امروز: جمعه 07 ارديبهشت 1403
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 29 مرداد 1396 - 07:33
اتحاد خبر: پرايد مشكي روي خط عابر پياده ايستاده، مرد با لباس پزشك-دلقك‌ها جلو مي‌رود، گوشي پزشكي بزرگي كه در دستش گرفته را روي كاپوت ماشين مي‌گذارد و با تاسف سري تكان مي‌دهد و رو به راننده اشاره مي‌كند كه حالش اصلا خوب نيست.

اتحاد خبر: پرايد مشكي روي خط عابر پياده ايستاده، مرد با لباس پزشك-دلقك‌ها جلو مي‌رود، گوشي پزشكي بزرگي كه در دستش گرفته را روي كاپوت ماشين مي‌گذارد و با تاسف سري تكان مي‌دهد و رو به راننده اشاره مي‌كند كه حالش اصلا خوب نيست. ديگري دوان دوان با يك آيينه بزرگ دندانپزشكي بزرگ به سمت راننده مي‌آيد و آينه را سمت او مي‌گيرد تا تصوير خودش را در آن ببيند، دلقك‌ها با ايما و اشاره به راننده تذكر مي‌دهند و راننده هم با لبخند دنده عقب مي‌رود تا قبل از سبز شدن چراغ، پشت خط عابر بايستد.

 
به گزارش اعتماد، كمپين #از خودمان_شروع_كنيم يك ماهي مي‌شود كه در خيابان‌هاي تهران آغاز شده و كساني كه از معابر اصلي شهر عبور مي‌كنند گروه‌هاي هنري و دوچرخه‌سواراني را ديده‌اند كه با يك پيام و با اجراي پرفورمنس آرت‌هاي مختلف، سعي دارند تا در مورد فرهنگ ترافيكي و نقش شهروندان (پياده يا سواره) به آنها پيام‌هايي را بدهند. 
 
اينجا چهارراه وليعصر تهران است؛ محدوده‌اي كه زماني پياده‌راه فرهنگي بسياري از اهالي فرهنگ و تئاتر بود، اما حالا با اجراي طرح زيرگذر عابر پياده تبديل به آشفته بازاري شده كه نشانه‌هاي فرهنگ و هنر را كمتر مي‌شود در آن پيدا كرد. بساط دستفروش‌ها، درهم‌تنيدگي عابران سرگردان، حصارهايي كه با هدف ايجاد نظم و اجبار در استفاده از زير گذر تعبيه شده‌اند اما محلي شده‌اند براي اجراي حركات آكروباتيك عابراني كه وقت و حوصله استفاده از زير گذر را ندارند.
 
زير گذري كه بخش اعظم آن غرفه‌هايي است كه شهرداري تهران به فروشندگان سوغات و شيريني و لباس اجاره داده و راهي براي عبور رهگذران باقي نگذاشته. اينها همه چهارراه وليعصر تهران را به جاي مناسبي براي اجراي كمپين «#از خودمان_ شروع_ كنيم» تبديل كرده است. چهارراه وليعصر سه‌شنبه و پنجشنبه هر هفته حال و هواي متفاوتي پيدا مي‌كند، در هر تقاطع يك گروه مستقر شده‌اند تا با شيوه خود پيام‌هاي ترافيكي به مردم بدهند.
 
گروه‌هاي هنري كه با طراحي نمايش‌هاي بي‌كلام سعي دارند خطراتي را كه عدم رعايت ضوابط ترافيكي براي مردم دارد به آنها يادآوري كنند. با اين اميد كه اين تصويرها كارسازتر از پيام‌هاي شفاهي و بيلبوردي پليس و شهرداري در مورد فرهنگ ترافيكي شهر باشد. چهار مرد با لباس و كلاه ايمني و صورتك‌هاي سفيد، به محض قرمز شدن چراغ پلاكاردهايي را رو به راننده‌ها مي‌گيرند.
 
روي هر كدام پيامي نوشته شده، مثل: «آيا مي‌دانيد رفتار ترافيكي افراد يك جامعه معرف فرهنگ آن جامعه است» يا «من شهروند مسوولم چون پشت خط عابر پياده توقف مي‌كنم» در كنار گروهي كه اين پرفورمنس را اجرا مي‌كنند، رضا بهرامي، كارگردان و طراح اين اجرا ايستاده است، بهرامي در مورد كمپين و تاثير‌گذاري آن مي‌گويد: «مردم وقتي در گذر هستند زمان براي ديدن يك نمايش ندارند.
 
به همين خاطر نمايش‌هاي ٣٥ تا ٤٠ ثانيه‌اي مي‌تواند به خوبي يك مفهوم را به آنها منتقل كند.» بهرامي در مورد بازتاب‌هايي كه مردم به اجراي آنها در چهارراه‌ها دارند هم مي‌گويد: «هم با ما همكاري مي‌كنند هم ممكن است درگيري لفظي پيدا و انتقاد كنند از كار ما يا پيشنهاداتي به ما مي‌دهند، مثل اينكه در چهارراه وليعصر بهتر است يك پل عابر نصب شود.»
 
