کد خبر: 170852 ، سرويس: گوناگون
تاريخ انتشار: 01 آذر 1401 - 08:31
میان‌وعده‌هایی که خطر ابتلا به سرطان روده را افزایش می‌دهند

اتحادخبر: مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد میان‌وعده‌ها و غذا‌های فوق‌فرآوری‌شده از جمله تنقلات بسته‌بندی‌شده پرطرفدار و نوشیدنی‌های شیرین، خطر ابتلا به سرطان روده را افزایش می‌دهند.

اتحادخبر: مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد میان‌وعده‌ها و غذا‌های فوق‌فرآوری‌شده از جمله تنقلات بسته‌بندی‌شده پرطرفدار و نوشیدنی‌های شیرین، خطر ابتلا به سرطان روده را افزایش می‌دهند.

به گزارش آفتاب‌‌نیوز؛ متخصصان علوم تغذیه و پزشکی در ایالات متحده آمریکا داده‌های سه مطالعه بلندمدت سلامتی را که در آن‌ها بیش از ۴۶ هزار مرد و تقریبا ۱۶۰ هزار زن شرکت داشتند و به مدت ۲۴ تا ۲۸ سال پیگیری شده بودند، بررسی کردند.

در این مدت ۳۲۱۶ مورد سرطان روده شناسایی شد. متخصصان از داده‌های مربوط به این موارد ابتلا و رژیم‌های غذایی آنان برای تعیین خطر ابتلا به سرطان روده استفاده کردند.

آن‌ها دریافتند که غذا‌های فوق‌فرآوری شده از قبیل نوشابه، تنقلات بسته‌بندی‌شده، نان، کیک و بیسکوییت‌های صنعتی، مارگارین و محصولات آماده پیش‌فرآوری‌شده یا گرم‌کردنی با خطر بالاتر ابتلا به سرطان روده مرتبط هستند.

براساس این یافته‌ها خطر ابتلا به سرطان روده در زنانی که بیشترین مقدار غذای آماده را مصرف می‌کردند در مقایسه با زنانی که در گروه کمترین میزان مصرف قرار داشتند، ۱۷ درصد بیشتر بود.

در عین حال مردانی که بیشترین مقدار غذای آماده شامل گوشت، مرغ یا غذای دریایی مصرف کردند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بودند.

این مطالعه همچنین نشان داد مردانی که نوشیدنی‌های قندی مصرف می‌کنند در مقایسه با آن‌ها که کمترین مقدار از این نوع نوشیدنی را مصرف می‌کنند، ۲۱ درصد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان روده هستند.

به گفته متخصصان، غذا‌های فوق‌فرآوری‌شده ۵۷ درصد از کل کالری مصرفی روزانه بزرگسالان آمریکایی را تشکیل می‌دهند که این رقم طی دو دهه گذشته، پیوسته رو به فزونی گذاشته است.

نویسندگان این مطالعه در نشریه "بریتیش مدیکال ژورنال" نوشتند: مصرف زیاد کل غذا‌های فوق‌فرآوری‌شده در مردان و زیرگروه‌های خاصی از غذا‌های فوق‌فرآوری‌شده در مردان و زنان با افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط است.

همچنین مطالعه‌ای جداگانه که در همان نشریه منتشر شد، مصرف غذا میان مردم ایتالیا را بررسی کرد و نشان داد بزرگسالانی که رژیم غذایی آن‌ها پایین‌ترین کیفیت را داشت و بیشترین میزان غذای فرآوری‌شده مصرف می‌کردند، نرخ مرگ‌ومیرشان بدتر بود.

متخصصان داده‌های نزدیک به ۲۳ هزار شرکت‌کننده را بررسی کردند که ۲۲۰۵ نفر آن‌ها در طول دوره پیگیری، فوت کردند.

بزرگسالانی که رژیم غذایی کم‌کیفیت‌تری داشتند و غذای فوق‌فرآوری‌شده بیشتری مصرف می‌کردند در مقایسه با افرادی که رژیم غذایی بهتری داشتند و غذا‌های فوق‌فرآوری‌شده کمتری مصرف می‌کردند، بیشتر احتمال داشت که در طول دوره پیگیری جان خود را از دست بدهند.

به گزارش ایندیپندنت، در انگلیس غذا‌های فوق‌فرآوری‌شده به غذاهایی گفته می‌شود که حاوی موادی هستند که معمولا هنگام پختن غذای خانگی به آن افزوده نمی‌شوند از قبیل مواد شیمیایی، رنگ‌ها، شیرین‌کننده‌ها و نگهدارنده‌ها.

همچنین رایج‌ترین غذا‌های فوق‌فرآوری‌شده در میان بریتانیایی‌ها شامل نان صنعتی، غذا‌های بسته‌بندی‌شده، غلات صبحانه، سوسیس و سایر محصولات گوشتی فرآوری شده‌اند و شیرینی‌جات، بیسکوییت‌ها، شیرینی‌ها، نان‌ها و کیک‌ها و چیپس‌های صنعتی نیز در رژیم غذایی بریتانیایی رایج هستند و در کنار تنقلات نمکی، نوشابه‌های گازدار و نوشیدنی‌های میوه‌ای در فهرست مواد غذایی فوق فرآوری شده قرار می‌گیرند.

 

لينک خبر:
https://www.ettehadkhabar.ir/fa/posts/170852