کد خبر: 226200 ، سرويس: یادداشت
تاريخ انتشار: 22 مرداد 1405 - 17:01
ضرورت واکنش جامعه نخبگان بوشهر به جابجایی‌های غیرتخصصی

اتحاد خبر - یوسف توسلی : مدیریت ارشد در ابرسازمان‌های خدماتی و حمایتی کشور، به‌ویژه در دوران فشار مضاعف ناترازی‌ها، نیازمند ترکیبی از شجاعت عملیاتی و مهندسی مجدد فرآیندهاست. دکتر سالاری در طول مأموریت ۲۲ ماهه خود در سازمان تأمین اجتماعی، سکان هدایت این نهاد حیاتی را در شرایطی بر عهده داشت که کشور با همزمانیِ پیچیده‌ای از فشارهای اقتصادی و مطالبات فزاینده روبرو بود؛ دورانی که به واسطه شدت بحران‌های پیش‌ِرو، می‌توان آن را به یک «جنگ تمام‌عیار اداری و معیشتی» تشبیه کرد...

یوسف توسلی

مدیریت ارشد در ابرسازمان‌های خدماتی و حمایتی کشور، به‌ویژه در دوران فشار مضاعف ناترازی‌ها، نیازمند ترکیبی از شجاعت عملیاتی و مهندسی مجدد فرآیندهاست.
 دکتر سالاری در طول مأموریت ۲۲ ماهه خود در سازمان تأمین اجتماعی، سکان هدایت این نهاد حیاتی را در شرایطی بر عهده داشت که کشور با همزمانیِ پیچیده‌ای از فشارهای اقتصادی و مطالبات فزاینده روبرو بود؛ دورانی که به واسطه شدت بحران‌های پیش‌ِرو، می‌توان آن را به یک «جنگ تمام‌عیار اداری و معیشتی» تشبیه کرد.

نگاهی به مستندات و کارنامه ایشان در این دوره کوتاه اما پرفشار، گویای اجرای بسته‌ای از کلان‌پروژه‌های ساختاری و فناورانه است که ریل‌گذاری نوینی برای آینده تأمین اجتماعی ایجاد کرد. از جمله برجسته‌ترین اقدامات ایشان که در متن خداحافظی رسمی بر آن‌ها تأکید شده، می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:
*   مهندسی مالی و خروج از بن‌بست: طراحی و اجرای ۳۴ برنامه ذیل طرح جامع «خروج از ناترازی مالی» جهت صیانت از پایداری صندوق.
*   انقلاب دیجیتال: پیاده‌سازی طرح عظیم تحول دیجیتال، استقرار پرونده سلامت الکترونیک بیمه‌شدگان و سامانه رسا (بسیج اسناد پزشکی) که شفافیت و عدالت در خدمات را به ارمغان آورد.
*   چابک‌سازی ساختاری: اجرای اصلاحات ساختاری و عملیاتی‌سازی ۲۰ طرح تحول‌آفرین در کنار متمرکز کردن شعب یکپارچه سامانه‌ای برای کاهش بوروکراسی.

اما امروز، جابجایی و تغییر مدیری با این حجم از کارنامه عملیاتی و توفیق در مدیریت بحران، علامت سؤال‌های بزرگی را پیش روی افکار عمومی و جامعه تخصصی قرار داده است. در حالی که انتظار می‌رفت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حمایت از این اصلاحات ساختاری، مسیر ثبات را هموار کند، این تصمیم شائبه‌برانگیز، نشان از نوعی نگاه غیرتخصصی در لایه‌های عالی وزارتخانه دارد که سرمایه‌های مدیریتی کارآمد را با چالش مواجه می‌سازد.

در همین راستا، پیشنهاد می‌شود جامعه نخبگان علمی، اساتید دانشگاهی و فعالان توسعه استان بوشهر نسبت به این رویکردِ حذفی و فرصت‌سوز که شایسته‌سالاری را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد، واکنش صریح، علمی و فعالانه نشان دهند. سکوت در برابر تغییر نخبگانی که در سخت‌ترین شرایط، کارآمدی خود را به اثبات رسانده‌اند، آسیب‌های جبران‌ناپذیری به بدنه مدیریتی کشور وارد خواهد ساخت. ورود مسئولانه دانشگاهیان و صاحبان اندیشه استان به این موضوع و نقد عالمانه تصمیمات وزارتخانه، راهکاری اساسی برای صیانت از حقوق ذی‌نفعان سازمان تأمین اجتماعی و حمایت از ظرفیت‌های مدیریتی فرزندان شایسته استان خواهد بود.

لينک خبر:
https://www.ettehadkhabar.ir/fa/posts/226200