امروز: دوشنبه 08 آذر 1400
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 25 آبان 1400 - 11:32
اتحادخبر: غذا‌های عربی و لبنانی طعم خاصی دارند که تقریبا با ذائقه ما ایرانی‌ها جور در می‌آید. آن‌ها در غذا‌های خود ارده یا نخود زیاد استفاده می‌کنند و روغن مصرفی‌شان بیشتر مواقع روغن کنجد است.

اتحادخبر:  غذا‌های عربی و لبنانی طعم خاصی دارند که تقریبا با ذائقه ما ایرانی‌ها جور در می‌آید. آن‌ها در غذا‌های خود ارده یا نخود زیاد استفاده می‌کنند و روغن مصرفی‌شان بیشتر مواقع روغن کنجد است.

 

برای اینکه با این غذاهای چرب و پرکالری بیشتر آشنا شوید و تنوعی هم به غذاهای خود بدهید، چندین نوع غذای لبنانی و عربی برایتان انتخاب کرده‌ایم.

 

حمص لبنانی

تنوع در آشپزی با غذا‌های لبنانی و عربی

مواد لازم

  •  ۵۰۰ گرم نخود
  •  یک لیوان روغن کنجد
  • یک بوته سیر
  •  نمک به قدر کافی
  •  ۲عدد لیموترش
  •  زیتون سیاه به مقدار لازم
  •  نصف قاشق سوپخوری پاپریکا

طرز تهیه

1. نخود را چند ساعت قبل خیس کنید و پوست بگیرید. نخود پوست گرفته را با مقداری آب و یک بوته سیر پوست کنده و نصف قاشق نمک کاملا بپزید و آنها را چرخ کنید تا کاملا پوره شوند.

2. نخود باید طوری پخته باشد که پس از چرخ کردن، هیچ زبری نداشته باشد. سپس روغن کنجد را کم کم داخل پوره نخود بریزید و هم بزنید تا روغن کاملا جذب نخود شود. آب یک عدد لیموترش را بگیرید و با پوره مخلوط کنید. مخلوط را مزه و نمک آن را اندازه کنید.

3. «حمص» بدست آمده را در یک ظرف گود بلورین بریزید، روی آن را با پشت قاشق صاف کنید و فلفل پاپریکا را روی آن بپاشید.

4. یک دانه لیموی دیگر را حلقه حلقه برش دهید. با این حلقه ها و مقداری زیتون سیاه روی حمص را تزئین کنید.


کُبه عربی

تنوع در آشپزی با غذا‌های لبنانی و عربی

مواد لازم

  •  2 لیوان بلغور خیس شده
  •  350 گرم گوشت چرخ کرده
  •  4 عدد پیاز متوسط
  • 1 استکان خلال بادام
  •  1 استکان گردوی پودر شده
  •  1 استکان کشمش پلویی
  •  نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
  •  1 قاشق غذاخوری گرد لیمو عمانی

روش تهیه

1. برای تهیه خمیر کُبه، ابتدا 150 گرم از گوشت چرخ کرده را با بلغور خیس شده و یک عدد پیاز کوچک با هم چرخ می کنیم. نمک و زردچوبه را هم اضافه می کنیم و ورز می دهیم. برای تهیه مواد داخل کبه، سه عدد پیاز متوسط را خلال می کنیم و 200 گرم از گوشت باقیمانده را همراه با پیاز تفت می دهیم. بعد از اینکه گوشت و پیاز خوب تفت داده شد، خلال بادام، گرد لیمو عمانی و گردو را به آن اضافه می کنیم.

2. سپس نمک، فلفل و ادویه را به میزان لازم اضافه می کنیم. در آخر کشمش شسته شده را با آن می افزاییم.

3. مواد داخل کبه آماده است. طرز پیچیدن کبه از خمیر کبه به اندازه یک گردو برمی داریم. آن را پهن می کنیم و وسط آن از مواد داخل کبه می گذاریم.

4. روی مواد را با خمیر می پوشانیم و کبّه را در دست گرد می کنیم. سپس کبه های آماده شده را در روغن سرخ می کنیم.


