کد خبر: 83716 ، سرويس: دین و معارف
تاريخ انتشار: 31 شهريور 1396 - 15:40
گفتگوی اتحاد خبر با نعمت الله خسروی نژاد مداح دشتستانی؛
اولین تست مداحی ام در کوچه انجام شد/ مداحی شغل من نیست عشق من است+تصاویر

اتحاد خبر:مداح اهل بیت نوحه خوانی را عشق خود دانست و از شغل خود چنین گفت: مداحی شغل من نیست و به نوعی می توان گفت مداحی عشق و علاقه من هست، شغل من آزاد است. تا به امروز نیز بابت مداحی ام هیچگونه هزینه ای دریافت نکرده و برای امام حسین نرخ تعیین نکرده ام. هر چند از برخی مساجد هدایایی دریافت می کنم ولی هیچوقت شرط...

اتحاد خبر-اسماء بوستانی: مداحان اهل بيت كه با ذكر مصيبت و ذكر فضايل خاندان وحى، مجالس حسينى را گرم و اشگ عاشقانه شيعيان آل الله را جارى می سازند، از عوامل مهم بقاء فرهنگ‏ عاشورا هستند. مداحى اهل بيت و نوحه خوانى در سوگ آنان، از جمله كارهايى ست كه حادثه‏ عاشورا را زنده نگه داشته است. ائمه نيز از مداحان و ذاكران تقدير می كردند، صله می ‏دادند، دعا می كردند و براى اين كار فضيلت و ثواب بسيار قائل بودند.



به گزارش اتحاد خبر، نعمت الله خسروی، یکی از مداحان جوان و نجیب دشتستانی است که از کودکی در مجالس عزای اهل بیت شرکت جسته و با علاقه زیاد این کار و هنر را دنبال میکرده، وی در نوجوانی به کار مداحی مشغول شده و تا به این سن نیز در خدمت اهل بیت و دوستداران آن بوده است.
 
این مداح دشتستانی در معرفی از خود و چگونگی وارد شدن به این عرصه به اتحاد خبر گفت: نعمت الله خسروی نژاد، فرزند جعفر، متولد 1366 و ساکن شهر برازجان هستم. از سن 10 سالگی به همراه پدرم در مراسمات ماه محرم و صفر در مساجد و حسینیه های شهر شرکت می کردم. هنگام شروع مداحی به صدای مداحان با شوق و ذوق و به نیت آموزش گوش می کردم. ریتم و آهنگ و طریقه خواندن مداحان را در ذهن خود نگه می داشتم و بیشتر اوقات در کوچه، خیابان، منزل و... نوحه ها را زمزمه می کردم و هر روز بیشتر از دیروز این علاقه و شور نسبت به مداحی و مداح شدن در وجودم گل می کرد. بدین سان در مساجد بیشتری شرکت کرده و تمام تلاشم بر این بود که صدای همه مداحان را گوش کرده و تجربه زیادی کسب کنم. همچنان تمرینات من در این راستا ادامه داشت، تا اینکه در سن 16 سالگی و برای اولین بار در مسجد جنت برازجان نوحه خوانی کردم و خوشحال شدم که مورد استقبال مردم قرار گرفت و در همان مکان و بعد از اتمام مداحی آن شب مرحوم حاج جوهر قنبرپور (بانی سابق بقعه سید عبدالکریم) پیشنهاد مداحی در هیئت شهدای کربلا (بقعه سید عبدالکریم) را به من داد. قرار شد فردای آن شب همدیگر را ملاقات کرده و از من تست بگیرد. روز بعد در کوچه ای همدیگر را ملاقات کرده و اولین تست مداحی ام در کوچه انجام شد. اجازه پیش خوانی در هیئت شهدای کربلا را از حاج قنبر گرفتم. شب هنگام بعد از قرائت پیشخوانی ام مرحوم حاج قنبر بوسه ای به نشانه رضایت بر پیشانیم نشاند و از من خواست تا زنده ام مداح باوفای این هيئت بمانم. من نیز از آن شب تا به امروز مداح اصلی هیئت شهدای کربلا هستم و در برخی مساجد و حسینیه های شهر نیز فعالیت دارم.



خسروی از عوامل پیشرفتش در عرصه مداحی اینچنین یاد می کند: علاقه شدیدی که در من وجود داشت باعث شد روز به روز پیشرفت کنم. در این راستا اگر به مشکلی بر می خوردم به نوحه خوانان قدیمی شهر مراجعه کرده و سوالاتم را مطرح نموده و رفع اشکال می کردم. پدرم مشوق اصلی من بود و بسیار مشتاق بود که بتوانم پیشرفت کنم. در کل حمایت های خانواده ام و علاقه ای که به مداحی داشتم راز پیشرفتم بوده و  هست.

