کد خبر: 97048 ، سرويس: گوناگون
تاريخ انتشار: 01 خرداد 1397 - 12:38
کاهش پسماند غذا، ۱۲ روش کم کردن هزینه های زندگی!

اتحاد خبر: اشتهای خوردن غذا و مواد خوراکی مختلف در هر فرد با دیگری متفاوت است. برخی افراد کم خوراک هستند و اغلب بشقاب های غذای آنها به صورت نیمه باقی می ماند. دیدن باقی مانده غذای دست خورده در بشقاب، ناراحت کننده است چرا که این پسماند غذایی علاوه بر هدر دادن هزینه مالی، انرژی را هم به دلیل دور انداختن این مواد غذایی هدر می دهد. بر اساس آمار بیش از ۲۵ درصد از مواد غذایی به شکل پسماند از بین می روند.

اتحاد خبر: ولی با پیش گرفتن برخی راهکارها با مدیریت پسماند می توانید پسماند غذایی را کاهش دهید:
1- برای خرید خانگی، لیست تهیه کنید

مواد غذایی مورد نیاز در خانه در طول مدت استفاده به پایان رسیده و آن زمان است که مجبور می شوید برای خرید به فروشگاه ها و سوپرمارکت ها بروید. برای خرید مواد غذایی یک لیست از مایحتاج تهیه کنید. با این کار می توانید برای خرید برنامه ریزی داشته باشید. با این رویه به سراغ خریدهای اضافی نمی روید و رنگ و لعاب خوراکی های هیجان انگیز هم شما را وسوسه نمی کند. اگر مواد خوراکی بیشتر از  نیاز خرید نکنید، پسماند غذایی هم کاهش می یابد. البته که با این کار هزینه های ماهانه هم کمتر می شود.

 

2- از تکه های مواد غذایی استفاده کنید

آیا تکه های باقی مانده نان را دور می اندازید؟ سطل زباله تان از تکه های سبزیجات پر است؟ خلاقانه فکر کنید که چطور می توانید از این باقی مانده و تکه های مواد غذایی استفاده کنید. خرده نان های باقی مانده یا نان های بیات و مانده، را به پودر سوخاری تبدیل کنید. سبزیجات را تکه کرده و در فریزر قرار دهید تا در زمان ممکن، برای پخت سوپ و دیگر غذاها از آن لستفاده کنید.

 

3- غذاها را با هم مخلوط کنید

به دنبال دستور غذاهایی بروید که بتوانید مواد غذایی باقی مانده درون یخچال و فریزر خود را برای آماده کردن آنها مورد استفاده قرار دهید. انواع سالاد، پیتزا، پیراشکی و مانند آنها را می تواند

 

4- مواد خوراکی را به درستی نگهداری کنید

اگر مواد خوراکی را به درستی نگهداری کنید، مدت ماندگاری بیشتری خواهند داشت. حبوبات، غلات، کرارکر و شیرینی، آرد و دیگر مواد دانه ای را در ظروف نگهدارنده درب دار قرار دهید که هوا وارد آنها نشود. سبزی های برگ دار و سبز را بهتر است  در دستمال لوله ای پیچیده و در کیسه پلاستیکی قرار دهید.

 

5- خود را اسیر تاریخ انقضا نکنید

تاریخ تولید و مصرف مواد خوراکی را می توان به عنوان راهنما دانست و نه یک قانون سخت! تاریخ انقضا به این معنا نیست که بعد از آن روز مشخص مواد خوراکی دیگر غیر قابل خوردن است. از این تاریخ به عنوان یک زنگ هشدار و راهنما استفاده کنید تا بتوانید تصمیم بگیرید که آیا فاسد شده و باید به سوی سطل زباله روانه شود و یا قابل استفاده و خوردنی خواهد بود.

 

6- مواد غذایی را فریز کنید

گاهی نمی توان  همه مواد خوراکی تهیه شده را در مدت زمان مشخص آن درون یخچال نگه داشته و یا مصرف کرد. در این زمان این خوراکی و سبزیجات را درون فریزر قرار دهید تا قبل از فاسد شدن، برای زمان مورد نظر شما آماده باشند. نکته مهم در مورد فریز کردن مواد خوراکی، بسته بندی صحیح آنهاست. گوشت را از بسته بیرون نیاورید. آن را درون پلاستیک قرار داده یا در کاغذ روغنی بپیحید. سپس آن را بدون آنکه هوا نفوذ کند، در یک لایه فوبل قرار دهید. اگر مدت زمان مصرف شما مشخص نیست، آن را در بسته های وکیوم شده نگهداری کنید.

 

7- کارایی و راندمان یخچال را افزایش دهید

دمای یخچال را بین ۳-۵ درجه سانتیگراد نگه دارید. کشوها و طبقات مختلف یخچال درجه حرارت متفاوتی خواهند داشت. پس نگهداری مواد غذایی را درون هر طبقه چک کنید. رطوبت یخچال را از روی دکمه و درجه های درونی تنظیم کنید. لوله و درزهای درب یخچال را با یک تکه کاغذ چک کنید. اگر کاغذ به درز یخچال مکیده شد، نشان می دهد درز کاملا محکم نیست.

 

8- از باقی مانده غذاها استفاده کنید

باقی مانده وعده های غذایی را برای روز بعد بهترین گزینه هستند. شما برای درست کردن و یا خریدن این غذاها هزینه کرده اید، غذا در حال حاضر آماده است پس چرا می خواهید با دستان خود آن را به زباله بسپارید؟ یک ظرف بسته و درب دار بردارید و مانده غذا را درون آن نگهدارید تا وعده غذایی روز بعدتان را بسازد.

 

9- شلف های مواد غذایی را بچرخانید

مغازه های سبزی فروشی، قفسه های نگهداری خود را می چرخانند تا مواد غذایی قدیمی تر به قسمت جلویی نقل مکان کنند. شما هم از این ترفند استفاده کنید و مواد غذایی درون یخچال یا کابینت خود را هر چند وقت یکبار بچرخانید تا موادی که تاریخ مصرفشان در حال تمام شدن است، در جلوی چشمهایتان قرار بگیرند.

 

10- خرید عمده را تنها در صورت لزوم انجام دهید

خرید عمده مواد غذایی در برخی مواقع مقرون به صرفه تر است. ولی از جنبه دیگر هم می تواند به ضرر شما تمام شود چرا که در صورت مصرف نکردن آنها، مجبور می شوید مواد غذایی را دور بریزید.

 

11- خوراکی های بد قیافه را دور نریزید!

بسیاری از خوراکی ها و مواد غذایی تنها به دلیل اینکه کمی ظاهرشان تغییر پیدا کرده است، به درون زباله راهی می شوند. کمی پلاسیده شدن سبزی ها یا نقاط قهوه ای روی میوه ها به ضرر شما تمام نمی شود. در مورد میوه ها بدانید که نقاط قهوه ای نشان دهنده شیرین بودن شان است.

 

12- خوراکی ها را مرتب نگه دارید

زمانی که همه مواد غذایی و خوراکی ها را مرتب و منظم نگهداری کنید، به خوبی متوجه می شوید که چه موادی در خانه دارید و استفاده آنها راحت تر خواهد بود. از ظروف تمیز و شیشه ای استفاده کنید تا در یک نگاه بتوانید خوراکی مورد نظر را در یخچال یا کابینت پیدا کنید.

لينک خبر:
https://www.ettehadkhabar.ir/fa/posts/97048