امروز: يکشنبه 17 آبان 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 19 دي 1402 - 07:45

اتحادخبر: شیرمادر تغذیه‌ای ایده‌آل برای نوزادان است؛ ماده مغذی که سلامت، تندرستی و تکامل کودک را از تولد تا پایان زندگی تضمین می‌کند و باعث ایجاد رابطه عاطفی خاص میان کودک و مادر می‌شود.

اتحادخبر: شیرمادر تغذیه‌ای ایده‌آل برای نوزادان است؛ ماده مغذی که سلامت، تندرستی و تکامل کودک را از تولد تا پایان زندگی تضمین می‌کند و باعث ایجاد رابطه عاطفی خاص میان کودک و مادر می‌شود.

۱۳ باور نادرست درباره تغذیه با شیر مادر

تغذیه با شیر مادر روشی بی‌نظیر برای تغذیه شیرخواران است. دوران شیرخواری حساس‌ترین مرحله از مراحل رشد و تکامل کودک است و در این دوران شیر مادر تامین کننده نیازهای غذایی و مواد ایمنی بخش لازم برای شیرخوار است.

به گزارش ایسنا، شیر مادر کاملا برای تامین نیازهای تغذیه‌ای و ایمونولوژیکی کودک طراحی شده و می‌تواند فواید مختلفی برای مادر و کودک داشته باشد اما در این بین ممکن است باورهای غلطی هم در این زمینه به وجود آید که لازم است اصلاح شود.

۱۳ باور غلط درباره تغذیه با شیر مادر شامل موارد زیر است:

* تغذیه با شیر مادر آسان است*

کودکان به صورت غریزی پس از تولد سینه‌های مادر را جست و جو می‌کنند. با این حال،‌ بسیاری از مادرها به حمایت عملی نیاز دارند تا نحوه قرارگیری کودک برای شیردهی را درست انجام دهند و مطمئن شوند که کودکان به صورت صحیح به سینه وصل شده‌اند.

هم مادر و هم نوزاد برای تغذیه با شیر مادر نیازمند زمان و تمرین هستند. شیردهی زمان بسیاری می‌طلبد، بنابراین مادرها چه در خانه و چه در محل کار نیازمند فضا و حمایت هستند.

*احساس درد در زمان شیردهی عادی است*

مادران بسیاری در روزهای اول پس از تولد، زمانی که در حال یادگیری شیردهی هستند، دچار مشکل می‌شوند. اما با حمایت درست از نحوه قرارگیری کودک در زمان تغذیه و با اطمینان از اینکه کودک به روش درست به سینه وصل شده است،‌ می‌توان از سوزش سینه‌ها جلوگیری کرد. اگر مادر با چالش‌های شیردهی مانند سوزش نوک سینه‌ها مواجه است،‌ یک مشاور شیردهی یا مراقبین سلامت می‌توانند به وی در فایق آمدن بر این مسئله یاری رسانند.

* قبل از شیردهی باید سینه‌ها را بشویید*

شست و شوی نوک سینه‌ها پیش از شیردهی ضروری نیست. زمانی‌ که کودکان متولد می‌شوند، از قبل با بو و صدای مادر خودشان آشنا هستند. نوک سینه‌ها ماده‌ای را ترشح می‌کنند که کودک استنشاق می‌کند و حاوی «باکتری‌های مفید» است که به ایجاد سیستم ایمنی سالم در کودکان کمک می‌کند.

* باید نوزاد را از مادر جدا کرد تا راحت استراحت کند*

پزشک‌ها،‌ پرستارها و ماماها اغلب مادران را به تماس «پوست به پوست» بلافاصله بعد از تولد که با عنوان مراقبت مادرانه کانگرویی نیز شناخته می‌شود، تشویق می‌کنند.

ارتباط مستقیم با کودک به گونه‌ای که بدن آنها پوست شما را لمس کند،‌ اقدام بسیار مهمی است که به آنها کمک می‌کند تا سینه‌ها را پیدا کرده و به آن وصل شوند. اگر می‌توانید این کار را تا یک ساعت پس از تولد و بعدها به صورت مکرر انجام دهید،‌ به برقراری فرآیند شیردهی کمک خواهید کرد.