بره پلو عربی

تنوع در آشپزی با غذا‌های لبنانی و عربی

مواد لازم

  • 2 فنجان برنج
  •  30 گرم شکر
  •  مقداری جعفری ساطوری شده
  • مقداری برگ مریم‌گلی
  •  250 گرم گوشت گوسفند
  •  60 گرم کشمش
  •  60 گرم بادام
  •  4 فنجان آب گوشت
  •  1 قاشق مرباخوری فلفل سیاه
  •  1 قاشق مرباخوری فلفل هندی
  •  نصف قاشق مرباخوری ادویه
  •  3 عدد پیاز

روش تهیه

 

1. گوشت گوسفند را قطعه قطعه و در روغن سرخ کنید. سپس گوشت را از قابلمه بیرون بیاورید و پیاز خرد شده را در آن بریزید و در همان روغن، سرخ کنید.

2. مغز بادام کوبیده و برنج را به قابلمه اضافه کنید. مدت پنج دقیقه مخلوط را بپزید و در طول این مدت مرتب هم بزنید. سپس ادویه جات، کشمش، گوجه فرنگی خرد شده و آب به اندازه کافی بریزید و روی حرارت ملایم هم بزنید.

3. پس از تبخیر آب گوشت، مقداری مریم گلی و جعفری اضافه کنید. سپس آن را به مدت 17 الی 20 دقیقه در جای گرم بگذارید.


بابا قنوشِ لبنانی

تنوع در آشپزی با غذا‌های لبنانی و عربی

مواد لازم

 

 نیم کیلوگرم بادمجان

 یک عدد پیاز متوسط

دو قاشق غذاخوری روغن زیتون

 یک حبه سیر بزرگ، رنده شده

یک قاشق غذاخوری ارده کنجد

 دو قاشق غذاخوری آب لیمو ترش

 نصف قاشق چایخوری نمک

 فلفل سفید تازه

 6تا 8 ورق نان پیتا یا برگ های جوان کاهوی معمولی

 

طرز تهیه

 

1. بادمجان ها را کبابی و پوست آنها را جدا کنید. سپس آنها را ساتوری یا له کنید.

2. پیاز و سیر را رنده یا ریز کنید و سپس با کمی روغن در تابه سرخ کنید تا طلایی شوند.

3. تابه را از روی حرارت بردارید. ارده، بادمجان له شده، آبلیمو ترش و نمک و فلفل سفید را اضافه کنید.

4. اگر قرار است آن را به عنوان دیپ با نان پیتا یا چیپس ذرت میل کنید، بهتر است همه مواد را داخل غذاساز بریزید و خوب هم بزنید تا پوره و نرم شود.

5. بابا قنوش را می توانید به عنوان پیش غذا با برگ کاهو یا نان پیتا سرو کنید.


کوفته کباب عربی

تنوع در آشپزی با غذا‌های لبنانی و عربی

مواد لازم

  •  500 گرم گوشت مغز ران گوساله
  •  3 عدد پیاز
  •  3 عدد تخم مرغ
  •  مقداری آرد سفید
  •  نان سفید
  • جعفری ساطوری شده
  •  نمک و فلفل سیاه
  •  پیازچه

روش تهیه

1. گوشت ران را به همراه پیاز چرخ کنید. قدری نان را خیس شده، جعفری، نمک، فلفل سیاه و زرده تخم مرغ را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید.

2. آنها را در دست به شکل کوفته فرم دهید. در آد بغلتانید.

3. روغن رادر تابه روی حرارت ملایم گرم کنید و سپس کوفته‌ها را درون آن سرخ کنید.

4. کوفته های طلایی رادر ظرف بچینید و با جعفری و پیازچه تزئین و سرو کنید.


فلافل لبنانی

تنوع در آشپزی با غذا‌های لبنانی و عربی

مواد لازم

  •  380 گرم باقلای خشک
  •  380 گرم نخود
  •  2 حبه سیر درشت کوبیده
  •  یک عدد پیاز درشت ( ریز خرد شده)
  • 4 عدد بزرگ پیازچه ( ریز خرد شده)
  •  یک عدد فلفل سبز قلمی تند ( ریز خرد شود)
  •  یک قاشق غذاخوری بیکینگ پودر
  •  3 قاشق غذاخوری آرد
  •  یک فنجان جعفری خرد شده
  •  یک قاشق مرباخوری پودر تخم گشنیز
  •  5/1 قاشق مرباخوری پودر زیره سبز
  •  نمک و فلفل
  •  روغن برای سرخ کردن

طرز تهیه

1. باقلا و نخود را از قبل خیس کنید. سپس آنها را پوست بگیرید با گوشت‌کوب یا در مخلوط‌کن به طور کامل خرد کنید. سپس سیر، پیاز، پیازچه و بقیه مواد را اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا کاملا نرم و پوره شوند. مخلوط را یک ساعت کنار بگذارید.

