امروز: پنجشنبه 06 ارديبهشت 1403
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 12 آبان 1395 - 18:09
اختصاصی اتحادخبر/ انجمن گردشگران دشتستان معرفی می کند(3)؛

اتحادخبر: روزهای سه شنبه در تقویم انجمن گردشگران دشتستان ​"در روستا​" نامگذاری شده که هر هفته با کمک اعضاء انجمن به معرفی یکی از روستاهای دشتستان می پردازد، این هفته در یک نشست مجازی به معرفی روستای بنار سلیمانی پرداختیم. روستای بنار سلیمانی در ۲۳ کیلومتری برازجان، مرکز شهرستان دشتستان واقع شده است...

اتحادخبر: روزهای سه شنبه در تقویم انجمن گردشگران دشتستان ​"در روستا​" نامگذاری شده که هر هفته با کمک اعضاء انجمن به معرفی یکی از روستاهای دشتستان می پردازد، این هفته در یک نشست مجازی به معرفی روستای بنار سلیمانی پرداختیم.

 

🌐انجمن گردشگران دشتستان 🌐


بنار سلیمانی


موقعیت جغرافیایی روستا

روستای بنار سلیمانی در ۲۳ کیلومتری برازجان، مرکز شهرستان دشتستان واقع شده است.
این روستا در حد فاصل شهر آبپخش به روستای بنار آزادگان و دهستان دشتی شبانکاره (دشتی اسماعیل خانی)و در 23 کیلومتری از شهر برازجان، مرکز شهرستان دشتستان در استان بوشهر با فاصله نسبتاً اندکی از خلیج نیلگون همیشه فارس قرار دارد. بنار سلیمانی روستایی در دل نخلستانهای سربه فلک کشیده با هوایی گرم و شرجی در فصل تابستان و خنک و مطبوع در فصل زمستان و طبیعتی زیبا با مردانی از جنس کار و تلاش و زنانی از تبار نیکان. مردمانی که در کنار سختی کار طاقت فرسای نخل داری اما پر از شوق و مهربانی هستند مهمان نوازانی که در سفره نه چندان رنگین خود دلی به صافی آسمان آبی البته بدون ابر دارند که به راحتی در دل هر کسی جایی دارند.

محمد بناری از روستای بنار ازادگان با توجه به تحقیقاتی که انجام داده می گوید: زادگاه اصلی بناریها جایی در شمال استان خوزستان بوده که به دلیل اینکه با خان و حکومت وقت سر ناسازگاری داشتند تصمیم به کوچ میگیرند و این مکان کنونی رو برای اسکان انتخاب میکنند.


توسعه روستایی

توسعه روستایی، شعاری است که این روزها مرتبا از زبان مسئولان به گوش می‌رسد، شعاری که امید رهایی از مشکلات را به مشام اهالی دیروز روستاها می‌رساند، امیدی که به آنان می‌گوید زندگی در روستا آسان‌تر می‌شود.

اهالی روستای بنار سلیمانی آبپخش نیز مدتی است کمر همت به احیای روستای پدریشان بسته‌اند و جوانان دیروز روستا از اقصی‌نقاط استان و حتی کشور در حال بازگشت به این روستا هستند.


افزایش 30 برابری جمعیت بنار در تعطیلات
جمعیتی که به ادعای حمید محمدی، عضو شورای بنار سلیمانی در ایام عادی 33 خانوار است و در تعطیلات از 1000 نفر تجاوز می‌کند و زمین فوتبال خاکی روستا و همهمه عصر جمعه را گواه سخنش می‌گیرد.

وارد جاده روستاهای پایین دست آبپخش که می‌شوی با مناظر چشم‌نوازی روبه‌رو می‌شوی ... یک سمت جاده نخلستان‌های سر به فلک کشیده و یک دست جاده کانال‌های آبیاری که این روزها اندک آبی در آن جاری است.
در نزدیکی روستا یک بقعه هست بنام بی بی پنهون که نه فقط برای مردم روستا که نزد تمام اهالی آن منطقه دارای احترام ویژه ای می باشد که با تلاش جوانان روستا الان مکان خیلی خوبی برای زیارت و گذران اوقات خواهد بود و متاسفانه مشکل اصلی ان نداشتن برق می باشد که در دست اقدام می باشد.