* در زمان شیردهی باید فقط غذاهای ساده بخورید*

مادران شیرده باید مانند سایر افراد یک رژیم غذایی متعادل داشته باشند. به طور کلی،‌ نیازی به تغییر عادات غذایی نیست. کودکان از زمانی که در رحم هستند در معرض ترجیحات غذایی مادرشان قرار می‌گیرند. اگر مادری فکر می‌کند که کودکش به یکی از غذاهایی که او می‌خورد واکنش نشان می‌دهد، بهتر است با یک متخصص مشورت کند.

* ورزش بر طعم شیرمادر اثر خواهد گذاشت*

ورزش باعث تندرستی می شود و این مورد برای مادران شیرده هم صادق است. اما هیچ مدرکی دال بر این که ورزش طعم شیر را تغییر می‌دهد، وجود ندارد.

* اگر فورا شیردهی را آغاز نکنید، بعدا قادر به انجام این کار نخواهید بود*

شروع شیردهی در ساعت اول پس از تولد آسان‌تر است؛ زیرا واکنش کودک در آن زمان بسیار قوی است. آنها آماده یادگیری تغذیه با شیر مادر هستند. اگر بلافاصله پس از تولد نتوانستید کودک را به سینه وصل کنید،‌ این کار را در سریع‌ترین فرصت ممکن انجام دهید.

اگر برای قرار دادن کودک روی سینه نیاز به کمک دارید از مشاوران شیردهی یا مراقبین بهداشتی دیگر، کمک بگیرید. تماس مداوم پوست به پوست و قراردادن کودک بر روی سینه به تداوم شیردهی کمک خواهد کرد.

* اگر می‌خواهید کودک را با شیرمادر تغذیه کنید هیچگاه نباید از شیرخشک استفاده کنید*

مادرها ممکن است تصمیم بگیرند که گاهی اوقات باید همزمان با ادامه تغذیه کودک با شیر خودشان،‌ از شیر خشک نیز استفاده کنند. در این خصوص لازم است که آنها  اطلاعات صحیح درباره شیر خشک و دیگر محصولاتی که جایگزین شیر مادر می‌شوند،‌ کسب کنند.

برای تداوم تولید شیر مادر،‌ هر گاه که مقدور بود سینه خود را در اختیار کودک‌تان قرار دهید. مادرها می‌توانند با مشاورین شیردهی و با مراقبین بهداشتی مشورت کنند تا بهترین برنامه که برای تداوم تغذیه با شیر مادر مناسب است را تهیه نمایند.

* بسیاری از مادرها نمی‌توانند شیر کافی تولید کنند*

تقریبا تمام مادرها شیر کافی برای کودکان‌شان را تولید می‌کنند. تولید شیر بر اساس عواملی از جمله چگونگی سینه گرفتن کودک، دفعات شیردهی و چگونگی تخلیه شیر از سینه در هر بار شیردهی، تعیین می‌شود. مادران برای شیردهی نیاز به حمایت دارند. حمایت‌هایی مانند راهنمایی برای تداوم شیردهی توسط کارکنان مراقبت‌های بهداشتی،‌ کمک در خانه و یا حفظ تندرستی از طریق خوردن و آشامیدن مناسب.

* اگر بیمار هستید نباید به کودک شیر دهید*

مادرها زمانی که بیمار هستند معمولا بسته به نوع بیماری هنوز می‌توانند به شیردهی ادامه دهند. باید مطمئن شوید که از درمان مناسب برخوردارید،‌ استراحت کافی دارید و خوب تغذیه می‌کنید و می‌آشامید. در بسیاری موارد، آنتی‌بادی‌هایی که بدن‌تان برای درمان بیماری تولید می‌کند به کودک منتقل شده و لایه‌های دفاعی او را می‌سازند.

آنچه اهمیت دارد این است که باید به پزشکتان اطلاع دهید که در حال شیردهی هستید و همچنین دستورالعمل‌های مصرف داروهایی که بدون نسخه تهیه می‌کنید، را مطالعه کنید. ممکن است که مصرف دارو در یک زمان خاص و با مقدار معین یا استفاده از یک فرمول جایگزین، ضروری باشد. همچنین باید پزشک کودک‌تان را نیز درباره هر دارویی که مصرف می‌کنید مطلع کنید.

