امروز: جمعه 05 بهمن 1403
- درخشش ورزشکار پازارگاد در مسابقات بین المللی کارگری تایلند
- تفاهمنامه بنیاد بینالمللی غدیر و دانشگاه پیام نور استان بوشهر
- مذاکره با شیطان
- بازدید میدانی «محمد زین العابدین» معاون نظارت و راهبری فنی پتروفرهنگ از شرکت های مستقر در استان بوشهر/ تصاویر
- استاندار بوشهر خواستار پس گرفتن شکایت مدیران استان از خبرنگاران و اهالی رسانه شد
- بهبود نظام حل مسائل کشور نیازمند پاسخ کارشناسی است/ بسیاری از مشکلات با امضا و دستور یک شبه حل نمی شود
- نظام اداری کارآمد، زیربنای رشد اقتصادی است/ تامین نیرو از طریق شرکتهای پیمانکاری ظلم است
- جودوکاران شهرستان جم به مسابقات قهرمانی کشوری اعزام شدند
- میزان دوری ارونوف از میادین امروز مشخص می شود
- تاج: حیف است تیم جوانان در جام ملتها نتیجه نگیرد
آیا شما از ترس چاقی و کلسترول، شیرهای بیمزه کم چرب را به جای شیر پرچرب انتخاب میکنید؟ محققین ادعا میکنند که مصرف محصولات لبنی چرب خطر چاق شدن را کاهش میدهد.
اتحاد جنوب: مجید جویا: تا به حای چیزی در مورد "پارادوکس چربی لبنیات" شنیدهاید؟ یعنی اگر شما انواع کم چرب محصولات لبنی را انتخاب کنید نسبت به افرادی که لبنیات پرچرب را استفاده میکنند، بیشتر در معرض خطر چاقی هستید.
دو پژوهش که به تازگی انجام گرفتهاند، بر اعتبار این ایده افزودهاند. یک تحقیق سوئدی که روی 1782 مرد انجام شد و نتایج آن در Scandinavian Journal of Health Care منتشر شد، میگوید که مصرف محصولات پرچرب لبنی با خطر کمتری از افزایش چاقی مرکزی همراه است (مقصود از چاقی مرکزی افزایش وزن در ناحیه شکمی است). و تحقیق مستقل دیگری که جدیدتر از پژوهش اولی است و با بررسی 16 پژوهش مرتبط صورت گرفته و نتایج آن در European Journal of Nutrition منتشر شده نیز بر این رابطه صحه میگذارد.
نیوساینتیست نظر آقای والتر وایلت، متخصص تغذیه از دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه علوم پزشکی هاروارد را در این رابطه پرسیده که پاسخهای او را با هم میخوانیم.
چه چیزی باعث شده که شما فکر کنید که محصولات پرچرب به احتمال کمتری منجر به افزایش وزن می شوند؟
بسیاری از پژوهشها از این ایده که چربی موجود در رژیم غذایی رابطه خاصی با افزایش چربی در بدن ما داشته باشد حمایت نکردهاند، بنابراین یافتههای این دو تحقیق در مورد وزن بدن نباید خیلی هم ما را شگفت زده کنند. این ایده که همه چربیها بد هستند، به رغم وجود شواهدی که خلاف آن را ثابت میکنند، هنوز در اذهان بسیاری از مردم حک شده است. در واقع به نظر میرسد که رژیمهای کم چرب و پر از هیدروکربن، در دراز مدت منجر به افزایش بیشتر وزن میشوند.
این فکر که مواد لبنی پرچرب برای ما بد هستند از کجا نشات میگیرد؟
این مفهوم در دهه 1950/1330 و 1960/1340 پدیدار شد، زمانی که دانشمندان نشان دادند که چربیهای اشباع، سطح کلسترول خون را افزایش میدهند. از آن جایی بخش اعظم چربی شیر (چیزی در حدود 65 درصد) چربی غیر اشباع است، تصور میشد که چربی آن مضر باشد. همچنین در دهه 1950/1330 فیزیولوژیست آمریکایی به نام آنسل کیز و همکارانش نشان دادند که کشورهایی که مصرف بالایی از چربی اشباع دارند، (که بخش اعظم آن از چربی لبنیات است) موارد بیشتری از حملات قلبی را نسبت به کشورهای مدیترانهای دارند که در آنها مصرف مواد لبنی کمتر است.
