امروز: پنجشنبه 06 ارديبهشت 1403
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 05 مرداد 1396 - 07:27

اتحادخبر: با نزدیک‌ترشدن به موعد شروع به کار رسمی دولت دوازدهم و معرفی اعضای کابینه از سوی حسن روحانی به مجلس، بحث‌های پیرامون اشخاص و وزرای احتمالی نیز با شدت و حدت بیشتری در جریان است.

 

اتحادخبر: با نزدیک‌ترشدن به موعد شروع به کار رسمی دولت دوازدهم و معرفی اعضای کابینه از سوی حسن روحانی به مجلس، بحث‌های پیرامون اشخاص و وزرای احتمالی نیز با شدت و حدت بیشتری در جریان است.

روزنامه آفتاب‌یزد -  محمدمَهدی حسین‌نیا: در این میان برخی نام‌ها مانند محمدجواد ظریف، بیژن نامدار زنگنه و سید حسن قاضی‌زاده هاشمی آشکارا و مشخصا با اقبال زیادی روبه‌رو هستند و در مقابل تردیدهای جدی در خصوص بعضی از وزرا و تداوم رویه‌شان وجود دارد.
 
این بار نیز با توجه به عزم جزم اکثریت اعضای فراکسیون امید برای عدم رای اعتماد به وزرای به احتمال تحمیلی افزایش حواشی در خصوص برخی اسامی، باید منتظر ماند و دید دست آخر حسن روحانی برای دولت دوم خود چه در سر دارد. در این میان و در خلال بالاگرفتن شایعات پیرامون تمدید وزارت رحمانی فضلی در وزارتخانه استراتژیک خود، عزت‌الله یوسفیان ملا، نماینده فراکسیون مستقلین صراحتا از آماده بودن فضای مجلس برای اعطای رای اعتماد به او خبر داد.
 
یوسفیان ملا تصریح کرد: «آنچه از سوی چند نفری از نمایندگان مطرح شده، اظهارنظرهای کاملاً شخصی برخی همکاران محترم بنده در مجلس شورای اسلامی است، لکن آگاهان نسبت به فضای مجلس می‌دانند که برخلاف فضاسازی‌های منفی که در این اخبار منعکس می‌شود، فضای مجلس کاملاً مساعد برای ابراز رای اعتماد به رحمانی فضلی است». در همین رابطه شهباز حسن‌پور، نماینده فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی در گفتگو با آفتاب‌یزد به برخی حواشی کابینه آتی پاسخ داده است.
 
** در مدت اخیر حواشی و شایعات پیرامون انتخاب وزرای دولت دوازدهم در فضای رسانه‌ای افزایش چشمگیری پیدا کرده که البته طبیعی است، با این حال به‌نظر می‌رسد برای برخی وزرا، شرایط متفاوتی در جریان است و بسیاری از نمایندگان مانند آقای جعفرزاده ایمن‌آبادی صراحتا در خصوص امتناع از ابراز رای اعتماد به وزرای تحمیلی صحبت کرده‌اند. فکر می‌کنید رویکرد مجلس با اسامی تحمیلی چگونه خواهد بود؟
 
بنده به‌عنوان عضو فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی، اخیرا به همراه سایر دوستان با جناب آقای روحانی جلسه‌ای داشتم. بر اساس قانون اساسی تصمیم نهایی را شخص آقای رئیس‌جمهور می‌گیرند. افراد، جناح‌ها، گروه‌ها و نمایندگان مجلس شاید نظراتی داشته باشند و به‌عنوان مشورت به رئیس‌جمهور اعلام کنند، اما خوشبختانه به خاطر آزادی که امروز در جمهوری اسلامی است و بر اساس اصل تفکیک قوا و شرح وظایف مشخص و مصرح در قانون اساسی، هیچ کس به آقای رئیس‌جمهور نه وزیری را تحمیل خواهد کرد و نه آقای رئیس‌جمهور زیر بار تحمیل وزرا خواهند رفت.
 
** با این حال در روزهای اخیر حواشی وجود چنین مناسباتی افزایش پیدا کرده است.
 
این بحث‌هایی که این روزها در جامعه مطرح می‌شود، موافقان و مخالفان خودش را دارد.
بعضی از مخالفان و بعضی از جناح‌ها بالاخره دنبال سهم‌خواهی هستند. بنده با هرگونه سهم‌خواهی هر حزب و جناح و باند و دسته‌ای مخالفم و همه باید این را از رئیس‌جمهور بخواهند که وزرای با برنامه، وزرای کارآمد، شجاع، متشخص، متعهد و متدین را انتخاب کنند. وزرایی باشند که با آقای رئیس‌جمهور هماهنگ و همراه و همدل باشند.
 