2. پس از استراحت مایه، گلوله هایی به اندازه گردو از مخلوط بر دارید و به صورت گلوله های کوچک در دست شکل دهید.

3. آنها را در سینی بچینید و بگذارید 15 دقیقه دیگر بماند. سپس در روغن فراوان سرخ کنید تا طلایی شود.


کباب موهامورا (غذای لبنانی)

تنوع در آشپزی با غذا‌های لبنانی و عربی

مواد لازم

  •  نصف فنجان سس موهامارا
  •  450 گرم گوشت چرخ‌کرده
  •  1 قاشق چایخوری ادویه
  •  1 قاشق چایخوری دارچین
  • 1 عدد پیاز
  • نمک

طرز تهیه

1. پیاز و جعفری را در غذاساز بریزیزد و ریز کنید. گوشت و ادویه ها را اضافه کنید و به مدت 1 دقیقه یا تا زمانی که گوشت و پیاز و جعفری به خوبی ترکیب شوند مخلوط کنید. سس موهامارا را اضافه کنید و مخلوط کنید تا مواد با هم ترکیب شوند.

2. یک فنجان کوچک از مخلوط گوشت را بردارید و روی سیخ به شکل سوسیس در بیاورید. می توانید به جای سیخ دور آن را فویل بپیچید. به مدت 10 دقیقه در فر با حرارت 400 درجه فارنهایت (204 درجه سانتی گراد) قرار دهید. سیخ یا سوسیس های گوشتی را تا زمانی که بپزند از این رو به آن رو کنید. کباب را با نان پیتا و سالاد سرو کنید.


مطبل لبنانی

تنوع در آشپزی با غذا‌های لبنانی و عربی

مواد لازم

  • یك كیلوگرم بادمجان
  • سه قاشق سوپخوری ارده
  •  نصف پیمانه آب لیموترش
  • نصف پیمانه روغن زیتون
  •  پودر فلفل قرمز و نمک

طرز تهیه

 

1. بادنجان‌ را كباب کنید. پوست آنها را بگیرید و بكوبید یا در مخلوط‌كن بریزید. ارده و آب لیموترش را به بادنجان اضافه کنید و كمی نمك بزنید. دو قاشق غذاخوری روغن هم اضافه و مخلوط كنید.

2. مواد را داخل ظرف بریزید. وسط آن را گود كنید بقیه روغن زیتون را در گودی بریزید. روی مطبل را می‌توانید پودر فلفل قرمز و مقداری جعفری خردشده بپاشید و میل كنید.


مقلوبه (غذای لبنانی)

تنوع در آشپزی با غذا‌های لبنانی و عربی

مواد لازم

  • سه پیمانه برنج آبکش شده
  • سه عدد بادمجان حلقه شده کوچک
  • سه عدد سیب‌زمینی حلقه شده
  •  دو عدد پیاز حلقه شده
  •  150 گرم گوشت راسته یا خورشی
  • روغن
  •  نمک، بهارات ( ادویه عربی)
  •  زردچوبه و دارچین

طرز تهیه

 

1. برای آماده کردن مقبوله، بادمجان‌ها، سیب‌زمینی و پیاز را سرخ می‌کنیم. گوشت را با کمی زردچوبه و پیاز می‌پزیم. کف ظرف تفلون را چرب کنید و نان بگذارید.

2. روی نان به ترتیب برنج، گوشت سیب‌زمینی، پیاز و بادمجان قرار دهید و روی آن‌ها دارچین و بهارات بریزید. به همین ترتیب ادامه دهید تا برنج و مواد تمام شود و با حرارت ملایم یک و نیم ساعت می‌گذاریم تا دم بکشد.

3. برای تهیه بهارات به تخم گشنیز، میخک سه عدد، زیره سبز و سیاه، زردچوبه، زنجـبیل، دارچین، هل، گل‌محمدی، فلفل قرمز یا ســیاه، جوزهندی رنده شده یک عدد نیاز دارید.

