- پارکینگ طبقاتی در مرکز شهر گناوه احداث می شود
- پیام شهردار برازجان به مناسبت نهم اردیبهشت ماه، روز شوراها
- استاندار بوشهر بر لزوم انتقال برخی از دفاتر ستادی و حساب های شرکت های زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس به استان تاکید کرد
- رکورد شکنی ها در قلب آروماتیک ایران ادامه دارد...
- سرپرست پژوهشگاه پلیمیر و پتروشیمی ایران منصوب شد
- پلمب و جریمه واحدهای صنفی بهکارگیرنده اتباع غیرمجاز
- نخبگان ایرانی در «استیج اینوتکس ۲۰۲۵» از بازگشت به کشور میگویند
- رشد ۳۰ درصدی صادرات داروهای ایران در سال ۱۴۰۳
- هشدار روانشناسان نسبت به انتشار تصاویر دلخراش از حادثه بندرعباس/ آمادگی نظام روانشناسی هرمزگان برای حمایت از آسیبدیدگان
- مواد غذایی فوقفرآوریشده خطر مرگ زودرس را افزایش میدهند
اتحاد خبر: دکتر مزدک گودرزیان دندانپزشک اصفهانی است که بیش از خیلی بومی ها به شهر برازجان و شهرستان دشتستان خدمت کرده است. او موسس کلینیک دندانپزشکی پارس در شهر برازجان است و در این حوزه خدمات ماندگاری را به شهروندان برازجانی و دشتستانی ارایه داد. گفتگوی امسال اتحاد جنوب با دکتر گودرزیان را دنبال فرمایید...
اتحاد خبر: دکتر مزدک گودرزیان دندانپزشک اصفهانی است که بیش از خیلی بومی ها به شهر برازجان و شهرستان دشتستان خدمت کرده است. او موسس کلینیک دندانپزشکی پارس در شهر برازجان است و با این کلینیک بسیاری از خدمات نوین دندانپزشکی را به شهر برازجان آورد و در این حوزه خدمات ماندگاری را به شهروندان برازجانی و دشتستانی ارایه داد. گفتگوی امسال اتحاد جنوب با دکتر گودرزیان را دنبال فرمایید...
درود جناب دکتر، هر ساله برنامه خاصی برای توسعه کلینیک داشتید. آیا امسال نیز برنامه خاصی دارید؟
- بله، امسال روی دیجیتالی کردن مجموعه تمرکز داریم. همچنین در صورت موافقت، قصد تهیه دستگاه سیتی اسکن فک را داریم که قبلا هم مجوز آن را دریافت کردهایم. دستگاه خریداری شده بود و متخصص نیز استخدام کرده بودیم، اما متأسفانه کمپانی تأمینکننده به تعهداتش عمل نکرد، بنابراین نتوانستیم پزشک را حفظ کنیم و در نهایت این پروژه با شکست مواجه شد.
اکنون درخواست دادهام که بخش رادیولوژی کلینیک پارس را گسترش دهیم تا علاوه بر رفع نیاز شهرستان، بتوانیم بسیاری از خدمات را با کیفیت بالاتر ارائه دهیم. این تصاویر برای بسیاری از جراحیهای پیوند استخوان، افزایش عرض استخوان و کاشت ایمپلنت و حتی در جراحی های فک و صورت ضروری هستند.
علاوه بر این، در دیجیتالی کردن پروسه تولید روکش و سرامیک نیز به این دستگاه نیاز داریم. برای تکمیل سیستم طراحی سهبعدی هم این دستگاه ضروری است، تا بتوانیم در نهایت پرینت و تولید هر آنچه بیمار نیاز دارد را انجام دهیم. قدمهای این کار را برداشتهایم و در طول سال ۱۴۰۴ عملی خواهد شد. با این کار، کلینیک ما اولین مرکزی خواهد بود که رادیولوژی اختصاصی مجهز به پانورامیک، لترال اطفال و سی تی اسکن و بخش دندانپزشکی تحت بیهوشی را در کنار یک سیستم دیجیتالی کامل برای ایمپلنت، روکشها و دندانهای متحرک را دارا خواهد بود.