* کودکانی که با شیرمادر تغذیه می‌شوند خیلی به مادر وابسته هستند*

هر کودکی با دیگری متفاوت است. صرف‌نظر از نوع تغذیه، بعضی کودکان وابسته هستند و بعضی اینگونه نیستند. تغذیه با شیر مادر نه تنها بهترین نوع تغذیه برای نوزادان است؛ بلکه برای تکامل مغزی آنها نیز  اهمیت دارد. کودکانی که اینگونه تغذیه می‌شوند، مدت زیادی در آغوش قرار می‌گیرند و به همین دلیل، شیردهی ارتباط کودک با مادر را تقویت می‌کند.

* از شیر گرفتن کودکانی که بیش از یکسال با شیر مادر تغذیه شده‌اند، سخت است*

هیچ مدرکی دال بر این که اگر تغذیه با شیر مادر بیش از یک سال طول بکشد،‌ از شیر گرفتن کودک سخت می‌شود، وجود ندارد. اما تحقیقات نشان داده است که تغذیه با شیر مادر تا دو سالگی برای مادر و کودک مفید است. همه مادران و کودکان با یکدیگر تفاوت دارند و باید خودشان تعیین کنند که شیردهی تا چه زمانی ضروری است.

* اگر سرکار می‌روید باید کودک را از شیر بگیرید*

خیلی از مادرها پس از بازگشت به محل کار، شیردهی را ادامه می‌دهند. نخست،‌ دستورالعمل‌های موجود در کشور و محل کارتان را بررسی کنید. اگر حق دسترسی به زمان و محلی برای شیردهی در ساعات کاری را دارید،‌ شاید بتوانید به خانه رفته و به کودک‌تان شیر دهید،‌ یا از یکی از اعضاء خانواده یا دوستی بخواهید که کودک را نزد شما بیاورند، یا شیر خود را دوشیده و به خانه بفرستید.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اگر امکان شیردهی در ساعات کاری را ندارید،‌ سعی کنید در طول روز فرصتی یافته و شیر خود را بدوشید و سپس زمانی که در خانه هستید به صورت مستقیم به کودک‌تان شیر دهید.

اگر تصمیم گرفتید که برای برخی وعده‌ها از جایگزین‌های شیر مادر استفاده کنید، مفید خواهد بود که هر زمان در کنار کودک هستید از شیر خودتان به او بدهید تا از منافع آن بهره‌مند شود.

 



