کد خبر: 169352 ، سرويس: گزارش و گفتگو
تاريخ انتشار: 30 مهر 1401 - 09:16
اتحاد جنوب بررسی می کند؛
از مهاجرت تا مزاحمت اتباع بیگانه

اتحاد خبر - زینب رنج کش: صدای جیغ لاستیک ها  کف آسفالت سر چهار راه بازار توجه هر رهگذری را به خود جلب می کرد، پشت بندش صدای بلند مردی را می شنوم که به لهجه غلیظ برازجانی آنها را مخاطب خود قرار داده بود و می گفت: - برای الان تا غروب دو نفر میخوام، برای تمیز کردن حیاطِ چقد می گیرید؟ هنوز کلامش منعقد نشده بود که بیش از ده نفر بر سرش خراب شدند...

اتحاد خبر - زینب رنج کش: صدای جیغ لاستیک ها  کف آسفالت سر چهار راه بازار توجه هر رهگذری را به خود جلب می کرد، پشت بندش صدای بلند مردی را می شنوم که به لهجه غلیظ برازجانی آنها را مخاطب خود قرار داده بود و می گفت: - برای الان تا غروب دو نفر میخوام، برای تمیز کردن حیاطِ چقد می گیرید؟ هنوز کلامش منعقد نشده بود که بیش از ده نفر بر سرش خراب شدند: -آقا 230 می گیرم تا غروب تمیزِ تمیز تحویلتون میدم، شایدم کثیفی زیاد نباشه دونفری تا ظهر ردیفش کنیم.

هرکدام حرفی میزدند، مرد هاج و واج مانده بود بین آن همه کارگر افغان تبار که دوره اش کرده بودند. این وضعیت چهارراه بازار در برازجان مرکز دشتستان بود که حتی صدای کسبه را هم درآورده است. کمی پایین تر میدان امام خمینی (ره) همین قشر با همان لباس بلند و ریش های بلندتر، کثرتی نیز با بیل و کلنگ و یک گونی که در آن ریسمان و تراز داشتند تجمع کرده بودند و اینجا دقیقا انتهای خیابان بازار است و عبور مردم بسیار زیاد، حدود 150 کارگر افغانستانی منتظر بوقی از طرف یک کارفرما، تا بالای ماشین بپرد و روزی امروزش را کاسب شود.

اول خیابان بازار را خودشان قرق کرده اند انتهای آن راهم همین طور. چهره شهر به طور کامل تغییر کرده است، اگر وارد بازار تره بار و میوه شویم از وضعیت نابسامان کودکان کار افغانستانی شاخ نداشته هر انسانی بیرون می زند، کودکانی از هفت سال یا شاید کمتر تا نوجوان 16 یا 17 ساله هر کدام یک فرغون به دست دارند و  جمعیت آن ها در این بازار و سر چهارراه ها به عنوان متکدی بسیار بالاست، این کودکان آنقدر به وضعیتشان رسیدگی نشده که گویی عقده ای فروخورده در وجودشان شعله بر پا کرده است که نمی توانند دیگر حتی جلوی چشم های پر از خشم شان را بگیرند.

هر کدام با سرعتی باور نکردنی فرغون های پر و یا حتی خالی را چنان به طرفت می آورند که هر آن امکان می دهی چنان مورد عتاب آن فرغون قرار بگیری که به مرگی سخت دچار شوی، از دست فروش هایشان که دیگر نگوییم بهتر است.

اگر بخواهیم از ولنگاری همان کارگران بگوییم هم خودش بحثی است باور نکردنی... صبح پنج شنبه 28 مهر ماه موقع چراغ قرمز وقتی زن از چهار راه عبور می کرد مردی لاغر اندام با لباس خاکستری و ریشی نامرتب به او متلکی انداخت که تمام وجودش لبریز از تهوع شد زن سرش را به زیر انداخت و هیچ نگفت، شاید ترسید از عاقبت عمل آن جوان.

