- درمان با ایمپلنت گران شده است
- گیاهی که اختلال رشد کودک و اوتیسم را کاهش میدهد
- چرا دچار کم خونی میشویم؟
- برخورد با گرانفروشی دارو و عدم ارایه فاکتور
- مردان ایرانی سراغ پزشک نمیروند
- مایع گرانبها برای تقویت ایمنی نوزاد
- «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران
- جهان در حال حرکت به سمت یک نظام سلامت نابرابر است
- اتحاد و وحدت کشور را از بحرانهای متعدد با سربلندی عبور داده است
- آلودگیهای صنعتی تهدید بزرگ سلامت مردم در جنوب استان بوشهر
اتحادخبر: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اتلاف ٣٣ درصد مواد غذایی در فرایند کشت داشت و برداشت، بر مدیریت این روند به منظور کاهش میزان ضایعات مواد غذایی تاکید کرد.
اتحادخبر: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اتلاف ٣٣ درصد مواد غذایی در فرایند کشت داشت و برداشت، بر مدیریت این روند به منظور کاهش میزان ضایعات مواد غذایی تاکید کرد.

به گزارش مهر به نقل از وبدا، احمد اسماعیل زاده مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در حاشیه همایش مدیریت اتلاف غذایی (از مزرعه تا سفره) که در دانشکده پزشکی مشهد برگزار شد، هدف این همایش را بررسی راهکارهای لازم برای کاهش اتلاف غذا دانست و اظهار داشت: متأسفانه در کشور ما اتلاف مواد غذایی مانند سایر نقاط جهان رقم بالایی است و حدود ۳۳ درصد از مواد غذایی مصرفی در فرایند کشت داشت و برداشت به ضایعات تبدیل میشود و هیچ ارگانی هم در کشور متولی خاص این موضوع نیست.
وی با بیان اینکه ۳۴ درصد از کل کالری موجود در غذاها به عنوان دورریز از چرخه غذایی خارج میشود افزود: این موضوع در حالی در سطح جهان و از جمله کشور ما در حال رخ دادن است که بحث سو تغذیه و امنیت غذایی بسیار مهم و قابل تأمل است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: هدف این همایش هم آن است که راهکارهای عملی برای کاهش اتلاف غذایی در کشور اندیشیده شود که بر اساس آن بتوانیم یک راهکار عملی و نقشه راه در جهت کاهش ضایعات مواد غذایی تهیه کنیم.
اسماعیل زاده همچنین گفت: متأسفانه در برخی اقلام غذایی همچون میوه و سبزیجات در حال حاضر تا ۴۲ درصد ضایعات و پسماند داریم که در مورد غلات نیز این آمار قابل توجه است.
وی با اشاره به وجود راهکارهایی برای کاهش اتلاف مواد غذایی در جهان، خاطرنشان کرد: در کشور ما نیز این راهکارها نیازمند هماهنگی بین بخشی است و تنها یک دستگاه متولی آن نخواهد بود، به عبارت بهتر در تمام مراحل کشت و برداشت باید مدیریت مواد غذایی وجود داشته باشد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: با توجه به اینکه در کشور ما میزان هدر رفت مواد غذایی در مرحله پیش از مصرف بالاتر از مرحله مصرف مواد غذایی است، باید تمهیداتی جهت فرایند نقل و انتقال مواد غذایی و ارتقای تکنولوژیهای موجود در این فرایند اتخاذ شود تا میزان اتلاف مواد غذایی کاهش یابد.
وی نقش وزارت بهداشت را در بحث آموزش درست مصرف مواد غذایی و فرهنگ سازی روندهای صحیح در این زمینه مهم دانست و گفت: در حال حاضر ما به این سمت حرکت کردهایم و در همین راستا طرحی مرتبط در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به صورت آزمایشی در حال اجرا میباشد که نتیجه آن در سال آینده و در صورت مثبت بودن نتایج به کل کشور تعمیم داده خواهد شد.
اسماعیل زاده در پایان یادآور شد: در دانشگاههای علوم پزشکی کرمان و مشهد نیز قصد داریم طرحی را اجرا کنیم که در حوزههای مختلف ضایعات اتلاف مواد غذایی کارهایی انجام شود و در صورت قابلیت اجرایی شدن با هماهنگی دستگاهها بتوانیم آن را در کل کشور اجرایی کنیم.
