
نقاشی زیبای میترا دیلمی با موضوع "شب یلدا" نشان افتخار مسابقات جهانی هنگ کنگ با موضوع "فرهنگ کشور من" را کسب کرد.به همین بهانه گفتگوی کوتاهی با این کودک موفق دیلمی داشتیم.
اتحادجنوب: نقاشی زیبای میترا دیلمی با موضوع "شب یلدا" نشان افتخار مسابقات جهانی هنگ کنگ با موضوع "فرهنگ کشور من" را کسب کرد.به همین بهانه گفتگوی کوتاهی با این کودک موفق دیلمی داشتیم.
خانم شایانفر مادر میترا و از مربیان کانون پرورش فکری دیلم در این گفت و گو همراه ما بوده و به برخی از سوالات ما پاسخ دادند:
لطفا خودت را معرفی کن و بگو از کی نقاشی را شروع کردی؟
میترا: به نام خدا میترا دیلمی هستم هشت ساله متولد دیلم.
خانم شایانفر: میترا نقاشی را از سه سالگی شروع کرد. از همان موقع وقتی استعداد او را در این زمینه دیدم سعی کردم او را راهنمایی و به ادامه راه تشویق کنم. وقتی میترا 6 ساله بود من به عنوان مربی به کانون آمدم و از همان موقع میترا را هم در کلاس های هنری کانون ثبت نام کردم.بدلیل زمینه خوبی که میترا در نقاشی داشت از همان 6 سالگی در مسابقات کشوری و بین المللی شرکت می کرد.

هنگامی که فراخوان مسابقات نقاشی به کانون می رسد مربیان کانون موضوع آن را برای هنرجویان تشریح می کنند و از آنها می خواهند تا یک نقاشی با این موضوع بکشند. از میان نقاشی های کشیده شده آنهایی که خلاقانه تر و زیباتر باشد توسط مربیان انتخاب می شود و از کودکان خواسته می شود تا نقاشیشان را در سایز خواسته شده دوباره بکشند.در نهایت این نقاشی ها از طرف کانون جمع آوری و به مسابقات ارسال می شود.
آیا قبل از این هم در مسابقات کشوری یا جهانی مقامی داشتی؟
میترا: بله سال 90 در مسابقه یک تصویر از یک حدیث رضوی در سطح کشوری مقام آوردم ولی مقام بین المللی نداشته ام.
کی و چطوری فهمیدی تو مسابقات هنگ کنگ مقام آوردی؟
میترا: فکر کنم روز دوشنه بود. مامانم تماس گرفت و گفت تو مسابقات هنگ کنگ برنده شدم.
خانم شایانفر: روز دوشنبه من برای ماموریت اداری به شیراز رفته بودم. در شیراز یکی از همکاران با من تماس گرفت و گفت که میترا در مسابقات جهانی هنگ کنگ مقام آورده. من هم با میترا تماس گرفتم و گفتم که برنده شده است.
وقتی فهمیدی برنده شدی چه حسی داشتی؟
میترا: خیلی خوشحال شدم.
خانم شایانفر: میترا همیشه به عکس برندگان مسابقات نقاشی که پشت جلد مجلات کانون چاپ میشه نگاه میکرد و دوست داشت مثل اونا بشه. به همین دلیل وقتی گفتم برنده شده باور نمی کرد و فکر میکرد برای خوشحال کردن او این حرف را میزنم.
چرا از بین موضوعات مختلف "شب یلدا" را برای نشان دادن فرهنگ کشورمون انتخاب کردی؟
میترا: سکوت!!
خانم شایانفر: وقتی موضوعی برای نقاشی به کانون اعلام میشود مربیان موضوع را برای بچه ها توضیح میدهند. مثلا در مورد فرهنگ ایران ما هفت سین، شب یلدا و . . . را معرفی می کنیم. یا حتی در مورد رسوم محلی مثل گری گشو و . . . برای بچه ها صحبت می کنیم و از آنها میخواهیم تا هر موضوعی را که بیشتر دوست داشته و با آن خاطره دارند به تصویر بکشند.
ما هر سال شب های یلدا در خانه پدربزرگ میترا جمع می شویم به همین دلیل او خاطرات خوبی از این دور هم بودن ها دارد و همین موضوع را در نقاشی خود نشان داده است.
آیا در دیلم هم به خاطر این موفقیت از میترا تقدیر شده؟
خانم شایانفر: تقدیر که نه. ولی از طرف کانون پرورش فکری و همچنین مدرسه میترا قرار است بنر های تبریکی برای او چاپ شود.
دوست داری درآینه چه کاره بشی؟ آیا نقاشی را ادامه میدی؟
میترا: بله.دوست دارم هنرمند طراح شرکت والت دیزنی بشم.
خانم شایانفر: میترا علاوه بر استعداد و پشتکار، اعتماد به نفس خوبی در نقاشی دارد. او همیشه می گوید که میخواهم طراح شرکت والت دیزنی بشوم. بر خلاف اکثر بچه ها که اشیا و طبیعت را نقاشی می کنند، میترا به انسانها و روابط بین آنها علاقه دارد.موضوع غالب نقاشی های او خانواده است مثلا خانواده ای که به گردش می روند یا خانواده ای که برای کودک خود جشن تولد گرفته اند.
در پایان اگر صحبتی با هم سن و سالان خودن داری بگو؟
میترا: سکوت!!
خانم شایانفر: با وجود آنکه ما در شهر کوچکی زندگی می کنیم ولی بچه ها نباید فکر کنند که خیلی از شهر های بزرگ عقب هستند چرا که کانون پرورش فکری فرصت خوبی را برای پرورش استعداد های بچه ها فراهم کرده است. کافی است از فرصت های آموزشی مانند کانون پرورش فکری، که در شهر وجود دارد بخوبی استفاده کنند تا بتوانند به موفقیت های بزرگی دست یابند.
منبع:عصردیلم