امروز: يکشنبه 17 آبان 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 17 آبان 1395 - 09:30

اتحاد خبر: چند سالی است که باغات لیموی شهرستان قیروکارزین آرام آرام جان می‌دهند و زنگ خطری که شبیه به ناقوس مرگ شده است.

لیمو ترش

به گزارش تسنیم، پدیده شوم خشکسالی که چند سالی است در استان فارس جا خشک کرده هر روز قربانیان بیشتری می‌گیرد و اکنون چنگ در گلوی قطب لیموی ایران انداخته و سبب شده که بسیاری از باغات و مزارع شهرستان قیروکارزین خشک شوند.

 

خشک شدن صددرصدی هزار هکتار 

شهرستان قیروکارزین با تولید سالانه 43 درصد از لیمو شیرین و 25 درصد از لیمو ترش کشور به عنوان قطب لیموی ایران شناخته می‌شود که اشکان کاظمی، فرماندار این شهرستان می‌گوید: شهرستان قیروکارزین 11 هزار هکتار سطح زیرکشت لیمو دارد که در سال‌های اخیر خشکسالی سبب خشک شدن صددرصدی  هزار هکتار از باغات این شهرستان شده است.

به گفته وی در سال گذشته بیشترین میزان خسارت خشکسالی به باغات این شهرستان تعلق گرفته و حدود 450 هزار میلیارد ریال خسارت خشکسالی به باغداران پرداخت شده است. 

مهدی شاهسونی، مدیر منابع آب شهرستان قیروکارزین رسیدن عمق چاه‌های قیروکارزین به 350 متر را زنگ خطری برای کشاورزان و باغداران این منطقه دانسته و از خشک شدن باغ‌های مرکبات افزر، هنگام، جنوب قیر، منطقه سکه روان خبر داده است.

وی که این تهدید را برای دیگر مناطق شهرستان قیروکارزین دور از انتظار نمی‌داند، گفته است در صورت ادامه بهره‌برداری‌های بیش از اندازه در شرایط خشکسالی حاکم تا 20 سال آینده دشت‌های قیروکارزین خشک می‌شود.

شاهسوندی افت تراز سطح آب‌های زیرزمینی را از چالش‌های فرا روی کشاورزی شهرستان قیروکارزین دانسته و خواستار همکاری بیشتر کشاورزان و باغداران در استفاده از آب به ویژه سفره‌های زیرزمینی شده است.

 

علم نجات‌بخش کشاورزی قیروکارزین 

با این روند علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف آب به نظر می‌رسد که تکیه دادن کشاورزی به صنعت و دانش بتواند هم مصرف آب را کاهش دهد و هم تولید و کیفیت را بالا ببرد. حجت‌الاسلام عنایت‌الله اکبری، امام جمعه شهرستان قیروکارزین استفاده از علم روز را نیاز بخش کشاورزی این شهرستان دانسته است.

به گفته وی تلاش برای بهره‌وری بیشتر از آب، بذر، کود، زمین و سایر منابع بخش کشاورزی در راستای افزایش کمیت و کیفیت محصولات و بهره‌مندی آیندگان از این بخش لازم و ضروری است.

امام جمعه قیروکارزین در خطبه‌های مختلف نماز جمعه بر صنعتی شدن کشاورزی شهرستان و معرفی بیشتر محصولاتی نظیر خرما و لیموی قیروکارزین تاکید کرده است.

حسین اسکندری، کارشناس تجاری‌سازی بنیاد نخبگان استان فارس تکیه به دانش را تنها راه نجات کشاورزی با توجه به خشکسالی می‌داند و می‌گوید:  شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند نجات‌بخش کشاورزی باشند و علاوه بر کاهش مصرف آب کمک کنند تا محصول بهتر و بیشتری تولید شود.

به گفته وی باید سرمایه‌گذاری‌ها به سمت گسترش اختراعات در بخش کشاورزی سوق داده شود ضمن اینکه اختراع باید متناسب با نیاز کشاورز و به گونه‌ای باشد که کشاورز در هر نقطه‌ای از ایران بتواند از آن استفاده کند.

