امروز: پنجشنبه 06 ارديبهشت 1403
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 30 دي 1395 - 08:34

اتحادخبر: سازمان ملل متحد طبق روال هر ساله گزارشی موسوم به «چشم انداز وضعیت اقتصاد جهان» منتشر می‌کند. در گزارش سال 2017 سازمان ملل که تازه منتشر شده‌، پیش‌بینی شده است که رشد اقتصاد جهان در سال 2017 «ملایم» خواهد بود و بنابراین نمی‌تواند نشانه احیای تقاضای جهانی باشد.

 

اتحادخبر: سازمان ملل متحد طبق روال هر ساله گزارشی موسوم به «چشم انداز وضعیت اقتصاد جهان» منتشر می‌کند. در گزارش سال 2017 سازمان ملل که تازه منتشر شده‌، پیش‌بینی شده است که رشد اقتصاد جهان در سال 2017 «ملایم» خواهد بود و بنابراین نمی‌تواند نشانه احیای تقاضای جهانی باشد.
 
به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد؛ سازمان ملل متحد در گزارش جدید خود با اشاره به رشد ملایم اقتصاد جهان طی سال‌های 2017 و 2018 اعلام کرده است که این رشد بیش از آنکه نشانه‌ای از احیای قوی و باثبات تقاضای جهانی باشد نشانه‌ای است از تثبیت وضعیت اقتصاد جهان.

بر این اساس، اقتصاد جهان در سال 2016 تنها 2/ 2 درصد رشد کرد که این کندترین رشد اقتصاد جهان از رکود سال 2009 تاکنون بوده است. بر اساس پیش‌بینی سازمان، تولید ناخالص داخلی جهان در سال 2017 تا 7/ 2 درصد و در سال 2018 تا 9/ 2 درصد رشد خواهد کرد. این در شرایطی است که سازمان ملل در گزارش سال 2016 خود رشد اقتصادی جهان را 2/ 3 درصد پیش‌بینی کرده بود که نسبت به آن کاهشی 5/ 0 درصدی را در پیش‌بینی خود اعمال کرده است. سازمان همچنین برآورد خود از رشد اقتصادی جهان در سال 2016 را 2/ 2 اعلام کرده است؛ در حالی که در گزارش سال 2016 خود این رقم را 7/ 0 درصد بیشتر پیش‌بینی کرده بود. سازمان با اشاره به اینکه کشورهای در حال توسعه همچنان موتورهای محرکه اقتصاد جهان خواهند بود و در حدود 60 درصد از تولیدناخالص داخلی جهان طی سال‌های 2016 تا 2018 را به خود اختصاص خواهند داد، تولید ناخالص داخلی در کشورهای کمتر توسعه یافته در سطحی بسیار پایین‌تر از سطح 7 درصد که در اهداف توسعه‌ای سازمان ملل متحد تعیین شد، باقی خواهد ماند.
 
سازمان در گزارش خود نوشته است:‌ «با توجه به پیش‌بینی فعلی رشد و با فرض اینکه هیچ کاهشی در نابرابری‌های درآمدی ایجاد نشود، در حدود 35 درصد از جمعیت کشورهای کمتر توسعه یافته تا سال 2030 در فقر شدید به‌سر خواهند برد.» لنی مونتلی، دستیار دبیرکل در امور توسعه اقتصادی دپارتمان امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد در این باره گفت: « دوبرابر کردن تلاش‌ها برای بازگرداندن اقتصاد جهان به مسیر رشد قدرتمندتر و جامع تر و خلق فضای اقتصاد بین‌المللی برای توسعه باثبات جهان ضروری است.»

وضعیت نسبی اقتصاد ایران در میان همسایگان

در پیش‌بینی‌های گزارش «چشم‌انداز وضعیت اقتصادی جهان» سازمان ملل، آمارهای اقتصاد ایران نیز به چشم می‌خورد. بر اساس این گزارش پیش‌بینی می‌شود که رشد اقتصادی ایران در سال 2017 به 7/ 4 درصد برسد. این درحالی است که رشد اقتصادی ایران در سال 2016، 3/ 4 درصد گزارش شد. همچنین پیش‌بینی شده است که در سال 2018 با اندکی کاهش نسبت به سال پیش‌رو رشد اقتصادی به 4/ 4 درصد برسد. در گزارش قبلی این سازمان که در ماه مه 2016 منتشر شده بود رشد اقتصادی ایران در سال 2017 عدد 4/ 5 درصد پیش‌بینی شده بود که در مقایسه با آمار گزارش جدید، کاهش پیش‌بینی در رشد اقتصادی ایران مشاهده می‌شود.

