کد خبر: 84451 ، سرويس: استان بوشهر
تاريخ انتشار: 06 مهر 1396 - 18:24
گفتگوی اتحاد خبر با مدیرعامل سازمان آتش نشانی برازجان:
نجات جان یک انسان شیرین ترین خاطره زندگیم بود/ تنها هدف سازمان آتشنشانی خدمت به مردم است

اتحاد خبر:  هر حرفه‌ای سختی‌ها و شیرینی‌های خاص خودش را دارد. اما سختی و دردسر بعضی شغل‌ها نسبت به بقیه بیشتر است، آتش‌نشانی یكی از این شغل‌هاست. اگرچه حرفه آتش نشانی از مشاغل سخت و زیان آور است اما با مقایسه شرایط حرفه ای شغل آتش نشانی در کشورمان با دیگر کشورهای پیشرفته دنیا درمی یابیم که متاسفانه در ایران به اندازه کافی به ...

اتحاد خبر-اسماء بوستانی: هر حرفه‌ای سختی‌ها و شیرینی‌های خاص خودش را دارد. اما سختی و دردسر بعضی شغل‌ها نسبت به بقیه بیشتر است، آتش‌نشانی یكی از این شغل‌هاست. اگرچه حرفه آتش نشانی از مشاغل سخت و زیان آور است اما با مقایسه شرایط حرفه ای شغل آتش نشانی در کشورمان با دیگر کشورهای پیشرفته دنیا درمی یابیم که متاسفانه در ایران به اندازه کافی به فراهم آوردن امکانات و شرایط اقتصادی و روحی مساعد برای آتش نشانان توجه نشده است. این در حالیست که در کشورهای پیشرفته شغل آتش نشانی در زمره مشاغل با ریسک خطر بالا محسوب می شود.


در واقع آتش‌نشانان به دلیل ویژگی‌های شغلی خود همواره در معرض آسیب‌های جسمی و روحی قرار دارند. افراد در اینگونه مشاغل چون با مرگ و زندگی سر و کار دارند مسلماً استرس زیادی را متحمل می شوند. یک آتش نشان در هر مأموریتی به طور معمول در معرض چندین نوع عوارض از جمله عوارض ناشی از استرس رانندگی و ترافیک، عوارض ناشی از اثرات دود و گازهای سمی در محل های عملیات، عوارض ناشی از صدای آژیر، بلندگو و نور چراغ گردان، عوارض ناشی از ترشح هورمون های دفاعی و آمادگی بدن در برابر حوادث، اثرات ناشی از حرارت در محل حریق، عوارض ناشی از تماس یا جذب مواد شیمیایی از طریق پوست، عوارض ناشی از صدمات فیزیکی در حین انجام وظیفه، عوارض ناشی از دریافت پرتوهای یون ساز و تشعشعات رادیواکتیو قرار می گیرد.

در ادامه گفتگوی اختصاصی اتحاد خبر با بهروز ابوالفتحی مدیر عامل سازمان آتش نشانی برازجان به مناسبت روز آتش نشان را می خوانید:

مدیرعامل سازمان آتش نشانی در معرفی خود و سوابق کاری اش چنین می گوید: بهروز ابوالفتحی فرزند حسن، متولد 1355، و ساکن برازجان هستم. دارای دکترای افتخاری از بنیاد نخبگان اروپا می باشم. همچنین اولین مدیرعاملی هستم که با 7150 ساعت آموزش ضمن خدمت در کشور رکورددار می باشم.

 



این آتش نشان با برشمردن سمت های خود در سال های گذشته تا به امروز عنوان می کند: بنده از مامور آتش نشانی به مسئول امداد و نجات آتشنشانی و تربیت بدنی به مسئول واحد پیشگیری مدیر ایستگاه شماره 2 و نهایتا در سال 1392 به پست مدیرعاملی سازمان آتش نشانی رسیدم.

امکانات و خودروهای سازمان آتش نشانی برازجان قبل از سال 1384

ابوالفتحی افزود: آتشنشانی برازجان از اواخر دهه 50 در شهرداری برازجان با یک خودروی گاز روسی هندلی با یک نفر راننده و یک مامور شروع به فعالیت نمود. اولین مامور آتش نشانی به نام حسینقلی برازجانی بود که در حال حاضر بازنشسته می باشد. در آن زمان راننده آتش نشانی ثابت نبود، و به این شکل بود که روزانه یک نفر راننده از امور شهری شهرداری به خودرو آتشنشانی اختصاص می دادند که این راننده با تجهیزات و عملکرد خودرو آشنایی نداشت. به هر صورت با پیشرفت و توسعه جامعه، آتش نشانی برازجان نیز همگام با آنها روز به روز پیشرفته تر شد. امکانات و تجهیزات آتش نشانی بسیار کم و ابتدایی بود تا اینکه در دهه 60 سازمان آتش نشانی که تا اواخر سال 1387 به صورت واحد زیر نظر شهرداری فعالیت می کرد با تلاش گسترده مسئولین و حمایت استاندار محترم و تصویب وزارت کشور در اردیبهشت ماه 1388 ایستگاه دوم آتشنشانی با دو دستگاه خودرو و تعدادی نیرو را راه اندازی نمود، سایت اداری سازمان نیز در این ایستگاه مستقر می باشد.



