- هشدار قرمز هواشناسی به کشاورزان؛ بارش موجهای رگباری شدید از فردا
- بیعدالتی پتروشیمیها در حق مردم استان بوشهر پذیرفتنی نیست
- ۲۰۰۰ هکتار زمین برای شهرهای مولد کشاورزی استان بوشهر مصوب شد
- طرحهای اقتصادی در سواحل توسعه مییابد/ ایجاد شهرهای مولد کشاورزی
- صاحبان صنایع استان بوشهر برای جذب دانشجویان بورسیه اقدام کنند
- شوراها نماد مدیریت مشارکتی در کشور می باشند/ عدم توجه مسؤولان به جایگاه، نقش و کارکرد شوراها
- ۱۱۵ کیلومتر فیبر نوری در شهرهای استان بوشهر اجرا شد
- عقبماندگیهای اجرای طرح فیبر نوری در استان بوشهر جبران شود
- پوشش بین المللي برنامه های روز ملی خلیج فارس با حضور ١٩ شبکه مختلف تلویزیونی خارجی
- پیام شهردار برازجان به مناسبت گرامیداشت نهم اردیبهشت ماه؛ روز شوراها
اتحادخبر: مرغ زعفرانی یکی از طبخهای متفاوت مرغ است که به دلیل داشتن زعفران و آلو خورشتی طعم و عطر فوق العادهای دارد و میتوان آن را همراه با زرشک پلو، سبزی پلو و باقالی پلو سرو کرد.
مرغ در سفره ما و همچنین در برنامه غذایی خانواده ایرانی یکی از پروتئینهای بسیار پر مصرف است که معمولا بیشتر از گوشت قرمز از آن استفاده میشود. مرغ در انواع خورشها، پلوها، سالادها، فست فودها و خوراکها استفاده میشود؛ ولی استفاده از آن برای غذای اصلی و به صورت خورش رواج بیشتری دارد. خورش مرغ را معمولا با رب گوجه فرنگی یا رب انار و یا به صورت بیرنگ همراه با آب لیمو یا آب نارنج تهیه میکنند.
مرغ زعفرانی یکی از انواع خورشهای مرغ است که طعم فوقالعادهای دارد و به دلیل داشتن زعفران بسیار خوشبو و خوشرنگ و لعاب است. اگر به دنبال یک دستور طبخ جدید و متفاوت برای تهیه مرغ در کنار غذا هستید، با همراه باشید. در این مطلب طرز تهیه مرغ زعفرانی همراه با آلو خورشتی و عطر بینظیر کره همراه با نکات و فوت فنهای مربوط به طبخ این نوع مرغ تقدیم شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه مرغ زعفرانی
- مرغ (ران یا سینه): ۳ تکه
- پیاز درشت: ۳ عدد
- سیر: ۵ حبه
- زعفران دم کرده غلیظ: نصف فنجان
- آلو خورشتی: ۱۰ عدد
- زرشک: نصف فنجان
- کره: ۵۰ گرم
- روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
- آب نارنج: نصف لیوان
- نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه مرغ و پودر زنجبیل: به میزان لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به آلو خورشتی
آلو با داشتن خواص آنتی اکسیدانی سرشار از ویتامینهای گروه A، B، C و همچنین دارای کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن و گوگرد است. آلو خورشتی معمولا به رنگهای زرد، سیاه و قهوهای روشن و در اندازههای ریز یا درشت در بازار موجود است. آلو خورشتی تازه و مرغوب نباید بوی ترشیدگی بدهد و باید ظاهری شفاف داشته باشد. همیشه قبل از استفاده از آلو در خورش نیم ساعت قبل آن را توی یک کاسه با آب ولرم خیس کنید. این کار باعث میشود اگر آلو دارای شن ریزه یا آشغال باشد، با خیس خوردن کاملا تمیز شود. بعد از نیم ساعت آلو را توی یک صافی بریزید و روی آن آب بگیرید؛ سپس به غذا اضافه کنید.
