امروز: چهارشنبه 28 ارديبهشت 1401
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 03 بهمن 1400 - 12:00
اتحادخبر: آش در واقع یکی از ابتدایی‌ترین غذا‌هایی است که انسان آن را درست کرده و امروزه تبدیل به یک غذای کامل و مغذی شده است.

اتحادخبر:  آش در واقع یکی از ابتدایی‌ترین غذاهایی است که انسان آن را درست کرده و امروزه تبدیل به یک غذای کامل و مغذی شده است.

باتوجه به اقلیم هر شهر، انواع متنوعی از آن به وجود آمده که بعضی از آنها شهرت بسیار زیادی دارند: مانند ‌آش دوغ تبریزی،‌ آش عباسعلی، ‌آش شله مشهدی و‌ آش سبزی شیرازی، اما نکته قابل تامل در تهیه انواع‌ آش، استفاده از حبوبات، غلات، سبزیجات و گاهی گوشت قرمز است که‌ آش را تبدیل به یک غذای کامل می‌کند.

 

آش دوغ تبریزی

 

ش

مواد لازم

  • دوغ: دو لیتر
  • آرد برنج: یک‌دوم پیمانه
  • برنج نیم‌دانه: یک پیمانه
  • نخود پخته‌شده: یک پیمانه
  • تخم‌مرغ: یک عدد
  • سبزی ‌آش دوغ (برگ سیر، گشنیز، تره و شوید): 500 گرم
  • مواد لازم برای قلقلی (در صورت تمایل)
  • گوشت چرخ‌کرده: 150 گرم
  • پیاز: یک عدد کوچک، رنده شده و آب گرفته
  • زردچوبه، نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه

1. برای درست کردن قلقلی در یک کاسه گوشت چرخ‌کرده، پیاز آب‌گرفته، نمک، فلفل و زردچوبه را با هم خوب مخلوط کنید و از آن قلقلی‌های کوچکی درست کرده و در مقداری روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.

2. یک لیوان از دوغ را با آرد برنج خوب مخلوط کنید، این کار برای این است که آرد برنج در دوغ سرد خوب حل شود، سپس همه دوغ را در یک دیگ مناسب بریزید و آرد برنج حل‌شده در دوغ و برنج نیم‌دانه را هم به آن اضافه کنید. حالا حرارت را زیاد کنید تا مواد به جوش بیایند، سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید برنج و آرد برنج باز شده و لعاب پس دهند.

3. تخم مرغ را در یک کاسه بشکنید و با چنگال هم بزنید، کم‌کم به اندازه یک قاشق غذاخوری از مواد‌ آش که در حال جوشیدن است را به تخم‌مرغ اضافه کنید و همزمان، تخم‌مرغ را تند هم بزنید تا نبندد، سپس تخم‌مرغ را به‌ آش اضافه کنید. از این لحظه به بعد مدام باید آش را هم بزنید تا ته نگیرد. بعد از اینکه برنج حسابی باز شد و لعاب پس داد نوبت اضافه کردن نخود پخته‌شده و سبزی‌ها و قلقلی‌های سرخ‌شده است. بعد از اینکه آش جا افتاد، می‌توانید آن را سرو کرده و رویش را با پیاز داغ و نعناع داغ تزئین کنید.


آش انار گیلانی

ش

مواد اولیه

  • برنج 250 گرم
  • لپه 150 گرم
  • پیاز 3 عدد
  • چغندر نیم کیلو
  • نعنا 250 گرم (سبزی خشک نشده)
  • نعنا 1 قاشق سوپخوری (خشک)
  • رب انار 100 گرم
  • روغن 100 گرم
  • زردچوبه 2 قاشق مرباخوری
  • آب 8 پیمانه
  • نمک به میزان لازم
  • فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه

1. ابتدا لپه را بشویید و آن را به همراه 8 پپیمانه آب روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و پس از آن اجازه دهید با حرارت ملایم خوب بپزد.
2. چغندرها را پس از شستن و پوست گرفتن به اندازه دلخواه خرد کنید و داخل ظرفی آبپز کنید.