با این حال رشد اقتصادی ایران یکی از بالاترین رشدهای اقتصادی در منطقه است. در گزارش سال گذشته این سازمان رشد اقتصادی عربستان در سال 2017 عدد 1/ 3 درصد پیش‌بینی شده بود و این درحالی است که در گزارش سال جدید رشد اقتصادی این کشور به سطح 5/ 1 درصد تعدیل یافته است. از دیگر کشورهای حائز اهمیت منطقه ترکیه است. پیش‌بینی‌های رشد اقتصادی این کشور در سال‌های آینده حاکی از آن است که این کشور در سال‌های پیش‌رو، رشدی کمتر از اقتصاد ایران خواهد داشت. بر اساس پیش‌بینی جدید سازمان ملل، رشد اقتصادی ترکیه در سال 2017 با تعدیلی روبه پایین به 1/ 3 درصد خواهد رسید (گزارش قبلی رشد 4/ 3 درصدی را پیش‌بینی کرده بود). همچنین بر اساس این گزارش، رشد اقتصادی حدود 21 کشور عربی اوضاع چندان مساعدی ندارد. در گزارش سال پیش رشد اقتصادی 2017 این کشورها 2/ 3 درصد پیش‌بینی شده بود؛ درحالی که در گزارش فعلی این رشد به 5/ 2 درصد کاهش یافته است.

از دیگر متغیرهای پیش‌بینی شده در این گزارش نرخ تورم است. بر این اساس، ایران که در سال 2013 یکی از بالاترین نرخ‌های تورم تاریخ خود را تجربه کرد (حدود 40 درصد) توانست این نرخ را در سال 2016 به 5/ 8 درصد برساند. در این راستا این سازمان در گزارش جدید خود پیش‌بینی کرده است که نرخ تورم ایران در سال 2017 با اندکی افزایش نسبت به سال قبل به 3/ 9درصد برسد. همچنین پیش‌بینی شده است که نرخ تورم در سال 2018 با تغییری ناچیز نسبت به سال جاری، مقدار 2/ 9 درصد را تجربه کند.

چشم‌انداز روشن اقتصاد آسیا

سازمان ملل به رغم آنکه رشد ملایمی را برای جهان پیش‌بینی کرده، برای قاره آسیا چشم انداز روشنی را به تصویر کشیده است. نویسندگان این گزارش با اشاره به اینکه برگزیت و انتخاب دونالد ترامپ بر نااطمینانی‌های جهان افزوده‌اند، نوشتند که گرچه رشد اقتصادی چین کند می‌شود، اما قاره آسیا یک «نقطه روشن» در اقتصاد جهان خواهد ماند. بر این اساس، تقاضای قوی مصرف‌کنندگان و هزینه‌های دولت کمک کردند صادرات ضعیف جبران شود و در سال 2016 شرق و جنوب آسیا با سرعت ثابت 7/ 5 درصد رشد کند که همتراز با رشد سال گذشته بوده است. در این گزارش آمده است:‌« اغلب اقتصادهای شرق و جنوب آسیا به پیشگامی چین و هند شاهد رشد قدرتمندی بودند که ناشی از تقاضای داخلی قوی آنها بوده است.» بر اساس گزارش سازمان ملل، اقتصاد منطقه جنوب آسیا سریع‌ترین رشد را در میان مناطق جهان داراست. پیش‌بینی می‌شود رشد 7/ 6 درصدی این منطقه در سال 2016 به 9/ 6 درصد در سال‌های 2017 و 2018 برسد.