زوج جوان پشت حصار چهارراه ايستاده‌اند و به حركت‌هاي ربات‌گونه گروه هنري با دقت نگاه مي‌كنند و گوشه لب‌شان لبخندي هست، در مورد تاثير چنين حركت‌هايي معتقدند: «بي‌تاثير كه نيست، ما متوجه نشديم براي شهرداري است، فكر كرديم اين گروه‌هاي هنري كه هميشه در اين محدوده اجرا دارند، اين كار را مي‌كنند.»
 
و مردي كه پشت به خيابان كرده و به حصار تكيه داده، خودش را وارد بحث مي‌كند: «اين مسخره‌بازي‌ها هيچ‌وقت جواب نميده، اينجا تهرانه‌ها» حاضرين در چهارراه وليعصر هم بيشتر از اينكه به تاثير‌گذاري اين طرح اعتقاد داشته باشند، معتقدند كه اين تصاوير خيلي زود از ذهن همه پاك مي‌شود.
 
در تقاطع بعدي يك گروه با تحرك بيشتر از گروه‌هاي ديگر با اجراي نمايش‌هاي بي‌كلام و با شوخي‌هاي معنادار سعي دارد تا به راننده‌ها و عابران پيام‌هايي را منتقل كند، يكي از اعضاي گروه بعد از قرمز شدن چراغ عابران مانع حركت آنها مي‌شود و خط عابر را نشان مي‌دهد و ديگري جلوي ماشين‌هايي كه روي خاط عابر پياده توقف كرده‌اند روي زمين مي‌خوابد و پيامش اين است كه اين رفتار ناهنجار مي‌تواند به قيمت جان يك فرد تمام شود.
 
عليرضا ترامشلو، كارگردان اين پرفورمنس در مورد طراحي اين اجرا مي‌گويد: «طراحي كار طوري بوده كه باعث ايجاد حساسيت نشود و با يك نگاه طنز و در قالب نمايش بي‌كلام يك پيام مهم را منتقل كند. ما از وسايل پزشكي استفاده كرده‌ايم و از دلقك‌هايي كه لباس پزشك پوشيده‌اند، اينها به نوعي مي‌خواهند به بيماري موجود در جامعه اشاره كنند و اينكه وقتي كسي مي‌داند كه كارش نظم شهر را به هم مي‌زند و در قبال آن جريمه مي‌شود، بايد يك بيمار باشد كه باز هم اين كار را انجام دهد.
 
ما امر و نهي نمي‌كنيم كه تنش ايجاد كند. سازمان ترافيك به اين نتيجه رسيده كه نگاه از بالا و جريمه نتيجه نمي‌دهد. به همين دليل به فكر چنين طرحي افتاده‌اند.»
 
ساعت ٨ شب، كارگروه‌هاي نمايشي تمام شده، چراغ قرمزها به حالت عادي برگشته‌اند، راننده‌اي روي خط عابر ايستاده، سراغ گروه‌هاي نمايشي را مي‌گيريم و اينكه تا به حال آنها را ديده يا نه؟‌ «آره ديدمشون، همه‌جا هستن، چند روز پيش شهرك غرب ديدمشون»‌ و از تاثير كارشان مي‌پرسيم: «تاثير كه داره، اما خب طول ميكشه» و اشاره‌مان به توقف ماشين روي خط عابر پياده صداي خنده خسته راننده را بلند مي‌كند كه: «نكنه شمام از همونايي؟»
 
براي هواي پاك شهر ركاب بزنيم
 
پليس ماشين‌هاي چهار سمت ميدان وليعصر را متوقف مي‌كند، نگاه عابران با تعجب دوچرخه‌سواراني را كه با لباس‌هاي رنگي يكدست از بلوار كشاورز وارد ميدان مي‌شوند و از ضلع جنوبي ميدان عبور مي‌كنند دنبال مي‌كنند و بعضي هم چهره آشناي رضا كيانيان را در ميان دوچرخه‌سواران تشخيص مي‌دهند، پرسشگرانه زير لب مي‌پرسند: «چه خبره؟» كمي دقت مي‌تواند پاسخ سوال‌شان را روي پرچم‌هايي كه روي زين پشتي دوچرخه‌ها نصب شده بدهد، اما بعضي به اين اكتفا نمي‌كنند و بعضي دوچرخه‌سواران را متوقف مي‌كنند تا سوال‌شان را بپرسند.
 