الگوی خود را امام حسین (ع) قرار داده ام

خسروی نژاد از برگزاری دوره آموزشی مداحی خود در پایگاه انصار المهدی محله والفجر گفته و اضافه کرد: سال 1390 کلاس های آموزش مداحی را در پایگاه انصارالمهدی محله والفجر با 50 نفر شرکت کننده شروع کردم و تا سال 1395 نیز این کلاس ها ادامه داشت، خرسندم که در طی این 5 سال توانستم 15 الی 20 نفر را در حد متوسط و حرفه ای به مداح تبدیل کنم. بابت تدریس به هر فرد نیز هیچ هزینه ای دریافت نکردم چرا که الگوی خود را امام حسین (ع) قرار داده ام. مداحی، آموزش و هر فعالیت دیگری در این ماه عزیز را با خلوص نیت و امام حسینی انجام داده و خواهم داد.

وی در خصوص سبک های سینه زنی گفت: سینه زنی سنتی سبک خاصی است، چرا که نیاز به صدا و ریتم خاصی دارد، برنامه زنده و بدون ریتم است. همت خود مداح را می طلبد که از کیفیت صدای خوبی برخوردار باشد. سینه زنی سنتی را پیشخوان و نوحه خوان کامل می کنند. پیشخوان کسی است که ابتدا سینه زنی را شروع کرده، حلقه سینه زنی را جمع می کند و بعد از قرائت دو تا سه نوحه جایگاه خود را در اختیار نوحه خوان قرار می دهد. سبک سینه زنی سنتی همانطور که از نامش نمایان است بدان علت که سنت مردم قدیم بوده مورد استقبال مردم امروزه قرار گرفته و بیشتر این سبک را می پسندند. سبک دیگر سینه زنی شور می باشد، ولی بدان علت که سینه زنی سنتی زیاد کار کرده ام و علاقه شدید به این سبک دارم به سمت سینه زنی شور نمی روم.



توصیه های مداح جوان برای جوانانی که تازه پا به عرصه مداحی گذاشته ند

جوانانی که تمایل به مداحی دارند الگوی خود را امام حسین (ع) قرار دهند و با خلوص نیت و بدون کبر و غرور رو به سمت موفقیت گام بردارند. هیچوقت برای مجلس امام حسین (ع) نرخ تعیین نکنند، با عشق و علاقه و تمرین کار خود را پیش ببرند، و قطعا با رعایت این نکات موفق خواهند شد.

زندگی ام را مدیون امام حسین(ع) و اهل بیتش هستم

خسروی نژاد از تاثیر مداحی در زندگیش و محبوبیت خود نزد مردم گفت: به لطف امام حسین(ع) و اهل بیت گرانقدرش به عنوان مداح و ذاکر اهل بیت در شهر شناخته شده و از محبوبیت خاصی در نزد مردم برخوردار هستم. زندگی ام، فرزندم، سلامتی خود و خانواده ام را مدیون امام حسین(ع) و اهل بیتش هستم ، تاثیری که اهل بیت در زندگی ام داشتند این بوده که فرزندم (امیرعباس) از همین سن چهار سالگی علاقه خاصی به مداحی و سینه زنی پیدا کرده که این خود افتخار بس بزرگی است.

مداحی شغل من نیست، بلکه عشق و علاقه من است

مداح اهل بیت نوحه خوانی را عشق خود دانست و از شغل خود چنین گفت: مداحی شغل من نیست و به نوعی می توان گفت مداحی عشق و علاقه من هست، شغل من آزاد است. تا به امروز نیز بابت مداحی ام هیچگونه هزینه ای دریافت نکرده و برای امام حسین نرخ تعیین نکرده ام. هر چند از برخی مساجد هدایایی دریافت می کنم ولی هیچوقت شرط و شروط و هزینه ای تعیین نکرده ام.

امیدوارم تا نفسی هست مداح و ذاکر اهل بیت بمانم

امیدوارم جوانان علاقه مند به مداحی سرزمینم الگوی خود را امام حسین (ع) قرار دهند و در این مسیر پیشرفت کرده و روز به روز به مداحان با اخلاص شهر و کشورم افزوده شود. آرزوی سلامتی برای جوانان شهر و دیارم دارم. همچنین آرزوی من این است که فرزندم یکی از مداحان فعال و دلسوز کشور شود. و در آخر امیدوارم تا نفسی هست بتوانم مداح و ذاکر اهل بیت بمانم.












لينک خبر:
https://www.ettehadkhabar.ir/fa/posts/83716