چند کیلومتری که بروی به ورودی بنار سلیمانی می‌رسیم، روستایی که سال 65 و بعد از وقوع سیلی ویرانگر جمعیتش را از دست داد و این روزها شاهد رجعت دوباره آنان است.
گویا فرزندان دیروز این روستا دلشان شوق وطن کرده و می‌خواهند به زادگاهی برگردند که روزی در کوچه‌های آن قایم موشک بازی کرده‌اند و در گرماگرم ظهرهای تابستان آن در کانال‌های آبیاری نخیلات به شنا سرگرم بوده‌اند.

عامل جمع کردن مردم بنار پس از 3 دهه دوری

محمود کرمی، از ساکنین قدیمی روستا که این روزها با آگاهی از نقش تبلیغات شروع به معرفی روستا کرده است، می‌گوید "واتس‌آپ" اهالی قدیمی بنار سلیمانی را دور هم جمع کرده و برای روستا وبلاگ‌نویسی می‌کند؛ تاریخ و مشاهیر روستا را به صف کرده و قصد معرفی آنان را دارد، کرمی از آنهایی است که با گذشت بیش از پنج دهه از زندگی هنوز آپدیت است و جوان!


از گذشته روستا برایمان می‌گوید: از دهه 40 و سال‌های ابتدایی دهه 50 می‌گوید که در روستا چغندر قند می‌کاشته‌اند و به کارخانه قند ممسنی فارس صادرات داشته‌اند تا کشت پنبه در روستا که برای نوجوانان امروز روستا به افسانه‌ای شبیه است.

باغ و دام در گذشته رزق غالب مردم بنار سلیمانی بوده و پول بابرکت عرق پدران دیروز روستا نخبه‌‌های فراوانی را برای روستا پرورش داده است، از دکتر کرمی دیروز که اولین پزشک منطقه دشتستان بوده تا دکتر علی احمدزاده و مسعود زارعی و دکتر غلامحسین کرمی بناری دومین پزشک شهرستان دشتستان، جناب دکترحنیف کازرونی دارای بیش از 20 مدال طلای المپیاد های جهانی وصدها تقدیرنامه و برادرشان جناب دکتر خلیل کازرونی از نخبگان روستای بنار سلیمانی هستند که هر کدام در عرصه‌ای از این دیار پهناور می‌درخشند.


دو سالی می‌شود که جوانان امروز و دیروز روستا متحد شده‌اند و سنگر سازندگی روستا را پر کرده اند، سنگری که از ورودی روستا فعالیتش را حس می‌کنیم. فعالیتی که سبب تفاوت این روستا که تا دیروز و دیروزها فقر از سر و رویش بالا می‌رفت با روستاهای مشابه آن شده است.
حمید محمدی که حضور در شورا را دستمایه‌ چانه‌زنی با مسئولان استانی و شهرستانی برای آبادانی روستا کرده با حلاوت از اقدامات مردمی برای آبادانی بنار سلیمانی می‌گوید و از اقداماتی که توسط مسئولان انجام شده هم تشکر می‌کند.

اجرای پروژه های عمرانی در بنار سلیمانی
۱- ایجاد شبکه روشنایی در ورودی روستا
۲- آسفالت بخشی از معابر
۳- نوسازی شبکه آب
۴-  جابه‌جایی تیر برق
۵- تملک زمین ورزشی روستا
۶- بازسازی مسجدصاحب‌الزمان(عج)

۷- دیوار کشی آرامستان
۸- تسطیح و زیرسازی معابر و ...تنها بخشی از اقدامات عمرانی روستا است که عمدتا خودجوش و مردمی بوده‌اند.
البته کودکان روستا هم در مسیر توسعه بی‌نصیب نبوده‌اند و در هیاهوی سازندگی روستا، بوستان امید سهمشان شده است تا بتوانند اندکی از کودکیشان لذت ببرند.


محمدی اشاره‌ای به گازرسانی روستا می‌کند و می‌گوید: هم‌اکنون شبکه گاز به روستا رسیده و مسئولان قول داده‌اند تا چند ماه آینده علمک گاز را به درب منزل اهالی روستا برسانند.
ضعف آنتن‌دهی تلفن همراه در بنار سلیمانی هم داد همه را درآورده و پیرمردهای روستا می‌گویند برای یک تماس ساده باید "اِنّا اَنزَلنا" بخوانی و دخیل ببندیم.


تقویت بنیه فرهنگی در مناطق روستایی از رموزی است که به توسعه اجتماعی آنها کمک می‌کند و نامدار نگهبان از جانبازان روستای بنار سلیمانی این موضوع را مورد تاکید قرار می‌دهد.