3. در ظرفی پیازها را کمی درشت تر از حد معمول خرد کنید و با روغن خوب سرخ کنید. نیمی از آن را بردارید و به بقیه آن رب نار و زردچوبه و نمک را اضافه کنید و کمی تفت دهید سپس برنج و نعنا و فلفل را به آن اضافه کرده و مقداری تفت دهید و آن را به لپه نیم پز اضافه کنید. پس از مدتی که آش تقریبا پخته شد چغندر ها را از آبکش رد کنید و آنها را به آش اضافه کنید و اجازه دهید مواد با هم بجوشند. سپس آنها را برای سرو آماده کنید.

4. نکات:1) میتوانید در این آش به جای آب ،آب انار بریزید تا خوشمزه تر شود.2) سعی کنید از رب انار خانگی استفاده کنید تا آش شما خوشمزه تر شود اگر رب انار ندارید حدود 1 کیلو انار را دان کرده و داخل مخلوط کن بریزید و سپس از صافی رد کنید و اجازه دهید روی حرارت بجوشد و بعد از آنکه تقریبا مواد شما یک سوم حالت اول شد مواد آش را درون آن ریخته و آش را با آب انار آماده کنید.3) اگر دوست دارید به آش سرکه اضافه کنید و اگر طعم شیرین را بیشتر میپسندید هنگام پختن چغندرها به آن کمی شکر بزنید.


آش شلغم

ش

مواد لازم برای 4 نفر:

  • پیاز بزرگ 1 عدد
  • شلغم متوسط 4 عدد
  • عدس 1/2 پیمانه
  • ماش 1/2 پیمانه
  • برنج 1 پیمانه
  • سبزی آش 500 گرم
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • زردچوبه به میزان لازم
  • آبغوره به میزان لازم

طرز تهیه

1. اول پیاز را تفت دادم بعد ماش را ریختم و کمی تفت دادم ، بعد چند لیوان آب روی آن ریختم ماش که نیم پز شد شلغم های تمیز شده و مکعبی شده را اضافه کردم.

2. شلغم ها که نیم پز شدند یک پیمانه برنج که خیس کرده بودم را اضافه کردم برنج ها که یک کم پخت عدس را اضافه کردم.

3. آن هم که نیم پز شد سبزی آش نیم کیلو پاک شده و خرد شده را اضافه کردم و گذاشتم جا بیفتد.

4. جا که افتاد با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.


آش برنج و گشنیز

ش

مواد لازم

  • برنج 1 پیمانه
  • گشنیز خرد شده 200 گرم
  • عدس یک چهارم پیمانه
  • آب قلم 2 لیوان
  • نمک به میزان لازم
  • ماست برای سرو با غذا مقداری

طرز تهیه

1. ابتدا برنج را حدود یک تا دو ساعت زودتر خیس می کنیم (بدون نمک). قلم را هم با کمی نمک جداگانه می پزیم تا خوب پخته شود. بعد از اینکه قلم خوب پخته شد، آب آن را روی برنج ریخته و می گذاریم چند جوش بزند.