4. همه مواد باید به یک اندازه باشند به جز مواردی که گفته شد آنگاه مواد را داخل تابه با حرارت کم و بدون روغن به مدت دو دقیقه تفت دهید. سپس آنها را آسیاب و در ظرف در بسته نگهداری کنید.


پلوی بحرینی

تنوع در آشپزی با غذا‌های لبنانی و عربی

مواد لازم

  •  3 لیوان برنج
  •  6 عدد ران و سینه مرغ
  •  4 عدد پیاز متوسط
  •  یک لیوان گردو و خلال بادام
  •  نصف لیوان کشمش پلویی
  •  یک قاشق غذاخوری پودر لیمو عمانی
  •  2 عدد لیمو عمانی درسته
  •  ادویه ی پلویی
  •  دارچین و زردچوبه
  •  نمک و فلفل

طرز تهیه

 

1. ابتدا برنج را بشویید و کمی نمک بزنید و مدت دو ساعت قبل از پخت خیس کنید.

2. سپس مرغ ها را با مقداری آب، پیاز و دو عدد لیمو عمانی درسته و مقداری زردچوبه و نمک و فلفل می بگذارید بپزند. آب مرغ باید زیاد باشد، زیرا برای دم کردن برنج از آب مرغ استفاده می شود.

3. پیازها را پوست بگیرید. سپس آنها را خلال و سرخ کنید تا کاملا طلایی شوند. سپس پیازهای سرخ شده را به دو قسمت تقسیم کنید، نیمی از آنها را برای پلو و نیمی دیگر را برای تزیین پلو استفاده کنید.

4. نصف پیازها را در قابلمه مورد نظر برای دم کردن پلو بریزید. بعد از پخت مرغ ها، آب آن را جدا کنید و در قابلمه پبازها بریزید تا بجوشد.

5. نمک برنج را بشویید و در قابلمه آب مرغ بریزید و بگذارید با حرارت نسبتا متوسط بجوشد تا آب آن تمام شود.

6. سپس قبل از این که برنج را دم کنید، مقداری ادویه پلویی و دارچین روی آن بپاشید و پلو را دم کنید

7. کشمش، گردو و خلال بادام را با نیمی از پیازهای سرخ شده تفت می دهیم و پودر لیمو عمانی روی آن بپاشید.

8. بعد از دم کشیدن پلو، با کفگیر پلو را مخلوط کنید تا ادویه و دارچین با پلو مخلوط شوند. سپس کمی به برنج روغن بزنید و در دیس بکشید.