نکات مربوط به مرغ
یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذاها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی میخواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جاهایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمتها زودتر مشخص میشود. اگر این قسمتها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغهایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغهای بستهبندی استفاده میکنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خونآبه نداشته باشد.
نکات مربوط به زعفران
همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید، کمرنگتر میشود و مجبور میشوید برای به دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد.
زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.
نکات مربوط به پیاز
اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیازها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروفترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایمتری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و میشود آن را خام خورد و یا در سالادها و دیپها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذاهای مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش میتوان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوهبر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها هم انتخاب مناسبی است. پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمیدهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمیگیرند.
طرز تهیه مرغ زعفرانی
ابتدا تکههای مرغ را خوب بشویید و کنار بگذارید. پیازها را بعد از شستن پوست کنید و به صورت خلالی درشت یا حلقهای خرد کنید. یک ماهی تابه دیواره بلند انتخاب کنید و پیازهای خرد شده را کف ماهی تابه بریزید و خوب پخش کنید؛ سپس روغن مایع را روی پیازها بریزید. حالا تکههای مرغ را روی پیازها بچینید. حبههای سیر را خرد کنید و روی تکههای مرغ بگذارید و درب ماهی تابه را ببندید. ماهی تابه را روی اجاق گاز بگارید و شعله را کم کنید. حدود نیم ساعت زمان بدهید تا پیازها آب بیاندازد.
بعد از این مدت زمان درب ماهی تابه را بردارید و زعفران دم کرده را به ماهی تابه اضافه کنید؛ سپس کمی نمک، فلفل، زردچوبه، پودر زنجبیل و ادویه مخصوص مرغ روی مرغها بپاشید و دوباره درب ماهی تابه را بگذارید و اجازه بدهید مرغ با حرارت خیلی کم حدود یک ساعت با آب پیاز بپزد. در مرحله بعد کره را توی یک ماهی تابه دیگر آب کنید و آلو را که از قبل شسته و خیس دادهاید همراه با زرشک به آن اضافه کنید و ۱ دقیقه صبر کنید تا آلو و زرشک با کره تفت بخورد؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید. حالا مخلوط آلو و کره را به مرغ اضافه کنید و بدون اینکه مرغها را تکان بدهید؛ دوباره درب ماهی تابه را ببندید و نیم ساعت دیگر زمان بدهید.
در مرحله آخر آب نارنج را به ماهی تابه اضافه کنید و باز هم تکههای مرغ را بر نگردانید. دوباره درب ماهی تابه را بگذارید و چهل دقیقه دیگر صبر کنید تا آب نارنج کاملا به خورد مرغها برود. حالا میتوانید تکههای مرغ را برگردانید و بعد از گذشت پانزده دقیقه اجاق گاز را خاموش کنید. توجه داشته باشید که این مرغ کلا کم آب است و با سس غلیظ پیاز و آلویی که همراه با مرغ پخته شده است، سرو میشود. اگر شما به خورش آبدار تمایل بیشتری دارید، میتوانید میزان آب نارنج را بیشتر کنید و یا وقتی آلو را به مرغ اضافه کردید، همراه با آن نصف لیوان آب جوش داخل ماهی تابه بریزید. این مرغ لذیذ را میتوانید همراه با زرشک پلو، سبزی پلو و یا باقالی پلو سرو کنید و لذت ببرید. نوش جان