تازه ترین خبرها
- درمان با ایمپلنت گران شده است
- گیاهی که اختلال رشد کودک و اوتیسم را کاهش میدهد
- چرا دچار کم خونی میشویم؟
- برخورد با گرانفروشی دارو و عدم ارایه فاکتور
- مردان ایرانی سراغ پزشک نمیروند
- مایع گرانبها برای تقویت ایمنی نوزاد
- «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران
- جهان در حال حرکت به سمت یک نظام سلامت نابرابر است
- اتحاد و وحدت کشور را از بحرانهای متعدد با سربلندی عبور داده است
- آلودگیهای صنعتی تهدید بزرگ سلامت مردم در جنوب استان بوشهر
- دیوار بلند بیاعتمادی به آمریکا از کودتای ۲۸ مرداد تا خروج از برجام
- برترینهای کاراته استان بوشهر معرفی شدند
- تاکید رئیس جمهور بر حمایت صنایع از ورزش بوشهر
- ۴ نشانه مهم سکته مغزی
- نمیتوانیم برای بیماران SMA داروی خارجی بیاوریم، گران است
- مصرف زیاد این ویتامینها سبب مسمومیت میشود
- یک درمان سریع برای فشار خون بالا/ فقط ۲۰ دقیقه زمان میبرد
- تقویت سیستم ایمنی بدن با این داروی گیاهی
- این گیاه دارویی سبب کاهش کلسترول میشود
- این داروی گیاهی نشاط آور است
- حفظ آرامش اعصاب با مصرف این ماده غذایی
- سه ویژگی کلیدی افراد باهوش هیجانی بالا
- در عصارههای آماده، چه میزان از ترکیبات گوشتی به کار رفته؟/ عامل لذیذ بودن عصارهها چیست؟
- ایران - ازبکستان؛ نبرد صدرنشینی جوانانی که صعود کردهاند
- بازیکن تاثیرگذار تراکتور امروز MRI می دهد
- استحصال و خالصسازی هلیوم را گام راهبردی برای کشور میدانیم
- تصویب کلیات طرح ساماندهی تعداد نمایندگان مجلس
- افتتاح طرح پایلوت استحصال و خالصسازی هلیوم از گاز طبیعی
- عملکرد منابع و مصارف عمومی دولت، منتهی به ابتدای بهمن ۱۴۰۳
- گودرزی: امروز طرح استیضاح وزیر اقتصاد اعلام وصول میشود
- طرح استیضاح وزیر اقتصاد اعلام وصول شد
- جلسه استیضاح همتی ۱۲ اسفند در مجلس برگزار میشود
- حذف روسونری از لیگ قهرمانان اروپا +نتایج
- سود ارزی استقلال با صعود با دور حذفی لیگ نخبگان چقدر است؟
- مخالفت پرسپولیس با تغییر زمان دربی ۱۰۵
- سرمربی تیمملی کبدی: هدفمان در قهرمانی آسیا محک تیم است نه نتیجه!
- جام باشگاههای جهان؛ تیم کشتی تاجیکستان وارد تهران شد
- مبینا فلاح از کاپ آسیایی تایلند کنار رفت
- سالانه ۵ میلیارد دلار در «فلرها» دود میشود
- تشکیل دبیرخانه بینالمللی معلولیت و توانبخشی فیزیکی در هلالاحمر ایران
- زاکانی: به دنبال حل چالش بیمه تاکسیرانان هستیم
- بسته جدید حمل و نقلی فردا در تهران رونمایی میشود
- تمدید ساعت کاری کارکنان قوه قضاییه تا پایان ۱۵ فروردین ماه
- ترافیک سنگین در چهار آزادراه کشور
- استعلام وضعیت ممنوعالخروجی افراد در هر لحظه از شبانه روز
- ۱۵۰۰نفر در عرصه امور تربیتی دانشآموزان استان بوشهر فعالیت میکنند
- دانشگاه خلیج فارس بوشهر در جمع ۱۸ دانشگاه برتر ایران قرار گرفت
- مدیریت آب برای منافع کشاورزان از مهمترین اهداف پروژه رودحله است
- تجهیزات درمانی جدید در بیمارستانهای استان بوشهر نصب میشود
- ساعت کاری جدید ادارات استان بوشهر ابلاغ شد