کد خبر: 15925 ، سرويس: جامعه
تاريخ انتشار: 26 تير 1392 - 08:20
معاون شهرسازی شهرداری بندر بوشهر:
اقدام اخیر نظام مهندسی استان فنی و دقیق نیست

معاون شهرسازی شهرداری بندر بوشهر با تاکید بر اینکه نقشی در تصمیم سازمان نظام مهندسی ساختمان استان درباره آزمایش ژئوتکنیک به صورت پلاک به پلاک نداریم، تصریح کرد: این اقدام دقیق و فنی نیست و بار روانی آن منجر به گرانی تصاعدی خانه در این شهر می شود.

اتحادجنوب به نقل از خلیج فارس: معاون شهرسازی شهرداری بندر بوشهر با تاکید بر اینکه نقشی در تصمیم سازمان نظام مهندسی ساختمان استان درباره آزمایش ژئوتکنیک به صورت پلاک به پلاک نداریم، تصریح کرد: این اقدام دقیق و فنی نیست و بار روانی آن منجر به گرانی تصاعدی خانه در این شهر می شود.

سازمان نظام مهندسی ساختمان بوشهر در اقدامی تامل برانگیز که خبر می رسد مشابه آن در هیچ جای کشور صورت نمی گرفته، سازندگان ساختمان ها را به صورت پلاک به پلاک ملزم به آزمایش ژئوتکنیک (زمین شناسی) می کند که بین 8 تا 12 میلیون تومان برای هر پلاک آب می خورد. این اجبار ظرف کمتر از یک سال، از ساختمان های 5 به 3 طبقه در بوشهر رسیده و خبر می رسد از مهرماه نیز ساختمان های 2 طبقه برای دریافت مجوزهای نظام مهندسی، مجبور به صرف این هزینه خواهند شد.


این در حالی می باشد که بسیاری از آگاهان شهرسازی، این اقدام نظام مهندسی بوشهر برای آزمایش مذکور به صورت پلاک به پلاک را عجیب می دانند و گذاشتن خرج میلیونی روی دست مردم و ارجاع آنها به برخی دفاتر مهندسی خاص را دارای شبهه ارزیابی می کنند.

به عقیده آنها، باید مطابق شهرهای دیگر، چنین آزمایشی برای ساختمان های بلندمرتبه- همان چیزی که تا قبل از این در بوشهر اعمال می شد- دنبال شود، اما بجای اجبار مردم برای آزمایش پلاک به پلاک که نارضایتی عمومی در پی داشته، پهنه های از مناطق شهر تعیین و مورد آزمایش قرار گیرد تا هزینه های این تصمیم نیز بر مردم سرشکن شود.
.
پس از انتشار گزارش «خلیج فارس» در خصوص اعتراض شماری از مراجعان نظام مهندسی ساختمان و مهندسان به تصمیم اتخاذ شده، معاون شهرسازی شهرداری بوشهر نیز از اقدام نظام مهندسی بوشهر انتقاد کرد و آن را غیرفنی دانست.

شهرداری زیر بار این آزمایش نرفت
محمدابراهیم فروزانی در گفتگو با «خلیج فارس» با بیان اینکه اجبار مردم به آزمایش ژئوتکنیک ارتباطی به شهرداری ندارد و تصمیم نظام مهندسی ساختمان می باشد، بیان کرد: به عنوان یک کارشناس امر شهرسازی، روش پلاک به پلاک برای آزمایش مذکور را دقیق و فنی نمی دانم، ضمن اینکه نظام مهندسی استان قبلا از شهرداری خواسته بود مردم را در زمان دستور نقشه، ملزم به این آزمایش کنید، اما به دلیل تبعات اجتماعی چنین اقدامی که اکنون خود را نشان داده، زیر بار آن نرفتیم.

فروزانی افزود: روش پلاک به پلاک برای آزمایش ژئوتکنیک صحیح نیست و باید همان تصمیم شورای فنی استان را اعمال کرد که مقرر شد نقشه پهنه بندی شهر تهیه شود و هزینه آن توسط دولت و بخشی هم دریافت عوارض از سازندگان تامین گردد تا اقدام دقیق تری شاهد بوده و هزینه ها هم بر شهروندان سرشکن شود.

وی با بیان اینکه در خصوص پروژه های خاص با تعداد طبقات بالا حتما باید آزمایش ژئوتکنیک و تست زمین انجام شود، تصریح کرد: اما روشی که نظام مهندسی در پیش گرفته و به صورت پلاک به پلاک سازندگان 3 طبقه را هم ملزم به این آزمایش کرده، دقیق و فنی نیست.

وی تصریح کرد: بی شک هزینه ایجاد شده بر شهروندان در جریان این آزمایش، قیمت خانه در بوشهر که گرانتر از سایر نقاط کشور می باشد، به صورت تصاعدی گرانتر می کند.

فروزانی خاطرنشان کرد: مباحث ژئوتکنیک به گونه ای نیست که با آزمایش پلاک به پلاک قابل دسترسی باشد، چرا که ممکن است یک گسل در مجاور این پلاک تاثیری بر آن نداشته باشد، اما چاهی قدیمی در 200 متر آن طرفتر، روی مقاومت بنا اثر بگذارد، بنابراین باید به سراغ آزمایش مذکور به شکل بهنه بندی رفت نه پلاک به پلاک.

وی ضمن بیان اینکه نظام مهندسی ساختمان باید در این موضوع تدبیر کند، اظهار داشت: هیات 4 نفره ای شامل شهردار مرکز استان، معاون عمرانی استاندار، نماینده راه و شهرسازی و رییس نظام مهندسی استان ناظر بر عملکرد نظام مهندسی ساختمان هستند که به نظر می رسد تصمیم اخیر که تبعات اجتماعی در پی داشته، در این هیات مورد تایید قرار نگرفته یا در غیاب شهردار بررسی شده که ما از آن بی اطلاع بوده ایم./ب

لينک خبر:
https://www.ettehadkhabar.ir/fa/posts/15925