** نظرتان در خصوص تداوم رحمانی فضلی در وزارت کشور چیست؟
 
من برخلاف نظر برخی از همکارانم وزیر کشور را وزیری موفق و مدیری توانمند می‌دانم. ایشان دارای خصلت‌های بسیار خوب مدیریتی است. چند دوره نماینده مجلس بوده‌اند، در صداوسیما و ‌رئیس دیوان محاسبات کشور بوده‌اند و در 4 سال گذشته هم کارنامه بسیار خوب و موفقی از خود ثبت کرده‌اند. آن هم در شرایطی که معضلات و مشکلات کشور زیاد بود و بحث تحریم‌ها وجود داشت، ایشان توانستند به بهترین شکل مجموعه وزارت کشور را ساماندهی کنند. از طرفی خود شما به‌عنوان یک کارشناس قطعا شهادت می‌دهید که ما در این شرایط کشور نیازمند یک وحدت و همدلی و هماهنگی ویژه هستیم و به جای یک کابینه سیاسی باید یک کابینه کارآمد وجود باشد؛ کابینه‌ای که اولویت اولش بحث اشتغال، تولید و بحث معیشت مردم باشد. البته شاید بعضی از افراد هم به‌دنبال این باشند که کابینه توان لازم را نداشته باشد و به‌دنبال تحمیل افراد ضعیفی از جریان خود باشند.
 
** یعنی اینکه رحمانی فضلی یک وزیر تحمیلی است، شایعه است؟
 
من تا جایی که جناب آقای دکتر لاریجانی را می‌شناسم، شان ایشان اجل از این است که بخواهد شانیت ریاست قوه‌مقننه را در این حد پایین بیاورد که در مورد اینکه کدام وزیر کجا باشد یا نباشد اظهارنظر کند. برای ایشان قطعا مهم نیست که چه کسی وزیر باشد. ایشان به‌عنوان کسی که در این سه دوره اخیر رئیس مجلس بوده، نشان داده که مدیر مدبر، لایق و با تجربه‌ای هستند و از همه مهمتر مسئولان کلان نظام برایش خیلی مهم‌تر است از اینکه چه کسی وزیر باشد.
 
شاید بین وزرا هم کسانی باشند که با ایشان ارتباط کاری بیشتری داشته‌اند، اما این دلیل نمی‌شود که خدای ناکرده آقای لاریجانی به‌دنبال باج‌خواهی باشند. چون چنین چیزی اصلا در شان ایشان نیست و همین طور دلیل نمی‌شود که آقای رئیس‌جمهور در پی باج‌دهی باشند که خب شما رئیس‌جمهوری را بهتر می‌شناسید و در مسائل سیاسی نسبت به خیلی‌های دیگر به ایشان نزدیک‌تر هستید. می‌بینید که آقای رئیس‌جمهور خوشبختانه چنین روحیه‌ای ندارند.
 
در جلسه‌ای هم که ما با آقای رئیس‌جمهور داشتیم ایشان تاکید بر شایسته‌سالاری و کارآمدی کابینه داشتند و الان هم شرایط کشور به‌گونه‌ای است که همه باید دست به دست هم دهیم که ان‌شاءالله کابینه توانمندی داشته باشیم.
 
** عزت‌الله یوسفیان ملا در روزهای گذشته صراحتا عنوان کرد که مجلس آماده ابراز رای اعتماد به رحمانی فضلی است. این مسئله خود شایعات در خصوص وزیر کشور را بیشتر نمی‌کند؟
 
آقای رئیس‌جمهوری در جلسه مذکور فرد خاصی را معرفی نکردند. اما جمله جناب آقای یوسفیان ملا به‌عنوان یک نماینده و با توجه به سوابق خود و بررسی‌هایشان، قطعا نظر کارشناسی ایشان است. در واقع می‌شود این طور گفت که بنا به حرف ایشان اگر آقای رحمانی فضلی از سوی رئیس‌جمهور معرفی شوند رای بالایی را خواهند آورد. بنده هم اعتقادم بر همین است. جناب آقای رحمانی فضلی و اکثر اعضای کابینه آقای دکتر روحانی رای اعتماد بالایی را کسب خواهند کرد. بنده پیش‌بینی‌ام این است که بین 85 تا 90 درصد وزرای پیشنهادی آقای روحانی رای لازم را خواهند آورد، چراکه مجلس دنبال این است که هرچه سریع‌تر دولت تشکیل شود و بتواند به وظایف اصلی خود بپردازد.
 
