امروز: يکشنبه 28 شهريور 1400
    بیمه ویژه کرونا
تاريخ انتشار: 22 شهريور 1400 - 10:34
اتحادخبر: این روز‌ها مزه کردن غذا‌های محلی هر منطقه در سفر، بخشی جدانشدنی از یک تجربه کامل گردشگری به شمار می‌آید و گردشگران علاقه‌مند به غذا حداقل یک یا چند وعده را در رستوران‌های محلی غذا می‌خورند تا با آشنایی بیشتر با فرهنگ غذایی هر شهر، سفری لذت‌بخش‌تر برای خود رقم بزنند.

اتحادخبر: این روز‌ها مزه کردن غذا‌های محلی هر منطقه در سفر، بخشی جدانشدنی از یک تجربه کامل گردشگری به شمار می‌آید و گردشگران علاقه‌مند به غذا حداقل یک یا چند وعده را در رستوران‌های محلی غذا می‌خورند تا با آشنایی بیشتر با فرهنگ غذایی هر شهر، سفری لذت‌بخش‌تر برای خود رقم بزنند.

کشور ایران دارای ۳۱ استان است که هر یک، ده‌ها غذای محلی و اصیل مخصوص به خودشان را دارند. در این سری مطالب آشپزی قصد داریم شما را با غذای محلی استان‌های مختلف آشنا کنیم.

 

در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با مشهورترین غذا‌های لذیذ محلی ایلام آشنا کنیم.

استان ایلام در غرب ایران با موقعیتی کوهستانی و دارا بودن مناطق جنگلی و مراتع، دارای تنوع غذایی بالایی است که در میان آن‌ها می‌توان به خورش تره ‌کوهی، کشکینه، تُرخینه، برنج و گوشت معروف دهلران، نژی آوا، جوجگ آو، ماش آو، کشک دو، قله ماسوا، کپه، جِِگِروَز، گوجه‌پونه، مَکش، کوفته سیرابی، آبگوشت بامیه، پیچگ، بوله وله، قارچگ، پاقازه، سختی، بابایاری (عَدَساو)، پِرشگِه، ماسوا و… اشاره کرد.

 

آش ترخینه

 

آش ترخینه، یکی از مشهورترین غذاهای ایلامی است؛ آشی مقوی که درمان سرماخوردگی است. غذاهای محلی ایلام از طعم و مزه فوق‌العاده‌ای برخوردار هستند و مردم این استان در مناسبت‌ها و فصول مختلف، غذاهای متنوعی می‌پزند. ترخینه، یکی از غذاهایی است که در فصل زمستان و به‌دلیل شیوع سرماخوردگی طبخ و خورده می‌شود.

محبوب‌ترین غذا‌های محلی ایران: ایلام

مواد لازم

  • ترخینه: ۳۰۰ گرم
  • نخود: ۵۰ گرم
  • عدس: ۵۰ گرم
  • لوبیا چیتی:۵۰ گرم
  • سبزی(تره، جعفری، گشنیز، اسفناج): ۳۰۰ گرم
  • پیاز: ۳ تا ۴ عدد
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
  • سیر داغ و نعنا داغ: برای سرو

طرز تهیه

 

ترخینه‌های خشک را بشویید تا اگر گرد و غباری در زمان خشک‌کردن روی آن نشسته است، از بین برود. سپس آن‌ها را به‌مدت ۱ تا ۲ ساعت در مقداری آب گرم خیس کنید. حبوبات خیس‌خورده به غیر از عدس را آبکش کنید.

پیازهای خردشده را با کمی روغن در یک قابلمه بریزید و آن‌قدر سرخ کنید تا به رنگ طلایی دربیایند. کمی از آن‌ها را برای تزئین نهایی آش کنار بگذارید. نخود و لوبیا را به پیازها بیفزایید و کمی آن‌ها را با هم تفت دهید. ۳ پیمانه آب به آن‌ها اضافه کنید. شعله گاز را زیاد کنید تا به آب به جوش بیفتد. سپس شعله گاز را کم کنید.

حدود یک ساعت بعد، عدس و ترخینه را آبکش کنید و همراه با نمک، زردچوبه و فلفل داخل قابلمه بریزید و بپزید. پس از گذشت ۳۰ دقیقه، سبزی آش را اضافه کنید و اجازه دهید تا آش ترخینه روی حرارت ملایم گاز جا بیفتد.

