ...
  • .: علیرضا حسین آبادی حدود 6 روز قبل گفت: متأسفانه مرحوم کوهی برای ...
  • .: نیکنام حدود 9 روز قبل گفت: احسنت قلمت مانا و ...
  • .: مریم حدود 10 روز قبل گفت: عالی هست ...
  • .: فرهنگی بازنشسته حدود 15 روز قبل گفت: تبریک فراوان به جناب ...
  • .: محمود حدود 17 روز قبل گفت: درود بر شما.. و ...
  • .: محمد حدود 21 روز قبل گفت: جناب حیاتی تخلف چای ...
  • .: هادی جلالی ثابت حدود 24 روز قبل گفت: با سلام در ظاهر، ...
  • .: سامی حدود 29 روز قبل گفت: احسنت براقای یوسف منافی ...