وضعیت اقتصاد چین

بر این اساس رشد چین در سال‌های 2018 و 2017 به 5/ 6درصد خواهد رسید و این در حالی است که با وجود کاهش 8/ 6 درصدی در صادرات چین، این اقتصاد در سال 2016 شاهد رشد 6/ 6 درصدی بوده است. این اقتصاد در تلاش است تا از تکیه بر صادرات به تقاضای داخلی تغییر جهت دهد.

وضعیت اقتصاد هند

از دیگر نکات مهمی که در گزارش سازمان ملل به چشم می‌خورد، رشد اقتصادی کشور هند است. بر این اساس، پیش‌بینی شده است که هند در سال 2017 رشدی 7/ 7 درصدی را تجربه کند. رشدی که در رده سوم بالاترین رشدهای اقتصادی جهان در سال 2017 قرار گرفته است (رده اول و دوم به ترتیب متعلق به میانمار با رشد 8 درصد و ساحل‌عاج با رشد 8/ 7 درصد است).

وضعیت تجارت جهانی

در سال 2016 تجارت جهانی یکی از بدترین سال‌های خود را تجربه کرد (بر اساس گزارش این سازمان در این سال رشد تجارت جهانی به 2/ 1 درصد رسید). اما در گزارش جدید سازمان ملل، پیش‌بینی شده است در سال 2017 این بخش از اقتصاد جهانی روند مثبتی را تجربه کند (گرچه در مقایسه با پیش‌بینی‌های گزارش قبلی این سازمان، شاهد اندکی تعدیل در روند تجارت جهانی هستیم). بر اساس این گزارش، پیش‌بینی شده است که رشد تجارت جهانی در سال‌های 2017 و 2018 به ترتیب به سطح 7/ 2 و 3/ 3 درصد برسد (این درحالی است که در گزارش سال گذشته رشد تجارت جهانی در سال‌ 2017 مقدار 7/ 4 درصد پیش‌بینی شده بود).

ضعف سرمایه‌گذاری و بهره‌وری؛ عامل اصلی کندی رشد جهان

این گزارش نشان می‌دهد که بسیاری از اقتصادها در سال‌های اخیر با کاهش قابل توجه سرمایه‌گذاری در بخش دولتی و خصوصی مواجه شده‌اند. این مساله با کندی رشد بهره‌وری در اقتصادهای پیشرفته و بسیاری از کشورهای بزرگ درحال توسعه و اقتصادهای درحال گذار همراه شده است. این گزارش همچنین بر نیاز به سرمایه‌گذاری در سرمایه‌های جدید به‌عنوان عامل تغییرات تکنولوژیکی و افزایش بهره‌وری تاکید می‌کند. به‌طور خاص، گزارش چشم‌انداز وضعیت اقتصاد جهان، به این نتیجه می‌رسد که سرمایه‌گذاری در حوزه‌های کلیدی مانند تحقیق و توسعه، آموزش و زیرساخت‌ها، موجب پیشرفت‌های اجتماعی و زیست محیطی می‌شود و همزمان از رشد بهره‌وری حمایت می‌کند.

لزوم رویکرد متوازن‌تر در سیاست‌گذاری‌ها در برابر چالش‌ها

این گزارش در فضای پرچالش اقتصادی و مالی، خواستار اتخاذ یک رویکرد متوازن‌تر در سیاست‌گذاری‌ها برای بازسازی روند رشد سالم در میان‌مدت و همچنین برای پیشرفت بیشتر در توسعه پایدار شده است. در این گزارش آمده است: «اقتصاد جهان نیازمند سیاست‌گذاری‌هایی است که فراتر از مدیریت تقاضا عمل کنند. این اقدامات باید همراه با اصلاحات ساختاری باشند به‌طوری که جنبه‌های مختلف توسعه پایدار، ازجمله فقر، نابرابر و تغییرات آب و هوایی را پوشش دهند.» این گزارش همچنین خواستار همکاری‌ها و هماهنگی‌های بیشتر بین‌المللی در حوزه سیاست‌گذاری‌ها به ویژه در حوزه‌های تجارت و سرمایه‌گذاری شده است./ج


کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • بررسی مشکلات بنار آبشرین در اردوی عمرانی دهیاران بخش مرکزی دشتستان
  • مرکز جامع سلامت شهر کلمه به زودی افتتاح می شود/ 80 درصد فضاهای فیزیکی بهداشت و درمان دشتستان نوسازی شده است
  • بهترین زمان خوردن قهوه برای کبد چرب
  • نقدی بر مجموعه داستان " خین‌جوشون " اثر مختار فیاض
  • مطالبات فعالان محیط زیست از مردم و مسئولان/ آفت محیط زیست زباله های پلاستیکی است/ مسئولان بیشتر از گرفتن عکس پای کار باشند
  • سرنوشت باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی
  • تجلیل از دو تیرانداز پرتلاش و موفق دشتستان
  • جاده مرگ شهر وحدتیه را دريابيد،مسئولان برحذر باشند
  • روز سعدی و نکته‌ای نغز از گلستانش
  • جناب نماینده! قحطی پتروشیمی که نیامده، بسم‌الله
  • انتخاب هیئت رئیسه جدید شورای هماهنگی روابط عمومی های ادارات شهرستان دشتستان
  • نشست فرماندهان پایگاه‌ها و شورای حوزه مقاومت بسیج شهدای پتروشیمی به میزبانی پتروشیمی جم
  • یک بار برای همیشه تفاوت گرگ، شغال و روباه را با رسم شکل یاد بگیرید
  • عناوین روزنامه‌های امروز1403/02/01
  • اولین دورهمی اتحاد جنوب در سال ۴۰۳ برگزار شد / تصاویر
  • آغاز عملیات اجرای خیابان ۲۴ متری در ورودی شهر از سمت برازجان،خیابان ۲۲ متری غرب آرامستان و خیابان در غرب جاده اصلی
  • قتل 2 جوان برازجانی در خودروشان/ دستگیری قاتل در استان همجوار
  • یکی از شهدای اخیر حمله اسرائیل در سوریه از شهر وحدتیه دشتستان است
  • گزارش تصویری/ راهپیمایی روز جهانی قدس در برازجان
  • سخنرانی استاد سید محمد مهدی جعفری در جمع دشتستانی ها و استان بوشهری های مقیم شیراز/ تصاویر
  • در رسیدگی به امور مردم کوتاهی نکنید/ برخی از بخشنامه ها باعث کوچک شدن سفره مردم می شود
  • قلب جوان 23 ساله دشتستانی اهدا شد/ تصاویر
  • بررسی مشکلات بنار آبشرین در اردوی عمرانی دهیاران بخش مرکزی دشتستان
  • سخن‌ران، کاظم صدیقی‌. نه! مسجد قیطریه، نه!
  • برخورد توهین آمیز رئیس صمت دشتستان با نمایندگان برخی اصناف شهرستان
  • آئین گرامیداشت شهیدالقدس محسن صداقت در شهر وحدتیه
  • تصاویر جنجالی مجری زن تلویزیون باکو در کنار سفیر ایران و در محل سفارتخانه/ عکس
  • اسرائیل را چه باید؟
  • اولین واریزی بزرگ برای معلمان در 1403
  • دکتر یوسفی؛ مدیری در کنار همکاران
  • .: لیلادانا حدود 4 روز قبل گفت: درود بردکتربایندری ودکترفیاض بزرگوار. ...
  • .: علی حدود 5 روز قبل گفت: بسیار عالی پاینده باشید ...
  • .: شااکبری حدود 5 روز قبل گفت: درود بر استاد گرانقدر ...
  • .: ذاکری حدود 6 روز قبل گفت: بسیار عالی. درود خدا ...
  • .: ذاکری حدود 6 روز قبل گفت: خوشحالم که ادبیات پایداری ...
  • .: افسری حدود 6 روز قبل گفت: درود بر دکتر بایندری ...
  • .: عزیز حدود 6 روز قبل گفت: سایت و نویسنده حواسشون ...
  • .: مصطفی بهبهانی مطلق حدود 9 روز قبل گفت: با سلام و خدا ...
  • .: ح حدود 10 روز قبل گفت: درودخدا بر استادبرازجانی و ...
  • .: اسماعیل حدود 11 روز قبل گفت: فقط قدرت است که ...