اسکندری بر این باور است که اختراعات حوزه کشاورزی زمانی می‌تواند همه‌گیر شود که دولت نیز مخترعان و شرکت‌های دانش‌بنیان را حمایت کند. وی مثالی از همه گیر شدن سیستم آبیاری قطره‌ای می‌زند و می‌گوید: زمانی سیستم آبیاری قطره‌ای در بین کشاورزان مرسوم شد که دولت هم بخشی از هزینه را پرداخت کرد و هم به کشاورز نسبت به استفاده از آن اطمینان داد.

 

نیاز به صنایع مرتبط با کشاورزی 

اشکان کاظمی، فرماندار قیروکارزین نیز بر مکانیزه شدن کشاورزی تاکید دارد و می‌گوید: کشت مکانیزه ضمن اینکه هزینه‌ها را پایین می‌آورد، عملیات زارعی را آسان کرده و سبب افزایش عملکرد نیز می‌شود.

وی وجود صنایع مرتبط با کشاورزی را عامل دیگری برای توسعه کشاورزی شهرستان قیروکارزین می‌داند و می‌افزاید: در این شهرستان تنها یک واحد بسته‌بندی خرما، یک واحد فرآوری خرما و 6 واحد بسته‌بندی مرکبات فعال هستند و دیگر واحدها نیمه فعال یا غیرفعالند.

کاظمی درحالی به وجود یک واحد سردخانه در شهرستان اشاره می‌کند که از صدور 2 مجوز سردخانه دیگر نیز خبر می‌دهد. به گفته وی یک واحد سردخانه نیز در شهرک صنعتی با ظرفیت 5 هزار تن با پیشرفت فیزیکی 60 درصد در حال احداث است.