یکی از اجزای کلیدی برای تحقق این هدف، دستگاه سیتی اسکن تخصصی برای گایدهای جراحی و ایمپلنتهای پیچیده است. این یک سرمایهگذاری چند میلیاردی به همراه استخدام متخصصان مورد نیاز دارد. این دستگاه تصویربرداری خاصی انجام میدهد که در سایر تکنیکهای تصویربرداری موجود نیست. در واقع، این دستگاه عرض استخوان را با دقت بالا مشخص میکند و برشها و کاتهایی را ثبت میکند که سایر دستگاهها قادر به انجام آن نیستند.
در حال حاضر، در مجموعه ما قالبگیریهای دندان بهصورت دیجیتالی انجام میشود. دیجیتالی شدن یک پروسه تولید است، اما برخی همکاران برداشت اشتباهی از آن دارند و از عباراتی مثل "بیحسی دیجیتالی" استفاده میکنند که در ادبیات درمانی جایگاهی ندارد. دیجیتالی شدن به این معنی است که بتوانیم یک دندان را اسکن کنیم، طراحی آن را در نرمافزار تخصصی Exocad انجام دهیم و سپس دستور تولید آن را به دستگاه پرینتر بدهیم تا محصول نهایی را تولید کند. یا اینکه آن را به دستگاههایی منتقل کنیم که محصولات مقاومتری ارائه میدهند مثل هیلینگ ها.
سال گذشته دیجیتالی کردن قالبگیری دندان را در برنامه داشتیم که با موفقیت انجام شد و اکنون یک سال است که از آن استفاده میکنیم. این روش سرعت کار را بسیار افزایش داده است، زیرا دیگر نیازی به فرآیندهای دستی نیست و تمام مراحل از طریق لابراتوار به صورت دیجیتالی انجام میشود شامل ارسال کارها تا فرایندهای دیجیتالی.
برنامه امسال این است که کل این فرآیند بهصورت دیجیتالی در مجموعه خودمان انجام شود و در کنار آن، سی بی سیتی (CBCT) را نیز راهاندازی کنیم.
بیماران دغدغه داشتند که پزشکان استانهای مجاور از پزشکان داخل استان بهتر هستند. آیا این مسئله همچنان پابرجاست؟
- حداقل در حوزه دشتستان و بوشهر دیگر اینگونه نیست. ما به نقطهای در حوزه درمان رسیدهایم که میتوانیم ایمپلنت بکاریم و چند روز بعد دندان را تحویل دهیم همراه با نتایج قابل پیش بینی. این کار در سطح کیفی بالایی انجام میشود و میتواند بیماران را از سراسر ایران جذب کند. البته این کار بسیار سخت است و هر کسی قادر به انجام آن نیست، زیرا هم سرمایه بالایی نیاز دارد و هم نیروی متخصص آموزشدیده، اما من امیدوارم روزی برسیم که از سراسر ایران مراجعه داشته باشیم و بتوانیم خدمات ارائه دهیم.
میزان سرمایهگذاری را میتوانید مشخص کنید؟
- نمیتوانم دقیق بگویم. دستگاههای مورد نیاز بسیار متنوع هستند، از جمله دستگاههای کدکم (CAD/CAM) و پرینترها که سرمایهگذاری چند میلیاردی لازم دارند. بهطور دقیق، این پروژه بالای ۱۰ میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد. البته من زیاد به بعد مالی آن فکر نکردهام، زیرا این فناوری سرعت و دقت کار را به حدی بالا میبرد که ارزش سرمایهگذاری را دارد و موفقیت را در پی خواهد داشت. در این صورت پروژه از لحاظ اقتصادی سودمند است.
در مورد چالشهایی که در بخش تصویربرداری داشتهاید، توضیح دهید.
- چالشهای زیادی وجود داشت. ما درخواست مجدد به دانشگاه دادیم تا یک موافقت اصولی دریافت کنیم. با اینکه این درخواست را قبلاً هم داده و تأیید گرفته بودیم، اما به دلیل مشکلاتی که توضیح دادم موفق به دریافت پروانه بهرهبرداری نشدیم، با اینکه دستگاه نیز نصب شده بود.
در مورد سی بیسیتی (CBCT)، ما نتوانستیم پروانه بهرهبرداری بگیریم و در این زمینه ضرر کردیم، چون کمپانی که قرار بود از ما حمایت کند، به تعهداتش عمل نکرد. با وجود محدودیتهای موجود، اکنون درخواست جدیدی دادهایم و دانشگاه نیز ارایه موافقت اصولی را در کمیسیون مربوطه مطرح کرده است. در صورت رعایت اصول و استخدام متخصص مربوطه، موفق به دریافت موافقتنامه و نهایی کردن این پروژه خواهیم شد.