تعداد نیروی آتشنشانی و ایستگاه های شهری

وی در توضیح تعداد نیروها و ایستگاه های شهری به اتحاد خبر گفت: با توجه به استاندارد، هر 2500 نفر نیازمند یک آتشنشان می باشند، و هر 25000 نفر جمعیت باید دارای یک دستگاه آتش نشانی باشند. با توجه به حوزه خدماتی شهرستان دشتستان و پر جمعیت بودن این شهر نیاز است که 4 ایستگاه در شهر برای پوشش دادن ایمنی و حوادث شهروندان وجود داشته باشد. در حال حاضر ایستگاه های ما فاقد خودروی نردبان هیدرولیک در بحث خدمات در ارتفاع می باشد که بایست فراهم شود. با توجه به اینکه شهر برازجان یکی از شهرهای پر حادثه خصوصا در راستای سیل و زلزله در استان و حتی در کشور می باشد، می طلبد که مسئولین فنی و شهرسازی به فکر چاره ای برای استحکام قوی در پایان کار باشند تا اگر حادثه ای از این قبیل رخ داد بتوانند پاسخگو باشند. در حال حاضر 56 نیروی عملیاتی و امدادی در این شهر فعالیت می کنند 30 نفر در ایستگاه شماره 2 و 26 نیروی دیگر در ایستگاه شماره 1 مستقر هستند. 11 نیرو هم داریم که در شرف بازنشستگی هستند.



فعالیت های مهم سازمان آتشنشانی

بهروز ابوالفتحی، مدیرعامل سازمان آتشنشانی در توضیح فعالیت های مهم سازمان اظهار داشت: سازمان آتشنشانی در صف اول خدمت رسانی به شهروندان در بحث حوادث می باشد. کنترل مواد شیمیایی خطرناک، آتش سوزی ها، انواع امداد و نجات ها از جمله: (گرفتن حیوانات موذی، تصادفات جاده ای، نجات و حریق، کوهستان، ارتفاع، آوار و...) جزء وظایف خدماتی این سازمان می باشد. سازمان آتش نشانی با توجه به این حوادث آموزش را که شاخه ای از پیشگیری و ایمنی می باشد برای شهروندان از مهدکودک، ابتدایی، متوسطه، دانشگاه، کل دستگاه های اجرایی، اصناف، مغازه ها و... در سرلوحه کار خود قرار داده است و روزانه با پرسنل منزل به منزل کار آموزش را انجام می دهند.

علت عمده آتش سوزی های شهری در 90 درصد موارد از آتش سوزی های شهر برازجان نوسانات گاز و برق می باشد. کارشناسی ها نشان داده است که عامل اصلی آتش سوزی رعایت نکردن نکات ایمنی در حین کار و عدم آگاهی شهروندان از اصول ایمنی می باشد. اکثر آتش سوزی ها در تابستان و همزمان با مسافرت خانواده ها می باشد چرا که شهروندان قبل از رفتن به مسافرت نکات ایمنی را رعایت نمی کنند و این موضوع منجر به حوادث تلخ می شود. لذا از شهروندان عزیز خواهشمندم نکات ایمنی را رعایت کنند تا بخشی از عوامل بروز این حوادث کاسته شود.

قسم های آتشنشانی

سازمان آتشنشانی دو هدف را دنبال می کند: 1- پیشگیری و ایمنی 2- اجرایی و عملیاتی
شاخه ایمنی شامل سه شاخه می باشد‌: 1- آموزش 2- هشدار دادن ایمنی در ساخت و ساز 3- تبلیغات
و شاخه عملیات و اجرایی نیز شامل دو شاخه می باشد:1- اطفاء حریق (خاموش کردن آتش) 2- امداد و نجات



صحبت با مسئولین

سازمان آتشنشانی تنها هدفش خدمت به مردم است و هیچگونه درآمدی ندارد. لذا از مسئولین محترم کشوری، استانی و شهرستانی خواستاریم تجهیزات آتشنشانی را بیشتر و بهتر کرده و نیروهای چابک، جسور فعال و با دل و جرات را در اختیار این سازمان ها قرار دهند چرا که فعالیت این سازمان ها لحظه ای است و باید به دید مثبت به آن نگاه کرد. از مردم عزیز نیز خواستارم که با شماره گیری بی مورد شماره سازمان و ایجاد مزاحمت خطوط ارتباطی ما با مردم را مشغول نسازند چرا که هر لحظه امکان دارد در مکانی آتش سوزی و هر گونه حادثه دیگری رخ داده باشد و این مزاحمت ها مانع رسیدن به موقع نیروهای ما به مکان موردنظر شدع و سبب شود که افرادی جان خود را از دست دهند.

خاطره ای شیرین از روزهای جدال با حادثه

بعد از حادثه سیل سال 1392 در برازجان، باخبر شدیم که در محله خضر بانوی جوانی در چاهی به عمق  45 متر اسیر شده و در حال غرق شدن است. این چاه به دلیل دم بخارات و نداشتن هواکش و قدیمی بودن ریزش کرده بود. با توکل بر خدا اول کلاهی جهت جلوگیری از مصدومیت فرد اسیر شده از ناحیه سر به درون چاه فرستادیم و در بعد تمام خطرات را به جان خریده و برای نجات جان یک شهروند وارد این چاه شدم و فرد محبوس شده در چاه را صحیح و سلامت بیرون آوردم و نجات جان این انسان شیرین ترین خاطره زندگیم بود.

در انتهای صحبت هایم تشکر ویژه از سه نیروی NGO فعال این سازمان، علیرضا چرومی، محمدرضا مقصودی و حسن ابراهیمی دارم که بدون هیچ گونه چشمداشتی و پا به پای ما زحمت های فراوانی را متقبل می شوند./ب

 

لينک خبر:
https://www.ettehadkhabar.ir/fa/posts/84451