چه شد که این همه سال، این فکر در اذهان مردم قوی و پابرجا ماند؟
این فکر کاملا غلط نیست؛ اما اثر کاهش وزن ناشی از کاهش مصرف چربیهای اشباع، بستگی به چیزی دارد که جایگزین آن میشود. ما خواسته یا ناخواسته، کاهش بسیار بزرگی در مصرف کالری و جایگزینی آن با چیزهای دیگر انجام دادهایم. همچنین، یافتهها در مورد ارتباط بین چربی اشباع شده و سطح کلسترول خون به دفعات تکرار و تایید شدهاند.
بنابراین مقدار مصرف مواد لبنی چرب باید به چه اندازه باشد؟
در دستور العملهای اخیر مصرف ایالات متحده، در مورد نیاز به خوردن محصولات لبنی اغراق شده که تا حدی به دلیل اغراق در مورد نیاز بدن به مصرف کلسیم است. فکر میکنم یک یا دو واحد در یک روز (معادل 250 تا 500 گرم شیر) کلسیم کافی را برای بدن تامین میکند، و با این سطح، بهتر است که آن را از شیر پرچرب تامین کنیم.
آیا شما هیچ نظریهای دارید که چرا خطر چاقی برای مصرف کنندگان مواد لبنی کم چرب بالاتر است؟
یک توضیح احتمالی میتواند این باشد که با مصرف انواع پرچرب لبنیات، احساس سیری بیشتری به فرد دست میدهد، اما شاید هم دلیل آن اثر اسیدهای چرب شیر باشد که تاثیر اضافی بر کنترل وزن در بدن دارند. همچنین متاسفانه در بسیاری از محصولات لبنی، چربی با شکر جایگزین شده که نسبت به مواد لبنی پرچرب، این مواد قطعا منجر به افزایش وزن بیشتر شوند.
در تحقیقی که ما خود انجام دادیم، دریافتیم که مصرف کلی لبنیات اساسا تاثیر خاصی در افزایش یا کاهش وزن ندارد، جز ماست پرچرب که مصرف آن منجر به افزایش کمتر وزن می شود. تصویر ذهنی ارتباط غذاهای لبنی و سلامت، پیچیده بوده و نیاز به تحقیقهای بیشتری دارد./ب1
دو پژوهش که به تازگی انجام گرفتهاند، بر اعتبار این ایده افزودهاند. یک تحقیق سوئدی که روی 1782 مرد انجام شد و نتایج آن در Scandinavian Journal of Health Care منتشر شد، میگوید که مصرف محصولات پرچرب لبنی با خطر کمتری از افزایش چاقی مرکزی همراه است (مقصود از چاقی مرکزی افزایش وزن در ناحیه شکمی است). و تحقیق مستقل دیگری که جدیدتر از پژوهش اولی است و با بررسی 16 پژوهش مرتبط صورت گرفته و نتایج آن در European Journal of Nutrition منتشر شده نیز بر این رابطه صحه میگذارد.
نیوساینتیست نظر آقای والتر وایلت، متخصص تغذیه از دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه علوم پزشکی هاروارد را در این رابطه پرسیده که پاسخهای او را با هم میخوانیم.
چه چیزی باعث شده که شما فکر کنید که محصولات پرچرب به احتمال کمتری منجر به افزایش وزن می شوند؟
بسیاری از پژوهشها از این ایده که چربی موجود در رژیم غذایی رابطه خاصی با افزایش چربی در بدن ما داشته باشد حمایت نکردهاند، بنابراین یافتههای این دو تحقیق در مورد وزن بدن نباید خیلی هم ما را شگفت زده کنند. این ایده که همه چربیها بد هستند، به رغم وجود شواهدی که خلاف آن را ثابت میکنند، هنوز در اذهان بسیاری از مردم حک شده است. در واقع به نظر میرسد که رژیمهای کم چرب و پر از هیدروکربن، در دراز مدت منجر به افزایش بیشتر وزن میشوند.