2. پس از آن عدس، گشنیز خرد شده و مقداری نمک اضافه می کنیم و می گذاریم بپزد. وقتی خوب لعاب دار شد، برای سرو آماده است. سپس آن را در ظرف مورد نظر کشیده و هرکس بسته به ذائقه ی خود می تواند به آن، ماست یا آبغوره اضافه کند تا این آش، بیش از پیش باب طبع شود.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • پروژه های اولویت دار ۱۴۰۱ برازجان/ آخرین وضعیت سالن هزار نفری شهید سلیمانی/ جزییات هزینه و نصب تابلوهای شهدا
  • عاشق دشتستان
  • کنسرت گروه نوازی سنتور؛ هنرمندان مجتمع فرهنگی هنری شهید شاهینی و فرهنگسرای ارشاد برازجان برگزار شد/تصاویر
  • گردهمایی بزرگ خانواده بهداشت و درمان دشتستان/ تصاویر اتحاد خبر
  • نگاه شورای شهر؛ کمک و همراهی با دانشگاه است/ بررسی مشکل پایان کار ساختمان دانشگاه آزاد
  • وظیفه دولت حل مشکلات معلمان است/ شهرستان دشتستان ظرفیت بالایی در حوزه آموزش و پرورش دارد
  • قهرمانی محمدرضا احمدی نوجوان شایسته دشتستانی و مقام چهارم غزال جلال پور نوجوان بوشهری
  • خسروی: سربلندی ورزش دشتستان به من نیروی قهرمانی میدهد/ دشتستان پتانسیل افتتاح یک آکادمی دو و میدانی را دارد
  • طرحی برای فقیر کردن اقشار متوسط
  • کشاورزی ارگانیک (2)
  • دومین دوره آموزشی ساخت وسایل خلاقانه با لاستیک ماشین به همت انجمن زمین پاک برگزار شد/تصاویر
  • نشست ادبی آستانِ دوست در برازجان برگزار شد
  • کِش کار از دست همه در رفته
  • سکوی چهارم برای جوانان هندبال ساحلی برازجان
  • در فراق استاد ، فرج الله کمالی
  • آب دشتستان آلوده است/ مسئولین و خیرین ورود کنند
  • تیغی که نمی‌بُرّد
  • سیمبانان ، به سرعت برق در ارتفاع
  • تشییع و خاکسپاری پیر رسانه دشتستان در روستای زیارت / تصاویر اختصاصی اتحاد خبر (2)
  • تشییع و خاکسپاری پیر رسانه دشتستان در روستای زیارت / تصاویر اختصاصی اتحاد خبر (1)
  • شغل معلمی را با نخست‌وزیری هم عوض نمی‌کنم / استاندار بوشهر دانش‌آموز من بود
  • راهپیمایی روز قدس در برازجان / تصاویر اختصاصی
  • گرامیداشت چهلمین روز درگذشت خادم اهل بیت و خیّر بزرگ دشتستان حاج مراد مهرورز/ تصاویر
  • برگزاری همایش پیاده روی خانوادگی سلامت در برازجان / تصاویر اختصاصی
  • بیاد پیر دوست داشتنی علی پیرمرادی بزرگ
  • تصاویری دیده نشده از زنده یاد علی پیرمرادی در منزل سابقش /۱۳۹۵
  • «علی آقا»
  • نماز عید سعید فطر در برازجان اقامه شد / تصاویر اختصاصی
  • بزرگداشت زنده یاد علی پیرمرادی پیرِ مطبوعات دشتستان در برازجان / تصاویر اختصاصی
  • توضیح رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان پیرامون خبر آلودگی آب دشتستان
  • .: ددد حدود 15 ساعت قبل گفت: تا خدا پاشون بکنه ...
  • .: دنیا دیده 1 روز قبل گفت: سپاسگزارم : حدس می ...
  • .: ا 1 روز قبل گفت: چه تحول مهمی!!!! چند ...
  • .: احمد خواجه حسنی حدود 3 روز قبل گفت: در پاسخ به مخاطب ...
  • .: برجویی حدود 3 روز قبل گفت: این قلم مردمی است ...
  • .: دنیا دیده حدود 3 روز قبل گفت: فضای باز سیاسی یعنی ...
  • .: ابراهیم زاده حدود 3 روز قبل گفت: تبریک به آقا مصطفی ...
  • .: علی حدود 4 روز قبل گفت: آقای غریب زاده شورایی ...
  • .: امین حدود 6 روز قبل گفت: کاستی ها زیاد است ...
  • .: علیمراد حدود 6 روز قبل گفت: پس کو وسایل خلاقانه ...