با توجه به اینکه مرکبات این شهرستان به کشورهای آسیایی و اروپایی با مرکزیت آلمان صادر می‌شود به نظر می‌رسد که رونق به صنایع مرتبط با کشاورزی و استفاده از تجربیات شرکت‌های دانش‌بنیان کشاورزی بتواند سایه شوم خشکسالی را از سر باغات لیمو بردارد یا اثر آن را کمتر کند.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • « تولید در خطِ‌مقدم ، منابع انسانی در حاشیه! »
  • بازدید رئیس کل بانک مرکزی و استاندار بوشهر از مجتمع مبین انرژی خلیج فارس
  • رئیس‌کل بانک مرکزی: بازسازی تأسیسات گازی آسیب‌دیده تأمین مالی می‌شود
  • برخورد سمند و کوئیک در محور دالکی - کنارتخته؛ ۴ نفر مصدوم شدند
  • ۱۶ مورد تجاوز غیرمجاز به بستر و حریم رودخانه‌های برازجان رفع تصرف شد
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/08/16
  • بازدید رئیس کل بانک مرکزی و استاندار بوشهر از پتروشیمی دماوند
  • پیگیری مشکلات حوزه راه بخش سعدآباد در دیدار بخشدار با مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان بوشهر
  • اقدام عملی بانک شهر برای حمایت از بازسازی و توسعه پتروشیمی جم
  • کاروان خدمت جوانان به ۱۰ روستای کم‌برخوردار استان بوشهر می‌رود
  • لزوم ارتقای کیفیت فرآورده‌های معدنی و مصالح ساختمانی در بوشهر
  • گام تحولی ورزش دانشگاهی بوشهر؛ فعال‌سازی هیئت‌ها در قطب‌های صنعتی جم و کنگان
  • بوشهری‌ها چشم‌انتظار بیمارستان مادر و کودک؛ ضرورت تسریع در تکمیل پروژه
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/08/16
  • رئیس کل بانک مرکزی وارد استان بوشهر شد
  • 🎥ویدیو/حضور گسترده مردم بوشهر در راهپیمایی ۱۳ آبان
  • راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان در برازجان برگزار شد
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/08/11
  • « تولید در خطِ‌مقدم ، منابع انسانی در حاشیه! »
  • قطع ۱۲ ساعته گاز در شهرستان عسلویه از ظهر سه‌شنبه
  • از میگو تا برق خورشیدی؛ ۹۶۰ هکتار اراضی شیلاتی و ۸۵۰ هکتار اراضی نیروگاهی در بوشهر واگذار شد
  • استاندار بوشهر خطاب به فرمانداران: اختلاف‌نظرها را کنار بگذارید؛ مدیران پای کار مردم باشند
  • خانواده‌ها اجازه ندهند موتورسیکلت، به بهای از دست رفتن جان فرزندانشان تمام شود
  • از سفرهای نمایشی تا خسارت‌های ماندگارِ احمدی‌نژاد
  • مسی گل زد و پاس گل داد، اینتر میامی پیروز شد
  • صعود قیمت طلا و نقره در بازارهای جهانی؛ بازگشت اونس طلا به ۳۹۰۰ دلار
  • تراکتور در مسقط به دنبال فرار از بحران آسیایی؛ نفتچی آزمون بازگشت؟
  • جلسه رصد و پایش هفتگی پروژه بزرگراه کنارتخته دالکی با حضور استاندار بوشهر و معاون وزیر راه و شهرسازی برگزار شد
  • واگذاری اراضی ملی در دیلم؛ سرمایه‌گذاری ۲۰۰ میلیارد تومانی و ایجاد اشتغال
  • دادگستری بوشهر: ۴۴۰ میلیون دلار مطالبات پتروشیمی جم وصول شد
  • پیشنهادات کارگروه ویژه پرستاری اجرایی نشده است
  • 🎥ویدیو/مسئولیت افزایش کالابرگ به سازمان برنامه و بودجه سپرده شد
  • سروش گرمسیری‌نژاد سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک دفتر فنی استانداری بوشهر شد
  • کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به پرونده مسکن ایثارگران برازجان ورود کرد
  • خاموشی یک صدا در قلب رسانه؛ در سوگ امید غضنفر
  • رئیس پلیس راهور استان بوشهر معارفه شد
  • تلف شدن خرس ماده بر اثر تصادف در بزرگراه شیراز-اصفهان
  • سرمایه‌گذاری گردشگری راهی برای حفظ فرهنگ شیراز است
  • وقتی قرار است آموزش سبک زندگی، فشار تازه‌ای بر دوش خانواده‌ها بگذارد!
  • شرایط جدید انتخاب مسئول ایمنی در کارگاه‌های فارس اعلام شد
  • ۱۳ نفر طی دو تصادف رانندگی در شیراز مصدوم شدند
  • گامی علمی برای توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی؛ رونمایی از کتاب تخصصی تولید پروپیلن با تألیف مدیرعامل پتروشیمی جم
  • انتصاب محمدعلی عبدالشیخی به‌عنوان مشاور و دستیار مدیرعامل بیمه تعاون کشور
  • نفی اعتماد نه نفی مذاکره!
  • رازهای قرآنی شعر حافظ؛ از عشق الهی تا حقیقت‌جویی
  • .: جاوید حدود 6 ساعت قبل گفت: کاملا واقعیت دارد. این ...
  • .: زهره عرب حدود 6 ساعت قبل گفت: متأسفانه سرمایه‌ی انسانی آخرین ...
  • .: مسعود حدود 6 ساعت قبل گفت: وقتی مسولین متوجه ندانم ...
  • .: کریم حدود 6 ساعت قبل گفت: با درود و احترام ...
  • .: هادی حدود 7 ساعت قبل گفت: درود و سپاس از ...
  • .: نیما پور علی 1 روز قبل گفت: عالی ...
  • .: تانی حدود 4 روز قبل گفت: استاد عزیز💙💙💙💙 ...
  • .: یسنا پوزش حدود 8 روز قبل گفت: خیلی خوب ...
  • .: محمد حدود 16 روز قبل گفت: از توجه ویژه مدیر ...
  • .: منطق حدود 17 روز قبل گفت: فقط جنوب استان بوشهر ...