این فکر که مواد لبنی پرچرب برای ما بد هستند از کجا نشات میگیرد؟
این مفهوم در دهه 1950/1330 و 1960/1340 پدیدار شد، زمانی که دانشمندان نشان دادند که چربیهای اشباع، سطح کلسترول خون را افزایش میدهند. از آن جایی بخش اعظم چربی شیر (چیزی در حدود 65 درصد) چربی غیر اشباع است، تصور میشد که چربی آن مضر باشد. همچنین در دهه 1950/1330 فیزیولوژیست آمریکایی به نام آنسل کیز و همکارانش نشان دادند که کشورهایی که مصرف بالایی از چربی اشباع دارند، (که بخش اعظم آن از چربی لبنیات است) موارد بیشتری از حملات قلبی را نسبت به کشورهای مدیترانهای دارند که در آنها مصرف مواد لبنی کمتر است.
چه شد که این همه سال، این فکر در اذهان مردم قوی و پابرجا ماند؟
این فکر کاملا غلط نیست؛ اما اثر کاهش وزن ناشی از کاهش مصرف چربیهای اشباع، بستگی به چیزی دارد که جایگزین آن میشود. ما خواسته یا ناخواسته، کاهش بسیار بزرگی در مصرف کالری و جایگزینی آن با چیزهای دیگر انجام دادهایم. همچنین، یافتهها در مورد ارتباط بین چربی اشباع شده و سطح کلسترول خون به دفعات تکرار و تایید شدهاند.
بنابراین مقدار مصرف مواد لبنی چرب باید به چه اندازه باشد؟
در دستور العملهای اخیر مصرف ایالات متحده، در مورد نیاز به خوردن محصولات لبنی اغراق شده که تا حدی به دلیل اغراق در مورد نیاز بدن به مصرف کلسیم است. فکر میکنم یک یا دو واحد در یک روز (معادل 250 تا 500 گرم شیر) کلسیم کافی را برای بدن تامین میکند، و با این سطح، بهتر است که آن را از شیر پرچرب تامین کنیم.
آیا شما هیچ نظریهای دارید که چرا خطر چاقی برای مصرف کنندگان مواد لبنی کم چرب بالاتر است؟
یک توضیح احتمالی میتواند این باشد که با مصرف انواع پرچرب لبنیات، احساس سیری بیشتری به فرد دست میدهد، اما شاید هم دلیل آن اثر اسیدهای چرب شیر باشد که تاثیر اضافی بر کنترل وزن در بدن دارند. همچنین متاسفانه در بسیاری از محصولات لبنی، چربی با شکر جایگزین شده که نسبت به مواد لبنی پرچرب، این مواد قطعا منجر به افزایش وزن بیشتر شوند.
در تحقیقی که ما خود انجام دادیم، دریافتیم که مصرف کلی لبنیات اساسا تاثیر خاصی در افزایش یا کاهش وزن ندارد، جز ماست پرچرب که مصرف آن منجر به افزایش کمتر وزن می شود. تصویر ذهنی ارتباط غذاهای لبنی و سلامت، پیچیده بوده و نیاز به تحقیقهای بیشتری دارد./ب1
آفتاب
مرتبط:
» ۸ علامتی که نشان میدهد شما بیش از حد آب مینوشید [حدود 1 سال قبل]
» ثبت ۳۰۰۰ بیمار مبتلا به CF در وزارت بهداشت [حدود 3 روز قبل]
» دانشمندان علت جدیدی از خستگی مزمن کشف کردهاند [حدود 5 روز قبل]
» مسمومیت کودکان و نوجوانان با الکل یک سال قبل و همزمان با کرونا [بيش از 3 سال قبل]
» آبریزش غیرعادی بینی را جدی بگیرید [بيش از 7 سال قبل]
» اینفوگرافی؛ علائم هشداردهنده حمله قلبی در مردان [بيش از 6 سال قبل]
» دقایقی بعد خوردن پیتزا چه اتفاقی در بدن میافتد؟ [بيش از 2 سال قبل]
» ورود مصرف برق به کانال ۶۰ هزارمگاواتی خاموشیها در راهند [بيش از 4 سال قبل]
نظرات کاربران
تازه ترین خبرها
- تفاهمنامه بنیاد بینالمللی غدیر و دانشگاه پیام نور استان بوشهر