داشتن یک استان با دو مرکز تصویربرداری تخصصی دهان و دندان در بوشهر چندان خوشایند نیست. شهرستانهای دشتستان، گناوه و سایر مناطق نیازمند خدمات بهتری هستند و باید به آنها توجه شود.
خودتان با توجه به مشغلههای دیگر چقدر در مرکز حضور دارید؟
- من بیشتر وقت خود را در مرکز میگذرانم. متخصصان ما با دقت در حال فعالیت هستند و با اطمینان میتوانم بگویم که بهترینها را در مجموعه داریم. در نهایت، همیشه پاسخگوی مردم هستم، هرچند که افراد عجیبوغریب همیشه وجود دارند، اما شخصاً پیگیر امور بیماران هستم تا نارضایتی ایجاد نشود. به طور کلی، عملکرد مجموعه مثبت است.
آمار تعداد کادر خود را بفرمایید.
- بیش از ۸ پزشک در مجموعه داریم و در مقایسه با سال گذشته، ۵ نفر به پرسنل ما اضافه شده است.
لیست خدمات کلینیک را بفرمایید.
- کلیه خدمات تخصصی دندانپزشکی را ارائه میدهیم؛ از جمله خدمات دندانپزشکی کودکان و بزرگسالان، ترمیم، درمان ریشه، پیوند استخوان، ایمپلنت، درمان های حوزه زیبایی و لبخند شامل کامپوزیتها و سرامیک ها و هر خدمت دیگر که در حوزه دندانپزشکی مورد نیاز باشد.
خدمات تصویربرداری و دندانپزشکی تحت بیهوشی نیز در مجموعه ما انجام میشود.
مرکز عکسبرداری و فتوگرافی داریم و امیدوارم بتوانیم لابراتوار تخصصی خودمان را نیز راهاندازی کنیم.
معمولاً لابراتوارها واحدهای مستقلی از دندانپزشکی هستند، اما اگر این واحدها در داخل یک کلینیک دندانپزشکی ایجاد شوند، دقت، سرعت و کیفیت کار بسیار بالاتر خواهد رفت.
با توجه به شرایط اقتصادی جامعه، وضعیت کلینیک پارس چگونه است؟
- در این زمینه و از بابت پرداخت هزینه های درمان در جهت رفاه مردم، ما با بانکها در تعامل هستیم. البته پرداخت وام واقعاً سخت شده است. مثلا بانک مهر برای مردم شرایط خوبی فراهم کرده بود و وام ۴ درصد پرداخت میکرد، اما در چند ماه اخیر میزان پرداختها کاهش یافته و دلیل آن مشخص نیست. البته ۵۰ درصد از مبلغ وام را در حساب خودمان بلوکه میکردند که پس از سه تا دو سال و اتمام اقساط، مابقی آزاد می شد.
بسیاری از بیماران توان پرداخت هزینههای درمان را ندارند و این موضوع آزاردهنده است. سایر بانکها نیز شرایط سختتری دارند؛ برای دریافت وام باید سپردهگذاری کنیم و سودهای سنگینی پرداخت شود.
برخی از قوانین جدید چکهای صیادی باعث شده که در برخی شرایط، به این چکها دلخوش کنیم، اما آنقدر بدقولی دیدهایم که اعتماد به این روشها هم دشوار شده است. بااینحال، در شرایط خاص، با استفاده از چکهای صیادی سعی میکنیم دغدغههای بیماران را کاهش دهیم.
چالشی هست که ذهن شما را درگیر کرده باشه؟
- چالش خاصی که دغدغه اصلیام باشد ندارم، اما نبود برخی امکانات آزار دهنده است. برای مثال، نبود یک دستگاه سیبیسیتی (CBCT) در دشتستان یک مشکل اساسی است که باید برطرف شود.
زندگی یک دندانپزشک را چگونه توصیف میکنید؟
- بسیار سخت است. دندانپزشکی یک کار یدی سنگین با نیاز به تمرکز بالاست. معمولاً در پایان شب، به دلیل فشار زیاد کاری، بسیار خسته و عصبی میشویم. شاید کسی درک نکند، اما وقتی یک دندانپزشک بیش از ۱۰ ساعت در روز کار میکند، فرسودگی شدید جسمی و روحی را تجربه میکند.
