کد خبر: 98822 ، سرويس: گزارش و گفتگو
تاريخ انتشار: 09 تير 1397 - 17:29
به بهانه ی برگزاری کنکور سراسری؛
به ثمر نشستن یا بر باد رفتن یک سال تلاش در عرض چند ساعت

اتحاد خبر: طی روزهای گذشته آزمون کنکور سراسری در تمام استان ها برگزار شد و داوطلبان به رقابت با یکدیگر برای تصاحب صندلی های دانشگاه و بر سر قبولی در یکی از دشوارترین آزمون های زندگی خود قرار گرفتند. سیاست های کنکور و چگونگی برگزاری و شرایط حاکم بر آن تا بوده بر همین اصول برقرار بوده است و حق یا امکان اعتراض یا امید به تغییر آن ...

اتحاد خبر-زهره عرب: طی روزهای گذشته آزمون کنکور سراسری در تمام استان ها برگزار شد و داوطلبان به رقابت با یکدیگر برای تصاحب صندلی های دانشگاه و بر سر قبولی در یکی از دشوارترین آزمون های زندگی خود قرار گرفتند. 

 

به گزارش «اتحاد خبر»؛ سیاست های کنکور و چگونگی برگزاری و شرایط حاکم بر آن تا بوده بر همین اصول برقرار بوده است و حق یا امکان اعتراض یا امید به تغییر آن، حداقل توسط خود داوطلبان و یا دانش آموزان وجود نداشته است.

 

استانداردهای زمانی و شرایط برگزاری کنکور، به نظر من و شاید خیلی از کسان دیگری که امسال و یا سال های گذشته در این ماراتن نفس گیر شرکت کرده اند، -صرف نظر از قبولی یا عدم قبولی- همین است که این آزمون می تواند و باید با شرایط بسیار بهتر و با استانداردهای مناسب تری برگزار شود. زمانبندی پاسخ به سوالات و همچنین در نظر نگرفتن زمانی برای استراحت و تجدید قوا و حتی زمان کافی برای فکر کردن و حل مسئله، پاسخ به سوالات، و درج پاسخ ها در برگه پاسخنامه همه محل بحث است.


بارها با داوطلبانی برخورد کرده ام که با اندوه و ناامیدی و با برق اشک در چشمانشان از سدی به نام کنکور و بر باد رفتن آرزوها و تلاش چند ساله خود می گویند، آن هم به دلیل کمبود وقت و عدم توانایی مدیریت زمان -چه توسط خود فرد و چه برنامه ریزان و برگزارکنندگان- که سبب استرس شدید در داوطلبان شده است.

وقتی به خیل داوطلبان و پدرها و مادرها و دیگر بستگان آنها که پشت در به انتظار اتمام آزمون می ایستند نگاه کنی می بینی که در بیشتر نگاه ها ترس و ناامیدی، به همراه هیجان و نگرانی موج می زند.


نگرانی از نتیجه آزمونی که گاهی تبدیل به یک سد و یا غول ترسناک برای نوجوانان آنهم در آستانه ورود به جوانی می شود. حتی دانش آموزی را دیده ام که بلافاصله پس از پایان آزمون کتاب هایش را روی میز چیده و برای شروع درس خواندن و شرکت در کنکور سال بعد برنامه ریزی می کند. یا دیگری که از شرایط بازار کار و ثبت نام دانشگاه های آزاد و دیگر مراکز می پرسد.


باید با خود بیندیشیم که چرا بزرگترین آزمون آزمایشی ورود به دانشگاه در کشور ما باید از چنان استانداردهای پایین یا سطح متوسطی برخوردار باشد که داوطلبان حتی از آن رضایت حداقلی نداشته باشند؟ و چرا خانواده ها آنقدر از عدم وجود شرایط آسایش و فراهم نبودن اسباب آرامش فرزندانشان اطمینان دارند که با یک کیسه یا سبد از لباس گرم و قرص و تغذیه پشت در می مانند و چند ساعت با نگرانی به درهای بسته حوزه امتحانی زل می زنند و خدا می داند تا اتمام آزمون چه رنجی را تحمل می کنند.

 

مسئله مهم آرامش و تامین امنیت روحی داوطلبان است که با وجود برخی برخوردهای تند برگزارکنندگان و مراقبین حین توزیع و جمع آوری دفترچه ها، صداهای اضافی، جلوگیری از راحت بودن و یا بیرون رفتن تحت کنترل داوطلب، و به اختصار عدم توجه به کنترل شرایط روحی-روانی افراد حاضر در آزمون به راحتی باعث دلسردی، بروز استرس و تاثیر منفی بر ذهن و روح داوطلب و هدر رفتن زحمات و تمام مطالعه و درس خواندن های یک سال دانش آموز می شود.

کاش برای یک بار هم شده آن هم برای آزمون مهمی تحت عنوان کنکور، تامین امنیت و روح و روان فرزندان سرزمینمان در اولویت قانونگذاری و ایجاد استانداردها قرار بگیرد.

لينک خبر:
https://www.ettehadkhabar.ir/fa/posts/98822