کد خبر: 223975 ، سرويس: یادداشت
تاريخ انتشار: 09 خرداد 1405 - 10:00
اختصاصی اتحادخبر؛
پیشنهاد به مجلس و دولت جهت ترویج فرهنگ مهارت آموزی و کار

اتحادخبر- بهرام نکیسا:تحقق برنامه‌های دولت و مجلس شورای اسلامی در جهت اشتغال و کاهش نرخ بیکاری، توسعه و پیشرفت و رونق تولید و افزایش بهره وری در کشور، با تمرکز بر آموزش، بویژه آموزش های فنی و حرفه‌ای و مهارتی به استناد (بند های ۲ و۳ و ۷ و ۸ اصل ۴۳) قانون اساسی و توجه به شهرکها و مناطق صنعتی روستایی و مناطق ویژه اقتصادی بوسیله قوانین و اتخاذ سیاست‌های حمایتی امکان پذیر است.

 بهرام نکیسا


تحقق برنامه‌های دولت و مجلس شورای اسلامی در جهت اشتغال و کاهش نرخ بیکاری، توسعه و پیشرفت و رونق تولید و افزایش بهره وری در کشور، با تمرکز بر آموزش، بویژه آموزش های فنی و حرفه‌ای و مهارتی به استناد (بند های ۲ و۳ و ۷ و ۸ اصل ۴۳) قانون اساسی و توجه به شهرکها و مناطق صنعتی روستایی و مناطق ویژه اقتصادی بوسیله قوانین و اتخاذ سیاست‌های حمایتی امکان پذیر است.
هیچ کشوری در ۱۵۰ سال گذشته نمی توان در دنیا یافت که از مسیر غیر صنعت به توسعه رسیده باشد.
بر هیچ کس پوشیده نیست که یکی از عوامل مهم در صنعت، تولید و ارتقا بهره وری، نیروی کار ماهر و تکنسین است. لذا توجه به مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای و پرسنل این سازمان مهم دارای اهمیت خاصی است.
بر اساس اطلاعات و تجربیات و نظر کارشناسان مجرب آموزش های فنی و حرفه‌ای، با توجه به اینکه عموماً جوانان و افراد بیکار هیچگونه درآمدی نداشته و افراد محترم گروه اصلی هدف مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای در سطح کشور می باشند، اختصاص کمک هزینه آموزشی به کارآموزان مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای فاقد درآمد در جهت ترویج فرهنگ مهارت آموزی و کار پیشنهاد می گردد.
مضافاً پیشنهاد می شود از صنایع بزرگ و مادر کشور در جهت تأمین هزینه‌های مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای در راستای مسئولیت اجتماعی صنایع مذکور و اهداف دولت بمنظور کاهش نرخ بیکاری و ترویج مهارت آموزی استفاده گردد. 
سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، شرکت‌های، شهرکها و مناطق صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی و صنایع مادر کشور مکمل یکدیگر هستند.
نگارنده معتقد است که بدلیل حجم بالا و گستردگی مأموریت های دشوار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مخصوصاً پس از ادغام دو وزارتخانه و یک سازمان همچون تأمین اجتماعی با شرکت‌های متعدد وابسته به آن در شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا)، در چنین حجم کاری و با ماموریت های متنوع و وظایف سنگین وزارتخانه مذکور، اگر سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای بدلیل اهمیت و جایگاه آن در حوزه صنعت و اشتغال و توسعه کشور مستقیماً زیر نظر رئیس‌جمهور انجام وظیفه نماید مفیدتر خواهد بود.
آنچه که غیر قابل کتمان می باشد این است که کشور برای بازسازی و پیشرفت و توسعه به نیروی کار ماهر و به روز و آچار بدست و تکنسین نیازمند است . 
سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای یک سازمان  استراتژیک و ملی است که باید کانون و مرکز حضور جوانان و تربیت و آموزش نیروی کار ماهر کشور باشد. به حاشیه بردن چنین سازمانی مغایر منافع ملی است. چرا که چه بسا منجر به افزایش بیکاری، و در درازمدت وابستگی به نیروی کار خارجی را برای کشور بدنبال خواهد داشت.
آموزش فنی و حرفه‌ای در کشور های دنیا دارای جایگاه ویژه و ظرفیت بسیار مهم و  بالایی در امر توسعه است. در صورتی که در ایران هم توجه جدی مخصوصاً از سوی مجلس شورای اسلامی و رئیس‌جمهور محترم به سازمان مذکور گردد و این سازمان از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جدا و اداره آن توسط معاون رئیس‌جمهور و تحت نظارت ایشان انجام پذیرد، تا حدودی امکان اینکه ضعف سایر مجموعه های تربیت کننده نیروی انسانی کشور در حوزه آموزش و تربیت نیروی کار ماهر و تکنسین فنی و کار آفرین برای بخش صنعت و تولید، جبران می گردد. 
سعدی علیه الرحمه می فرماید:
بپایان رسد کیسه سیم و زر
نگردد تهی کیسه پیشه ور.
 مدیر کل سابق آموزش فنی و حرفه‌ای و کار و امور اجتماعی استان بوشهر.

لينک خبر:
https://www.ettehadkhabar.ir/fa/posts/223975