امروز با تیم شما مصاحبه داشتم و قرار بود ساعت ۱ باشد، اما بدقول شدم. حتی بعد از این همه سال، هنوز نمیتوانم به همسرم بگویم دقیقاً چه ساعتی به خانه میرسم. بچههایم در حال بزرگشدن هستند و نمیتوانم به اندازه کافی کنارشان باشم.
با این حال، خدا را شکر که شیفت شب ندارم. مردم باید قدر پزشکانشان را بدانند. کار ما بسیار حساس و خطیر است، اما کسی ارزش آن را نمیداند. شاید تنها "گناه" برخی پزشکان درآمد بالایشان باشد، اما کسی پشت پرده این درآمد را نمیبیند؛ ساعتهای کاری طاقتفرسا، استرس فراوان و فشار روانی زیادی که هر روز تجربه میکنیم.
در نهایت، ممکن است پزشکان پس از سالها کار سخت، به این نتیجه برسند که مهاجرت گزینه بهتری است. امیدوارم که چنین اتفاقی نیفتد، اما واقعیت این است که فشار کاری و شرایط اقتصادی برای پزشکان نیز دشوار است.
من شخصاً دغدغههای زیادی دارم و تحت فشار هستم، اما دوست دارم در کشورم بمانم و بجنگم.
شرایط به گونه ای است که یک فعال اجتماعی، ورزشی و درمانی مثل من را هم سرخورده میکند. به نظر من، بسیاری از مشکلات کشور ناشی از تصمیمات و عملکرد نادرست مدیران میاندستی و پاییندستی است.
آیا رقابت در حوزه شما یک امر پیشرونده است؟
- بله، صد درصد. اما متأسفانه برخی افراد رقابت را به سمت مسیرهای نادرست میبرند. اگر رقابت سالم باشد، به پیشرفت منجر میشود.
در دشتستان، همکاران ما عملکرد خوبی دارند.
اینکه میگویند پزشکانی که در کلینیکها جذب میشوند تخصص لازم را ندارند و صرفاً برای آموزش میروند، صحیح است؟
کسی که نظام پزشکی دارد و کسی که از دانشگاه فارغالتحصیل شده و با توجه به تجربه خودم از سیستم آموزشی، پزشکانی که فارغالتحصیل میشوند کار را یاد گرفتهاند اما باید تجربه کسب کنند و قطعا من به پزشکان جوان اهمیت میدهم به شرطی که اگر ایراد داشتند بپذیرند و اگر نقد شدند بپذیرند.
هیچ پزشکی را نداریم که بگوید من خطا یا اشتباه نکردهام و اگر بگوید نکردم، نعوذبالله میشدند خدا، نمیتوانیم بگوییم این درست است.
بر جوان ترها من خودم نظارت دارم. ما پزشکان خوبی داریم و آرامآرام پیشرفت خواهند کرد. البته با کمک پزشکان با تجربه. پزشکان با تجربه در این زمینه باید همراه پزشکان جوان باشند تا به سرعت رشد کنند.
اگر پزشکی نه میتواند و نه میخواهد یاد بگیرد، جایی در مرکز ما ندارد.
صحبت پایانی؟
- درخواستی که از مسئولان هم دارم، این است که از ما حمایت کنند. علیرغم چالشهای موجود، خوشبختانه مدیران دانشگاه عملکرد خوبی داشتهاند.
- از مجموعه دستیاران و پرسنل کلینیک که در کار ارئه درمان به بنده، مجموعه و سایر همکاران کمک شایانی را انجام می دهند تشکر دارم و آرزوی بهترین اتفاقات را در سال پیش رو برای آنها دارم.