اگر در فرمایشات ماه مبارک رمضان و عید فطر مقام معظم رهبری هم توجه کرده باشید، ایشان فرمودند امیدوارم سریع‌تر دولت دوازدهم تشکیل شود و به ماموریت اصلی خود که بحث اشتغال، تولید، معیشت مردم، محیط‌زیست و شرایط اقتصادی است، بپردازد. اینها نیازمند یک هماهنگی و همدلی بین دولت و مجلس است که نمایندگان مجلس هم تلاششان بر این است که ان‌شاءالله کمک کننند به دولت تا هرچه سریع‌تر استقرار پیدا کند و پاسخگوی وعده‌ها و شعارهای انتخاباتی‌اش باشد.
 
** به‌طور خاص در این بازه زمانی، به‌نظر می‌رسد که فراکسیون امید به سبب سمت و سوی سیاسی و ویژگی‌های ساختاری خود، با بحث وزرای تحمیلی برخورد خواهد کرد و به قول آقای جعفرزاده می‌خواهند نشان بدهند روحانی تنها نیست. تعامل فراکسیون مستقلین با فراکسیون امید در بحث کابینه پیش‌رو چطور خواهد بود؟ (البته منظور این نیست که از سوی اشخاصی خاص یا مسئولان قوا وزرا تحمیل شوند)
 
فراکسیون مستقلین به‌دنبال یک تعامل سازنده با دو فراکسیون اصولگرایان و امید است. هر دو فراکسیون خوشبختانه افراد صاحب‌نام، صاحبنظر و افراد متخصص و متعهدی دارند. در فراکسیون امید خود جناب آقای دکتر عارف، آقای تابش، آقای تاجگردون، آقای مطهری و خیلی عزیزان دیگر مانند آقای نوبخت و آقای کواکبیان حضور دارند که افراد باتجربه‌ای هستند و در مدیریت‌ها و پست‌های مختلفی حضور داشته‌اند. در فراکسیون اصولگرایان هم آقایان حاج بابایی، دهقان و سایر عزیزان تجارب ارزشمندی دارند و به‌دنبال استقرار دولت‌اند. خوشبختانه بحثی که این روزها در نظام مقدس جمهوری اسلامی بیشتر از هر چیزی مورد تاکید است وفاق و همدلی میان جریان‌های مختلف است.
 
دیدار اخیر فرماندهان سپاه با جناب آقای روحانی خط بطلانی بود بر آنچه در چند ماه گذشته رسانه‌های بیگانه تبلیغش را کردند و امیدوار بودند در کشور بتوانند اختلافی درست کنند. کار ارزشمند فرماندهان عالی‌رتبه سپاه که به دیدار دکتر روحانی رفتند و استقبال گرم و فرمایشات ارزشمند آقای روحانی برای ملت، مردم و دوستداران انقلاب و نظام خبر بسیار امیدوارکننده و خوشحال‌کننده‌ای بود.
 
** پس با توجه به اظهارات شما به نظر می‌رسد کابینه پیشنهادی برخلاف دوره گذشته با مشکل زیادی روبه‌رو نشوند.
 

من ابتدا یک شوخی هم با شما بکنم که گویا بعضی مطالب من وفق مراد شما نبود! برخی‌ها این روزها تلاش می‌کنند آقای رحمانی فضلی نباشد. اما من واقعا از نزدیک شاهد تلاش‌های ایشان در استان‌های کرمان بودم و هر سه ماه یک بار می‌آمدند و من شاهد پیگیری‌هایشان بودم. شما هم که توانش را دارید در بحث وحدت و هماهنگی کمک کنید تا این بحث‌ها ریشه‌دار نشود. ما هم به‌عنوان نماینده قطعا نظرات و انتقاداتی داریم، اما الان وقت این بحث‌ها نیست و باید بر وحدت و همدلی بیشتر اضافه کرد./ج