در اين بين پليس راهور هم همراه دوچرخه‌سوارهاست، اين شايد نخستين قدم براي فعاليت پليس دوچرخه‌سوار در سطح شهر باشد. علي خوش‌گفتار، سرپرست يكي از اين تيم‌هاي دوچرخه‌سواري به «اعتماد» مي‌گويد: «كمپين براي هواي پاك شهر ركاب بزنيم» از زمستان سال گذشته با ١٠ دوچرخه شروع شده و الان حدود ٤٠ دوچرخه‌سوار در اين طرح ركاب مي‌زنند.
 
انجمن پيشكسوتان دوچرخه‌سواري هم به كمپين پيوسته. هدف اصلي طرح اين است كه مردم دوچرخه را در خيابان ببينند و سعي كنند براي بعضي از كارهاي روزمره خود از دوچرخه استفاده كنند.»بعد از ركاب‌زني دوچرخه‌سوارها در ساعت پرترافيك ميدان وليعصر و خيابان كريمخان (در مسير مشخص شده براي دوچرخه‌سوارها) رضا كيانيان با دوچرخه‌سوارها و خبرنگاران گفت‌وگوي كوتاهي داشت، كيانيان كه مدتي است با كمپين# از_ خودمان_ شروع كنيم همراه شده مي‌گويد: «هر كاري كه ما انجام بدهيم، پله، پله و قدم به قدم باعث مي‌شود كه فرهنگ آن، جا بيفتد.
 
چه ايرادي دارد كه پليس از مردم ياد بگيرد، براي افزايش تعداد دوچرخه‌سواران در شهر بايد امنيت ايجاد شود، تنگ‌نظري نبايد باشد كه بگويند خانم‌ها سوار نشوند، آقايان سوار شوند، فرقي نمي‌كند خانم‌ها يا آقايان، الان در همين گروه خانم‌ها دوچرخه‌سواري كردند، شهر به هم ريخت؟ اتفاقي افتاد؟»
 
كيانيان در مورد اينكه چقدر شرايط براي دوچرخه‌سواري در خيابان‌ها و معابر تهران مهيا است به «اعتماد» مي‌گويد: «چرا هميشه فكر مي‌كنيد بايد ابتدا شرايط مهيا شود بعد مردم كاري را انجام دهند. مردم اگر اين كار را شروع كنند به تدريج شرايط هم مهيا مي‌شود. تا از خودمان شروع نكنيم هيچ اتفاق مثبتي در جامعه نمي‌افتد.
 
هميشه ساليان سال است كه همه دست‌شان پيش دولت دراز است، همه منتظرند دولت اول يك كاري انجام دهد بعد آنها به ميدان بيايند. چرا؟ دولت كار خودش را بكند و ما هم كار خودمان را بكنيم، بايد ياد بگيريم كه همه‌چيز سياسي نيست.»نوشين يكي از زنان دوچرخه‌سواري است كه ركاب‌زني بلوار كشاورز و خيابان كريمخان گروه را همراهي كرده.
 
در مورد نگاه‌هايي كه به يك خانم دوچرخه‌سوار در شهر وجود دارد، مي‌گويد: «من دو سال است كه ركاب زدن در شهر را شروع كرده‌ام. ديد مردم اصلا نسبت به يك خانم دوچرخه‌سوار در خيابان بد نيست. خيلي كم پيش مي‌آيد، اذيتم كنند.» نوشين خانه‌دار است و براي كارهاي روزانه از دوچرخه استفاده مي‌كند، اما مي‌گويد: «دوچرخه‌سواري براي من بيشتر ورزش است. اما به عنوان يك وسيله نقليه هم دوچرخه وسيله خوبي است.»
 
دوچرخه‌سوارها و هنرمندان همسو شده‌اند براي يادآوري اينكه اگر شهر جاي غيرقابل تحملي شده، بخشي از تقصير آن به عهده شهروندان است و براي داشتن شهري كه جايي براي زندگي باشد، بايد از خودمان شروع كنيم.


کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • اولین دورهمی اتحاد جنوب در سال ۴۰۳ برگزار شد / تصاویر
  • مادر حسن غلامی هنرمند شاخص هم استانی در آغوش خاک آرام گرفت / تصاویر
  • جناب نماینده! قحطی پتروشیمی که نیامده، بسم‌الله
  • انتخاب هیئت رئیسه جدید شورای هماهنگی روابط عمومی های ادارات شهرستان دشتستان
  • یک بار برای همیشه تفاوت گرگ، شغال و روباه را با رسم شکل یاد بگیرید
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1403/02/05
  • نشست هماهنگی و برنامه ریزی دومین رویداد ملی خواهر برادری در بوشهر برگزار شد
  • حضور تیرانداز دشتستانی در مسابقه کشوری بنچ رست ۲۵ متر
  • عناوین روزنامه‌های امروز1403/02/05
  • این روغن ناجی دیابتی ها، قندخون را بطور کامل شفا می دهد
  • احیاء یک واحد تولیدی راکد بعد از ۱۰ سال در دشتستان
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1403/02/06
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • عباس عبدی: چند بار دست در حفره حجاب کردند و گزیده شدند، اما باز هم تکرار می‌‌کنند
  • رقابت پتروشیمی جم در نمايشگاه Chinaplas 2024 در کنار شرکت‌های بزرگ و قدرتمند دنیا
  • اولین دورهمی اتحاد جنوب در سال ۴۰۳ برگزار شد / تصاویر
  • بررسی مشکلات بنار آبشرین در اردوی عمرانی دهیاران بخش مرکزی دشتستان
  • مرکز جامع سلامت شهر کلمه به زودی افتتاح می شود/ 80 درصد فضاهای فیزیکی بهداشت و درمان دشتستان نوسازی شده است
  • بهترین زمان خوردن قهوه برای کبد چرب
  • مطالبات فعالان محیط زیست از مردم و مسئولان/ آفت محیط زیست زباله های پلاستیکی است/ مسئولان بیشتر از گرفتن عکس پای کار باشند
  • مادر حسن غلامی هنرمند شاخص هم استانی در آغوش خاک آرام گرفت / تصاویر
  • سرنوشت باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی
  • تجلیل از دو تیرانداز پرتلاش و موفق دشتستان
  • جناب نماینده! قحطی پتروشیمی که نیامده، بسم‌الله
  • جاده مرگ شهر وحدتیه را دريابيد،مسئولان برحذر باشند
  • روز سعدی و نکته‌ای نغز از گلستانش
  • انتخاب هیئت رئیسه جدید شورای هماهنگی روابط عمومی های ادارات شهرستان دشتستان
  • یک بار برای همیشه تفاوت گرگ، شغال و روباه را با رسم شکل یاد بگیرید
  • نشست فرماندهان پایگاه‌ها و شورای حوزه مقاومت بسیج شهدای پتروشیمی به میزبانی پتروشیمی جم
  • آغاز عملیات اجرایی پروژه ٣۵٠٠ واحدی سازمان انرژی اتمی
  • آغاز عملیات اجرای خیابان ۲۴ متری در ورودی شهر از سمت برازجان،خیابان ۲۲ متری غرب آرامستان و خیابان در غرب جاده اصلی
  • اولین دورهمی اتحاد جنوب در سال ۴۰۳ برگزار شد / تصاویر
  • قتل 2 جوان برازجانی در خودروشان/ دستگیری قاتل در استان همجوار
  • یکی از شهدای اخیر حمله اسرائیل در سوریه از شهر وحدتیه دشتستان است
  • گزارش تصویری/ راهپیمایی روز جهانی قدس در برازجان
  • سخنرانی استاد سید محمد مهدی جعفری در جمع دشتستانی ها و استان بوشهری های مقیم شیراز/ تصاویر
  • در رسیدگی به امور مردم کوتاهی نکنید/ برخی از بخشنامه ها باعث کوچک شدن سفره مردم می شود
  • قلب جوان 23 ساله دشتستانی اهدا شد/ تصاویر
  • بررسی مشکلات بنار آبشرین در اردوی عمرانی دهیاران بخش مرکزی دشتستان
  • سخن‌ران، کاظم صدیقی‌. نه! مسجد قیطریه، نه!
  • برخورد توهین آمیز رئیس صمت دشتستان با نمایندگان برخی اصناف شهرستان
  • آئین گرامیداشت شهیدالقدس محسن صداقت در شهر وحدتیه
  • تصاویر جنجالی مجری زن تلویزیون باکو در کنار سفیر ایران و در محل سفارتخانه/ عکس
  • اولین واریزی بزرگ برای معلمان در 1403
  • اسرائیل را چه باید؟
  • .: شهرزاد آبادی حدود 12 ساعت قبل گفت: درودتان باد. همگی چند ...
  • .: لیلادانا حدود 4 روز قبل گفت: درود بردکتربایندری ودکترفیاض بزرگوار. ...
  • .: علی حدود 6 روز قبل گفت: بسیار عالی پاینده باشید ...
  • .: شااکبری حدود 6 روز قبل گفت: درود بر استاد گرانقدر ...
  • .: ذاکری حدود 6 روز قبل گفت: بسیار عالی. درود خدا ...
  • .: ذاکری حدود 6 روز قبل گفت: خوشحالم که ادبیات پایداری ...
  • .: افسری حدود 6 روز قبل گفت: درود بر دکتر بایندری ...
  • .: عزیز حدود 7 روز قبل گفت: سایت و نویسنده حواسشون ...
  • .: مصطفی بهبهانی مطلق حدود 9 روز قبل گفت: با سلام و خدا ...
  • .: ح حدود 10 روز قبل گفت: درودخدا بر استادبرازجانی و ...