در این فاصله، سیر رنده‌شده و نعنا را با روغن در ماهیتابه تفت دهید و کنار بگذارید. آش را در یک کاسه مناسب بریزید و با نعنا داغ، سیر داغ و پیاز داغ تزئین کرده و سرو کنید.


شِله امیری

 

شله امیری، یکی از غذا‌های محلی خوشمزه ایلام است که با ترکیب ماش، برنج محلی (برنج عنبربو)، پیاز، روغن محلی، نمک و فلفل درست می‌شود. این غذا به‌دلیل استفاده از ماش، دارای فیبر زیاد و طبعی گرم است و به‌عنوان دارویی برای درمان سرماخوردگی شناخته می‌شود.

محبوب‌ترین غذا‌های محلی ایران: ایلام

مواد لازم برای چهار نفر

  • ماش: نصف لیوان
  • برنج: نصف لیوان
  • پیاز: یک عدد
  • روغن: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
  • آب: به مقدار لازم
  • نعنا خشک: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

 

ماش را پس از پاک کردن و شستن، به‌همراه آب تازه در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا ماش‌ها خوب بپزند. سپس شعله گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا ماش‌ها سرد شوند. پس از خنک شدن ماش، آن‌ها را چنگ بزنید تا تفاله‌های ماش (پوست ماش) جدا شود. پوست ماش را دور بریزید.

برنج را از یک ساعت قبل در آب و کمی نمک خیس کنید. سپس آب آن را خالی کنید و برنج را به‌همراه نمک در قابلمه ماش (و آب ماش) بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا برنج بپزد و نرم شود. در همین حین، پیاز خرد شده را در یک تابه در روغن تفت دهید تا خوب طلایی و سرخ شود. سپس به آن نمک، فلفل و زردچوبه بیفزایید. پیاز سرخ شده را به برنج در حال پخت بیفزایید و اجازه دهید تا غذا برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه جا بیفتد. توجه داشته باشید که شله امیری نباید زیاد سفت شود. در آخر غذا را در ظرف سرو بکشید و روی آن را پیاز داغ و نعنا داغ تزئین کنید.


قله ماسوا

 

قله ماسوا، یکی از غذاهای محلی ایلام است که با آش ماسوا تفاوت بسیاری دارد. این غذا که در واقع همان کله پاچه است، با کشک سرو می‌شود و بسیار مقوی و سیرکننده است.

محبوب‌ترین غذا‌های محلی ایران: ایلام

مواد لازم

  • کله: یک عدد به‌ همراه ۴ پاچه
  • پیاز: ۴ عدد
  • سیر: ۴ تا ۵ حبه
  • نخود: یک و نیم پیمانه
  • برنج: ۲ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه، فلفل سیاه و نمک: به مقدار لازم
  • کشک: یک شیشه بزرگ
  • نعنا خشک: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

 

کله و پاچه را به‌خوبی تمیز کنید. سپس آن‌ها را به‌همراه نخود نیم‌کوب شده و آب در یک قابلمه بریزید. قابلمه را روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش آید؛ سپس کف روی کله پاچه را با قاشق جمع کنید و دور بریزید. در ادامه سه عدد پیاز چهار قاچ شده و زردچوبه را در قابلمه بریزید و کله پاچه را برای یک ساعت بپزید تا نیم‌پز شود. سپس نمک، کشک و برنج نیم‌دانه شسته شده را به کله پاچه بیفزایید و اجازه دهید تا غذا برای سه تا چهار ساعت، روی شعله ملایم گاز با درب بسته بپزد.