از این قبیل اتفاقات و مزاحمت نوامیس مردم به تعدد در برازجان و یا هر جای دیگر توسط مهاجران رخ داده است اما این که پس از حدوث یک واقعه به آن رسیدگی شود می شود نوش دارو پس از مرگ سهراب، حکایت گزارش تکدی گران اتباع خارجه بود که اکنون هیچ خبری از بهبود و یا ساماندهی وضعیتشان که نشد هیچ اکنون خیابان بیمارستان، بازار روز، سر چهارراه بازار و یا ابتدای روستای بنداروز تعدادشان هر روز بیشتر و بیشتر شده و خبری از ساماندهی نیست.

وقتی صبح یک روز گرم تابستانی بیش از 200 کارگر افغان تبار بر سر چهارراه بازار تجمع کرده بودند دو ماشین نیروی انتظامی با سرعت تمام به دنبال آنها شروع به تعقیب و گریز کرد، همه پا به فرار گذاشتند؛ تصور کنید تعدادشان آنقدر زیاد بود که زمین از شدت قدم هایشان در حال تکان خوردن و لرزیدن بود اما این فقط یک حالت ایجاد رعب بود تا آنها را متفرق کند؛ زیرا پس از متفرق شدنشان پلیس با وجود داشتن وسیله ایاب و ذهاب محل را به سمت میدان امام خمینی(ره) ترک کرد و همین اتفاق بار دیگر در آن محل تکرار شد. پس از این با فرمانده نیروی انتظامی برازجان سرهنگ فرهاد آراوند تماس گرفتیم و حتی در پیامی خود را معرفی کردیم اما تلفن خود را پاسخ نداد تا علت این کار را جویا شویم.

از این رو با توجه به بیشتر شدن تعداد این کارگران در صدد این برآمدیم تا پیگیری های لازم برای ساماندهی وضعیت این کارگران مهاجر افغانستانی را از شهردار برازجان جویا شویم.

استان بوشهر | Page 55

مرتضی قدوسی در گفتگوی اختصاصی با اتحاد خبر در خصوص حضور بی حد و حصر این کارگران و ایجاد مزاحمت برخی از انان برای نوامیس مردم اظهار داشت: با توجه به اتفاق و مزاحمتی که ظرف ده روز گذشته برای یک خانم رخ داده و منجر به درگیری نیز شده بود از همان روز با پیگیری معاونت سیاسی امنیتی فرمانداری دشتستان محلی را برای این کارگران در نظر گرفتیم، این مکان روبه روی گرمابه عمومی کمی بالاتر از آتش نشانی شماره یک در فضای سبز نزدیک به دره قرار دارد که محل تجمع اهالی هم نیست تا از این قبیل اتفاقات پیشگیری شود. به همراه فرمانداری و نیروی انتظامی تمام تلاشمان در این است هر چه زودتر به آنجا انتقالشان دهیم و مقدمات کار را هم فراهم کرده ایم.

قدوسی در خصوص کودکان کار افغانستانی نیز افزود: برای ساماندهی بازار، دستورالعملی را آماده کردیم و تحویل شورای تامین دادیم. دستگاه هایی که در این طرح باید مشارکت کنند طرح و دستورالعمل برایشان ارسال شده و نظرات خود را باید ارسال کرده و بیان کنند. در این دستورالعمل شرایط این کودکان نیز مورد توجه قرار گرفته است، نه در غرفه های تجاری و نه در محوطه و محیط بازار نباید مشغول باشند و کار کردنشان ممنوع است و اکنون منتظر ابلاغیه شورای تامین هستیم تا کارمان را آغاز کنیم.

وی افزود:  در این دستورالعمل در حدود 12 دستگاه اجرایی از جمله شبکه بهداشت، تعزیرات، دادستانی، نیروی انتظامی، فرمانداری، صنعت و معدن و بازرگانی و... درگیر این کار هستند، آن ها باید نظرات خودشان را به ما ابلاغ کنند شاید آن ها هم یک سری مطالب کارشناسی داشته باشند تا به این دستورالعمل افزوده شود.

شهردار برازجان اظهار داشت: ظرف چند ماه آینده این طرح را ان شاالله اجرا خواهیم کرد.






لينک خبر:
https://www.ettehadkhabar.ir/fa/posts/169352