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • اولین دورهمی اتحاد جنوب در سال ۴۰۳ برگزار شد / تصاویر
  • جناب نماینده! قحطی پتروشیمی که نیامده، بسم‌الله
  • انتخاب هیئت رئیسه جدید شورای هماهنگی روابط عمومی های ادارات شهرستان دشتستان
  • یک بار برای همیشه تفاوت گرگ، شغال و روباه را با رسم شکل یاد بگیرید
  • مادر حسن غلامی هنرمند شاخص هم استانی در آغوش خاک آرام گرفت / تصاویر
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1403/02/05
  • نشست هماهنگی و برنامه ریزی دومین رویداد ملی خواهر برادری در بوشهر برگزار شد
  • عناوین روزنامه‌های امروز1403/02/05
  • احیاء یک واحد تولیدی راکد بعد از ۱۰ سال در دشتستان
  • این روغن ناجی دیابتی ها، قندخون را بطور کامل شفا می دهد
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • عباس عبدی: چند بار دست در حفره حجاب کردند و گزیده شدند، اما باز هم تکرار می‌‌کنند
  • حضور تیرانداز دشتستانی در مسابقه کشوری بنچ رست ۲۵ متر
  • ۹۸ درصد جمعیت روستاهای بوشهر از راه آسفالته بهره‌مند شدند
  • کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل
  • اولین دورهمی اتحاد جنوب در سال ۴۰۳ برگزار شد / تصاویر
  • بررسی مشکلات بنار آبشرین در اردوی عمرانی دهیاران بخش مرکزی دشتستان
  • مرکز جامع سلامت شهر کلمه به زودی افتتاح می شود/ 80 درصد فضاهای فیزیکی بهداشت و درمان دشتستان نوسازی شده است
  • بهترین زمان خوردن قهوه برای کبد چرب
  • مطالبات فعالان محیط زیست از مردم و مسئولان/ آفت محیط زیست زباله های پلاستیکی است/ مسئولان بیشتر از گرفتن عکس پای کار باشند
  • سرنوشت باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی
  • تجلیل از دو تیرانداز پرتلاش و موفق دشتستان
  • جاده مرگ شهر وحدتیه را دريابيد،مسئولان برحذر باشند
  • جناب نماینده! قحطی پتروشیمی که نیامده، بسم‌الله
  • روز سعدی و نکته‌ای نغز از گلستانش
  • انتخاب هیئت رئیسه جدید شورای هماهنگی روابط عمومی های ادارات شهرستان دشتستان
  • نشست فرماندهان پایگاه‌ها و شورای حوزه مقاومت بسیج شهدای پتروشیمی به میزبانی پتروشیمی جم
  • یک بار برای همیشه تفاوت گرگ، شغال و روباه را با رسم شکل یاد بگیرید
  • آغاز عملیات اجرایی پروژه ٣۵٠٠ واحدی سازمان انرژی اتمی
  • عناوین روزنامه‌های امروز1403/02/01
  • آغاز عملیات اجرای خیابان ۲۴ متری در ورودی شهر از سمت برازجان،خیابان ۲۲ متری غرب آرامستان و خیابان در غرب جاده اصلی
  • اولین دورهمی اتحاد جنوب در سال ۴۰۳ برگزار شد / تصاویر
  • قتل 2 جوان برازجانی در خودروشان/ دستگیری قاتل در استان همجوار
  • یکی از شهدای اخیر حمله اسرائیل در سوریه از شهر وحدتیه دشتستان است
  • گزارش تصویری/ راهپیمایی روز جهانی قدس در برازجان
  • سخنرانی استاد سید محمد مهدی جعفری در جمع دشتستانی ها و استان بوشهری های مقیم شیراز/ تصاویر
  • در رسیدگی به امور مردم کوتاهی نکنید/ برخی از بخشنامه ها باعث کوچک شدن سفره مردم می شود
  • قلب جوان 23 ساله دشتستانی اهدا شد/ تصاویر
  • بررسی مشکلات بنار آبشرین در اردوی عمرانی دهیاران بخش مرکزی دشتستان
  • سخن‌ران، کاظم صدیقی‌. نه! مسجد قیطریه، نه!
  • برخورد توهین آمیز رئیس صمت دشتستان با نمایندگان برخی اصناف شهرستان
  • آئین گرامیداشت شهیدالقدس محسن صداقت در شهر وحدتیه
  • تصاویر جنجالی مجری زن تلویزیون باکو در کنار سفیر ایران و در محل سفارتخانه/ عکس
  • اولین واریزی بزرگ برای معلمان در 1403
  • اسرائیل را چه باید؟
  • .: شهرزاد آبادی حدود 5 ساعت قبل گفت: درودتان باد. همگی چند ...
  • .: لیلادانا حدود 4 روز قبل گفت: درود بردکتربایندری ودکترفیاض بزرگوار. ...
  • .: علی حدود 5 روز قبل گفت: بسیار عالی پاینده باشید ...
  • .: شااکبری حدود 5 روز قبل گفت: درود بر استاد گرانقدر ...
  • .: ذاکری حدود 6 روز قبل گفت: بسیار عالی. درود خدا ...
  • .: ذاکری حدود 6 روز قبل گفت: خوشحالم که ادبیات پایداری ...
  • .: افسری حدود 6 روز قبل گفت: درود بر دکتر بایندری ...
  • .: عزیز حدود 6 روز قبل گفت: سایت و نویسنده حواسشون ...
  • .: مصطفی بهبهانی مطلق حدود 9 روز قبل گفت: با سلام و خدا ...
  • .: ح حدود 10 روز قبل گفت: درودخدا بر استادبرازجانی و ...