 

سردار شهید کرامت باید به جامعه معرفی شود
نگهبان از عدم معرفی سردار شهید کرامت گله‌مند است و می‌گوید: آن شهید بزرگوار در استان همجوار شناخته‌ شده‌ است و در خانه خود غریبی می‌کند؛ در بسیاری از شهرهای همجوار وقتی درباره او سؤال می‌کنی، نه تنها جوانان و گاها میانسالان اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند و این مساله به‌خاطر بی‌مهری است که به آن سردار شهید صورت گرفته است.


وی معتقد است توجه به شخصیت این شهید ارجمند در شوراهای نامگذاری اولویتی است که برای معرفی ایشان باید مورد توجه قرار گیرد؛ در گذشته هم پیشنهاد نامگذاری قطعه‌ای از اتوبان‌ها و جاده‌های اصلی دشتستان به‌نام این شهید را داده‌ایم و اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
این روزها خبر تعریض جاده روستاهای پایین دست آبپخش که راه دسترسی به دیار شهید کرامت است به‌ گوش می‌رسد و از مسئولان انتظار داریم این مسیر را به‌نام شهید کرامت مزین کنند.

 

بنار سلیمانی با دو تیم فوتبال پیشکسوتان و امید

مشکلات ورزشی هم این روزها یقه روستا را گرفته و فوتبالیست‌های روستا دادشان هواست، بنار سلیمانی این روزها دو تیم پیشکسوتان و امید دارد که با عزم جزم عملکردی خوب از خود به جای گذاشته‌اند.


کشاورزی در روستا

روستایی که در گذشته برای خودش بهارستانی بوده و کشت جالیزی و مرکبات داشته و چند قدمی عقب‌تر در آن چغندر قند و پنبه کشت می‌شده این روزها تنها در دو عرصه نخیلات و غلات مانور می‌دهد و غلاتی که 100 درصد دیم ‌کارند و بنابر ادعای کشاورزان روستا 120 هزارتایی نخل هم دارد.
علی بنافی، از کشاورزان بنار سلیمانی می‌گوید: آبیاری نخیلات مهم‌ترین معضل کشاورزی امروز بنار سلیمانی است و آنچه خاطر کشاورزان این روستا را مکدر کرده، کمبود آب و فرسودگی کانال‌های آبیاری روستا است که سبب هدر رفت منابع آبی می‌شود.
در تکمیل اطلاعات راجع به بنارسلیمانی باید از زحمات کدخدای خوش فکر آن شادروان حاج ناصر بنافی یاد کنیم با تلاشها وابتکارات و خوش فکری و دوراندیشی که داشتند بنارسلیمانی را به یکی از روستاهای پیشرفته منطقه تبدیل نموده بود.

بنار سلیمانی پس از آبپخش اولین مدرسه را در سال 1340 داشته است. حدود چهل نفر از فرزندان بنارسلیمانی معلم و از پیشکسوتان دشتستان هستند(اسامی آنها را در"وبلاگ بنارسلیمانی سایت بناری آبپخش دشتستان" ملاحظه نمائید). امروز صحبت تعریض جاده آپخش به روستاهای پائین تر هست و با وجود کشت نخیلات در مسیر مشکلاتی ایجاد شده اما با خوش فکری شادروان حاج ناصر بنافی، در ناحیه بنارسلیمانی این مسئله وجود ندارد. ایشان از همان اول فکر تعریض جاده بود و بخاطر همین موضوع در همان زمان اجازه نداد درحریم جاده نخلی کاشته شود.

با تشکر از همه ی عزیزانی که در معرفی روستا ما را یاری نمودند.










 

تنظیم شده توسط : ندا مزارعی


                                                                  🌐 🌐  🌐 🌐

 