تازه ترین خبرها
- پارکینگ طبقاتی در مرکز شهر گناوه احداث می شود
- پیام شهردار برازجان به مناسبت نهم اردیبهشت ماه، روز شوراها
- پلمب و جریمه واحدهای صنفی بهکارگیرنده اتباع غیرمجاز
- نخبگان ایرانی در «استیج اینوتکس ۲۰۲۵» از بازگشت به کشور میگویند
- رشد ۳۰ درصدی صادرات داروهای ایران در سال ۱۴۰۳
- هشدار روانشناسان نسبت به انتشار تصاویر دلخراش از حادثه بندرعباس/ آمادگی نظام روانشناسی هرمزگان برای حمایت از آسیبدیدگان
- مواد غذایی فوقفرآوریشده خطر مرگ زودرس را افزایش میدهند
- گسترش همکاریهای ایران و چین در حوزههای دارو، تجهیزات پزشکی، بهداشت و طب سنتی
- سالن ورزشی بندر رستمی تنگستان تعمیر و تجهیز می شود
- برگزاری استاژ فنی کاتا در استان بوشهر
- بازگردان مشکوک یک فرد و احتمال تغییر دبیر مجمع فدراسیون موتورسواری!
- زمان و مکان جشن قهرمانی تراکتور مشخص شد
- سلامت روان، از الزامات مهم مراقبتهای اولیه سلامت
- مخالفت اراکیها با پیشنهاد پرسپولیس/ اختلاف ۲۰ میلیارد تومانی دو تیم
- تایید رأی داوری بهنفع بانکهای «ملی» و «صادرات» ایران در لاهه
- پرداخت مقرری بیمه بیکاری و مستمری به کارگران آسیبدیده بندر شهید رجایی
- اعلام برنامه نهایی لیگ نخبگان فوتبال آسیا
- کمک نماینده ژاپن به فوتبال ایران برای عقب نیفتادن بیشتر از قطر
- سرمربی تیم فوتبال جوانان گزینه اصلی کادر فنی تیم ملی زنان ایران
- جلسه وزیر ورزش با مدیران عامل باشگاه های لیگ برتری
- تلاش استقلال برای حفظ بازیکن گابنی؛ پاداش معوقه درخواست اندونگ
- صعود بنیامین فرجی به مرحله حذفی کانتندر جوانان تایلند
- دلایل مخالفت فدراسیون دوومیدانی با حضور قهرمان المپیک در ایران
- تدبیر تراکتور برای فصل آینده؛ تمدید قرارداد گزینه استقلال و پرسپولیس
- درخشش بوکسورهای نونهال و نوجوان ایران در مسابقات قهرمانی آسیا
- مهار آتش در محدوده بندر شهید رجایی به مراحل پایانی نزدیک شده است
- ۳ تیم امدادی از اصفهان به بندرعباس اعزام شد
- ۳ بوشهری به عنوان معلم نمونه کشور انتخاب شدند
- هشدار محققان؛ترکیب سیگار و ویپ، سم مهلک تری میسازد
- حقایق عجیب درباره تعویض مفصل زانو!
- معماری مدرن زنگ خطری برای گم شدن هویت ایرانی است
- تعداد مصدومان حادثه انفجار بندر شهید رجایی به ۱۲۴۲ نفر رسید
- گزینههای هدایت تیم امید ۳ نفر شدند؛ خط قرمز روی یک سرمربی مطرح
- رئیس جمهور بلاروس حادثه بندر شهید رجایی را تسلیت گفت
- تظاهرات ضد جنگ در فرانسه برای توقف کمک به اوکراین
- نتانیاهو: ایده تشکیل کشور مستقل فلسطین احمقانه است
- ترامپ: دیدار با زلنسکی خوب پیش رفت/ امکان توافق با ایران وجود دارد
- نتانیاهو: یک توافق بد با ایران از توافق نکردن بدتر است
- کره شمالی: به روسیه نیروی نظامی اعزام کردیم
- ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد دلار هزینه نظامی جهان در سال ۲۰۲۴
- جنایت خونین آمریکا در یمن؛ بیمارستانهای «صعده» دیگر جا ندارد
- هشدار رژیم «الجولانی» خطاب به نیروهای کُرد سوریه
- پسر دایی «بشار اسد» نیروی ویژه تشکیل داد؛ «یک میلیون نفر آمادهاند»
- هشدار «الازهر» درباره افزایش اقدامات تروریستی در آمریکا و اروپا
- لزوم بهبود وضعیت آب شرب دشتستان؛ وزیر نیرو قول پیگیری داد
- افزایش ۳ درصدی تردد جادهای استان بوشهر
- راهاندازی مجدد بخشهای غیرفعال بیمارستان نداجا بوشهربه استان
- استیفای حقوق کارگران در دشتی با جدیت پیگیری شود
- نانواییهای شهرستان گناوه خودسرانه تعطیل نکنند
- مردم قدردان ایثار کادر سلامت هستند