9. بهتر است پلو را در وسط و مرغ ها را دور تا دور دیس و مواد مخلوط شده (کشمش و گردو و ...) را بین مرغ ها قرار دهید.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • بانوان برای رسیدن به اهدافشان اعتماد به نفس و برنامه ریزی داشته باشند/ مشکلات کارآفرینی/ مسئولین به مشاغل بانوان بها دهند
  • سه اصل عدالت، صداقت و سلامت کاری سرلوحه من در تمام سال‌های خدمتم است
  • بازدید مدیرکل تامین اجتماعی استان بوشهر از شرکت کشتی سازی ناخدای جزیره بوشهر
  • شیوع سکته قلبی در میان جوانان
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1400/09/07
  • ویژه نامه ی "اهمیت شریف بودن" منتشر شد
  • ۲ سامانه هوشمند نظارت تصویری در جاده برازجان - شیراز نصب شد
  • برازجان میزبان شرکت کنندگان در آزمون ورودی مدرسی نقشه خوانی و کار باقطب/تصاویر
  • «نوری» وزیر آموزش و پرورش شد
  • حفاظت از محیط زیست یکی از اهداف اصلی پالایشگاه دهم مجتمع گاز پارس جنوبی
  • عناوین روزنامه‌های امروز1400/09/07
  • در اجرای پروژه اصلاح خطوط آب شهر آب پخش تسریع شود/لزوم جذب سرمایه گذار برای قلعه تاریخی شاه منصورخان شبانکاره
  • طرز تهیه چند سوپ دلچسب برای روز‌های سرد پاییز
  • ۲۰ درصد خوزستانی‌ها هنوز واکسن نزده‌اند / واکسیناسیون هرچه سریع‌تر تکمیل شود
  • سهم بوشهریها از طرح جهش تولید مسکن ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی است
  • بانوان برای رسیدن به اهدافشان اعتماد به نفس و برنامه ریزی داشته باشند/ مشکلات کارآفرینی/ مسئولین به مشاغل بانوان بها دهند
  • حادثه تصادف در دشتستان ۵ مصدوم برجای گذاشت / تصاویر
  • اَیُهاٰ النّاس، دشتستان سرخ گون است!
  • رونمایی بزرگ کتاب با بیش از ۲۰۰ عنوان کتاب در برازجان / تصاویر اختصاصی
  • چشم اسفندیار انتصابات
  • کاشت 12 هزار نهال درخت و گل توسط شهرداری برازجان
  • غلامحسین کفایی
  • تفکر بسیجی موجب اعتماد و امید آفرینی
  • برگزاری مراسم اهداء احکام قهرمانی نفرات برتر مسابقات هیئت کونگ فو شهرستان دشتستان
  • عملیات اجرایی مناسب سازی ورودی شهر آب پخش بزودی آغاز می شود/عملیات اجرایی فاز اول پروژه تعریض حدفاصل سعدآباد-وحدتیه هفته آتی
  • دستگیری ۳ حفار غیر مجاز و کشف یک دستگاه فلزیاب
  • سه اصل عدالت، صداقت و سلامت کاری سرلوحه من در تمام سال‌های خدمتم است
  • مرغ گرم در برازجان کمیاب شد
  • نامه‌های پُست نشده (21)
  • ۱۰۸۰ میلیارد تومان برای سد دالکی تصویب شد/تکمیل بیمارستان برازجان
  • عفو و بخشش قاتل پس از 15 سال در شهر دالکی/ تصاویر
  • خون درگذشتگان ورودی آبپخش گردن کیست؟
  • به شعار خواستن توانستن است اعتقاد عجیبی دارم/ به دنبال ایده های نو هستم
  • بانوان برای رسیدن به اهدافشان اعتماد به نفس و برنامه ریزی داشته باشند/ مشکلات کارآفرینی/ مسئولین به مشاغل بانوان بها دهند
  • بی‌عدالتی‌ها در حق دشتستان جبران شود/ در مدیریت‌های استان به نخبگان دشتستان توجه شود/ لزوم نهادینه کردن شفافیت در شوراها
  • پیمایش مسیر کوه قلعه توسط کوهنوردان باشگاه سهند برازجان / تصاویر
  • اختتامیه نمایشگاه نقاشی الهه کمالی در برازجان برگزار شد / تصاویر اختصاصی
  • داستان/ مسافر
  • ابراهیم ماحوزی
  • طنز/ کُنجیر( ۳۵ )
  • از "ایران درودی" تا مادران و زنان دشتستانی
  • حادثه تصادف در دشتستان ۵ مصدوم برجای گذاشت / تصاویر
  • کارگاه را از پارکینگ خانه ام شروع کردم/ آموزش به هزار بافنده/ مسئولین بانوان کارآفرین را حمایت کنند
  • دستگاه‌های فرهنگی استان بوشهر، کشتارگاه هنرمندان هستند/ نداشتن بودجه بهانه است
  • هفته پر شتاب پروژه های عمرانی شهرداری برازجان با استارت 10 پروژه به صورت همزمان
  • .: عباس عیسوند حدود 9 ساعت قبل گفت: من سالها پیش به ...
  • .: زهرا 1 روز قبل گفت: عالی ...
  • .: شهروند 1 روز قبل گفت: یه سوال داشتم خدمت ...
  • .: یونس 1 روز قبل گفت: برادر عزیز جناب اقای ...
  • .: دشتستانی 1 روز قبل گفت: شبانکاره دبستان هم نداشته ...
  • .: علی حدود 2 روز قبل گفت: شبانکاره درزمان طاغوت دبیرستان ...
  • .: علی حدود 2 روز قبل گفت: دوره اول دبیرستان دردبیرستان ...
  • .: رضایی حدود 3 روز قبل گفت: تا این افعی های ...
  • .: تهران حدود 3 روز قبل گفت: حاج بهرام چه خبرا. ...
  • .: سردار حدود 3 روز قبل گفت: کرزنگلو همان گورکن عسل ...