تازه ترین خبرها
- هشدار قرمز هواشناسی به کشاورزان؛ بارش موجهای رگباری شدید از فردا
- بیعدالتی پتروشیمیها در حق مردم استان بوشهر پذیرفتنی نیست
- ۲۰۰۰ هکتار زمین برای شهرهای مولد کشاورزی استان بوشهر مصوب شد
- طرحهای اقتصادی در سواحل توسعه مییابد/ ایجاد شهرهای مولد کشاورزی
- صاحبان صنایع استان بوشهر برای جذب دانشجویان بورسیه اقدام کنند
- ۱۱۵ کیلومتر فیبر نوری در شهرهای استان بوشهر اجرا شد
- عقبماندگیهای اجرای طرح فیبر نوری در استان بوشهر جبران شود
- پوشش بین المللي برنامه های روز ملی خلیج فارس با حضور ١٩ شبکه مختلف تلویزیونی خارجی
- پیام شهردار برازجان به مناسبت گرامیداشت نهم اردیبهشت ماه؛ روز شوراها
- فال روزانه ۱۴۰۳.۰۲.۰۹
- عناوین روزنامههای ورزشی امروز1403/02/09
- عناوین روزنامههای امروز1403/02/09
- قطعی شدن صعود تیم های مدعی به دور بعد
- مطالبه فعالان اقتصادی استان بوشهر تعطیلی شنبه است
- سفر قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی کشور به عسلویه و دیدار با علما و مسئولین منطقه
- رئیس دانشگاه کراچی در حالی که لباس مخصوص این مراسم را بر تن کرده بود، مدرک دکترای افتخاری را به رئیسی داد / سال ۹۶ در روسیه بدون حضور مقامات ارشد دولتی، به روحانی مدرک دکترای افتخاری دادند
- طرحهای مقابله با تنش آبی در نقاط مختلف استان بوشهر اجرا میشود
- حفاظت از لاکپشتهای دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
- ۴ هزار و ۱۹۳ نفر از دانشجویان متاهل وام تحصیلی دریافت کردند
- شیوه صحیح استفاده از محصولات مراقبت پوستی برای تاثیرگذاری بیشتر
- علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
- هواشناسی ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ / رگبار و رعدوبرق در مرکز و شرق کشور
- گفتوگوی تلفنی وزیر خارجه پرتغال با امیرعبداللهیان درباره کشتی اسرائیلی توقیف شده
- موضع تازه وزیر دفاع آمریکا درباره عملیات ایران علیه اسرائیل
- قندهای پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آنها را حذف کنید
- ورزش باعث رشد قد میشود؟
- چرا برای کاهش وزن نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
- پرداخت یکسوم وامهای استان بوشهر توسط بانک قرضالحسنه مهر ایران
- این سوسک یک اثر هنری است (عکس)
- ام1 پروکار ؛ یکی از خاص ترین های ب ام و (عکس)
- موزخوار شلو را تا کنون دیده اید؟! (عکس)
- آلومینیوم کابوس پرسپولیس «اوسمار» / آمار خوب شاگردان حسینی
- پرسپولیس حریف گربه سیاه نشد/ حضور یک تیم از لیگ دسته اول
- کشتیگیر بوشهری به مدال برنز رسید
- پتروشیمیها حق مردم استان بوشهر را بدهند/ لزوم رعایت عدالت
- سرمایه هلدینگ خلیج فارس نباید خرج یک تعداد سلبریتی پرخرج شود
- عملیات بهسازی و نوسازی باغات استان بوشهر اجرا میشود
- روسیه: اوکراین حدود هزار نظامی دیگر را از دست داد
- بازتاب پیروزی سپاهان در جام حذفی توسط سایت پرتغالی
- بازی پرسپولیس - سپاهان جنگ واقعی است/ نکونام کار بزرگی کرده است
- تهدید به بمبگذاری در سفارت روسیه در برزیل
- کره شمالی: حقوق بشر ابزار تهاجم و رفتار خصمانه آمریکاست
- چالشهای صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمتگذاری دستوری
- کلید اولیه نوبت اول کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ سهشنبه منتشر میشود
- مقامات آمریکا شایستگی اخلاقی اظهار نظر درخصوص حقوق بشر را ندارند
- ایران قهرمان رقابتهای کشتی فرنگی جام تختی شد
- ترکیب تیم ملی فوتسال ایران مقابل ازبکستان مشخص شد
- ترکیب پرسپولیس مقابل آلومینیوم اعلام شد
- آمریکا: اسرائیل مرتکب نسل کشی در غزه نشده است!
- 🎥ویدیو/ شنبه های اتحاد خبر با سید حمید شهبازی (۶)