در همین حین، یک عدد پیاز را خلالی کرد کنید و در تابه با زردچوبه و فلفل تفت دهید تا طلایی شود. سپس سیر را در تابه بریزید و تفت دادن را برای یک دقیقه دیگر ادامه دهید. در نهایت نعنا خشک را به آن‌ها اضافه کنید و آن‌ها را برای ۳۰ ثانیه دیگر تفت دهید. این مخلوط را پس از پخت کامل کله پاچه در قابلمه بریزید و غذا را برای ۱۰ تا ۲۰ دقیقه دیگر بپزید تا طعم مواد به خورد هم برود. غذا را در ظرف سرو کنید و از طعم آن لذت ببرید.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • پسینِ پاماهور با طعم خوش نهالکاری شیرین شد / تصاویر
  • اولین بارگیری سیمان فله صادراتی هفته گذشته توسط شرکت بازرگانی دشتستان توسعه دامون انجام شد
  • عزم شهرداری برای رسیدگی به مناطق کمتر توسعه یافته‌ی شهر برازجان
  • کن یو اسپیک خارجی؟؟
  • ایران هنوز هم در حال دفاع در جبهه فرهنگی است / تشریح برنامه های هفته دفاع مقدس
  • نماینده دشتستان با باغداران دیدار و گفت‌وگو کرد/تصاویر
  • حرکت فرهنگی و نمادین دوستداران محیط زیست در برازجان/ تصاویر
  • برگزاری دومین کارگاه آموزشی کار با دستگاه جی پی اس توسط باشگاه ویرا برازجان
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1400/06/27
  • تاریخچه هیئت عزاداران مسجد قدس برازجان/ از علمداری تا هیئت داری/ از منبر محرم و عاشورا سوء استفاده جناحی نشود
  • عناوین روزنامه‌های امروز1400/06/27
  • اختتامیه جشنواره ابوذر ششم مهرماه برگزار می‌شود
  • فال روزانه ۱۴۰۰/۰۶/۲۷‍
  • اینفوگرافیک / خوراکی‌هایی که علائم افسردگی را بهتر و بدتر می‌کند
  • نامه‌های پُست نشده...(13)
  • تقدیر از آرمان حاجب؛ همیار طبیعت و فداکار کوچولوی دشتستانی / تصاویر
  • شهردار جدید شبانکاره انتخاب شد
  • رئیس شورای دشتستان و نماینده شورای شهرستان در شورای استان انتخاب شدند
  • طراحی و اصلاح ورودی‌های شهر در دستور کار است / 153 میلیارد تومان اعتبار، بودجه سال جاری شهرداری برازجان / منافع مردم بر دیدگاه سیاسی ارجحیت دارد
  • تلاش جهادی برای آسفالت معابر شهری برازجان، گامی بلند در جهت توسعه‌ی شهری / تصاویر
  • معلم عزیز شما نیست!
  • طنز/ کُنجیر( ۲۸)
  • موفقیت مربی برازجانی در دوره مدرسی استعدادیابی و استعدادپروری
  • وزیر جهاد کشاورزی باید در مجلس پاسخگوی وضعیت خرمای دشتستان باشد
  • پیک پنجم کرونا را به سختی پشت سر گذاشتیم و اگر عادی انگاری شود پیک ششم در انتظارمان خواهد بود/فوت 533 نفر در شهرستان بر اثر کرونا
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1400/06/22
  • عدالت!!!!
  • ناطق نوری و روحانی حامیان لاریجانی می‌شوند؟
  • پسینِ پاماهور با طعم خوش نهالکاری شیرین شد / تصاویر
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1400/06/23
  • .: شهروند حدود 6 ساعت قبل گفت: هرچه زودتر تغییر استانداران ...
  • .: همشهری حدود 9 ساعت قبل گفت: با سلام خدمت شهردار.لطفا ...
  • .: محمداحمدی حدود 18 ساعت قبل گفت: شورای دوره پنجم. کمیسیون ...
  • .: نوشین سلیمی حدود 19 ساعت قبل گفت: عالی ...
  • .: نوشین سلیمی حدود 19 ساعت قبل گفت: بسیار کار خوب و ...
  • .: نوشین سلیمی حدود 19 ساعت قبل گفت: بسیار کار زیبا و ...
  • .: نوصین سلیمی حدود 19 ساعت قبل گفت: بسیار کار زیبا و ...
  • .: دنیا دیده حدود 3 روز قبل گفت: علم با جزئیّات آغاز ...
  • .: داراب جوکار حدود 3 روز قبل گفت: بادرود به تمامی انسانهای ...
  • .: عباس حدود 4 روز قبل گفت: در ادارات رعایت نمیشود ...