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
1395/08/18 - 23:54
1
1
درود بر همه ی اهالی روستای بنار سلیمانی: روستایی با صفا و مردمی صمیمی و اهل کار و تلاش .
خدا رحمت کنه مرحوم حاج ناصر بنافی که فردی بسیار مردم دار و اهل فرهنگ و ادب بود. نام حقیر هم به یمن وجود ایشان در مهمانی منزل پدریم در سال 1342 در هنگام تولد در شهر سعدآباد بنام ((ناصر)) نامگذاری گردید.درود بر تمام فرزندان ایشان چه آنان که مرحوم شدند و آنان که در قید حیاتند، علی الخصوص دوست عزیزم حبیب(فردین) بنافی .
.
.
.
*** ناصر حفظ اله***
1395/08/15 - 09:39
1
1
سلام برآقای محمودکرمی دوست قدیمی وهمسایه باوفا وارزشمند برازجانی ساکن خیابان بنیادمسکن برازجان این شخصیت خوب ودوست داشتنی وبانشاط برای ای انسان روشنفکروتلاشگر آرزوی موفقیت دارم./ج
1395/08/13 - 23:28
0
2
احسنت خداقوت
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • بررسی مشکلات بنار آبشرین در اردوی عمرانی دهیاران بخش مرکزی دشتستان
  • مرکز جامع سلامت شهر کلمه به زودی افتتاح می شود/ 80 درصد فضاهای فیزیکی بهداشت و درمان دشتستان نوسازی شده است
  • تقابل ادبی فرماندار دشتستان با هاروکی موراکامی از ژاپن !
  • توزیع تعداد ۵۰ عدد کلاه ایمنی از طرف شهرداری بین موتورسیکلت سواران شهر وحدتیه
  • بهترین زمان خوردن قهوه برای کبد چرب
  • نقدی بر مجموعه داستان " خین‌جوشون " اثر مختار فیاض
  • مطالبات فعالان محیط زیست از مردم و مسئولان/ آفت محیط زیست زباله های پلاستیکی است/ مسئولان بیشتر از گرفتن عکس پای کار باشند
  • سرنوشت باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی
  • تجلیل از دو تیرانداز پرتلاش و موفق دشتستان
  • جاده مرگ شهر وحدتیه را دريابيد،مسئولان برحذر باشند
  • روز سعدی و نکته‌ای نغز از گلستانش
  • جناب نماینده! قحطی پتروشیمی که نیامده، بسم‌الله
  • نشست فرماندهان پایگاه‌ها و شورای حوزه مقاومت بسیج شهدای پتروشیمی به میزبانی پتروشیمی جم
  • انتخاب هیئت رئیسه جدید شورای هماهنگی روابط عمومی های ادارات شهرستان دشتستان
  • عناوین روزنامه‌های امروز1403/02/01
  • آغاز عملیات اجرای خیابان ۲۴ متری در ورودی شهر از سمت برازجان،خیابان ۲۲ متری غرب آرامستان و خیابان در غرب جاده اصلی
  • قتل 2 جوان برازجانی در خودروشان/ دستگیری قاتل در استان همجوار
  • یکی از شهدای اخیر حمله اسرائیل در سوریه از شهر وحدتیه دشتستان است
  • هدایای باقیمانده پیاده روی برازجان قرعه کشی شد
  • گزارش تصویری/ راهپیمایی روز جهانی قدس در برازجان
  • سخنرانی استاد سید محمد مهدی جعفری در جمع دشتستانی ها و استان بوشهری های مقیم شیراز/ تصاویر
  • در رسیدگی به امور مردم کوتاهی نکنید/ برخی از بخشنامه ها باعث کوچک شدن سفره مردم می شود
  • قلب جوان 23 ساله دشتستانی اهدا شد/ تصاویر
  • بررسی مشکلات بنار آبشرین در اردوی عمرانی دهیاران بخش مرکزی دشتستان
  • سخن‌ران، کاظم صدیقی‌. نه! مسجد قیطریه، نه!
  • برخورد توهین آمیز رئیس صمت دشتستان با نمایندگان برخی اصناف شهرستان
  • آئین گرامیداشت شهیدالقدس محسن صداقت در شهر وحدتیه
  • تصاویر جنجالی مجری زن تلویزیون باکو در کنار سفیر ایران و در محل سفارتخانه/ عکس
  • اولین واریزی بزرگ برای معلمان در 1403
  • دکتر یوسفی؛ مدیری در کنار همکاران
  • .: لیلادانا حدود 4 روز قبل گفت: درود بردکتربایندری ودکترفیاض بزرگوار. ...
  • .: علی حدود 5 روز قبل گفت: بسیار عالی پاینده باشید ...
  • .: شااکبری حدود 5 روز قبل گفت: درود بر استاد گرانقدر ...
  • .: ذاکری حدود 6 روز قبل گفت: بسیار عالی. درود خدا ...
  • .: ذاکری حدود 6 روز قبل گفت: خوشحالم که ادبیات پایداری ...
  • .: افسری حدود 6 روز قبل گفت: درود بر دکتر بایندری ...
  • .: عزیز حدود 6 روز قبل گفت: سایت و نویسنده حواسشون ...
  • .: مصطفی بهبهانی مطلق حدود 9 روز قبل گفت: با سلام و خدا ...
  • .: ح حدود 10 روز قبل گفت: درودخدا بر استادبرازجانی و ...
  • .: اسماعیل حدود 11 روز قبل گفت: فقط قدرت است که ...