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • « تولید در خطِ‌مقدم ، منابع انسانی در حاشیه! »
  • بازدید رئیس کل بانک مرکزی و استاندار بوشهر از مجتمع مبین انرژی خلیج فارس
  • رئیس‌کل بانک مرکزی: بازسازی تأسیسات گازی آسیب‌دیده تأمین مالی می‌شود
  • برخورد سمند و کوئیک در محور دالکی - کنارتخته؛ ۴ نفر مصدوم شدند
  • ۱۶ مورد تجاوز غیرمجاز به بستر و حریم رودخانه‌های برازجان رفع تصرف شد
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/08/16
  • بازدید رئیس کل بانک مرکزی و استاندار بوشهر از پتروشیمی دماوند
  • پیگیری مشکلات حوزه راه بخش سعدآباد در دیدار بخشدار با مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان بوشهر
  • لزوم ارتقای کیفیت فرآورده‌های معدنی و مصالح ساختمانی در بوشهر
  • اقدام عملی بانک شهر برای حمایت از بازسازی و توسعه پتروشیمی جم
  • کاروان خدمت جوانان به ۱۰ روستای کم‌برخوردار استان بوشهر می‌رود
  • پایان مسابقات کونگ‌فو توآ بانوان کشور در قزوین/ معرفی برترین‌های سه رده سنی
  • گام تحولی ورزش دانشگاهی بوشهر؛ فعال‌سازی هیئت‌ها در قطب‌های صنعتی جم و کنگان
  • رئیس کل بانک مرکزی وارد استان بوشهر شد
  • بوشهری‌ها چشم‌انتظار بیمارستان مادر و کودک؛ ضرورت تسریع در تکمیل پروژه
  • 🎥ویدیو/حضور گسترده مردم بوشهر در راهپیمایی ۱۳ آبان
  • راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان در برازجان برگزار شد
  • « تولید در خطِ‌مقدم ، منابع انسانی در حاشیه! »
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/08/11
  • قطع ۱۲ ساعته گاز در شهرستان عسلویه از ظهر سه‌شنبه
  • از میگو تا برق خورشیدی؛ ۹۶۰ هکتار اراضی شیلاتی و ۸۵۰ هکتار اراضی نیروگاهی در بوشهر واگذار شد
  • از سفرهای نمایشی تا خسارت‌های ماندگارِ احمدی‌نژاد
  • استاندار بوشهر خطاب به فرمانداران: اختلاف‌نظرها را کنار بگذارید؛ مدیران پای کار مردم باشند
  • خانواده‌ها اجازه ندهند موتورسیکلت، به بهای از دست رفتن جان فرزندانشان تمام شود
  • مسی گل زد و پاس گل داد، اینتر میامی پیروز شد
  • صعود قیمت طلا و نقره در بازارهای جهانی؛ بازگشت اونس طلا به ۳۹۰۰ دلار
  • تراکتور در مسقط به دنبال فرار از بحران آسیایی؛ نفتچی آزمون بازگشت؟
  • جلسه رصد و پایش هفتگی پروژه بزرگراه کنارتخته دالکی با حضور استاندار بوشهر و معاون وزیر راه و شهرسازی برگزار شد
  • واگذاری اراضی ملی در دیلم؛ سرمایه‌گذاری ۲۰۰ میلیارد تومانی و ایجاد اشتغال
  • دادگستری بوشهر: ۴۴۰ میلیون دلار مطالبات پتروشیمی جم وصول شد
  • پیشنهادات کارگروه ویژه پرستاری اجرایی نشده است
  • 🎥ویدیو/مسئولیت افزایش کالابرگ به سازمان برنامه و بودجه سپرده شد
  • سروش گرمسیری‌نژاد سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک دفتر فنی استانداری بوشهر شد
  • کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به پرونده مسکن ایثارگران برازجان ورود کرد
  • خاموشی یک صدا در قلب رسانه؛ در سوگ امید غضنفر
  • رئیس پلیس راهور استان بوشهر معارفه شد
  • تلف شدن خرس ماده بر اثر تصادف در بزرگراه شیراز-اصفهان
  • سرمایه‌گذاری گردشگری راهی برای حفظ فرهنگ شیراز است
  • وقتی قرار است آموزش سبک زندگی، فشار تازه‌ای بر دوش خانواده‌ها بگذارد!
  • شرایط جدید انتخاب مسئول ایمنی در کارگاه‌های فارس اعلام شد
  • ۱۳ نفر طی دو تصادف رانندگی در شیراز مصدوم شدند
  • گامی علمی برای توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی؛ رونمایی از کتاب تخصصی تولید پروپیلن با تألیف مدیرعامل پتروشیمی جم
  • انتصاب محمدعلی عبدالشیخی به‌عنوان مشاور و دستیار مدیرعامل بیمه تعاون کشور
  • نفی اعتماد نه نفی مذاکره!
  • رازهای قرآنی شعر حافظ؛ از عشق الهی تا حقیقت‌جویی
  • .: جاوید حدود 8 ساعت قبل گفت: کاملا واقعیت دارد. این ...
  • .: زهره عرب حدود 8 ساعت قبل گفت: متأسفانه سرمایه‌ی انسانی آخرین ...
  • .: مسعود حدود 8 ساعت قبل گفت: وقتی مسولین متوجه ندانم ...
  • .: کریم حدود 8 ساعت قبل گفت: با درود و احترام ...
  • .: هادی حدود 9 ساعت قبل گفت: درود و سپاس از ...
  • .: نیما پور علی 1 روز قبل گفت: عالی ...
  • .: تانی حدود 4 روز قبل گفت: استاد عزیز💙💙💙💙 ...
  • .: یسنا پوزش حدود 8 روز قبل گفت: خیلی خوب ...
  • .: محمد حدود 16 روز قبل گفت: از توجه ویژه مدیر ...
  • .: منطق حدود 17 روز قبل گفت: فقط جنوب استان بوشهر ...