- استاندار بوشهر خواستار پس گرفتن شکایت مدیران استان از خبرنگاران و اهالی رسانه شد
- میزان دوری ارونوف از میادین امروز مشخص می شود
- تاج: حیف است تیم جوانان در جام ملتها نتیجه نگیرد
- یک ماه سخت در انتظار استقلال و نشان دادن راه خروج به «موسیمانه»
- عبدی: امیدوارم تیم فوتبال جوانان ایران فینالیست آسیا شود
- نبی: فدراسیون فوتبال از تیم جوانان حمایت کامل داشته است
- گنجی: امیدوارم باعث شادی دل مردم شویم
- دهقانیان: با تمام مشکلات چند اردوی خارجی برای تیم جوانان داشتیم
- برگزاری تمرین پرسپولیس با دو غایب
- عالمی: پنجره نقل و انتقالات استقلال بسته نیست
- شوک به پرسپولیس؛ بازیکن ازبک دیدار با تراکتور و الهلال را از دست داد
- پرسپولیس با دو غایب قطعی در مقابل الهلال
- گیتی پسند صدرنشین باقی ماند؛ توقف کراپ الوند
- تیمور کاپادزه سرمربی تیم ملی فوتبال ازبکستان شد
- الهامی از هدایت نساجی کناره گیری کرد
- قطع همکاری باشگاه استقلال با یک مربی رسمی شد
- نگاهی به ناکامی پرسپولیس برابر ذوبآهن؛ از تاکتیکهای ناکارآمد تا جنجالهای داوری
- واکنش کارگروه VAR به تغییر تصاویر برای بازبینی صحنه
- طارمی نیمکت نشین اینتر در بازی با اسپارتا پراگ
- نتایج و جدول لیگ قهرمانان اروپا در پایان دور هفتم
- جزئیات جدید از رسیدگی به حوادث رخ داده در ۳ بیمارستان کشور
- دست اندازی وزارت بهداشت به مطالبات داروخانهها
- لزوم هماهنگی بینبخشی برای بهبود آموزش و حمایت از مادران
- نگهداری ۳۵۸ واحد خون نادر در سازمان انتقال خون
- حضور اورژانس در حادثه آتش سوزی مخازن انبار نفت
- محل پرداخت اضافه کاری پرستاران مشخص شد
- تقدیر WHO از سازمان انتقال خون ایران
- ۹۰ درصد جراحیها در کشور به صورت کم تهاجمی انجام می شود
- درباره سرطان چشم بیشتر بدانید
- امسال ۱.۶ میلیون تن خرما در کشور تولید شد
- تاکید وزارت تعاون بر استفاده بهینه از انرژی
- بانک تجارت بهصورت رسمی عضو سازمان جهانی تجارت دیجیتال شد
- سکه ضرب ۱۴۰۴ از نیمه اسفند عرضه میشود
- هدفگذاری تجارت ۱۰ میلیارد دلاری بین ایران و جمهوری آذربایجان
- معدن و صنایع معدنی؛ پیشران رشد اقتصاد و پیشرفت کشور
- تخصیص بیش از ۸ هزار سکه ضرب ۱۴۰۳ به متقاضیان
- استفاده از تمام ظرفیتها برای کاهش خامفروشی
- تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روزهای بارانی معلوم شد
- نبض ناموزون صنعت در آذر؛ تولید کاهش یافت
- اشتغال نیروهای بومی در صنایع بزرگ استان بوشهر فراهم شود
- موتورسیکلت ۱۰ میلیاردی قاچاق در «دیلم» توقیف شد
- ۷ کیلوگرم «شیشه» در عسلویه کشف شد
- تصفیهخانه فاضلاب بیمارستان خورموج بهسازی شد
- مسیر رشد و شکوفایی در خارگ هموارتر میشود
- استاندار بوشهر خواستار راهاندازی دانشکده انرژی هستهای در دانشگاه خلیج فارس شد
- معاون محیط زیست کشور: حکمرانی باید همراهی حداکثری مردم را در حفظ طبیعت به ارمغان آورد
- ۳۰ هکتار زمین برای ساخت نیروگاه خورشیدی در بوشهر واگذار شد
- مرکز تحقیقات پزشکی هستهای بوشهر روشی نو برای درمان سرطان پروستات پایهگذاری کرد
- عملیات بارگیری جکت سکوی طرح توسعه میدان گازی بلال در بوشهر با موفقیت انجام شد